Критични мнения към ГЕРБ

 

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 11654
Той смята, че бившият премиер и цар е най-подготвен за поста президент. „Няма президент, канцлер, който като дойде в България да не ме пита: Какво прави царя“, отбеляза Борисов.

Тъпо и неадекватно. Ако иска да си строши главата, нека го издигне за президент.
Създадено: 12.6.2011 г. 15:11:43   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 11654
Пенсиите ще скочат, но само на 10-15 процента от пенсионерите – обясни финансовият министър Симеон Дянков пред Би Ти Ви.

Дянков уж беше против дискриминацията, пък сега я лансира в още по-голям размер. Социално-политически безчувствен тип. Прогледнало сляпо.
Създадено: 08.6.2011 г. 13:26:51   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 11655
Мдаа, да подлъжеш в тази ситуация 90% от 2 200 000 пенсионери, че ще им вдигаш пенсиите си е чиста проба предизборно харакири.
Когато някой е глупав, това е за дълго!

Мишосп,
Дянков не е глупав, а политически и социално безчувствен „технократ“. Той не се интересува от вълненията, които предизвиква у пенсионерите и отрицателните емоции у тях. Някъде бях чел, че дори собственият му баща го вижда само по телевизията.
Създадено: 12.6.2011 г. 15:33:13   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

   По време на посещението си в Израел тази седмица министърът на външните работи Николай Младенов посети и Стената на плача в Ерусалим. „Европейските въ » Страници: 1 2 3 4 5   michos  68  04.7.2010 г. 11:47:37 
От линка на СИНДБАД:

Ники се залюбва с бившия министър председател и шеф на СДС Филип Димитров –

Нищо чудно, че Младенов върви по стъпките на ФД. Той е единственията чужд премиер, посетил окупираните от Израел Голански възвишения, с което предизвика силно отрицателна реакция в целия арабски свят. Даже си мисля, че историята с медицинските ни сестри в Либия беше в определен смисъл резултат на това посещение.

 
Странно нещо са сроковете в България – ето и за пререгистрацията 3 години и срокът минал.. И всичко в държавата е така. Дават срок и 20 години да е.. сещат се чак в края на срока за да отбележат, че никой не бърза и чака последния момент. Ами така ще е, щото в България, колкото по-късно спазиш законово изискване, толкова по-голям шанс имаш да не си прецакан. Ето тия които си смениха паспортите през 2002/масовата смяна беше 2000/ сега са на далавера. Да не говорим за 50лева за отчет?? Безумна такса. А уж таксите трябва да покриват само разходите/поне 10 пъти ги надхвърлят/. И най-голямата подигравка -този отчет може да се вземе от НАП. Ама друго е, заради 200 мързеливи чиновника 500000 фирми да им ходят на крака, че и да дават по 50 лева за тоя дето духа.Не се научиха, че за изпълнението на сроковете трябва да не се сещат в крайния срок, а да създадат такава организация, че пререгистрацията да тече постоянно и още първата година ако няма достатъчно пререгистрации да се премине към отделни срокове за отделните фирми например по булстат. А не в последния момент – а какво стана със срока

 
алабала12,
Няма да се изненадам ако бъде използван „опита“ от пререгистрацията на автомобилите и се появят фирми на „наши хора“, които срещу определена сумичка кеш ще правят пререгистрацията на фирмата без чакане на опашка.
ПП.
И да се види кой всъщност ще прибира тези 50 лв. за публикуване на отчетите. Ако само 500 000 фирми дават тази сума, това означава, че някой ще прибира годишно 25 милиона лева. Кой е той? Частна фирма, държавна институция?

СЕГА – Политика
Гореща тема  Сега онлайн: Николай Младенов: В Европа опростяваме нещата по отношение на Израел » Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13     191  05.7.2010 г. 06:21:30 
„Външните министри на Европейския съюз не винаги имат точно разбиране за това, срещу което е изправена държавата Израел, а Турция реагира „малко прекалено силно“ на епизода с флотилията за Газа“, заявява българският външен министър Николай Младенов …

 
Политическото недоносче Младенов показва „некомпетентността“ на външните министри на ЕС, които нямат капацитет за неговото „точно разбиране“ за държавата Израел. И хич не си мисли как ще гледат на него тези министри при бъдещите им срещи! Може би ще им организира семинар за преквалификация?

Редактирано от – Mitev на 03/7/2010 г/ 11:09:11

 

Сега онлайн: Борисов: Лошо е, че Доган е милионер » Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9     122  30.6.2010 г. 10:24:18 
Въпросът защо депутатите успяват да спестят от политика, а обикновените хора не могат да го направят от надниците си, премиерът репликира със статистика от БНБ: От началото на годината депозитите на българските граждани в банките са нараснали със 7 млрд., спестени от заплатите им.

 
Крайно време е премиерът да спре да се позовава на спестените пари и да ги свързва с всички български граждани. Спестяванията са нараснали за сметка на парите на 5-10 процента от населението, които имат пари и се възползват от високите лихви. А мнозинството от българските граждани се „радват“ на порасналите си дългове или на това, че едва-едва са свързали двата края.
ПП.
На практика за да бъдат спестени 7 млрд. лева е достатъчно един процент от населениет (70 х. души) да внесат по 100 х. лева за да се получи въпросното нарастване на депозитите.

Редактирано от – Mitev на 29/6/2010 г/ 17:37:24

 

 
 СЕГА – Политика
Стара тема  Сега онлайн: ГЕРБ изключи Дани Каназирева » Страници: 1 2     23  01.7.2010 г. 20:46:28 
Лични впечатления от работата на Дани Каназирева като общински съветник нямам. Във връзка с предложението ми за оптимизация на масовия градски транспорт в Пловдив, направено в Отворено писмо до Областния управител Иван Тотев /ГЕРБ/, до председателя на Общинския съвет Илко Илиев/ВМРО/ и кмета Славчо Атанасов /ВМРО/ потърсих контакт със съветници от ГЕРБ за да подкрепят това предложение. Изпратих материалите и на Дани Каназирева, свързах се два пъти по телефона с нея, но до среща и обсъждане на идеята не се стигна, тъй като тя ме насочи към друг общински съветник от ГЕРБ.Между другото областният управител Иван Тотев също не реагира на двете писма, които му изпратих. Натиснете тукПП.Не ми хареса тонът и съдържанието на сводката от Пресцентъра на ГЕРБ. Силно ми напомни за начина на действие на БКП. Липсва конкретика, затова пък са изобилни общите квалификации и човек не може да си направи извод кой крив, кой прав.
Сега онлайн: Борисов: Няма да сваляме заплати и пенсии, няма да вдигаме данъци » Страници: 1 2 3 4 5 6     79  26.6.2010 г. 13:05:10 
Мitev,По-важно за България и за Теб е твърдата позиция на Идола Ти-Министъра на финансите С.Дянков.

 
Вила,
очевидно не се смущаваш от обстоятелството, че може да напишеш очевадна неистина. Идол ми бил Дянков. Очевидно не съм знаел преди ти да ми кажеш, че Дянков ми е идол, тъй като в противен случай не бих написал по адрес на идола си:

ГЕРБ обмисля вдигане на плоския данък върху доходите » Страници: 1 2 3 4 5 6 7 Iwan Wazow 97 22.6.2010 г. 19:13:54…президентът Първанов представи доклад на своите съветници с предложение за отмяна на 10-процентния данък и замяната му с прогресивна ставка, вицепремиерът Дянков окачестви идеята като малоумна.В конкретния случай реакцията на Дянков е малоумна.

 
ПП.
Защо не ми каза по-рано, че Дянков ми е идол, а ме остави да напиша, че има малоумни идеи!?!

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 8953
От статията:

…разсея мълчанието само за да демонстрира блестящото си чувство за цинизъм, като се оплака, че и той протестира, задето Наоми Кембъл не му е секретарка.

Не само цинизъм, но и простотия, а като му гледам снимката, очевидно и нарцисизъм. Много бях доволен от него заради пробива му в Кърджали при Доган. Не съм виждал нито една негова скулптура и нямам мнения за него като за скулптор.
Но за поведението му в сферата на културата имам в момента само едно впечатление – държи се като слон в стъкларски магазин.
Създадено: 24.7.2010 г. 18:41:55   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 9148
Падението на Божидар Димитров заслужава дори още по-хаплива карикатура. Палячо без капчица морал и уважение към съгражданите си. Един път за него са шибани, сега пък ги приравнява с идиоти, които следва да повярват на приказките му за проглеждане като резултат от чудотворна сила на мощите. Историкът се опита да ни запрати обратно в тъмното средновековие.
Създадено: 31.8.2010 г. 13:25:01   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението
Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 9480
Вноските за купуване на осигурителен стаж ще се плащат само накуп

Глупаво решение, което ще елиминира много потенциални купувачи на недостигащ стаж. От което ще страдат както хората, които не могат да съберат цялата сума на куп, така и самата система, която ще събере по-малко средства.
Създадено: 09.12.2010 г. 11:53:40   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 9851
МВР ще глобява 140 000 за новите лични документи. Това е наглост!
Не, това е България и Цвъцковото й МВР.

Стерн,
това е бюрократична наглост на хората от МВР, занимаващи се с личните документи и политическо късогледство на тези, най-отгоре, които ги ръководят. Но, всички грешки се заплащат – първо от потърпевшите граждани, след това от допусналите ги политици (евентуално на изборите).
Но все пак да припомня, че министър Румен Петков си позволи да обяви служебно спиране на над 1 250 000 автомобила от 01.10.2006 г. заради несменени регистрационни табели. При положение, че съобразно чл. 141 от Закона за движение по пътищата тези табели са безсрочни, т.е. не може с наредба да им се слага краен срок на валидност.
Та в крайна сметка, безобразие е липсата на политическа и социална чувствителност в ръководството на МВР и ГЕРБ по въпроса за личните документи и опашките за тяхната подмяна, но същевременно трябва да се посочи, че новите още не са достигнали мащабите на гаврене с народа на предшествениците си.
Наглост и безочие е когато капацитетът на МВР не е достатъчен да осигури цивилизована подмяна на документите, без всекидневни опашки, да се глобяват за това гражданите.
Създадено: 08.1.2011 г. 11:38:07   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 10064
Ааах, Митев, Митев. Плюеш Яне заради твойте пусти табели. За чий той требе да се занимава с твойте табели. Ходи се съди до дупка, мое и ти да научиш правото като Петров.

Отврате,
отвратително е, когато пишеш горното без да прочетеш и да разбереш, че:
1. критикувам ЯЯ за това, че не му направи впечатление как с наредба І – 45 на МВР за смяна на номерата, издадена от правителството на Костов, бе погазен чл. 141 на Закона за движение по пътищата, съгласно който табелите и регистрацията на автомобилите (с изключение на някои единични специфични случаи – напр. временен внос) са безсрочни. Нали е за законност? Защо мълчи за неспазването на закона?
2. критикувам ЯЯ за това, че не реагира на лъжата на БСП и Ко, че това мероприятие е изискване на ЕС.
3. критикувам ЯЯ за това, че не реагира, когато тази акция и три-четиридневните опашки, причинени от нея пред пунктовете на КАТ, предизвика загуба от стотици милиони левове непроизведен брутен вътрешен продукт.
4. критикувам ЯЯ за това, че не проронва нито дума за корупцията, свързана с осигуряване на услугата без чакане на опашка.
5. и т.н. мога да ти посоча още много подобни факти.
Докато се намират хора като теб, ще се намират и условия от населението да се смъкват големи суми в полза на наши хора. По сведения в интернет, от населението са отчуждени около 200 милиона лева при тази акция, които очевидно отидоха в партийни касички, щом всички партии в България, парламентарни и извънпарламентари, включително ГЕРБ и Атака, онемяха и още са неми по въпроса.
Ти очевидно си на нивото на Цветан Цветанов, който заяви пред мен, че тогава „те искаха да понапълнят бюджета“ (те , т.е. правителството на Станишев). Тоест, не си в час, точно като него, по този въпрос.
А как реагира по тази тема МВР под негово ръководство по тази тема, виж
http://www.mitev.eu/?p=1610 Target=_Blank id=url>Натиснете тук
Чети, не се изказвай неподготвен, щото става отврат за теб.

Редактирано от – Mitev на 17/1/2011 г/ 18:13:17

Създадено: 17.1.2011 г. 18:10:35   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 10117
Митев,
Може ли едно въпросче?
Ти каза:
… аз, слепецът политчески, продължавам наивно да твърдя, че в България демокрация (от гръцки – власт на народа) няма и няма….То и аз така мисля, ама не за това става дума, а за това, дето вашия безалтернативен минпред обяви, че демокрацията ни била в повече. Как съвместяваш тези две мнения, направо не знам.

Карамфилов,
ами просто не ги съвместявам. Борисов греши. Не демокрацията ни е в повече. А безотговорността, престъпността, демагогията, клеветите и т.н. недемократични белези са ни определено в повече.

Редактирано от – Mitev на 23/1/2011 г/ 16:04:33

Създадено: 23.1.2011 г. 16:03:58   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Mitev
[Златен]
от BulgariaОбщо мнения: 9652

 

Господин Дянков,
Попитах Ви:

Господин Дянков,
когато се въвеждаше плоския данък, тогавашният премиер Станишев заяви, че от неговото въвеждане ще спечелят хората с високи заплати (над средната) – т.е. малцинството в България, към което спада и политическата властова върхушка. На мнозинството българи Станишев обеща, че държавата ще вземе мерки те да не загубят от въвеждането на единната ставка.
Вие очевидно сте съгласен да спечели малък процент от населението, а голямата част от заетите да не загубят. Стигам до този извод след вашата реплика, че идеята за премахването на плоския данък е малоумна. Прогресивно-подохдното облагане съществува в мнозинството от държавите в света, включително в развитите западни държави. Плоският данък съществува в малко държави, предимно бивши социалистически. В тази връзка ви питам – мнозинството държави, включително най-развитите, малоумни ли са след като не прилагат плоския данък?
Битхе ли дали данни колко са били приходите от ДОД преди въвеждането на плоския му вариант и след това?
ПП.
Пропуснах да ви попитам дали смятате, че плоският данък щеше да бъде въведен в действие ако представителите на властта бяха в положението на мнозинството хора – т.е. да очакват, че им е осигурено да не загубят, а не да спечелят увеличение на доходите си.
Моят отговор на този въпрос е – НЕ, нямаше да бъде въведен. Лицемерието на властта е едно от най-ужасните неща на този свят.

Отговорихте ми:

Re: MitevНе мисля, че Естония, Латвия, Литва или Словакия са „малоумни държави”. Не знам какво разбирате под „малоумна държава”.Въвеждането на плоския данък е едно от най-важните постижения на предишното правителство. Стоя зад плоския данък, за нашите условия това е най-удачния вариант.[/quote]
В качеството си на бивш вузовски преподавател по политическа икономия оценявам отговора Ви с оценка (слаб) 2.
Защото – избягнахте да дадете отговор на питането ми малоумни ли са мнозинството държави, включително най-развитите, след като прилагат прогресивно подоходния данък.
Избягнахте да вземете отношение по користните мотиви на властимащите за въвеждането на плоския данък.
Избягнахте да направите съпоставка на приходите от ДОД преди въвеждането на плоския данък в РБ и след това. Липсата на такава съпоставка в отговора Ви си обяснявам с това, че най-вероятно липсва положителен ефект за бюджета от въвеждането на плоския данък. Иначе не бихте пропуснали да посочите с колко са се увеличили приходите в бюджета от неговото въвеждане.
Направихте се на разсеян с твърдението „не знам какво разбирате под „малоумна държава“. Не аз, а Вие първи употребихте израза „малоумна“ за идеята да се възстанови у нас прогресивно-подоходното облагане и да се премахне плоския данък. Обяснявам нещо, което странно защо не сте разбрал сам – след като идеята за въвеждане на прогресивно-подоходното облагане на мястото на плоския данък у нас е „малоумна“ според Вас, логично е да оцените по този показател развитите държави като „малоумни“ след като не се ползват от плоския данък.
Това, че стоите зад плоския данък, показва кому служите всъщност. Този, комуто служите с позицията си по този въпрос във всички случаи не е мнозинството от българския народ. А понятието социална справедливост очевидно за Вас е мръсна дума.
Показателно е и обстоятелството, че не намерихте начин да защитите властта от моето обвинение, че лицемерието и е едно от най-ужасните неща. Страните, които посочвате, че не смятате за малоумни, се управляват от посттоталитарни субекти на властта като в България. И те по същите фалшиви мотиви въведоха плоския данък. А Вие стоите зад него, но не се опитвате дори с две три изречения да защитите позицията си. Това е симптоматично.

Редактирано от – Mitev на 24/12/2010 г/ 13:02:01
Създадено: 24.12.2010 г. 12:07:06         

 

Mitev
[Златен]
от BulgariaОбщо мнения: 9652

 

Господин Дянков,
попитах Ви още:

Mitev
Господин Дянков,
колкото пъти мина през пловдивския квартал Шекер махала с автобус 113, толкова пъти виждам на улицата в разстояние от около километър и половина (колкото е обиколката на квартала), няколко десетки цигани и циганки, включително малки деца, които на десетина метра едни от други съвсем открито протягат към минувачите ръце, в които държат и предлагат контрабандни цигари. Предполагам, че картината е подобна навсякъде в страната в подобни квартали. Това известно ли е на вас и на подчинените ви данъчни служители? Ако е известно, означава ли, че има негласна договорка тези продавачи на контрабандни цигари и други стоки да не се санкционират от властта? Ако ви е неизвестно, смятате ли, че властта добре си върши работата, щом не забелязва такива неща?

Вие ми отговаряте по следния начин:

Re: MitevНа конкретния ви въпрос: не, няма негласна договорка продавачи на контрабандни цигари да не са санкционирани от властта. Това е нелепо.Приходните агенции непрекъснато са под пара и се справят много добре. По отношение на контрабандата на цигари – хората на Танов са задържали над 242 милиона къса от началото на годината. За сравнение, в периода 2007-2009 г. общо количество задържани контрабандни цигари е 54 милиона къса.

Похвално е това, което са направили хората на Танов. Но аз Ви питах защо месеци наред не се вземат никакви мерки от териториалната агенция на НАП в Пловдив, (предполагам, че положението е подобно навсякъде в страната и не става въпрос само за Пловдив) срещу откритата, дразнеща липса на каквито и да било мерки срещу посоченото явление. Попитах Ви дали това явление Ви е известно или не, но отговор не получих. Очаквах от Вас не само твърдение, че е нелепо да има такава негласна договорка, а също да се ангажирате в отговора си, че ще вземете необходимите мерки явлението – открито, демонстративно предлагане от десетки цигани по улицата на контрабандни цигари (и не само цигари) да бъде ограничено. Дано е случаен този Ваш пропуск за реакция на конкретен сигнал, какъвто се съдържаше в моя въпрос.
Но започвам да се съмнявам.
Нямам причина да съм доволен от Вашия отговор по този въпрос.
Редактирано от – Mitev на 24/12/2010 г/ 15:32:02
Създадено: 24.12.2010 г. 12:50:47         

Mitev
[Златен]
от BulgariaОбщо мнения: 9652

 

Господин Дянков,
а защо подминахте без отговор този въпрос:

Парламентът прие да се купува стаж до пет години само с плащане наведнаж на цялата сума за целия период?
Според мен това е глупаво решение, което ще елиминира преобладаващата част от потенциалните желаещи да закупят стаж поради липса на въпросната сума, както и поради наличието на по-добри варианти за влагане на такава сума при съществуващите банкови лихви по депозитите. Освен че ще бъдат ощетени мнозинството от желаещите да закупят стаж, ще бъде ощетена и системата на НОИ, тъй като по такъв начин в нея в крайна сметка ще постъпят по-малко средства.
Ще се радвам, ако ми докажете, че греша.

Като имам предвид горецитираните отговори и липса на отговори на моите въпроси, не се изненадвам, че не отговорихте и на последното ми питане:

В заключение последен въпрос.
Не виждате ли, че с хладното си, бих казал доста често безцеремонно, отношение към проблемите на различни социални категории и групи хора вредите на каузата на ГЕРБ и подкопавате доверието в тази партия? Трудно ли ви е да бъдете по-диалогичен, по-доказателствен, когато заемате определени позиции или считате, че хората в България не заслужават да им се обяснява и доказва, че предлаганите решения са обективно необходими?
Имате ли такива доказателства за обективната необходимост от всички предприемани от вас мерки?

Не мога да дам оценка на всичките Ви действия като министър тъй като ми липсва първичната информация, обусловила едни или други решения. Но ако съдя по отговорите Ви на моите въпроси, друга оценка освен слаба не мога да Ви пиша. Вие сте във възрастта на моите деца. Поради което ще си позволя един съвет към Вас. Опитайте се освен финансист да бъдете и политик и повече да уважавате хората на България.
Редактирано от – Mitev на 24/12/2010 г/ 15:40:33
Създадено: 24.12.2010 г. 15:21:22         

 

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 11059
От стенограмата:

… най-малко БСП имат право да говорят за използване на децата за политическа агитация. Тяхната партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството

Глупаво иззказване на Борисов.
Пионерското движение спомагаше за формиране на много добродетели в подрастващото поколение. В други страни се трансформира в скаутско движение, а у нас преобладаващата част от децата са оставени под въздействието на най-лошите образци на улицата.
ПП.
Как ли се е противопоставял тогава на насилието да носи червена връзка. И как ли е плакал пред баща си и майка си, че са му опорочавали детството.
Още един път ще кажа – глупаво изказване.

Редактирано от – Mitev на 21/4/2011 г/ 16:45:06

Създадено: 21.4.2011 г. 16:40:13   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 11059
Бойко Борисов: БСП ми опорочи детството
Не само на него, а на милиони!

Вегетарианец,
БСП не е опорочавала детството на Борисов, защото тогава имаше БКП. Детството при управлението на БКП за огромното мнозинство от българските деца бе несравнимо по-добро в сравнение със сегашното детство на мнозинството български деца. За сегашното много по-тежко положение на огромен брой деца основна вина има БСП и нейното управление чрез нейните креатури – уж независими от нея десни партии.
ПП.
Сега охолно детство имат предимно децата на новоизпечените капиталисти и политици – предимно бивша номенклатура на БКП и ДС, както и децата на едрите реститути.

Редактирано от – Mitev на 21/4/2011 г/ 16:54:13

Създадено: 21.4.2011 г. 16:51:27   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Leave a Reply