Кореспонденция с Любен Корнезов

                                                              Кореспонденция с Любен Корнезов
 
След като изминаха единадесет месеца от деня, в който предадох лично на Сергей Станишев писмото, с което го обвинявам в погазване на положената от него клетва като министър-председател, реших „предконгресно” да се обърна към шестте юристи от парламентарната  група на Коалиция за България  ( Корнелия Нинова, Мая Манолова, Михаил Миков, Любен Корнезов, Милена Христова и Янаки Стоилов) с предложение да му помогнат да изготви отговор. Ето писмото до Любен Корнезов:   
 

Подател: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>

  добави в адреси 

До: kornesov@parliament.bg  
Относно: Предложение за подпомагане на Сергей Станишев.  
Дата: Събота, 2012, Май 12 15:46:57 EEST  
Уважаеми господин Корнезов,
На 17.06.2011 г. предадох лично на Сергей Станишев следното писмо:
http://mitev.eu/?p=2808 . Точно по време на провеждането на предстоящия конгрес на БСП ще се навършат 11 месеца от деня, в който г-н Станишев получи лично това писмо заедно с приложенията, упоменати в него. Можете да се полюбувате на „отговорите“, които получавах от неговите подчинени докато беше министър-председател ако надникнете в http://mitev.eu/?cat=14 Затова държах написаното от мен да стигне лично до него, макар че предварително бях 99 % сигурен, че отговор от него няма да получа.
За мен е очевидно, че лидерът на БСП не е в състояние да се защити от отправените в писмото ми обвинения към него. По такъв начин той де факто признава, че обвиненията ми към него са основателни.
Вие за разлика от него сте юрист по образование. Поради това изпращам това писмо и на вас с предложение да се опитате да докажете, че обвиненията ми към него са неоснователни. Ако и вие си замълчите като него ще считам че сте съгласен, че начело на партията ви стои клетвопрестъпник. Можете да си го преизберете пак и да продължите да тласкате БСП към политическото небитие, където е нейното истинско място.
Щях да пропусна. Не забравяйте да подчертаете на предстоящия конгрес на БСП фундаменталния принос на „другаря“ Станишев, който на въпрос, зададен му по време на интервю в БНТ на 15.03.2006 г. посочи, че „…държавата своевременно, в продължение на години, не си е вършила работата. Не са подменяни номера на коли, които са с регистрация от преди…“ http://mitev.eu/?p=59Без съмнение начело на БСП, а засега и на ПЕС стои безспорен мъдрец, който единствен от всички бивши и настоящи премиери в целия свят стигна до прозрението каква е работата на държавата. 
 
ППП.
Настоящото писмо ще бъде публикувано в www.mitev.eu Пак там ще бъде публикуван и евентуален ваш отговор, , но като имам предвид  колко „диалогична“ е БСП вероятността да получа отговор от вас е по-малка от вероятността да улуча джакпота в ТОТО 2
 
Димитър Митев, тел. 0888/704984
 
                                       Х           Х            Х
                   Въпреки че не очаквах да получа отговор от който и да било от шестимата депутати-юристи, все пак „чудото” отчасти се случи. Шест седмици след като бях изпратил писмото си получих следния „отговор” от професор Любен Корнезов:
 

Подател: kornesov@nt52.parliament.bg

  добави в адреси 

До: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>  
Относно: Re: Предложение Р·Р° подпомагане РЅР° Сергей Станишев.  
Дата: Вторник, 2012, Юни 26 14:32:20 EEST  
Господин Митев,Учудвам се каква злъч, омраза, ненавист е завладяла душата и съзнанието Ви.За какъв „клетвопрестъпник“ говорите, за какви „предателства“? Човек можеда бъде съгласен или несъгласен с една политика или личност, но не трябва да вижда в себеподобния си враг. За такива като Вас К.Маркс беше казал: „Погледни и отмини“
Любен Корнезов
                                       Х        Х        Х
                   Счетох за необходимо да отговоря на неговото писмо по следния начин:
                   Господин Корнезов,
                   благодаря за високата чест, която ми оказахте с отговора на писмото ми до вас. Дадохте ми по този начин възможност да документирам за историята позицията на считания за един от най-известните юристи в БСП по една от най-мащабните гаври с милиони български граждани по времето на прехода.
                   Питате ме за какъв „клетвопрестъпник” говоря, за какви „предателства”.
                   Първо държа да отбележа, че в писмата си до Станишев не съм го обвинявал за „предателства” и не ви прави чест като юрист и съдия да ми приписвате неупотребена от мен дума.
                    Второ, считам за необходимо да ви припомня  текста на клетвата, която положи Станишев при встъпването си в длъжността на министър-председател на Република България: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се!”
                   Позволявам си да ви посоча още един път част от действията на Станишев, които не бях в интерес на народа (имам чувството, че сте ми отговорили с горецитираното писмо без да прочетете какво точно съм му написал).
                    1. Правителството на Станишев изпълняваше наредба І – 45 на МВР, приета при правителството на Иван Костов, за пререгистрация на автомобилите в България. По закон (чл. 141 от ЗДвП) те са с безсрочна регистрация и не може с ведомствена наредба да се определя краен срок за нейната валидност. Опитайте се да докажете, че тази пререгистрация в изпълнение на наредба, противоречаща на закон, бе в интерес на българския народ.
                   2. Правителството на Станишев съкрати срока за изпълнение на цитираната наредба като благодарение на това месеци наред пред пунктовете на КАТ се виеха опашки, на които се чакаше по 3-4 денонощия. По официални данни за пет месеца от януари до 28.5.2006 г. бяха пререгистрирани 608 013 автомобила. По три дена чакане – това е загуба на 1 800 000 човекодни. По 65 лв. брутен продукт на зает в икономиката за ден – това е загуба за над 100 000 000 лева за икономиката на страната. Опитайте се да ми докажете, че това беше в интерес на народа.
                   Правителството на Станишев излъга, че пререгистрацията на автомобилите в България е изискване на Европейския съюз. Опитайте се да докажете, че тази лъжа бе в интерес на народа.
                    Пререгистрацията на автомобилите в България бе единствена в света. Но пък за сметка на това тя бе на тройно по-висока цена от цената за регистрация на автомобил в Германия например. Опитайте се да докажете, че това бе в интерес на народа.
                    На 15.03. 2006 г. по време на интервю по Канал 1 на БНТ  в отговор на журналистически въпрос  Станишев заяви: че „…държавата своевременно, в продължение на години, не си е вършила работата. Не са подменяни номера на коли, които са с регистрация от преди…“ http://mitev.eu/?p=59 . Като икономист очевидно нямам нужната способност да преценя как такава работа на държавата – след като регистрира автомобилите да изисква и осъществява тяхната пререгистрация – служи на интересите на народа. Ако можете помогнете ми.                      
                     Мога да продължа с примерите за погазване интересите на народа в хода на кампанията за повторната регистрация на законно регистрирани автомобили, но струва ми се че и посоченото до тук е достатъчно. Иска ми се да вярвам, че няма да мълчите като останалите пет свои колеги и колежки – юристи от парламентарната група на КБ и ще ми посочите доказателства, с които да ми стане ясно, че Станишев не е клетвопрестъпник, че не заслужава омраза, ненавист и злъч (пропуснал сте презрение), а уважение и възхищение.
                   ПП.
                        Можете да се срещнете и да обмените опит по темата с Меглена Кунева, тъй като тя с писмо се опита да ме убеди, че наредбата и пререгистрацията на автомобилите е била целесъобразна и дори, забележете, че е изискване за да бъде приета България в Шенгенската зона. http://mitev.eu/?p=2948  Предполагам, че като професор по право ще се заинтересувате от нейното противопоставяне на точния срещу буквалния смисъл на законовите разпоредби. Предлагам ви да направите необходимото за разпространяване в юридическите научни среди на този неин съществен „принос” в правната теория.
                         Меглена Кунева (заедно с Пламен Орешарски) бе инициатор на съкращаването на срока за безумната и  уникална в световен мащаб  рекетьорска пререгистрация на автомобилите в България. Затова тя бе избрана за еврокомисар, забележете, за защита на потребителите!!! Подигра се с милиони граждани на България, унижи ги да чакат на многодневни опашки за да платят рекет, но днес е създателка на Партия на гражданите.
                         Станишев е единственият премиер в света, който критикува държавата, че не си върши работата и не сменя номерата на законно регистрирани автомобили.  И е лидер на „лявата” БСП и  председател на ПЕС.   О темпора, о морес! Колко фалш има по света!
                         И последно, позволявам си да ви помоля да не кощунствате със споменаване името на Маркс докато членувате в ренегатската БСП, която реставрира капитализма в България и забрави комунистическата идея, но лицемерно продължава да твърди, че е партия със 120 годишна история.
 
                         Димитър Митев, тел. 0888/704984
Пловдив, 14.07.2012 г.                   
 
 
 

 
                   end_of_the_skype_highlighting

Leave a Reply