Archive for октомври, 2021

ТРЕТО ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ

понеделник, октомври 25th, 2021

PRIEMNA@PRESIDENT.BG – [KAM 94-00-445-[2]]/[26.10.2021]

от:priemna@president.bgдата:26.10.2021 13:45
до:dimitr_mitev@abv.bgВашето писмо беше регистрирано в деловодството на нашата администрация с входящ номер Към 94-00-445-[2]/26.10.2021.


Дирекция „Канцелария“ – Президент на Република България

Адрес: гр. София, ПК 1123, бул.“Дондуков“ 2
Тел: (02)9239333 /централа/
Ел. поща: priemna@president.bg
ВЕБ страница: www.presidentbg

ТРЕТО ОТВОРЕНО ПИСМО

до господин РУМЕН РАДЕВ, президент на Република България

от Димитър Н. Митев, живущ в град Пловдив, тел. 0888/704984

интернет адрес: dimitr_mitev@abv.bg,  личен блог:  www.mitev.eu

Уважаеми господин Радев!

На 7 март 2021 Ви изпратих мое отворено писмо https://czsrv1.mitev.eu/?p=4900 с критични забележки и множество факти за действия и бездействия хора, които Вие считате за почтени. Посочих също така мои критични забележки относно Ваши изказвания. Дадох Ви два примера от политическата и икономическа действителност в нашата страна, чрез които илюстрирах становището си, че Вие грешите, когато считате посочените хора за политически почтени. Знаех, че меко казано Вашият политически опит преди да станете президент е недостатъчен и затова си позволих да Ви посоча примери за  развитието на България в светлината на изискването за върховенство на закона за периода преди да дойде на власт ГЕРБ и Борисов, в когото единствено сте се фиксирали.

Нямах щастието да получа отговор от Вас и да науча какво мислите за изнесените от мен факти.

            След това на 08.06.2021 Ви изпратих второ отворено писмо https://czsrv1.mitev.eu/?p=4900 (регистрирано в Канцеларията на президентството със същия номер като първото писмо), посветено конкретно на действия Янаки Стоилов, назначен от Вас двукратно  за служебен министър на правосъдието. Цитирах Ви негов доклад поднесен на парламентарно заседание на 40-то Народно събрание на 16 март 2006 г. Посочих   Ви, че като докладчик на правната комисия при обсъждането на предложение на независимия депутат Минчо Христов господин Стоилов си позволи да не забележи, че обсъжданата наредба І – 45 на МВР, издадена през 2000-та година при правителството на Иван Костов от ОДС, грубо противоречи на конкретни текстове от Закона за движение по пътищата. Всички български граждани, държавни органи и ведомства, с регистрирани автомобили по закон бяха с безсрочна регистрация. С цитираната наредба безсрочната регистрация бе заменена със срочна. И българските граждани, единствени не само в ЕС, но и в световен мащаб, бяха принудени да регистрират повторно законно регистрираните си преди това автомобили. Върховенството на закона бе погазено не от кого да е, а от правителството на ОБЕДИНЕНИТЕ „ДЕМОКРАТИЧНИ“ СИЛИ начело с премиера Иван Костов. В още по-голяма степен това важи за БСП и участниците в правителството на тройната коалиция начело с премиера Станишев. Те не само прегърнаха идеята на „политическия си противник“,  но и я изпълняваха „по социалистически – в съкратени срокове“. Изпълнението на тази наредба не бе в интерес на народа, а тъкмо обратното – ощетяваше и унижаваше българските граждани и нанесе значителни икономически щети на страната.  С тази си позиция като докладчик председателят на правната комисия на 40-то народно събрание се оказа в положението на клетвопрестъпник ,тъй като действието му не бе в интерес на народа.  

            На второто отворено писмо, в което Ви предложих да уволните Янаки Стоилов във връзка с фактите, които Ви посочих вече над четири месеца  също нямам отговор.

 С настоящото трето отворено писмо до Вас добавям, че в положението на Янаки Стоилов  се оказа и назначеният от вас два пъти за служебен министър на вътрешните работи господин Бойко Рашков, който в 40-то народно събрание беше заместник-председател на парламентарната комисия по правни въпроси и също не се противопостави на погазването на закона с наредба и не реагира на лъжата, в която огромно количество хора в страната ни все още вярват, че пререгистрацията е била по изискване на ЕС. Налага се да припомня, че Бойко Рашков беше от 1995 г. директор на НСС, до 2001 г (като през 1998 г е преименувана на Специализирана Следствена Служба) и като ръководител на националното следствие  не предприе никакви действия срещу приетата през 2000-та година цитирана Наредба, с която повтарям, бе погазено ясно законово положение, че регистрацията на автомобилите е безсрочна.

Вие арогантно поискахте от Борисов да не се крие под пола или под тога (внушавахте, че той е длъжен да се кандидатира за президент ,след като Вие го приканвате и че е страхливец, щом отказва да се кандидатира), но сам се криете зад папките в чекмеджетата на президентската канцелария, където отлежават без отговор моите две писма до Вас.

            Питам се дали воинската Ви чест като генерал и честта Ви като президент на Република България не повеляват да отговорите на отворените писма, изпратени до Вас не анонимно, а подписани от един редови български пенсионер. Защото темите и примерите, посочени в тях не касаят само българския пенсионер Димитър Митев, а злоупотреба с власт срещу целия български народ. Мълчанието по тези теми ли е Вашият начин да запазите почтеност като висш офицер, политик и човек?

25.10.2021 г.