Archive for the ‘Постинги във форуми’ Category

Писмо до колега от форума на в-к СЕГА.

петък, април 19th, 2013

Уважаеми Панайотис,
Тъй като съм наказан за три месеца http://mitev.eu/?p=3960 (до 30 април) и не мога да реагирам пряко във форума, позволявам си да Ви изпратя това писмо.
Прочетох Вашите мнения:
„Panayotis18 Април 2013 12:29
Някои жалки хорица непрекъснато сочат инициатора Станишев, уж „забравяйки“, че по темата са се изказали вече много други български политици.
ДОЛУ ГЕРБ!“
както и:

Panayotis18 Април 2013 12:33
Кунева и Сидеров за подслушването: Цветанов е виновен.
Натисни тук“
Ако не греша за Вас освен Станишев авторитети по темата с подслушванията са Кунева и Сидеров.По тази причина ги цитирате.
Позволявам си по тази причина да Ви изпратя три писма, които могат да Ви обогатят представата за Кунева.
По повод на нейно интервю във в-к 24 часа през м. април 2011 г. аз и изпратих писмо http://mitev.eu/?p=2957 Повече от два месеца нямах отговор от нея. Тогава изпратих същото писмо на всичките нейни сътрудници в кандидат-президентската и кампания. Това даде резултат и в крайна сметка получих отговор от нея. http://mitev.eu/?p=2948 Нейният отговор съдържа много откровени лъжи и демагогски внушения, както и забележителният и „принос“ за разграничаване на „буквалния“ и „точния“ смисъл на законовите разпоредби. По тази причина аз и написах второ писмо. http://mitev.eu/?p=2942 Отговор на второто писмо нямам, въпреки че го изпратих по интернет, но го оставих и в централата на ДБГ на ул. Будапеща в София.
Надявам се, че ще изчетете писмата и че по този начин ще обогатите представата си за тази дама и за нейното отношение към българските граждани на базата на конкретни нейни действия и становища. По моя инициатива през 2006 г. депутатката Мария Капон направи парламентарно питане към Кунева по този въпрос. Ето Ви стенограмата от питането и отговора на Кунева. http://mitev.eu/?p=365
По същата тема аз тествах всички известни политици у нас. Ето писмото ми до Волен Сидеров, предадено лично на него на 6-ти септември в Новотел Пловдив по време на мероприятие на Атака. Когато предавах писмото не знаех, че приятел е направил снимките, които са публикувани в блога ми преди писмото. За да имам доказателство, че съм предал на Сидеров писмото, аз му поисках автограф, който е публикуван заедно с Отвореното ми писмо до него. http://mitev.eu/?p=3827 Вече седем месеца нямам отговор от Сидеров.
За да не ме обвините в пристрастие, ето и мое писмо до Борисов по същата тема, също останало без отговор. http://mitev.eu/?p=2802
Можете да погледнете в блога ми и писмата ми до Станишев, които му предадох лично на 17 юни 2011 г. и за които той мълчи и до ден днешен. http://mitev.eu/?p=3515
Нямам точна представа, но предполагам че сте привърженик на идеята Орешарски да бъде следващия премиер. Ако това е така, погледнете и неговата реакция по темата, защото той, заедно с Кунева, беше инициатор на съкратените срокове за повторно регистриране на законно регистрираните автомобили на българските граждани. http://mitev.eu/?p=39
Надявам се, че след като изчетете писмата, които Ви изпращам по този начин, ще разберете защо не приемам лица като Кунева, Сидеров, Станишев,Костов (наредбата, с която бяха подлудени всички български собственици на автомобили, бе приета от неговото правителство), Доган и т.н. и т.н. да бъдат съдници на Цветанов и ГЕРБ. Това по никакъв начин не означава, че ГЕРБ и лидерите му няма защо да бъдат критикувани. Вижте по този повод в www.mitev.eu категория Писма до Цв. Цветанов (предадох му ги също лично) и как в края на краищата петчленен състав на ВАС спести на министъра задължението му да ми отговори на Заявлението по ЗДОИ. Това ми костваше 150 лв., които заплатих на МВР по решение на съда, тъй като касационната ми жалба бе отхвърлена.
В заключение искам да Ви се извиня за дългото писмо и да Ви посъветвам да се вглеждате повече в делата и по-малко в приказките на политиците, на които симпатизирате.
Бъдете жив и здрав.

За нравите във форума на вестник СЕГА

петък, март 1st, 2013

             
                                       ИЗДАТЕЛЯТ МЪЛЧИ
На 1.03.2013 г.  в съответствие с правилника за участие във форума на в-к Сега изпратих следното  писмо до издателя на вестника.

Подател: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>

  добави в адреси 

До: editors@segabg.com  
Относно: Възражение по повод на наказания във форума на в-к СЕГА.  
Дата: Петък, 2013, Март 1 21:44:51 EET  
Файлове: (1) Прикрепен файл  
 
Уважаеми,
Изпращам Ви моя публикация в блога ми по повод на наложени ми наказания от модератора. Считам ги за несправедливи и тенденциозни. Ще се радвам ако бъдат отменени и ако бъдат взети мерки за уеднаквяване на отношението на модераторите към всички участници във форума. http://mitev.eu/?p=4013
ПП.
Ако поднесените факти, илюстриращи обстановката във форума са Ви малко, може да видите приложения файл с малка извадка от “творчеството” на изявен форумен участник, който се радва на толерантно отношение от страна на модераторите. Искрено се надявам, че ще вземете мерки да спрете плъзгането на форума по наклонената плоскост към такъв “еталон” за участие в дискусиите. Защото точно това се наблюдава според мен от доста време насам.
С уважение:
Димитър Н. Митев
 
 
 
 
    
  Vila_za_Borisov_i_GERB.doc     изтегли

 
Вече 10 дни след това няма никакъв отговор на това писмо.
 
 
     За нравите във форума на вестник СЕГА
 
          През втората половина на м. януари  2013 г. бях наказан  два пъти във форума на в-к СЕГА. Според мен категорично и двете наказания са абсолютно несправедливи и не са в съответствие с правилника на форума. Тези наказания ме накараха да се вгледам по-подробно в „наказателната” практика на модераторите. Считам, че тя не е еднаква за еднотипни случаи и в нея личи ясно изразена разлика в отношението към участниците във форумните дискусии в зависимост от съответствието или несъответствието на техните мнения с господстващата към момента политическа линия на форума и вестника.
          За да не бъде прието горенаписаното като голословно твърдение ще дам примери. Тези примери  естествено касаят санкции срещу мен и мои мнения (поради това, че санкционираните мнения обикновено се изтриват, не мога да дам цитати за други аналогични случаи).
          Първата санкция срещу мен бе наложена по повод на  мое мнение, написано под публикация „Комарницки: Г-н Борисов, или сте заблуден, или лъжете”:
          По време на „дискусията” Симплифайд Солушънс написа следното мнение:
„Митев, много добре те разбрах от първия път. Ето от този:
Mitev
17 Яну 2013 16:49
Мнения: 14,728
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Панайотис,
на мен също би ми било интересно ако Комарницки направи сравнение как е приемана критиката в неговите карикатури от предшествениците на Борисов и от Борисов. Той не може да няма впечатление за техните реакции. Но едва ли ще дочакаме такова сравнение.
Опита се да внушиш, че предшествениците на Борисов са реагирали като него, но Комарницки си е мълчал и ТИ не вярваш, че ще има доблестта да направи сравнение.
А сега го докажи! Ей това, което си написал, докажи. С броене на постинги под карикатурите не става. Става с линкове към реакции на предишните. Най-малкото с един.
Чакам! И ако не дадеш поне едно доказателство, ти, Митев, си клеветник. (Курсивът мой – ДМ)Толкоз.”
 
  На горецитираното аз отговорих:
      „Симпли, първо моля да ме извиниш че ти отговарям със закъснение от няколко часа.
Второ, констатирам, че си изтълкувала превратно постинга ми по отношение на Комарницки. Не употребявам израз като „скатал“ за никого, още по-малко за Комарницки. Това си е твоя измислица. Чакаш от мен да проверявам имало ли е реакция от предишните или е нямало.
***
ПП.
Освен това мисля, че по въпроса за сравнение на реакциите на Борисов и предишните относно карикатурите на Комарницки, най-компетентен би трябвало да бъде именно самият Комарницки. Аз обаче продължавам да съм песимист че той ще се заеме с публично сравняване на реакциите на предишните с реакциите на Борисов.”
          Бях много изненадан от неочаквана намеса на Сибил. На мястото на звездичките имаше две изречения. В първото, по-краткото, написах на Симплифайд Солушънс че май е забравила за съществуването на презумпцията за невиновност. С второто изречения  я призовах тя да докаже че съм клеветник на базата на конкретна съпоставка на мои мнения (оригинални, не според нейно тълкувание) с фактите.
          Тези две изречения бяха изтрити и в резултат на това бях наказан без право да давам мнения във форума за шест дни. Сибил не беше посочила кое правило съм нарушил с горецитираните (по памет) изречения.
          Добре съм запознат с форумното правило: „Постингите трябва да показват респект към другите потребители. Оскърбленията ще бъдат премахвани.“
          В случая бях наречен с оскърбителното „клеветник” и ми беше предложено да докажа, че не съм такъв. Това мнение на Симплифайд Солушънс не бе изтрито. Наказаният бях аз заради очевидно оскърбителното (според модератора) искане да ми бъде доказано, че съм клеветник. Симплифайд Солушънс  цитира в курсив мое предишно мнение и след това прави абсолютно произволно свое тълкувание на написаното от мен като ми приписва намерения за внушение, което изобщо нямах.
          Отделен въпрос е че днес, 28.02.2013 г. (четиридесет дни след въпросната размяна на мнения) на мен не ми е известно Христо Комарницки да е реагирал и по този начин да е опровергал моя песимизъм, че едва ли ще дочакаме да направи сравнение между реакциите на предишните и на Борисов за карикатурите му.
          Честа практика във форума е срещу мнения, които не пасват на господстващата линия във форума да се нахвърлят по няколко форумни участници. Така беше и в дадения случай. Който иска може да проследи по-подробна извадка от мои мнения и мнение на опонентите ми в       http://mitev.eu/?p=3997
          Тук за краткост ще цитирам само следните „съответстващи” на горецитираното форумно правило „уважителни” постинги към мен:
„Дон,
А бе Митев, ти не си у ред бе…
Когато напуснах форума, се беше разпенил. Излязох, водих лунноликата до едно симпатично бистро край морето, връщам се – ти си пак тук.
И пак си същия. Нямаш представа колко си досаден.

Нали ти писах – Zadny vstup, щом ме видиш! Гит ишине, ко разбираш средноевропски йезици.” (Курсивът мой – ДМ)
 
          Последното изречение се нуждае от коментар. Дон ми напомня старо свое изискване, написано на чешки, да не влизам (във форума) когато той е в него. А на турският израз „гит ишине” нещо от рода на „чупката”, „махай се от тук”.  За Сибил очевидно този постинг не нарушава горецитираното правило, изразява респект към мен като потребител, не съдържа оскърбления
 и затова Дон    не получава никаква санкция 
Ето още едно „уважително” мнение от Симплифайд Солушънс, прието за нормално от Сибил:
„„Той не може да няма впечатление за техните реакции. Но едва ли ще дочакаме такова сравнение.”

Но едва ли ще дочакаме?!!!
Митев, не те ли е срам?
ТИ, Митев, нямаш ли впечатление за техните реакции? Срещал ли си поне в една медия поне една тяхна реакция по тоз повод?
Очевидно нямаш лично впечатление и не си срещал реакция, щом очакваш Комарницки да ти направи сравнението.
(Подчертано от мен  – ДМ)
А щом не си, защо си убеден (виж си пак второто изречение), че е имало въобще някаква реакция?! А, Митев?!

ПП – А, изпреварили са ме. Но ти не разбираш от веднъж, та няма да се трия.
 
(В интерес на истината подчертаният текст в постинга на С. Солушънс отразява вярно причината, поради което се съгласих с Панайотис и също пожелах Комарницки да направи сравнение. Това обаче също се оказа мой грях, заради който трябва да се срамувам според нея.)
 
       Калина Малина:
 
Митев, дружески съвет – прекалено много занимаваш форума със себе си.
 
А Данте добавя от своя страна по адрес на още двама колеги и по мой адрес:
„Данте:
 
На Натурала – пражолка.Телешка.
На Алабалов – фуражка и катаджийски слънчеглед.

На Митев – нов ибрик. С табела на гърба.
” (Курсивът мой – ДМ)
(Този постинг също не е изтрит. Вероятно защото е образец на уважително отношение към опонентите)
 
Между другото, постингът на Алабалов, който е в пряко нарушение на правилата на форума, също не е изтрит, макар че той самият е наказан :
 

Алабалов
17 Яну 2013 17:50
Мнения:
185
От:
Bulgaria Скрий: Име,IP           
Христо Комарницки-Ибрика е червена подлога още от Живково време. Не се сещам някога да е карикатурил някой от червените фашисти, което автоматично го прави червена фашистка подлога.                             Х                 х                х          След като изтече шестдневното ми наказанието взех участие в дискусия под статията:
“Шефът на БАН става министър на образованието”
http://www.segabg.com/article.php?sid=2013013000019985027
 
По повод на постинг от Дон по мой адрес се появи мнение на Блъди Мери относно постинг на Дон:

bloody mary 30 Яну 2013 15:24 Мнения: 3,508 От: BulgariaСкрий: Име,IP “Don 30 Яну 2013 14:42 Mитев отново успя да засере темата с неповторимия си спам.   А бе за друго е темата, гит ишине.”  Ако друг я изръси тази простотия не му мърдат седмици във фризера. Но понеже сме се оплаквали от просташкия език на автора без последици, знаем   вече..

 
Отговорих на Блъди Мери по следния начин:

Mitev 30 Яну 2013 15:32 Мнения: 14,789 От: BulgariaПромени Don 30 Яну 2013 14:42 Mитев отново успя да засере темата с неповторимия си спам. А бе за друго е темата, гит ишине. Ако друг я изръси тази простотия не му мърдат седмици във фризера. Но понеже сме се оплаквали от просташкия език на автора без последици, знаем   вече.. “Блъди Мери, на 19 януари беше изтрита моя реплика към една привърженичка на ОПРОСТЕНИ   РЕШЕНИЯ, след като ме определи като клеветник, ако не докажа това, което тя   искаше от мен. Позволих си да отбележа, че май е забравила презумпцията за   невиновност и че е редно тя, на базата на мои твърдения (оригинални, не   според нейните тълкувания) да докаже че съм клеветник. Точно тази част от   постинга ми бе изтрита и бях ощастливен със шестдневно охлаждане във фризера.   Отдавна не се изненадвам на много неща тук.”

Отговорът ми не остана незабелязан от Симплифайд Солушънс. Ето нейната реакция:
 
 
Simplified Solutions
30 Яну 2013 16:57
Мнения: 10,743
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
на 19 януари беше изтрита моя реплика към една привърженичка на ОПРОСТЕНИ РЕШЕНИЯ,след като ме определи като клеветник, ако не докажа това, което тя искаше от мен.Позволих си да отбележа, че май е забравила презумпцията за невиновност и че е редно тя, на базата на мои твърдения (оригинални, не според нейните тълкувания) да докаже че съм клеветник. Точно тази част от постинга ми бе изтрита и бях ощастливен със шестдневно охлаждане във фризера. Отдавна не се изненадвам на много неща тук.
Митев, не му е тук мястото, но обърни все пак внимание на болднатата част от собственото ти обяснение, съдържаща условието “ако не докажеш”. Но дори тази част не е напълно честна – ти трябваше да докажеш твое собствено твърдение, на базата на което правеше и друго внушение. Та пак ти повтарям – ако не си доказал твърдението си, Митев, ти си клеветник и допълнителното ти внушение също е клеветническо. Защото ти, Митев, си забравил презумпцията за невиновност. От теб се очакваше да дадеш поне един единствен линк за доказателство. Дал ли си го, Митев?                          
Добре е, че поне си дал дата за ориентиране на тези, които се интересуват от истината за случилото се. Толкоз.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Simplified Solutions

 

 

    

 
 
Тъй като Симплифайд Солушънс продължаваше да ме обвинява че съм клеветник на базата на нейно тълкувание на написано от мен мнение, аз и отговорих по следния начин:
„Многоуважаема Симплифайд Солушънс, доколкото ми е известно клеветата е подсъдна, клеветникът съответно трябва да носи съдебна отговорност. Ти ме нарече клеветник, съответно трябва да дадеш доказателство в какво кого и кога съм наклеветил. Поставила си ми условие ако не докажа. Не ми се иска да влизам отново в тази дискусия, защото още ми е студено. Все пак ще посоча, че не съм отправял никакво клеветническо твърдение, нито допълнително клеветническо внушение. Затова те призовах да посочиш конкретно мое твърдение (оригинално, не съгласно твое тълкувание) с което да докажеш че съм оклеветил някого. От мен се очаквало да дам поне единствен линк за доказателство. Какво да докажа с този линк? Коя моя теза е недоказана? Кое форумно правило според теб наруших с припомнянето, че съгласно презумпцията за невиновност, след като ме обявяваш за клеветник, ти трябва да посочиш конкретната/ните клевета/и, които съм пуснал във форумното пространство? Консултирай се с юристите във форума ако обичаш. Вярвам,че те ще ти посочат, че не аз трябва да доказвам, че не съм клеветник (както искаш ти), а ти трябва да докажеш, че съм такъв, какъвто си ме нарекла. И се порови в архива да видиш дали има поне един случай в който да съм отправил обидна квалификация към теб или към който и да било от опонентите си.”
Извадих си поука от предишното неочаквано изтриване на част от мое мнение и съхраних  написаното. Малко след това постингът ми беше изтрит и вместо него се появи:

Покажи 30 Януари 2013 17:16

 
***1.6 Спамът и флудът (едносрични и повтарящи се постинги, както и оф-топици) са недопустими.
 
Симплифайд Солушънс продължи спора като цитира извадка от изтрития ми постинг и написа следното:
“Поставила си ми условие ако не докажа.
Доказа ли, Митев?
 
В отговор написах:
Симплифайд Солушънс,
искаш аз да доказвам, че нямам сестра. Това няма да стане. Не съм длъжен по никакъв начин да изпълнявам условието, което си ми поставила. Особено пък когато си ме нарекла с обидна квалификация и поставяш условие аз да оборвам тази квалификация чрез доказателства. Под достоинството ми е.
 
След това констатирах, че повече не мога да публикувам мнения защото съм наказан за 90 (деветдесет) дни.
 
 
Припомням, че възмущението по мой адрес възникна от твърдението ми, че едва ли ще дочакаме сравнение, (което и Панайотис желаеше) на реакциите на предишните управляващяи с реакцията на Борисов.
 
  Панайотис,
на мен също би ми било интересно ако Комарницки направи сравнение как е приемана критиката в неговите карикатури от предшествениците на Борисов и от Борисов. Той не може да няма впечатление за техните реакции. Но едва ли ще дочакаме такова сравнение. (Курсивът е на Симплифайд Солушънс, също и подчертаният текст, който се превърна в ябълката на раздора)
 
До днес изминаха 40 дни от датата на спора. Не забелязах през този период Комарницки да е реагирал и да е публикувал някакво сравнение. Ако не съм пропуснал да регистрирам евентуална негова реакция, това означава, че съмнението ми е било основателно, а не клевета. Съвсем отделен въпрос е как това съмнение бе изтълкувано от Симплифайд Солушънс за да ме нарече клеветник.
 
 
 
Отбелязвам още, че нито постингът на Дон, на който реагира Блъди Мери, нито постингът на Симплифайд Cолушънс бяха изтрити. За санкция да не говорим.
 
Ето за илюстрация още постинги, които не са изтрити, съответно авторите им не са санкционирани.

вила
15 Май 2012 11:38
Мнения: 6,320
От: Bulgaria
niksan
15 Май 2012 10:24Даскалите по челна стойка се навират в правото и… изхождат цвъковщина…Тиквата вика питайте съда де са Каквито са шебеците такива са и обслужващите ги.
   
Туткалчев
28 Фев 2012 20:10
Мнения: 3,636
От: BulgariaСкрий: Име,IP
Така е, Сократе. Появи ли се Митев, разговорът обикновено придобива, ако мога така да се изразя, архитектурата на селски нужник.

 
Туткалчев
20 Фев 2012 13:09
Помоооощ! Табелконосецът пак загрухтя!
 
 
вила
20 Фев 2012 13:17
Табелконосецът пак загрухтя!Нормално е,гладна свинка /политически слъночоглед,де/ за бонуси плаче…
 
 
Don
20 Фев 2012 13:47
А бе ти си като кучето на Павлов, бе. Щом ти споменат за Кунева, у теб потичат табели.
А спри се малко, де.

 
 
Стотици са обидните постинги по мой адрес. Хиляди са обидните постинги по адрес на много участници във форума. Присъстват в коментари почти под всяка публикация във вестника. И санкция за тях няма. Няма санкции и не са изтрити дори простотии по адрес на Сибил като:
 

Джуров14 Юли 2012 09:58

 

говедата ще отпаднът таа година още в Сараево няма да има как да им се изпикаем на главите с поредното августовско е*ане по Европа ..сега ще юлско

Dragoi14 Юли 2012 12:25

 

Доверието в Сибил намалява, както и надеждата, че този форум ще се спаси от Джуровци и няма да се слее със Спорт1

 

mladencho_stoichev14 Юли 2012 12:40

 

Сибил е фенка на зоопорно!

mladencho_stoichev14 Юли 2012 12:46

 

Кат’ чуе за гостилеца мъзгата и теква!
 
 
 
Мисля че няма нужда от повече примери за двойният аршин, с който се мерят и оценяват постингите на различните участници. За повечето участници във форума това би било нещо като да се носят дърва към гората. Всеки знае и би могъл да даде стотици примери.
 
В заключение ще посоча още един аспект на нещата. Струва ми се, че модераторите на форума са възприели линия на предизборно прочистване чрез наказания на членове на форума, които не се вписват в господстващата линия. Аз бях наказан до края на април и фактически няма да мога да участвам в предизборната размяна на мнения в този форум.
Има обаче още колеги, които според мен по същата причина са наказани за още по-дълъг период. Например:
07.02.2013 г.
Алото:
Прякор
Алото
Вид Наказан
Теми 15- Покажи
Мнения 295 – Покажи
Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2013-06-30 00:00:00

Регистриран на 2012-01-30 16:08:42
E-mail mitiof@abv.bg
Антракс:
Прякор
Anthrax
Вид Наказан
Теми 8- Покажи
Мнения 146 – Покажи
Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2013-06-30 00:00:00

Регистриран на 2013-01-05 02:54:09
E-mail vladolya@abv.bg
 
Преместихго
Прякор
преместихго
Вид Наказан
Теми 1- Покажи
Мнения 387 – Покажи
Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2013-06-30 23:00:00
Регистриран на 2012-01-14 14:34:43
 
 

Минувача
Прякор
Минувача
Вид Наказан
Теми 6- Покажи
Мнения 171 – Покажи
Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2013-06-30 00:00:00
Регистриран на 2013-01-07 16:47:08
 
 
 
 
p-k Lukash
Вид Наказан
Теми 0- Покажи
Мнения 283 – Покажи
Санкционирани мнения 3
Край на последна санкция 2014-01-31 00:00:00
Регистриран на 2003-01-07 11:48:31
 
 
 
The Spy
Прякор
The Spy
Вид Наказан
Теми 360- Покажи
Мнения 7398 – Покажи
Санкционирани мнения 33
Край на последна санкция 2014-01-31 23:19:20
Регистриран на 2006-02-24 16:30:57
 
Breitling
Прякор
Breitling
Вид Наказан
Теми 177- Покажи
Мнения 2689 – Покажи
Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2013-04-09 00:00:00
Регистриран на 2012-03-11 21:40:17
 
 
Бармалей
Прякор
Бармалей
Вид Наказан
Теми 32- Покажи
Мнения 8971 – Покажи
Санкционирани мнения 19
Край на последна санкция 2013-04-15 20:07:16
Регистриран на 2007-06-09 11:23:16
        zzz07
Прякор
zzz07
Вид Наказан
Теми 5- Покажи
Мнения 394 – Покажи
Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2013-06-13 03:00:00
Регистриран на 2010-11-11 08:33:48
 
Шмендо Капелев
Прякор
Шмендо Капелев
Вид Наказан
Теми 22- Покажи
Мнения 674 – Покажи
Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2013-05-31 20:00:00
 
Ева Ева        
                          

Прякор evaeva
Вид Наказан
Теми 0- Покажи
Мнения 6 – Покажи
Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2014-01-31 00:00:00
Регистриран на 2013-01-17 08:21:59

 
 
Софето
 
 

Прякор sofeto
Вид Наказан
Теми 22- Покажи
Мнения 751 – Покажи
Санкционирани мнения 8
Край на последна санкция 2013-06-30 00:00:00
Регистриран на 2006-12-07 10:16:56
E-mail spetrov@web.de

 
 
Наказанията за провинили се представители на „правилната линия” във форума в огромното болшинство от случаите са за много по-кратки периоди. А както се вижда от дадените по-горе примери с обидни постинги, някои „правоверни” форумци са практически недосегаеми.  За вулгарният език в много от постингите не ми се коментира. Много е тъжно ако това е „най-великият“ форум в България, както някои участници в него го характеризират.
Оставам с впечатление че след чувствителното увеличение на публикуваните тенденциозни, политически пристрастни и в значителна степен необективни статии на страниците на вестник СЕГА, следващата стъпка е форумът да бъде прочистен от политически „неблагонадеждни” участници. Много ще се радвам ако се окаже, че впечатлението ми е погрешно.
Димитър Митев
 
 

Форум на в-к Сега – Afera.Bg – Vasik – изтрито мнение, съпоставка с неизтрити мнения

петък, март 9th, 2012
Mitev
09 Мар 2012 09:13
Мнения: 13,483
От: Bulgaria

Васик
08 Мар 2012 22:08
Митев,
този номер няма да мине – че си се борил с политическата върхушка. Ти се бориш за 7000 евро, които съвсем конкретно си споменал в твоя иск, а това, че имитираш политическа опозиция на Станишев и Кунева е само маска, която само ти смяташ за ефективна. Ти съвсем логично влизаш в групата на роми и други маргинали, които не си плащат тока и парното с довода „Политиците са виновни“, докато останалата и по-голяма част от населението изпълнява своите задължения към държавата. Твоята борба за 7000 евро, за които смяташ, че отговарят на твой сърдечен пристъп, е Солунската митница, в случая под името Страсбургски съд. В живота не става така и с твоето „другарю“ към Станишев ти сам си плонжирал в локвата с нечистотиите, от която вече няма кой да те измъкне.Васик
08 Мар 2012 22:12
Митев,
както не си разбрал, че в сайта „Афера“ всички коментари се пишат само от един човек и между другото твоето поставяне в този сайт само по себе си е постановка, която ти тълкуваш по съвсем наивен начин, така и не си разбрал, че тук единствено те хвали един и същи тъпоумен ник, който си прави нови регистрации, за да заобикаля бан.

Васик,
продължавай с манипулациите си приятелче, продължавай. Има надежда тези, които гушнаха стотици милиони от пререгистрацията, да ти се отблагодарят с финикийски знаци или по друг начин.
Що се отнася до твърдението ти

както не си разбрал, че в сайта „Афера“ всички коментари се пишат само от един човек

ти казвам, че си в грешка. Разбрах, че всички НЕГАТИВНИ коментари се пишат само от един човек, макар и с различни никове. Защо си пропуснал думата НЕГАТИВНИ в сегашния си постинг, ти много добре знаеш.
А за тези, които не са следили публикуването на моята кореспонденция с Меглена Кунева в Афера.бг, могат да го видят в
Натисни тук
Ето и постингите под публикацията. Нека всеки сам си прави извод кое е вбесило Васик.

Кой е Митев?Автор: Стефан Дата: 09-02-2012 19:47Не може да се подигравате с нещастието на хората. Това е един недобре с главата човек, обсеснат от темата за регистрационните табели. Той се подвизава във форума на „Сега“, където се отдава на дълги излияния по болната му тема. Това е един български Мирча Кришан, за когото е нужна специализирана помощ.

извод
Автор: гражданка Дата: 09-02-2012 20:41
Браво, добре написано и с доста фактически данни. Мнозинството от българите й вярват на сладките приказки и гласуват за нея- без да я познават. Дано повече се знае за мераклиите за власт и не грешим отново!
ние пак сме тук
Автор: gogo Дата: 09-02-2012 20:45
Да те са пак тук при нас и ни поучават как да живеем.Децата,снахите,зетьове и роднини на ЦК членове отново ни управляват.Сами сме си виновни още от 1989.Голямата тояга трябваше да играе.За да се стигне до демокрация в народите на юг в Европа са необходими около 10-15 години военно положение.Лошото е че 1989 г.нашите военни баха комунистиимного мързеливи.
Стефане,
Автор: Хм Дата: 09-02-2012 22:31
не знам дали е болен, но ми изглежда прав. Без да съм специалист по темата.
„Тихата вода е най-дълбока“
Автор: Атанасов Дата: 09-02-2012 22:57
Димитър Митев си е съвсем наред с главата (прегледайте му страницата).
За написаното по-горе благодаря на екипа на Афера.бг.
До Стефан
Автор: Михаил Дата: 09-02-2012 23:57
Лудостта присъства и реално в романа – в образа на Мунчо. Той „следва” главния герой от самото начало на повествованието. Очевидец е на среднощното убийство във воденицата (знае най-голямата и най-страшна тайна) и присъства като сянка на героя във всеки важен момент. Неслучайно в края на романа, когато ужасът и страхът завладяват хората и преобръщат съзнанието им, а героичността е заменена с унизително треперене пред поробителя, Мунчо е единственият, осмелил се да протестира. В хаоса, настъпил след въстанието, само лудият има дързостта да изрече мислите си и да остане верен на делото. В тази морално преобърната действителност, когато духовната „лудост” е унищожена (Огнянов, Соколов, Рада, Кандов умират геройски), тя се запазва единствено в замъгленото съзнание на действително луд човек. За Вазов тази аналогия съдържа моралната оценка на събитията и поведението на българина. Творецът с горчива ирония разказва за пробуждането и отрезвяването на народа, оказал се неподготвен да се жертва в името на идеала. „Лудостта” не успява да вземе връх над трезвостта и практицизма, а инстинктът за самосъхранение и оцеляване се оказва много по-силен от смелостта, решителността и готовността за саможертва.
..
Автор: aiko Дата: 10-02-2012 12:16
Мазмантийството – присъщо за нашите политици. Само тя да е – с мед да я храниш.
Да
Автор: Ариман Дата: 10-02-2012 12:33
То цялото правителство таквоз бре Митев ,виж как им светят червените комунистически задници.Като пътни светофари са постоянно червено -не преминавай.
Пълно с доносници , милиционери , партийни кадри на партията майка -БКП ,БКП.Все мазмантии.

Жалко е за сайта, който уважавахАвтор: ЧитателДата: 10-02-2012 17:53Уважаема Afera.bg – журналистически разследвания и актуални новини,
Толкова ли ниско в дълбините паднахте, за да се занимавате с пошлости от типа на тези, които сте публикували? Това какво е – журналистическо разследване? Актуална новина? Или някой и на вас ви нашепва, че трябва да се оплюе всичко, което е по-различно от ясно видимата простотия и наглост на сегашното управление? Жалко, ако „управленците“ толкова много ги е страх, че е възможно все пак някой да е по-умен и с по-голям авторитет от тях! Преди да публикувате тези „откровения“ защо не попитахте кой и какъв е лицето Митев?

предателка
Автор: ivan v Дата: 14-02-2012 18:10
Тази кунева-пръмова трябва да е в затвора за национално предателство!А червените и подържници да си декларират доходите от клакьорство.
Отлична публикация!
Автор: Никола Митев Дата: 16-02-2012 21:35
От години живея в чужбина, и ще призная, че не ми е останало много с какво да се гордея за това че съм Българин.
Гордея се обаче от начина, по който баща ми си отстоява правата.
А това, че някоя овца ще го нарече луд за това че мисли, е по-скоро комплимент. Който смята, че може да го обори с факти и доводи, нека ги публикува.
ПП.
Извинявам се за дългия постинг. Дано всеки успее да види кой е Васик и какво го тормози при публикуването на ми с М. Кунева в Афера.бг.
 
 

„Mitev
09 Мар 2012 09:52
Мнения: 13,484
От: Bulgaria

Кратко резюме на предишното ми мнение и един ВЪПРОС.

Васик
08 Мар 2012 22:08
Митев,
този номер няма да мине – че си се борил с политическата върхушка. Ти се бориш за 7000 евро, които съвсем конкретно си споменал в твоя иск, а това, че имитираш политическа опозиция на Станишев и Кунева е само маска, която само ти смяташ за ефективна. Ти съвсем логично влизаш в групата на роми и други маргинали, които не си плащат тока и парното с довода „Политиците са виновни“, докато останалата и по-голяма част от населението изпълнява своите задължения към държавата. Твоята борба за 7000 евро, за които смяташ, че отговарят на твой сърдечен пристъп, е Солунската митница, в случая под името Страсбургски съд. В живота не става така и с твоето „другарю“ към Станишев ти сам си плонжирал в локвата с нечистотиите, от която вече няма кой да те измъкне.Васик
08 Мар 2012 22:12
Митев,
както не си разбрал, че в сайта „Афера“ всички коментари се пишат само от един човек и между другото твоето поставяне в този сайт само по себе си е постановка, която ти тълкуваш по съвсем наивен начин, така и не си разбрал, че тук единствено те хвали един и същи тъпоумен ник, който си прави нови регистрации, за да заобикаля бан.Кой е Митев?Автор: Стефан Дата: 09-02-2012 19:47Не може да се подигравате с нещастието на хората. Това е един недобре с главата човек, обсеснат от темата за регистрационните табели. Той се подвизава във форума на „Сега“, където се отдава на дълги излияния по болната му тема. Това е един български Мирча Кришан, за когото е нужна специализирана помощ.Жалко е за сайта, който уважавахАвтор: Читател Дата: 10-02-2012 17:53Уважаема Afera.bg – журналистически разследвания и актуални новини,
Толкова ли ниско в дълбините паднахте, за да се занимавате с пошлости от типа на тези, които сте публикували? Това какво е – журналистическо разследване? Актуална новина? Или някой и на вас ви нашепва, че трябва да се оплюе всичко, което е по-различно от ясно видимата простотия и наглост на сегашното управление? Жалко, ако „управленците“ толкова много ги е страх, че е възможно все пак някой да е по-умен и с по-голям авторитет от тях! Преди да публикувате тези „откровения“ защо не попитахте кой и какъв е лицето Митев?[/quote]
Въпросът ми е: Има ли основание да се предполага, че цитираните мнения, подписани с различни никове, са от един и същ автор?
С други думи – Стефан и Читател алтер его ли са на Васик?“
 
Последното ми мнение (кратко резюме и въпрос) беше изтрито от Сибил!!!

Mitev
09 Мар 2012 09:52
Мнения: 13,484
От: Bulgaria

***Спаменето и провокирането на конфликти и напрежение във форума са недопустими.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: sybil

 Няма да коментирам двойния аршин с който се мерят постингите на различните участиници във форума. Читателят и сам може да си направи съответния извод след като прочете обидните нападки по мой адрес, които не са изтрити и моите отговори, в които не съм си позволил нито една обидна дума, но съм обвинен в спамене и провокиране на конфликти и напрежение във форума. „Демокрацията“ и „свободата на словото“ напредват. Дано не стигнат никога до там че да могат да цензурират и този сайт.
За сравнение цитирам 26  мнения на участник във форума под статия за изказване на Б. Борисов. Сибил не намери причина да изтрие нито едно от тях. Нямаше и обвинение в спамене.

Покажи
09 Март 2012 11:25
ИЗРОДИ !!!
Покажи
09 Март 2012 11:14
Васик, вила, кайли, е6 и генек

 
Покажи
09 Март 2012 11:11
Без съмнение, това управление е ИЗРОДСКО. Ако някой не го е разбрал, толкова по-зле за него.

 
Покажи
09 Март 2012 11:10
Много остроумно, няма що. И ти ли, Сократ-е подкрепяш изродите от ГЕРБ?

 
Покажи
09 Март 2012 11:06
ГЕРБерастията, аре чупка ! Искаме чист въздух !

 
Покажи
09 Март 2012 11:03
Няма да спра ! Днес ми преля чашата вече. Това изказване на ТИКВАТА е ИЗРОДСКО ! На вицепремиера му – също ! Това са ИЗРОДИ ! Тези не са нормални човеци. Тия са луди, а са се качили най-отгоре на властта ! ОСТАВКА !

 
Покажи
09 Март 2012 11:01
Аре чупка, че ми писна ! Възхвалявайте мутрите, но на друго място !

 
Покажи
09 Март 2012 10:59
ГЕРБерастията да отива на сайта на ГЕРБ или където иска. Този Форум е свободно място от ГЕРБерасти !

 
Покажи
09 Март 2012 10:57
Targus, аре чупка!

 
Покажи
09 Март 2012 10:56
Нека този Форум бъде единственото място, свободно от ГЕРБерасти !!! Хора, имаме нужда от чист въздух !

 
Покажи
09 Март 2012 10:54
Targus, айде чупка !

 
Покажи
09 Март 2012 10:53
Кажи ми бедни Народе, докога ще търпиш ???

 
Покажи
09 Март 2012 10:51
Mrx++

 
Покажи
09 Март 2012 10:47
ГЕРБ опустоши България !!!

 
Покажи
09 Март 2012 10:44
На ГЕРБерастията не й стиска да му обърне гръб. ХАХАХА

 
Покажи
09 Март 2012 10:40
ЧЕСТИТ ВИ ИЗРОД-ПРЕМИЕР !!!

 
 

Покажи
09 Март 2012 10:39
вила

 
Покажи
09 Март 2012 10:37
ГЕРБ-комунисти са ИЗРОДИ !!!Няма друга дума за тях.

 
Покажи
09 Март 2012 10:34
Сега фискалният резерв е по-голям отколкото вие ни го оставихте“, каза още вицепремиерът.

ИЗРОДИ !!!

 
Покажи
09 Март 2012 10:31
Няма на света по-големи лапнишарани от българските ГЕРБерасти !

 
Покажи
09 Март 2012 10:28
ГЕРБерасти, имам пак въпрос към вас. Кой е онзи момент, в който може да се усетите, че ви мамят ? Или няма начин, а ?

 
Покажи
09 Март 2012 10:24
НАРОДЕ, на бунт се вдигни ! Изплюй тази храчка. Тиквата заплюй, както и всички ГЕРБерасти. Те не са хора. Това са ИЗРОДИ !

 
Покажи
09 Март 2012 10:22
ГЕРБ СА ИЗРОДИ !!!

 
Покажи
09 Март 2012 10:21
Борисов е като една храчка. Народът трябва да го изплюе и да го заплюе. Обаче кога ще стане това ??? НАРОДЕ ?!

 
Покажи
09 Март 2012 10:19
Ама вие сте седнали да разсъждавате от какво ни бил спасил тоя ИЗРОД??? ХАХАХ, ще падна от смях. Тоя не заслужава да го погледне човек, камо ли да му разсъждава.

 
Покажи
09 Март 2012 10:16
ИЗРОД !!!

По повод на мнение в групата "22 години надолу и все надолу – да се пробудим"

петък, март 2nd, 2012
2 hours ago · · 1
 • Dimitr MitevГеорге Софкин, чета написаното от Вас твърдение, че“ Борисов държи контрабандата, протитуцията и пр. сладки „бонуси““ и се питам какви конкретни доказателства можете да предложите в подкрепа на това твърдение? Ще се усетите ли най-после, че такива общи обвинения са контрапродуктивни? С такива твърдения масова подкрепа не може да се печели. Доказателство са изборите от 2009 г. както и тези от 2011 г. Ако имате конкретни данни, давайте ги. Ако не поне пишете, че горните обвинения са Ваши подозрения или предположения.

  19 minutes ago ·
 • Dimitr Mitev Аз се опитвам да бъда много конкретен в разглеждането на дадена тема и пиша само когато имам категорични данни. Това също не е гаранция че може нещата да се променят в положителна насока, но поне конкретно документирам кой по какви въпроси мълчи. Ето няколко примера: http://mitev.eu/?p=3192  , http://mitev.eu/?p=2808  , http://mitev.eu/?p=2942  и т.н. Конкретните доказателства са много по-полезни дори от най-гръмките заклинания във Фейсбук или форуми. Не Ви давам горните примери за да се самоизтъквам, на моята възраст нямам никакви други амбиции освен да помогна с полезен съвет където мога и в области, които са ми познати. Бъдете жив и здрав и се учете как да печелите привърженици за каузата. Написах Ви двата коментара от позицията на човек, който е изнесъл хиляди лекции както пред студенти, така и пред всякакви други аудитории в цялата страна. Привърженици се печелят с конкретни примери в полза на конкретна теза. Другото е ураджийско, митингаджийско говорене в лошия смисъл на думата.

  mitev.eu

  Министерство на финансите                До господин Симеон Дянков
  5 minutes ago · ·
 • Dimitr MitevГорецитираното адресирам не само към г-н Софкин. То е валидно за всички, които в тази група пишат предимно емоционално, а не рационално. Моля за извинение ако съм засегнал някого.

  A few seconds ago ·

Още един пример за "изискана" и "плодотворна" дискусия във форума на в-к Сега

сряда, февруари 29th, 2012

             
 
На 27 сутринта гледах по телевизията коментари на политолози и социолози за бъдещето на правителството на ГЕРБ. След това от любопитство надникнах във форума за да видя какви са коментарите. И се натъкнах на мнение на Интел Инсайд в което се споменаваше и моето име. Почувствах се задължен да реагирам.
 
 

Mitev
28 Фев 2012 13:22
Мнения: 13,436
От: Bulgaria

Хайде, хайде
никакво безремие не си купува страната,
Ако има нещо което да се случва в момента е че Всички солидарно плащат, и се канят да плащат за носталгията на Митев, наивитета на кайла, лумпенщината на параграфа, и простичкото злобеене и реваншизъм на една камара „нека вият“.[/quote]
 
Написах:
Генийчето Интел пак се е отдало на ялови обобщения.

Получих следния отговор:

intel_inside
28 Фев 2012 14:00
Мнения: 4,782
От: BulgariaСкрий: Име,IP
Табеладжи – хош гелдин,
нямам претенции да съм гении – но дори и да бях, не виждам нищо обидно…,
или пардон,
може би трябва да се засегна че не ни класифицираш като „част от народа“ ?
Извинявай, ако е така.
===
BTW, и простете че пак питам, но някак така и не чух отговор.
Абе „Вие народите“, как смятате да платите ?

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: intel_inside

 
 
Отговорът на Интел Инсайд видимо зарадва Една Пешка:
 

Една Пешка
28 Фев 2012 14:36
Мнения: 2,066
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Табеладжи – хош гелдин


Аз написах:
 

Mitev
28 Фев 2012 14:49
Мнения: 13,436
От: Bulgaria

Генийче Интелчо – хош булдум,
да не си почнал да се виждаш в ролята на ФЮРЕР, та искаш народите да ти плащат? Уточни поне колко ти дължат народите? И ако не ти платят, какво – предлагаш отново стерилизация на територията чрез манипулиране на топлинната защита на АЕЦ Козлодуй?
Кажи всички си условия та народите да знаят колко искаш, кога го искаш и какво ще предприемеш ако не изпълнят ВИСОЧАЙШОТО ти желание.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Mitev

В отговор последва:
 

Centur
28 Фев 2012 14:56
Мнения: 6,304
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев,Не се прави на ударен. Не само Intel, всички искаме компенсация за пропуснати ползи и нанесени щети от вашето управление. Цял живот не мойте ни се издължи. А ти лично трябва или да си смениш ника, или да напишеш 6 стиха с мото „аз съм будала“. Или да пратиш актова снимка с подпис на посочен от мен адрес.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Centur

 и още:
 

intel_inside
28 Фев 2012 15:06
Мнения: 4,789
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Табеладжи,
„народите“, „народъ“ и всяка вариация по темата давним давно сте го обърнали на термин парцал и върховно оправдание за всяка несвестна глупост която (лично) вършите.
Карай,
Ако е по лесно за смятане ще се префразирам:

Драги Митев,
как смятате да си платите Личния дял от сметката за глупостите които се вършат

Прочие, Всички трябва да си плащат за глупостите, до стотинка.
В този смисъл напоследък Не мисля че окончателно решение на герберисткия въпрос е приемливо. по справедливо ще е да си платите

Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: intel_inside

Centur
28 Фев 2012 15:09
Мнения: 6,304
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Така не е справедливо. Щото всички ще плащаме. Аз искам да намерим начин само те да платят, неустойки ли ще е, компенсации ли, не знам. Другото е затвор. А за голямата Тиква и тия до него – разстрел до стената. Ми то направо ти иде да изпразниш в тях поне един автомат.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Centur

На моята кратка реплика за глупостите
 

Mitev
28 Фев 2012 15:12
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
Прочие, Всички трябва да си плащат за глупостите, до стотинка.

Интелчо,
не си вкарвай такъв автогол, приятелче. Ще се разориш ако написаното приложиш и към себе си за глупостите, които пишеш. А може би считаш, че само народите са длъжни, че само за тях важи това „всички“, а за тебе не?

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mitev

последва бурна реакция:
 

intel_inside
28 Фев 2012 15:36
Мнения: 4,782
От: BulgariaСкрий: Име,IP
Какъв автогол съм си вкарал бе табеладжи?
9 години съм бил причина да влизат някакви външни инвестиции в тази нещастна територия, плащал съм, вкарвам и ше продължавам да вкарвам някакви суми които по един или друг начин опират до всички.
Ти, които ядеш ограничената пенсия на дядо ми и на баща ми (да, и двамата имат лимит за да останат някакви стотинки и за такива като теб), имаш нахалството да ми се репчиш, да ходиш да глупееш по избори (защото имаш права нали) и после да чакаш пак Аз да ти покрия сметката.
–-
Споменах ли че изкопите на софийското метро се нуждаят от добровлно подпомагане на полза роду и държавата или пак ще има „ама то 22 години, сега за пръв път народна власт, сега се живее в пъти по добре“ плюс аргумент „ама аз 22 години настъпвам мотиката – многу съм опитен“?
–-
Дайте си сметка че с агресивно налагане на идиотска политика, и решения под мотото „популизъм фор евър“ и „ама народа“ отблъсквате огромен брой избиратели и ликвидирате малкото разумни гласове на територията.
Политиците много добре са осъзнали ползата (за тях си) от подобен лесно манипулируем електорат и всячески ви стимулират в ущърб на малко по нормалното население. Ерго и големия брой негласуващи, и пълните глупости които се случват по територията.

ПС Вчера имаше статия за партия на недоволните.
Ако има такава партия тя ще бъде на недоволните срещу полит проституцията, и срещу темелите които я правят възможна.
хайде преценете кой къде.

 
 

Centur
28 Фев 2012 15:40
Мнения: 6,304
От: Bulgaria
intel-e

Old_BG
28 Фев 2012 15:58
Мнения: 9,770
От: Mauritius
Моля само на Митев не посягайте! Е няма с кой да се замени такова съкровище.Ежедневно всеки негов пост ако не отблъсква, то поне обърква окончателно по един файтон „меки“ герберастчета. Фърстясалите и тъй и тъй са изгубени за човечеството отпадъци, но за тези дето все още има някаква надежда – кой може да замени Митев в тази му благородна и неуморна работа, а?
Табели – табели, кой с квот намери!
Камънье и дърве кат свършат и там – тогава ще му мислят.
Може пък Реднйецки да доди!
Една Пешка
28 Фев 2012 16:26
Мнения: 2,066
От: Bulgaria
intel_inside

Почувствах необходимост да напиша следното:
 

Mitev
28 Фев 2012 17:24
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
intel_inside
28 Фев 2012 15:36
Какъв автогол съм си вкарал бе табеладжи?
9 години съм бил причина да влизат някакви външни инвестиции в тази нещастна територия, плащал съм, вкарвам и ше продължавам да вкарвам някакви суми които по един или друг начин опират до всички.
Ти, които ядеш ограничената пенсия на дядо ми и на баща ми (да, и двамата имат лимит за да останат някакви стотинки и за такива като теб), имаш нахалството да ми се репчиш, да ходиш да глупееш по избори (защото имаш права нали) и после да чакаш пак Аз да ти покрия сметката.
–-

Интел Инсайд,
виж това, посветено е специално на теб, бореца срещу некомпетентността, корупцията,полицейщината, мутропожарникарщината и т.н. и т.н
Натисни тук Щом това те води единствено до употребата на обръщението „табелджи“, мога да си представя колко дълбока и непостижима за обикновените хора е твоята принципност.
И още нещо, приятелче нарцистично влюбено в непогрешимостта си. Когато отгледаш три деца като мен, тогава ми се хвали. Моите деца ми осигуряват това, което ми е нужно като пенсия, а не това, което оставало от ограничената пенсия на дядо ти и баща ти.
Тежко и горко на България с такива оправячи като теб.
Имам нахалството да се репча, но не само на избори, а и на места, където ти най-вероятно и анонимно няма да се появиш. Загрижен си за срива на България. Ами ще ти повярвам чак когато вместо ураган от ненавист и хули във форума пуснеш и нещо конкретно от рода на Натисни тук
с името си, а не като анонимен форумен герой.
ПП.
Готов съм публично да ти се извиня ако покажеш нещо конкретно освен анонимни форумни вихрушки.

Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Mitev

 
Линка, който дадох на Интел Инсайд съдържаше следния текст по повод на използваното от него обръщение „табеладжи“:

Mitev
27 Фев 2012 11:57
Мнения: 13,423
От: BulgariaПромени
Колкото до позицията на Сократя? Ами тя е едно към едно с позицията на Митев.
Какво имам предвид:
Др. Митев гласува за БСП от началото на промените до момента в който др. Р. Петков не решава да смени табелите на колите. Митев много си харесва стария номер на буса си и се запъва… Останалото го знаят всички които са влизали поне два пъти в този форум.
ТА! Какво се получава на практика? Такива въпроси като стандарт на живот, приоритети, стратегии за развитие на (…..), бъдеще за младите хора и демографски проблеми и т.н. и т.н. и т.н. – всичко на заден план до момента с табелите и чудовището, което им е посегнало.
 
Е6,
допуснал си куп грешки, приятелче.
Първо държа да отбележа, че даваш повод на Геновева и други да те обвинят, че обръщаш внимание на Митев за табелите. Помни, че не аз започвам с тази тема отново, а ти.
А сега грешките, които виждам в написаното от теб.
1.Не Р. Петков решава да сменя табелите на колите, а Костов, като кампанията продължава при Кобурга и се форсира при Тройната.
2.В отговор на парламентарно питане в началото на 2006 г. Р. Петков посочва за инициатори на форсираната смяна на табелите М. Кунева и Пл. Орешарски. Той само изпълнявал решение на ПРАВИТЕЛСТВОТО. А Кунева и Орешарски никъде не са опровергавали неговото изказване.
3. И друг път си писал глупости, но това, че Митев се запъва на смяната защото си харесва стария номер е бисер сред всичките глупости. Не очаквах, че човек като теб с претенции за висок коефициент на интелигентност няма да забележи, че Митев се противопоставя на кампанията, защото:
– С ведомствена наредба на МВР се погазва законовото положение за безсрочност на регистрацията и се определя краен срок на нейната валидност.
– Защото от икономическа гледна точка за обществото няма никаква полза от смяната на един номер с друг. За сметка на това от населението са отчуждени за тази безполезна за него акция около 200 милиона лева, които бяха налети в полза на наши хора и най-вероятно и в касите на партии (като имам предвид колективното им гробно мълчение по темата).
– Освен че не донесе никаква полза за обществото, тази акция донесе крупни загуби за икономиката. Само за периода от 01.01. до 28.05.2006г. са сменени номерата на 608 013 автомобила при средно тридневно чакане на опашки. Това прави около милион и осемстотин хиляди загубени работни дни. А за един ден един зает в икономиката тогава е произвеждал 65 лв. БВП. С други думи загуба от непроизведен БВП за над 100 000 000 лв. А загубите не бяха само по това направление.
– БСП и Ко излъгаха, че акцията е по искане на ЕС. И лъжата им бе повторена и от кандидат-президентката Кунева в писмото и до мен. Омръзна ми да давам линкове към това писмо, съдържащо откровени лъжи и демагогия, но явно малко съм писал по темата, щом ти, човек с претенции във форума, си могъл да сведеш всичко до това, че Митев си харесва номера.
– Много пъти съм цитирал изказване на Станишев по БНТ, в което критикува държавата, че дълго не си е вършила работата и не е подменяла номерата на автомобилите. Нито един път обаче нито ти, нито противниците на споменаването на тази тема от мен в този форум, не се опита да посочи поне един аргумент за ползата от вършенето на тази работа от държавата. За обществото, не за мафиотската върхушка.
– Много пъти съм посочвал, че смяната на табелите и талоните бе обективно ненужна, но за сметка на това бе извършена на тройно по-висока цена от цената за регистрация на автомобил в Германия.
Бих могъл да продължа още дълго с примери за мотивите, които ме накараха да се противопоставя на този управленски произвол, единствен в света. Но очевидно за безнадеждни случаи като теб няма смисъл да правя това.
Бъди жив и здрав и ако за идейно-политическото ти равновесие е полезно да си мислиш, че съм се противопоставил защото съм харесвал номера на микробуса си, продължавай в същия дух. Спомням си по повод на написаното от теб за една мисъл на Айнщайн за безкрайността на вселената и още нещо….
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: MitevСлед като публикувах отговора си до Е6 се появи и този коментар:

Old_BG
27 Фев 2012 12:03
Мнения: 9,678
От: MauritiusСкрий: Име,IP
Някой си е нямал работа късно през нощта май и е решил да дръпне за опашката…
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Old_BG

 
Както  предполагах Интел Инсайд не отговори на написаното до него след като оправих линка, който първоначлно не се отваряше.
Но пък последваха още „коментари“:
 

Една Пешка
28 Фев 2012 17:32
Мнения: 2,066
От: Bulgaria
Тежко и горко на България с такива оправячи като теб.

Неееее, в грешка си Прелюбезний.
Тежко и горко на България от такива разбирачи и оправячи като теб в стил „луд умора нЕма“ ….

Една Пешка
28 Фев 2012 17:35
Мнения: 2,066
От: Bulgaria
Прелюбезний,
оправи си първия линк – иначе нЕма как да оценим

посветеното на бореца срещу некомпетентността, корупцията,полицейщината, мутропожарникарщината и т.н. и т.н.

Туткалчев
28 Фев 2012 17:39
Мнения: 3,636
От: Bulgaria
Браво на Табелколюбеца! Да се върнем към патриархата, когато всички деца, внуци и правнуци се въртят около pater familiae! Евала на марксиста – чрез бабуинизъм към патриархат!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Туткалчев

На последните мнения отговорих само със следното:
 

Mitev
28 Фев 2012 18:00
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
Една Пешка, Туткалчев,
постингите ви са много аналитични, само по съдържанието на написаното от мен, не коментират личността ми, за което благодаря. ПП.
Прави ми впечатление, че сте някак малко. Обикновено се нахвърляте по 7-8 срещу мен, другите да не са свободни от дежурство?

В този момент получих следната подкрепа:

gazov_posrednik
28 Фев 2012 18:02
Мнения: 230
От: AustriaСкрий: Име,IP
Айдее…на нищоправците пак на Митев табелите им са оправдание…Казал съм го – ако всеки един от нас – форумните корифеи, политици и пустословци – направи – не колкото Митев, а една хилядна от неговата гражданска позиция – България ще е по- добро място за живеене…
P.S. И колкото и да са напъвате – викането по Митев нема да заглуши срама от собствената ни леност, мързел и страхливост…Ъхъ

 
 А Туткалчев продължи със следните коментари:
 

Туткалчев
28 Фев 2012 18:04
Мнения: 3,636
От: Bulgaria
постингите ви са много аналитични, само по съдържанието на написаното от мен, не коментират личността ми, за което благодаря.

Ха-ха-ха! Намери се кой да говори за аналитичност! Направо ще умря от смях!
Моят постинг не беше нищо друго освен пряк израз на досадата да чета нескопосните ти пробабуински дивотии, Митев! Нищо друго!

Туткалчев
28 Фев 2012 18:06
Мнения: 3,636
От: Bulgaria
Достоен съюзник на Табелколюбеца в лицето на Гъзовия!

В този момент в „дискусията“ се включи и
 

Doctora
28 Фев 2012 18:06
Мнения: 15,326
От: Bulgaria
Гу’син Митев,
съжалявам, че сте преживели толкова години и не сте схванали нещо елементарно: подобно писмо до действащ министър отива директно в кръглото чекмедже. При по-организирана секретарка ще отиде при специалист от периферията на министерството, който ще ви отговори в стандартно писмо от половин страница и ще ви благодари за загрижеността.
Както и с табелите, ще си останете все Кахър Сурат Бабаит. Но с високо самочувствие на борец срещу неправдата.
Прочее, спестявате гола сеч, когато пестите хартията. А това е вече нещо сериозно.

На Туткалчев отговорих:
 

Mitev
28 Фев 2012 18:08
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
постингите ви са много аналитични, само по съдържанието на написаното от мен, не коментират личността ми, за което благодаря.Ха-ха-ха! Намери се кой да говори за аналитичност! Направо ще умря от смях!
Моят постинг не беше нищо друго освен пряк израз на досадата да чета нескопосните ти пробабуински дивотии, Митев! Нищо друго!

Туткалчев,
да беше дал някой пример за моя пробабуяинска дивотия, а? Няма да е трудно, щом са в множествено число. Или искаш написаното да си остане голословно твърдение? Ако е така, продължавай в същия дух.

По-полезно според мен беше да отговоря на Доктора и му написах:
 

Mitev
28 Фев 2012 18:16
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
Гу’син Митев,
съжалявам, че сте преживели толкова години и не сте схванали нещо елементарно: подобно писмо до действащ министър отива директно в кръглото чекмедже. При по-организирана секретарка ще отиде при специалист от периферията на министерството, който ще ви отговори в стандартно писмо от половин страница и ще ви благодари за загрижеността.
Както и с табелите, ще си останете все Кахър Сурат Бабаит. Но с високо самочувствие на борец срещу неправдата.
Прочее, спестявате гола сеч, когато пестите хартията. А това е вече нещо сериозно.

Доктора,
може да се окажеш прав, ще поживеем, ще видим. За твое сведение посочвам още, че писмото го заведох с входящ номер в МФ, на хартиен носител, т.е. напразно ме хвалиш за спестената хартия. Инак, похвалата щеше да бъде заслужена, ако бях се ограничил само с пращането на писмото по интернет. Когато се свързах със секретарката на С. Дянков за да я попитам дали е отворила писмото, изпратено по интернет, тя ми отговори, че адресът, на който съм го пратил е на министъра и тя няма достъп до него. А от този адрес на министъра получих в същия ден съобщение по интернет, че писмото е прочетено.
Аз направих каквото мисля за правилно. А какво ще стане – това съвсем не зависи само от мен.
Останалото, което си написал съдържа една грешка. Нямам високо самочувствие на борец срещу неправдата, тъй като успехът рядко ме спохожда. Щях да имам високо самочувствие ако резултатите бяха други.
ПП.
Технологията със секретарката ми е до болка позната. До този момент обаче все още наивно считам, че независимо от тази практика на отговаряне, по-добре е да се напише писмото отколкото да се мълчи. Във втория случай вероятността за промяна е О (нула) В първия случай все пак има минимална вероятност за успех.

Туткалчев продължи със следното мнение на което не реагирах. Стори ми се безсмислено да продължавам „разговора“ с него.
 

Туткалчев
28 Фев 2012 18:16
Мнения: 3,636
От: Bulgaria
Митев, твойто палче, дето го вдигна на Либертрътката, че всички се били разкрякали срещу правителството само с едничката цел да направят така, че да вземат заем от МВФ, е пълен нонсенс. Защото тези, които ще трябва, повтарям, ЩЕ ТРЯБВА да вземат такъв, са приматите бабуинисти. Защото те управляват така некадърно и заради тях не изработваме толкова, че да живеем по джоба си. За две години и половина са похарчили ок. 5 млрд. от фискалния резерв, като междувременно опукаха и едни пари за здравеопазване, и са взели ок. 2 млрд. кредити. Но фискален резерв вече няма. Така че не на Милен Велчев и сие, или на Станишчо им трябва заем от МВФ, а на Тиквоня.
Ама то това за теб е невъзможна мисловна операция, щото мозъкът ти се люлее в такт с поклащания та на маймуняка на клона.

После във връзка с фрагмент от мнението на Доктора се появи:
 

Една Пешка
28 Фев 2012 18:20
Мнения: 2,066
От: Bulgaria
Кахър Сурат Бабаит. Но с високо самочувствие на борец срещу неправдата.


И отново Доктора:
 

Doctora
28 Фев 2012 18:22
Мнения: 15,326
От: Bulgaria
Гу’син Митев,
пространно отразеното ви епистоларно творчество не е довело до реален резултат. На какво всъщност се надявате в таз борба с ветрените мелници?

После пак Туткалчев и моя иронична реплика за написаното от него:
 

Туткалчев
28 Фев 2012 18:23
Мнения: 3,636
От: Bulgaria
За твое сведение посочвам още, че писмото го заведох с входящ номер в МФ, на хартиен носител, т.е. напразно ме хвалиш за спестената хартия.

Митев, Митеееееев! Не те хвали, че пестиш хартия, ами ти казва точно обратното, интелектуалецо!

Mitev
28 Фев 2012 18:24
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
Достоен съюзник на Табелколюбеца в лицето на Гъзовия!

Туткалчев,
впечатлен съм от интелектуалния потенциал на мнението ти.

 
Иронията ми не го впечатли и написа:
 

Туткалчев
28 Фев 2012 18:28
Мнения: 3,636
От: Bulgaria
Туткалчев,
впечатлен съм от интелектуалния потенциал на мнението ти.

На прав път си, Митев!

По-важно за мен беше да отговоря на Доктора:
 
 

Mitev
28 Фев 2012 18:32
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
Гу’син Митев,
пространно отразеното ви епистоларно творчество не е довело до реален резултат. На какво всъщност се надявате в таз борба с ветрените мелници?

Доктора,
надявам се, че все пак някой освен мен ще научи информацията която поднасям. Според мен това не е много, но е по-добре от пасуването. Оставам с впечатление, че според теб е по-разумно да си трая или греша?
ПП.
Същевременно съзнавам, че надеждата за успех е малка, но пък вероятността да стана обект на подигравки от „демократи“, принципни борци срещу бабуинизма и т.н. положителни герои е равна на 1. Гарантирано. Справка форума.

После документирах за архива си със следното мнение още простотии от Туткалчев:
 
 

Mitev
28 Фев 2012 18:38
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
Туткалчев
Гъзов, то се вижда, че цялата ти мисъл все около задници се върти. На лицето ти е изписано!Туткалчев
Гъзов, разбрахме, че не си като лик, а като гъз, така че няма нужда да даваш повече доводи в тази насока! Дай по-добре един дитирамб за Табелколюбеца.

Туткалчев,
благодаря от сърце че допълваш колекцията ми с бисери на изящното слово. И с правилното тълкувание на ника Газов посредник. Творчеството на антибабуинистите заслужава висока оценка и ти съответно като виден представител. Още един път благодаря.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mitev

 След това прекратих участието си в „дискусията“, тъй като трябваше да се прибирам в къщи. На другия ден видях още следните мнения:
 

Туткалчев
28 Фев 2012 18:40
Мнения: 3,636
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев, не се и съмнявам в стойността на твоите екции.

gazov_posrednik
28 Фев 2012 18:41
Мнения: 230
От: Austria

Скрий: Име,IP
Еейй, държиш да ме изкараш, че приличам на теб..Да ъмъ не…аз сядам на задника си и говоря с устата…Не ме обвинявай за това, че при теб е обратното

Туткалчев
28 Фев 2012 18:44
Мнения: 3,636
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Не, любезни, не приличаш на мен, а на Митев. И на акъл сте си лика-прилика.

Ловкия
28 Фев 2012 18:46
Мнения: 14,376
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Мдаа, обичайната причина за голям брой постинги…
Митев, и всички насреща му.

Doctora
28 Фев 2012 18:48
Мнения: 15,325
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Гу’син Митев, опазил Господ, не омаловажавам доброто ви желание и гражданското ви чувство.
Просто епистоларните ви битки добиват комичен отенък, ако сте усетили вече реакцията на широката форумна аудитория.

Туткалчев
28 Фев 2012 18:49
Мнения: 3,636
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев, и всички насреща му.

Така ще е, Ловък, додето Митев не стане поборник за каузата на Бахуря!

gazov_posrednik
28 Фев 2012 18:49
Мнения: 230
От: Austria

Скрий: Име,IP
Не, любезни, не приличаш на мен, а на Митев

Еми нали и аз това казвам – че седя на задника си и говоря с устата – как да си приличаме?

Ловкия
28 Фев 2012 18:51
Мнения: 14,376
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев, за Бога, кажи че обичаш Бахур, направи ето така и се сдобий с хиляди приятели!
И ше остобсъждане нещо секнаха лютите клетви по Маймунския Изрод и Безмозъчния Тиквундест Чукундур. Сякаш любителите на изящната словесност внезапно изпаднаха в тежко съмнение: Ами ако наистина утре сключим съюз с Оногоз?…
Виждайки туй, Центурият се втурна да атакува директно разколебаните люде. Уви, слаба реакция.
А като видяха Митев, изпаднали в абстиненция поради недостиг на сквернословия, втурнаха се да си наваксат на негов гръб.
Заподскачаха и завикаха:
Митев

 
 

Васик
28 Фев 2012 19:53
Мнения: 10,546
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев съди МВР за 7000 евро и действията му нямат нищо общо с гражданска позиция. Такава няма да намерите при никого, който люби и милее за ГЕРБ.

 
 

Туткалчев
28 Фев 2012 20:03
Мнения: 3,636
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
А като видяха Митев, изпаднали в абстиненция поради недостиг на сквернословия, втурнаха се да си наваксат на негов гръб.

Айдееее, и „Дебелата Берта“ гръмна, та улучи един нужник насред полето!

Сократ-май
28 Фев 2012 20:05
Мнения: 17,682
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Благодаря, Туткалчев.
По-добро потвърждение за тезата си не можех да очаквам.

 
 

Туткалчев
28 Фев 2012 20:10
Мнения: 3,636
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Така е, Сократе. Появи ли се Митев, разговорът обикновено придобива, ако мога така да се изразя, архитектурата на селски нужник.

Old_BG
28 Фев 2012 20:28
Мнения: 9,768
От: Mauritius

Скрий: Име,IP
та улучи един нужник насред полето

А ич?

Четейки всичко това все по-често изпитвам усещането, че напразно си губя времето във форума, където дискусията е с подобно интелектуално ниво и най-силния аргумент са обидните епитети.
авиме само Васик извън бандата…

Ловкия
28 Фев 2012 19:24
Мнения: 14,376
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев!!!
Хората тебе чакат.
Открий Пътя!

 
 

 
 

Сократ-май
28 Фев 2012 19:45
Мнения: 17,682
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Странна работа…
Наистина странна.
В текущото обсъждане нещо секнаха лютите клетви по Маймунския Изрод и Безмозъчния Тиквундест Чукундур. Сякаш любителите на изящната словесност внезапно изпаднаха в тежко съмнение: Ами ако наистина утре сключим съюз с Оногоз?…
Виждайки туй, Центурият се втурна да атакува директно разколебаните люде. Уви, слаба реакция.
А като видяха Митев, изпаднали в абстиненция поради недостиг на сквернословия, втурнаха се да си наваксат на негов гръб.
Заподскачаха и завикаха:
Митев

 
 

Васик
28 Фев 2012 19:53
Мнения: 10,546
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев съди МВР за 7000 евро и действията му нямат нищо общо с гражданска позиция. Такава няма да намерите при никого, който люби и милее за ГЕРБ.

 
 

Туткалчев
28 Фев 2012 20:03
Мнения: 3,636
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
А като видяха Митев, изпаднали в абстиненция поради недостиг на сквернословия, втурнаха се да си наваксат на негов гръб.

Айдееее, и „Дебелата Берта“ гръмна, та улучи един нужник насред полето!

Сократ-май
28 Фев 2012 20:05
Мнения: 17,682
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Благодаря, Туткалчев.
По-добро потвърждение за тезата си не можех да очаквам.

 
 

Туткалчев
28 Фев 2012 20:10
Мнения: 3,636
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Така е, Сократе. Появи ли се Митев, разговорът обикновено придобива, ако мога така да се изразя, архитектурата на селски нужник.

Old_BG
28 Фев 2012 20:28
Мнения: 9,768
От: Mauritius

Скрий: Име,IP
та улучи един нужник насред полето

А ич?

Четейки всичко това все по-често изпитвам усещането, че напразно си губя времето във форума, където дискусията е с подобно интелектуално ниво и най-силния аргумент са обидните епитети.

Постинг в Дарик нюз за Кунева.

вторник, февруари 28th, 2012

« Социолози: Политиците отидоха сред хората и намалиха негативните нагласи

 

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

#33

Митев – 28.02.2012 г. 11:43:38

Миналата година написах писмо на Кунева по повод на нейни конкретни действия. Два месеца мълча. След това пратих писмото и на хората от нейния Стратегически щаб, Организационен щаб, пресцентър, доброволни сътрудници и т.н. и тогава тя все пак реши да отговори. Не очаквах, че тя ще документира с подписа си очевадни лъжи и демагогски твърдения по проблем, засегнал милиони българи, но фактът си е факт. Получих отговор. Тогава написах второ писмо, но отговор на него не последва. Тук може да намерите какво съм и писал в първото си писмо http://mitev.eu/?p=2957 Това пък е нейният отговор с нейния подпис http://mitev.eu/?p=2948 За хората, които трудно се ориентират в нейната демагогия и словесна еквилибристика препоръчвам да прочетат и второто ми писмо, останало без отговор от нея. http://mitev.eu/?p=2942 За съжаление българските медии не желаят да публикуват тези автентични документи. Защото ако милионите българи, които бяха рекетирани и унижени по нейна инициатива знаеха истината, едва ли нейният рейтинг би бил какъвто е посочено по-горе.
 
                                                                                             x              x             x
 
Мнение за М. Кунева в „Свободно слово“.  След проверка на модератора е оставено и не е изтрито.
0 Responses to Какво ни предлагат родените от НДСВ? Мръсни пари вероятно стоят зад новите партии
Димитър Митев
Your comment is awaiting moderation.
26.06.2012 – 11:36
В общи линии съм съгласен с публикацията. Мисля че за читателите ще бъде интересно да се запознаят с моето първо писмо до Меглена Кунева, с нейния отговор и с второто ми писмо, на което вече не получих отговор. Добре е да се види в оригинал подписът на Меглена Кунева под конкретни лъжи и демагогски манипулации, написани от самата нея по проблем, засегнал милиони хора в България. Добре е повече хора да се запознаят с възгледите на Меглена Кунева за „буквалнияя“ и „точния“ смисъл на законовите разпоредби за да знаят какво могат да очакват от нея в сферата на законността ако тя успее да реализира претенциите си да бъде съществен фактор в българския политически живот.Първото ми писмо до нея може да се види в http://mitev.eu/?p=2957 Отговорът на М. Кунева може да се види в http://mitev.eu/?p=2948. Възмутен от наглите манипулации и откровени лъжи аз и написах второ писмо. http://mitev.eu/?p=2942 на което както посочих след повече от половин година все още нямам отговор.
http://www.svobodnoslovo.eu/?p=18925#comment-572

Още един пример за начин на мислене за пререгистрацията (Е6)

понеделник, февруари 27th, 2012
Mitev
27 Фев 2012 11:57
Мнения: 13,423
От: Bulgaria

Колкото до позицията на Сократя? Ами тя е едно към едно с позицията на Митев.
Какво имам предвид:
Др. Митев гласува за БСП от началото на промените до момента в който др. Р. Петков не решава да смени табелите на колите. Митев много си харесва стария номер на буса си и се запъва… Останалото го знаят всички които са влизали поне два пъти в този форум.
ТА! Какво се получава на практика? Такива въпроси като стандарт на живот, приоритети, стратегии за развитие на (…..), бъдеще за младите хора и демографски проблеми и т.н. и т.н. и т.н. – всичко на заден план до момента с табелите и чудовището, което им е посегнало.

Е6,
допуснал си куп грешки, приятелче.
Първо държа да отбележа, че даваш повод на Геновева и други да те обвинят, че обръщаш внимание на Митев за табелите. Помни, че не аз започвам с тази тема отново, а ти.
А сега грешките, които виждам в написаното от теб.
1.Не Р. Петков решава да сменя табелите на колите, а Костов, като кампанията продължава при Кобурга и се форсира при Тройната.
2.В отговор на парламентарно питане в началото на 2006 г. Р. Петков посочва за инициатори на форсираната смяна на табелите М. Кунева и Пл. Орешарски. Той само изпълнявал решение на ПРАВИТЕЛСТВОТО. А Кунева и Орешарски никъде не са опровергавали неговото изказване.
3. И друг път си писал глупости, но това, че Митев се запъва на смяната защото си харесва стария номер е бисер сред всичките глупости. Не очаквах, че човек като теб с претенции за висок коефициент на интелигентност няма да забележи, че Митев се противопоставя на кампанията, защото:
– С ведомствена наредба на МВР се погазва законовото положение за безсрочност на регистрацията и се определя краен срок на нейната валидност.
– Защото от икономическа гледна точка за обществото няма никаква полза от смяната на един номер с друг. За сметка на това от населението са отчуждени за тази безполезна за него акция около 200 милиона лева, които бяха налети в полза на наши хора и най-вероятно и в касите на партии (като имам предвид колективното им гробно мълчение по темата).
– Освен че не донесе никаква полза за обществото, тази акция донесе крупни загуби за икономиката. Само за периода от 01.01. до 28.05.2006г. са сменени номерата на 608 013 автомобила при средно тридневно чакане на опашки. Това прави около милион и осемстотин хиляди загубени работни дни. А за един ден един зает в икономиката тогава е произвеждал 65 лв. БВП. С други думи загуба от непроизведен БВП за над 100 000 000 лв. А загубите не бяха само по това направление.
– БСП и Ко излъгаха, че акцията е по искане на ЕС. И лъжата им бе повторена и от кандидат-президентката Кунева в писмото и до мен. Омръзна ми да давам линкове към това писмо, съдържащо откровени лъжи и демагогия, но явно малко съм писал по темата, щом ти, човек с претенции във форума, си могъл да сведеш всичко до това, че Митев си харесва номера.
– Много пъти съм цитирал изказване на Станишев по БНТ, в което критикува държавата, че дълго не си е вършила работата и не е подменяла номерата на автомобилите. Нито един път обаче нито ти, нито противниците на споменаването на тази тема от мен в този форум, не се опита да посочи поне един аргумент за ползата от вършенето на тази работа от държавата. За обществото, не за мафиотската върхушка.
– Много пъти съм посочвал, че смяната на табелите и талоните бе обективно ненужна, но за сметка на това бе извършена на тройно по-висока цена от цената за регистрация на автомобил в Германия.
Бих могъл да продължа още дълго с примери за мотивите, които ме накараха да се противопоставя на този управленски произвол, единствен в света. Но очевидно за безнадеждни случаи като теб няма смисъл да правя това.
Бъди жив и здрав и ако за идейно-политическото ти равновесие е полезно да си мислиш, че съм се противопоставил защото съм харесвал номера на микробуса си, продължавай в същия дух. Спомням си по повод на написаното от теб за една мисъл на Айнщайн за безкрайността на вселената и още нещо….

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mitev

След като публикувах отговора си до Е6 се появи и този коментар:

Old_BG
27 Фев 2012 12:03
Мнения: 9,678
От: Mauritius

Скрий: Име,IP

Някой си е нямал работа късно през нощта май и е решил да дръпне за опашката…
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Old_BG
   
 

 
 

Из "дискусията" в един интелигентен форум.

понеделник, февруари 20th, 2012
 
Mitev
20 Фев 2012 13:39
Мнения: 13,393
От: Bulgaria

 Написах следното мнение под статия за М. Кунева:

От интервюто на М. Кунева:“Бих искала всички да излязат на светло – така се прави икономика, така се прави и общество, така се прави и демокрация”, допълни Кунева.

Браво госпожо Кунева! Браво за това, което бихте искала!
В същото предаване ви чух още да казвате: „имам печалната привилегия да задам публично въпрос, който не получи отговор“
Та в контекста на двете ви твърдения искам да спомена, че аз пък имам привилегията да получа от вас отговор http://mitev.eu/?p=2948 на мое писмо http://mitev.eu/?p=2957 и още по-голямата привилегия да се сблъскам с вашето мълчание след като във второ писмо http://mitev.eu/?p=2942 до вас ви уличих в конкретни лъжи и демагогски твърдения.
Повече от половин година напразно чакам от вас отговор на второто си писмо. Да не би пък сега, когато сте написала „бих искала всички да излязат на светло“ да сте решила да отговорите и на второто ми писмо?
Защото вие сте недоволна от печалната си привилегия да зададете публично въпрос, който е останал без отговор. Пък аз имам още по-голямата привилегия да не мога публично, в медиите да ви задам въпроси, пък ако ще и да останат без отговор.
ПП.
Още повече ме „възхити“ казаното от вас в същото интервю, че „законите в България са лицемерие“. Това веднага ми напомни за пасажа от вашето писмо до мен, в който заявявате „В позицията си на отделни граждани не бихме стигнали до легитимно решение, дори да водим спор по отношение на смисъла на разпоредбата на чл. 141 от Закона за движение по пътищата и дали едно тълкуване на точния й, а не на буквалния й смисъл…“.
Наистина „законите в България са лицемерие“ щом юристи и политици като вас намират разлика между точен и буквален смисъл на законова разпоредба.“
В отговор получих следните интелектуално извисени и третиращи същността на мнението ми мили постинги:

Туткалчев
20 Фев 2012 13:09
Помоооощ! Табелконосецът пак загрухтя!
вила
20 Фев 2012 13:17
Табелконосецът пак загрухтя!Нормално е,гладна свинка /политически слъночоглед,де/ за бонуси плаче…

Предполагам, че и това е в отговор на написаното от мен:

Centur
20 Фев 2012 13:16
А така, дайте да направим на Кунева мръсно. И колкото по- късно, толкова да е по-мръсно. Тъй де, никога власт и Парламент да не види жената, ако ще Тиквата да управлява 10 мандата. Абе вий добре ли сте ?

Задължителното в такива случаи мнение ми е посветил и адашът ми Интел Инсайд, който както и другите коментатори е коментирал само и единствено съдържанието на написания от мен текст.

митев е ясен – масларката виновна че не ъпдейтнала на всички по равно пенсиите, кунева е виновна че не му е отговоерила на грубите и злостни ругателства,…

Колекцията се обогатява. Ей го и Дон се включи в озаптяването ми с много конкретен анализ на текста на мнението ми.

Don
20 Фев 2012 13:47А бе ти си като кучето на Павлов, бе. Щом ти споменат за Кунева, у теб потичат табели.
А спри се малко, де.

Тъкмо се питах къде е Олд Бг и защо не се е включил в хора, ей го, и той се появи:

Old_BG
20 Фев 2012 13:52
Ами така е то.Рано или късно, несполучилата „здравна риформа“ нямаше начин да не доведе до тук.

Доктора се е включил също в лечението ми.

с емотикончето и картинка от зоокът, на който се вижда надпис “ х ДРАЗНЕТЕ ЖИВОТНИТЕ“, където НЕ е изтрито.
За да няма дискриминация, трябва да отдам дължимото и на:

muhoboiko777
20 Фев 2012 14:04
Каква Кунева, какви табели, какви пет лева? Има един лаф- кьорав карти не играе, важно е кой е подписал, а не кой е бил уведомен, но не участвал, но пък бил известен. ГЕРБерастката амбразура от девет дерета вода носи, чак и пенсионера Митев изкараха и той некоя табела да метне връз Кунева, дано я уцели по главата,

Понеже Туткалчев ми е приятел по изключение пускам второ негово мнение в колекцията:

Туткалчев
20 Фев 2012 14:08
Туй IQ на Манерката дали не е взето „за временно ползване“ от Густо Майна Филибето? Не бива обаче да се пада под санитарния минимум!

Туткалчев,
хайде още едно изключение за теб:

Митев, в съседната статия Цвъцока са го награкали и кьорав амбразурчик не се появява да го защити, горкичкия! Бягай бързо да се проснеш!

Има ли още мераклии?
ПП.
Коментнарът оставям за посетителите на форума и пишещите в него.

Редактирано: 14 пъти. Последна промяна от: Mitev

ППП. 
Не мога да не публикувам и появилото се по-късно „фундаментално“ мнение:

Васик
20 Фев 2012 16:21
АКТА не се отнася до потребителите, затова Кунева няма отношение към този въпрос като комисар за потребителите или има същото отношение към този въпрос като Кристалина Георгиева. По същия начин стои и въпросът за пререгистрацията на МПС, защото тя засяга собствениците, а не потребителите на автомобили. Ако пререгистрацията на МПС е била извършена в нарушение на закона, тогава възраженията трябва да засягат еврокомисаря по правосъдието, основните права и гражданството (който никога не се е казвал Миглена Кунева). Хората, които се изказват на любителски начала за нарушените си права, би трябвало също да са наясно с разликата между съда в Люксембург и този в Страсбург. Но общото между двата съда е, че те не могат да отменят решение на българския съд, а само могат да присъдят обезщетение. Пререгистрацията на МПС няма да бъде и не може да бъде обявена за незаконна никога и от никого, което напълно обезсмисля измислените обвинения срещу Кунева и Станишев (интересно защо не и срещу Костов, който всъщност започва пререгистрацията на МПС).

По-късно се появи мнение, което не беше свързано с мнението ми, предизвикало канонадата срещу мен:

Lyubo65
20 Фев 2012 17:00
Тутка,
я вземи да се скриеш, че ставате смешни с воя си….
Не ви ли стана ясно,че тая АСТА няма да я бъде, темата се изчерпа поне откъм интересната част,остана злословенето….
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Lyubo65

 
 
Разбира се веднага последва светкавичната реакция на бдителния Туткалчев, който заподозря Любо 65:

 
 

Туткалчев
20 Фев 2012 17:12
Мнения: 3,480
От: Bulgaria
Любка, ти да не си унуката на табелконосеца, а?

 
След изключително „съдържателните“ постинги, цитирани по-горе, аз се оттеглих като пожелах лека нощ на Туткалчев.
На следващия ден видях, че едва след това се е развихрил Васик със следните мнения:

Васик
20 Фев 2012 22:09
Мнения: 10,457
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев,
злобата ти компрометира останалите ти дейности.

Васик
21 Фев 2012 01:28
Мнения: 10,457
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев пише до съда в Страсбург:

Държа да подчертая, че никога на автомобила ми не е бил поставян знак „Спрян от движение”, а свидетелството за регистрацията му не бе иззето нито към 01.06.2006 г., нито при съставяне на АУАН от полицаи на РПУ Габрово на 20.09.2007 г.. То ми бе отнето едва на 31.05.2008 г., така че и по това направление нямаше как да разбера, че автомобилът ми е бил спрян от двиение от 01.06.2006 г.

По-натам Митев нарича спирането от движение „мистериозно“ като паднал от небето. Като през цялото време говори точно за Наредба 1-45:

(3) (Изм. – ДВ, бр. 1 от 2006 г., бр. 34 от 2006 г.) От 1.VI.2006 г. служебно се прекратява регистрацията на всички превозни средства с регистрационни табели, които не отговарят на изискванията на БДС 15980 и БДС ISO 7591.

Какво повече да се каже? Че Кунева е виновна, защото не е призовавала към неспазване на наредбата и по този начин не е спасила Митев от сърдечен пристъп.

Васик
21 Фев 2012 01:38
Мнения: 10,457
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
За каква гражданска позиция ми говориш ти, Митев? Съдиш МВР за това, че не си могъл да ходиш да продаваш на пазара. След всичко това идваш тук и ми казваш, че аз не вдявам нищо. Много добре разбрах, след като видях цифрата 7000 евро.

                    Доживях момент, в който той да цитира пасажи от моя сайт. Дали ще доживея време, когато той ще започне да цитира не извън контекста, манипулативно, четейки написаното от мен както дявола чете евангелието?
Тук ще си позволя да коментирам само следният пасаж от неговото мнение:
По-натам Митев нарича спирането от движение „мистериозно“ като паднал от небето. Като през цялото време говори точно за Наредба 1-45:

(3) (Изм. – ДВ, бр. 1 от 2006 г., бр. 34 от 2006 г.) От 1.VI.2006 г. служебно се прекратява регистрацията на всички превозни средства с регистрационни табели, които не отговарят на изискванията на БДС 15980 и БДС ISO 7591
 
„Приятелят“ ми Васик е пропуснал да се замисли върху въпроса имал ли е право министърът на вътрешните работи Р. Петков служебно да прекратява с наредба на ведомството регистрацията на автомобили, които по ЗАКОН са с безсрочна регистрация?
Не мога да не отчета старанието му да омаловажи написаното от мен относно уникалната българска пререгистрация на законно регистрирани автомобили, единствена в света. Същевременно ми се струва, че със старанието си да обори доводите ми ще постигне ефект, който не иска, а именно да предизвика интерес у повече хора да се запознаят с публикуваните от мен документи по въпроса.
Що се отнася до цитираната извадка от жалбата ми до ЕСПЧ в Страсбург, момчето просто не е забелязало или не е искало да забележи, че „служебното прекратяване на регистрацията“ на всички автомобили със стари табели се случва след като на мен вече ми е съставен втори акт и е издадено второ наказателно постановление за несъществуващо към момента спиране от движение. Все още се колебая дали нарочно манипулира фактите или толкова му са способностите да вникне в казуса като цяло.

 

 

За отношението на медиите към властта на ГЕРБ

петък, декември 9th, 2011

                     За  отношението на медиите към властта на ГЕРБ
На 4.12.2011г. публикувах във форума на в-к Сега  следното мнение по повод на посочения цитат:
„ Не ми ли се измъквате в момента, за да избегнете въпроса за Корпоративна търговска банка (КТБ) и финансирането на медиите на Делян Пеевски?
Я аз пак да попитам. Кои са медиите на Делян Пеевски? Питам съвсем сериозно. Защото медиите, които са в моето полезрение, са предимно с антиГЕРБ ориентация. Като гледам и слушам, нито „Сега“ спада към бойкофилите, нито Шоуто на Слави в БТв, нито Волгин в програма Хоризонт, нито „Нещо повече“ пак по Хоризонт, нито „Галерия“, нито „Дума“, нито „СКАТ“, нито „Атака“ и т.н. Питах един път ама отговор не получих. Затова питам втори път – какъв е тиражът на всичките медии на Пеевски (не ги чета, не знам кои са) и колко е общият им тираж в съпоставка с броя на зрителите на Шоуто на Слави, което не пропуска нито един ден за атака на сегашното правителство?
ПП.
И как си представят медийния пазар в страната тези, на които медийната група на Пеевски не се харесва? Всичко да бъде по модела на СКАТ, Волгин, Слави Трифонов и да няма никакъв Бареков? Ми какво ще атакувате тогава? Няма ли да ви бъде скучно ако от всички медии се задава само едно Долуууууу?
А за медиите, които спадат към групата на Пееевски питам съвсем сериозно. Да видя мама Ирен какво влияние му е осигурила.”

Поради липса на време  не проследих реакциите на колегите от форума в същия ден.  Случайно се върнах към тази статия пет дни по-късно и констатирах, че  мнението ми е предизвикало доста широк отзвук.Отговарям на всички като моля за извинение заради закъснението на отговора ми.
                                                    –––-
 Първи е реагирал Кривчо:
„Я аз пак да попитам. Кои са медиите на Делян Пеевски? Питам съвсем сериозно. Защото медиите, които са в моето полезрение, са предимно с антиГЕРБ ориентация.
Mitev, ти изброяваш отделни предавания а не медии.Въпроса е, че всички който четкат Бойко и политиката му се финансират от кабинета.Било чрез реклама , платена от държавата.Било чрез отпускане на нисколихвени заеми от банки в които държавата си държи парите.И въпроса не е толкова в медиите, защото най-лесно е да превключиш канала, спреш радиото или некупиш весник.Въпроса е в разпространението на пресата.Пеевски и Мадам Ирен държат 80% от разпространителската мрежа в страната.Познай кои вестници стигат до сергиите в страната?Въпроса е че всичко това се прави с държавни пари от Кооперативна банка на Василев.”
Кривчо,
Изброявам както предавания, така и медии. Или считаш, че в-к Сега, в-к Галерия, в-к Дума, ТВ СКАТ, в-к Атака не са медии?
Твърдението ти, че всички, които четкат Бойко се финансират от кабинета, за мен си е просто твърдение докато не поднесеш конкретни доказателства. По твоята логика следвва да приема, че медиите и предаванията, които са критични към ГЕРБ и Борисов, са били финансирани, особено преди идването на Борисов на власт, от правителството на Тройната. Теоретично погледнато е възможно както да си прав, така и да не си. За това са нужни доказателства, докато ги няма твърденията си остават твърдения и не са чужди на целенасочена манипулативност.
Що се отнася до разпространителската мрежа, аз като минавам край продавачи на вестници обикновено виждам  пълен сортимент  от тях. Но е възможно да попадам винаги на 20 % от разпространителите. И нито един път да не съм улучил  разпространители, които не допускат на сергиите си  критични към ББ вестници.
                                                        ––––––
След това се е изказал Капитан Немо:
„Митев, душа, да не мислиш, че Прасчо ще ти предостави списък на притежаваните медии и процента собственост? Че нали го гонят от КЗК, че притежава 80 (!!!)% от българския пазар – да не е луд? Все едно некой олигарх да си предостави на данъчните реалната си собственост и паричните потоци…
Иначе – мога да ти цитирам Дачков:
[Какво притежава групировката
***
Според Дачков медиите, които притежава групата на Пеевски, са ТВ 7, Би Би Ти, „Уикенд“, „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, търновския вестник „Борба“, вестниците „Шоу“, „Шок“ и „Контра“, „Всеки ден“, сайтовете „Всеки ден“, „Блиц“ и редица радиостанции, закупени по друга схема. Имало сериозни основания да се смята, че зад скорошната продажба на вестник „Стандарт“ стои пак Пеевски. Негови са и разпространителските мрежи „Варна прес“, „Сенатор“, „Оларт“, „Преса“ ООД, „Куриер“ – Пловдив, „Жак прес“, „Бургас прес“ и др. малки фирми, което прави 80% от пазара на разпространението/quote]
Ходи и провери, ако ти се занимава все още с вятърни мелници… ” „
Капитане,
Благодаря за препратката към Дачков. Приемам я за сведение без да съм убеден, че той е обективен и безпристрастен в преценката си. Съдейки по това, което до този момент съм чел и чул от него.
                                                        –––––
После следва Вила с присъщите за начина на писането му простотии.
„журналистите са малодушни
Ето ги и храбрите, според бабуина и…табелите ” (тук следват три емотикона с целуване на задник)
Мнението му оставям без коментар.
                                         –––––
Следва мнение от Попангелов:
„Митев, „Прас прес“ – медиите, с лице за пред хората Дилян Пеевски, са разбираемо леко в сянка относно собствеността си.
Мога да ти споделя това, което ми казват мои приятели журналисти, горе-долу това се твърди и в публичното пространство от в-к „24 часа“, „Гласове“ и други опоненти на Пеевски:
Негова собственост са: ТВ 7, Би Би Ти, „Уикенд“, „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, търновския вестник „Борба“, вестниците „Шоу“(50%), „Шок“ и „Контра“, „Всеки ден“, сайтовете „Всеки ден“, „Блиц“ и редица радиостанции. Зад 50% от собствеността „Стандарт“ стои пак Пеевски. Негови са и разпространителските мрежи „Варна прес“, „Сенатор“, „Оларт“, „Преса“ ООД, „Куриер“ – Пловдив, „Жак прес“, „Бургас прес“ и др. малки фирми, което прави 80% от пазара на разпространението.
Със сигурност съвсем открито негови са „Монитор“, „Телеграф“, „Политика“, „Борба“, „Уикенд“, ТВ 7 и Би Би Ти.”
Попангелов,
На мен ми се струва, че почти всички медии са леко, пък дори и тежко в сянка относно собствеността си0. Но ти благодаря, че към изброените от мен в моето мнение медии, критични към ГЕРБ и Борисов си добавил  „24 часа” и „Гласове”.  Предполагам че оценката ти за тях е  правдива.
И ти изброяваш разпространителски мрежи. Би било добре да посочиш кои разпространителски мрежи не са на Пеевски. Ей така, за пълнота на информацията.
                                                   ––––––
Хийт само ме е цитирал, без да се обръща поименно към мен:
„Я аз пак да попитам. Кои са медиите на Делян Пеевски? Питам съвсем сериозно. Защото медиите, които са в моето полезрение, са предимно с антиГЕРБ ориентация.
Съвсем правилно тези „медии“ не са в полезрението на всеки човек с каквото и да е образование. ( ). Опитите за четене, гледане или слушане на тези неща пораждат незабавно желание за повръщане и миене със силни препарати на всичко което се е докосвало до тях.”
Хийте,
 с горното разпалваш любопитството ми да надникна в „медиите” от които получаваш незабавно желание за повръщане (макар че мисля, че никой не повръща по желание, а по принуда, заради конкретни обстоятелства). Да видя дали стомахът и психиката ми са здрави.
                                          –––––
Въпреки че не е пряко адресирано към мнение, заслужава да бъде отбелязано и мнението на форумната колежка Вестник Дума:
„Хайде СЕГА. Ми и ние сме пускали ако не положителни, то неутрални информации за Борисов. И нас ли е купил? Да не казвам, че – ако е вярно – твърдението за 80% собственост говори твърде зле за морала на журналистите. Щото в тия – 80% – работят журналисти. Нали? На някои много им се ще всички други други да са омазани, а само те – в бяло. Да, ама не.”
                                                        –––––––
Съгласен съм с мнението на четириногия приятел Бийгъл:
„ Това интервю е повърхностен коментар по темата за ролята на медиите в политическия ни процес . Факт е , че в най-позитивния си вариант , те само пренасят „картината“”
                                                         ––––––––-
Колегата Комар е написал доста дълго мнение.
„Митев,
Сегашният безсрамен и нагъл до наивност премиер, просто ни демонстрира как медиите като средство за влияние – политическо и икономическо, се „наследяват“, едва ли не по заслуга, от всяка следваща власт. Впрочем, в неговия случай медиите му бяха „връчени“ доста преди да дойде на власт… Ако се проследи биографията на отличника банкер, финансирал с държавни пари експанзията на т.н. „Нова българска медийна група“, ще се види, че той добре се е разбирал с ключови фигури от доста поредни български правителства. Впрочем и конкуренцията, в лицето на „Медийна група България Холдинг“ (Труд, 24 часа и новият жълт „България днес“ , не по-малко усърдно работи в полза на управляващите. Като тираж двете „медийни групи“ вероятно доминират тотално вестникарския пазар. При това народът явно чете най-вече по-жълтите им издания. Всички телевизии с национален обхват вършат останалата обслужваща дейност. Едно развлекателно предаване, като това на слави трифонов, което редовно се бъзика, но достатъчно примитивно, с премиера, е само за цвят и видимост на „многообразието“ на гледни точки. Всички сериозни предавания (ако изобщо останаха такива) са абсолютно контролирани. Не случайно тази власт дава за пропаганда и медиен комфорт повече пари (държавната субсидия за БНТ), отколкото за цялата академична наука…
Я виж как точно си го е казал в интервюто родителят пеевски:
Натиснете тук
– Защо толкова дълго време държавните пари не се местят от Корпоративна търговска банка?
– Има кръгове, които упражняват контрол, и за тях е без значение коя партия управлява. Те имат механизмите да оказват такова влияние, че смяната на властта да не влияе върху някакви територии и да няма промяна. Затова разплащателните сметки на държавата стоят толкова дълго време в КТБ. Не случайно след толкова обвинения за корумпираност към предишното правителство на тройната коалиция Бойко Борисов не премести сметките от тази банка. Това е доказателство, че той е свободен в своите решения в някакви не много широки граници.
– Доколко са близки Бойко Борисов и Делян Пеевски?
– Те имат общи интереси. Могат в даден момент да имат общо политическо поведение, но колко ще продължи този период , диктуват личните им интереси и пръстенът от икономически среди, на които те извършват сервизни услуги.
– Прокарва ли Делян Пеевски интересите на премиера Бойко Борисов чрез Корпоративна търговска банка?
– По-скоро Делян Пеевски и Бойко Борисов прокарват нечии други интереси. Те нямат напълно независими собствени интереси. В зависимост от това колко успешно обслужват чуждите интереси получават дължимото. Те не са самостоятелни играчи.
– Но играят заедно.
– Не точно, защото те в определен момент изпълняват сервизни услуги. Нито Борисов, нито Делян Пеевски разполагат с ресурси от стотици, да не говорим милиарди, така че не биха могли да бъдат голяма икономическа тежест. Делян просто управлява една медийна групировка, която създава благоприятна психологическа атмосфера за определени икономически операции. В неговите медии се реализира манипулация на масовото съзнание. Това се показа преди и след парламентарните избори, когато първо линията беше много нападателна срещу Борисов, а след това всичко се смени. Обяснимо е и защо сега не се отразяват протестите по един обективен начин.”
То съдържа твърдения от много различно естество, върху които може да се напише ако не дисертация, то поне дипломна работа.
Тук ще отбележа само това, което е споменал за това, че всяка следваща власт наследява медии, които са обслужвали предишната власт. Той е свел опонентите на Борисов само до Слави Трифонов и шоуто му, което е доста несправедливо например по отношение на вестника, в чиито форум пишем.
                                  ––––––
Васик
ме пита:
„Митев,
може ли да ми отговориш на елементарния въпрос: Ти лично от кои медии разбра за „снимката“ на Кунева с Илия Павлов?”
Васик,
очевидно  ме питаш по повод на публикувания в блога ми материал от някогашния депутат от СДС  Христо Марков за Меглена Кунева. Влязох в блога си и видях, че не съм посочил източника, което е моя грешка. Ще се опитам да я поправя. Доколкото си спомням, някой в този форум беше дал линк към въпросната статия и аз я публикувах под второти си писмо до Кунева в отговор на писмото, което получих от нея.
                                       –––––––
Муктадасакскобургидиотски пестеливо е пуснал само цитат от мнението на Кривчо и го е подкрепил с два емотикона:
„Mitev, ти изброяваш отделни предавания а не медии.

                                        –––––––
Васик се включва втори път в полемиката като  язвително е написал само:
„Митев,
ти как си завършил висше и си бил университетски преподавател, при положение че си неспособен сам да търсиш и анализираш информация? За мен отговорът е ясен.”
Васик, за да бъда в тон с теб ще ти отговоря – с купена диплома и с връзки. Поради което съм неспособен сам да търся и анализирам информация, както правилно си забелязал. Това обаче нямаше значение докато родителите ми бяха членове на ЦК на БКП.  Доволен ли си?
                                           –––––––
Диего Симеоне 14 се е опитал да се пребори с наивността ми:
„Боже, колко бил наивен Митев– изброява ми медии с ограничен тираж, направо нелегални, добре че е интернет…
Какво имаме до НЕГО- битиви, нова тв, бнт- а да, Митев обяснява, колко БНР не му се кланяли. Еми пич, те за това им орязаха бюджета със 7 милиона за 2012-та. Макар финансовото им състояние да е добро, разбирай вместили са се в бюджета, не са разходвали над това което им е дадено. За разлика от бнт, които са щедро спонсорирани от държавата и те трупат дългове в милиони, напук на дянковите принципи- който харчи, очевадно пак получава, стига да слушка.
До тук с националните, време е за вестниците. „Труд“, 24 часа, Стандарт, Монитор, Телеграф- това са тия дето се борят за официози- борбата е жестока. Таблоидните парцаляци всекидневници Нова България и Всеки ден, плюс майките седмичници като Уикенд. О да, Бюреков с Тв 7 …. но той си е патологичен случай.
Та така на фронта на свободното слово, г-н Митев
  „
Диего Симеоне 14,
Благодаря за опита ти да ми отвориш очите, но наивността ми е хронична и нелечима.
                                                 –––––––
Единственон Фърст 2 се е изказал в подкрепа на питането, което отправих и което стана повод за  активната полемика.

И аз като Митев ще попитам кои са аджеба прословутите медии дето не критикуват Борисов. Където и да включиш радио, телевизия или да прочетеш весник, всичко псува Борисов, управлението и министрите. Даже си правят ташак с него че ще го избират за майка на годината. А преди това ще го избират за футболист на годината. А че журналистите са мерзавци, това всеки го вижда. Нека сами да се оправят. Баш ме е брига за продажните журналисти, при това бездарни.”
 Благодаря, Фърст 2.
                                          ––––––––
Въпреки че мнението на Параграф 39 не е ангажирано пряко в спора по темата, която повдигнах, заслужава да бъде припомнено тук, тъй като по мое мнение е вярно 
„“Всяко Право, ако не е съпроводено с Възможност за реализирането му, е куха фраза(била тя и „демократична“ !“/§39/
Все едно всеки да има Право да стъпи на Луната- но там ще стъпят само тези, които си имат ракети или имат пари да платят за пасажерско място в ракети!
Това важи с пълна сила и за Правото на Свобода на словото! Защото, Свободата на словото НЕ е само правото на човек да има лично мнение, но и да го разпространява свободно! Защото Правото на Свобода на словото НЕ е само правото на човек да „търси и получава“ Информация, но и да я разпространява свободно!
Освен това, Право на Свобода на словото има всеки български Гражданин, а не само имащите собствени медии или работещите в и за медии български Граждани! А българските Граждани, които нямат собствени медии и не работят в или за медии НЕ могат да ползват своето Право на Свобода на словото в размер и вид, каквито ползват българските Граждани, имащи собствени медии или работещи в и за медии! Ерго, едните български Граждани са НЕравнопоставени спрямо другите по отношение Възможността да реализират Правото си на Свобода на словото! И така в Информационното пространство преобладава и ГОСПОДСТВА Правото на Свобода на словото на абсолютно ограничен брой български Граждани, но тъкмо те МАСОВО пълнят с Информация МАСОВОТО Информационното Пространство- разбира се, с „подходяща“ и отговаряща на интересите им Информация! Впрочем, по-вредна за Обществото и Мнозинството е ПОДБРАНАТА и масово разпространявана чрез медиите Информация, отколкото невярната такава– а най-вредна е подбраната и масово разпространена, чрез масовите медии, невярна Информация!
Така че, Б. Борисов НЕ е прав, че „собствениците на медии нарушават Свободата на словото“- те просто се възползват, в свой интерес, от Правото си, но и от Възможността, която те имат( а Гражданите нямат!), да подбират и разпространяват масово Информация! Отделно стои въпросът и проблемът, че собственици на медии са само хора с много пари(според някои, по този критерий, те са хора от „Висшата Класа“ , а хората с малко пари(според някои, по този критерий те са хора от „Нисшата Класа“ нямат техни медии и не погат да разпространяват масово подбрана от тях Информация! Ерго, в Информационното пространство ГОСПОДСТВА Информация, угодна за хората с многото пари-т.е., Информационното пространство е информационно изкривено, изопачено, в угода и интерес на хората с многото пари! Да, де, Демокрация Е, БЕ!”
                                            –––––-
В заключение ще посоча само, че напразно очаквах да получа количествена съпоставка за медийното влияние на привържениците и противниците на ГЕРБ. Остана без конкретен отговор колко е общият тираж на едните и на другите, както и каква е гледаемостта и слушаемостта на едни или други предавания.
Моето впечатление е, че всичките вестници на Делян Пеевски са с общ тираж по-малък дори от броя на зрителите на Шоуто на Слави. Според мен влиянието им се надценява, а същевременно се подценява влиянието на опозиционно настроените медии.
И което е по-съществено – тук въобще не се състоя дискусия за истинността на информацията, поднасяна от едните или другите медии и предавания. За съжаление.

Неотпечатан постинг във форум на в-к Сега

неделя, май 15th, 2011

Няколко пъти се опитвах да пусна долупосочения постинг във форума, но винаги ми се появяваше надпис, че е възникнал проблем и че такова съобщение вече е записано, а същевременно текстът не се появяваше като отпечатан сред другите мнения.
[quote]Митев,
форумът не е мълчал, а ти не знаеш къде отиват горещите новини. [/quote]
Васик,
имам предвид не въобще мълчанието на  форума по тази тема, а днешното му мълчание!
Един път вече ми бе обяснявано, мисля че беше Геновева, но аз нали бавно схващам, не разбрах къде отиват горещите новини и как да влезе човек отново в тях. Ще ти бъда благодарен за помощ в тази насока.   🙂
[quote][b]Твоята самовлюбеност в някакъв особен „марксизъм“[/b] ти пречи да забележиш или се правиш, че не забелязваш факта, че Борисов не е просто един объркан човек, а съзнателно тика общественото съзнание към времето, когато седесарите пуснаха слуха, че „комунистите“ са убили Симона от предизборния плакат „СДС и за мен“. [/quote]
Може би си имал не „самовлюбеност“, а „влюбеност“ в някакъв особен марксизъм, защото инак се получава някак си противоречиво.
Но това не е толкова съществено. По-съществено е какво е особеното на моя „особен марксизъм“?  И кой е неособеният марксизъм? :confused:
А това, което си написал за Борисов не е във връзка с онова, което съм коментирал за отказа му да напусне БКП и запазването на партийната книжка. А залагането на антикомунизъм според мен е признак на объркано политическо мислене.
  [quote] Така Борисов отрича целия 20-годишен преход, защото, първо, в него има едно десетилетие, в което [b]самият Борисов е тъпа мутра[/b], и второ, [b]ГЕРБ няма никакви политически идеи[/b], които да предложи на обществото. Затова Борисов смята, че може да насъска обществото по оста комунисти-антикомунисти, за да спечели президентските и местни избори. Но тази тактика е самоубийствена, защото [b]за президентските избори ГЕРБ трябва да открадне леви избиратели, а това няма как да стане с убития дядо.[/[/b]quote]
Не е признак на мутренска тъпотия фактът, че е успял да се изкачи до премиерския пост. За това са необходими определени качества, независимо от това дали ни харесват или не тези качества.
Не само ГЕРБ, а практически цялата политическа върхушка няма политически идеи, които обществото е готово да прегърне като свои и да работи за тяхното осъществяване.
Прав си, че с убития дядо няма как да се печелят леви избиратели. Но не забравяй, че преди всичко БСП с ренегатската си дясна политика пропъжда левите избиратели от себе си.   [img]http://forum.segabg.com/img/thdown.gif[/img]  🙂
                                                                х      х     х
Успях да го пусна във форума като:

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 11333
Васик,
Има проблем в комуникацията. Натиснете тук
Пращам ти постинга си по този начин, тъй като упорито не се появява като отпечатан, а винаги ми се появява Възникна проблем, това мнение вече е записано.

Редактирано от – Mitev на 15/5/2011 г/ 12:20:39

Създадено: 15.5.2011 г. 12:18:26   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Критични мнения към ГЕРБ

вторник, юли 20th, 2010

 

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 11654
Той смята, че бившият премиер и цар е най-подготвен за поста президент. „Няма президент, канцлер, който като дойде в България да не ме пита: Какво прави царя“, отбеляза Борисов.

Тъпо и неадекватно. Ако иска да си строши главата, нека го издигне за президент.
Създадено: 12.6.2011 г. 15:11:43   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 11654
Пенсиите ще скочат, но само на 10-15 процента от пенсионерите – обясни финансовият министър Симеон Дянков пред Би Ти Ви.

Дянков уж беше против дискриминацията, пък сега я лансира в още по-голям размер. Социално-политически безчувствен тип. Прогледнало сляпо.
Създадено: 08.6.2011 г. 13:26:51   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 11655
Мдаа, да подлъжеш в тази ситуация 90% от 2 200 000 пенсионери, че ще им вдигаш пенсиите си е чиста проба предизборно харакири.
Когато някой е глупав, това е за дълго!

Мишосп,
Дянков не е глупав, а политически и социално безчувствен „технократ“. Той не се интересува от вълненията, които предизвиква у пенсионерите и отрицателните емоции у тях. Някъде бях чел, че дори собственият му баща го вижда само по телевизията.
Създадено: 12.6.2011 г. 15:33:13   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

   По време на посещението си в Израел тази седмица министърът на външните работи Николай Младенов посети и Стената на плача в Ерусалим. „Европейските въ » Страници: 1 2 3 4 5   michos  68  04.7.2010 г. 11:47:37 
От линка на СИНДБАД:

Ники се залюбва с бившия министър председател и шеф на СДС Филип Димитров –

Нищо чудно, че Младенов върви по стъпките на ФД. Той е единственията чужд премиер, посетил окупираните от Израел Голански възвишения, с което предизвика силно отрицателна реакция в целия арабски свят. Даже си мисля, че историята с медицинските ни сестри в Либия беше в определен смисъл резултат на това посещение.

 
Странно нещо са сроковете в България – ето и за пререгистрацията 3 години и срокът минал.. И всичко в държавата е така. Дават срок и 20 години да е.. сещат се чак в края на срока за да отбележат, че никой не бърза и чака последния момент. Ами така ще е, щото в България, колкото по-късно спазиш законово изискване, толкова по-голям шанс имаш да не си прецакан. Ето тия които си смениха паспортите през 2002/масовата смяна беше 2000/ сега са на далавера. Да не говорим за 50лева за отчет?? Безумна такса. А уж таксите трябва да покриват само разходите/поне 10 пъти ги надхвърлят/. И най-голямата подигравка -този отчет може да се вземе от НАП. Ама друго е, заради 200 мързеливи чиновника 500000 фирми да им ходят на крака, че и да дават по 50 лева за тоя дето духа.Не се научиха, че за изпълнението на сроковете трябва да не се сещат в крайния срок, а да създадат такава организация, че пререгистрацията да тече постоянно и още първата година ако няма достатъчно пререгистрации да се премине към отделни срокове за отделните фирми например по булстат. А не в последния момент – а какво стана със срока

 
алабала12,
Няма да се изненадам ако бъде използван „опита“ от пререгистрацията на автомобилите и се появят фирми на „наши хора“, които срещу определена сумичка кеш ще правят пререгистрацията на фирмата без чакане на опашка.
ПП.
И да се види кой всъщност ще прибира тези 50 лв. за публикуване на отчетите. Ако само 500 000 фирми дават тази сума, това означава, че някой ще прибира годишно 25 милиона лева. Кой е той? Частна фирма, държавна институция?

СЕГА – Политика
Гореща тема  Сега онлайн: Николай Младенов: В Европа опростяваме нещата по отношение на Израел » Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13     191  05.7.2010 г. 06:21:30 
„Външните министри на Европейския съюз не винаги имат точно разбиране за това, срещу което е изправена държавата Израел, а Турция реагира „малко прекалено силно“ на епизода с флотилията за Газа“, заявява българският външен министър Николай Младенов …

 
Политическото недоносче Младенов показва „некомпетентността“ на външните министри на ЕС, които нямат капацитет за неговото „точно разбиране“ за държавата Израел. И хич не си мисли как ще гледат на него тези министри при бъдещите им срещи! Може би ще им организира семинар за преквалификация?

Редактирано от – Mitev на 03/7/2010 г/ 11:09:11

 

Сега онлайн: Борисов: Лошо е, че Доган е милионер » Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9     122  30.6.2010 г. 10:24:18 
Въпросът защо депутатите успяват да спестят от политика, а обикновените хора не могат да го направят от надниците си, премиерът репликира със статистика от БНБ: От началото на годината депозитите на българските граждани в банките са нараснали със 7 млрд., спестени от заплатите им.

 
Крайно време е премиерът да спре да се позовава на спестените пари и да ги свързва с всички български граждани. Спестяванията са нараснали за сметка на парите на 5-10 процента от населението, които имат пари и се възползват от високите лихви. А мнозинството от българските граждани се „радват“ на порасналите си дългове или на това, че едва-едва са свързали двата края.
ПП.
На практика за да бъдат спестени 7 млрд. лева е достатъчно един процент от населениет (70 х. души) да внесат по 100 х. лева за да се получи въпросното нарастване на депозитите.

Редактирано от – Mitev на 29/6/2010 г/ 17:37:24

 

 
 СЕГА – Политика
Стара тема  Сега онлайн: ГЕРБ изключи Дани Каназирева » Страници: 1 2     23  01.7.2010 г. 20:46:28 
Лични впечатления от работата на Дани Каназирева като общински съветник нямам. Във връзка с предложението ми за оптимизация на масовия градски транспорт в Пловдив, направено в Отворено писмо до Областния управител Иван Тотев /ГЕРБ/, до председателя на Общинския съвет Илко Илиев/ВМРО/ и кмета Славчо Атанасов /ВМРО/ потърсих контакт със съветници от ГЕРБ за да подкрепят това предложение. Изпратих материалите и на Дани Каназирева, свързах се два пъти по телефона с нея, но до среща и обсъждане на идеята не се стигна, тъй като тя ме насочи към друг общински съветник от ГЕРБ.Между другото областният управител Иван Тотев също не реагира на двете писма, които му изпратих. Натиснете тукПП.Не ми хареса тонът и съдържанието на сводката от Пресцентъра на ГЕРБ. Силно ми напомни за начина на действие на БКП. Липсва конкретика, затова пък са изобилни общите квалификации и човек не може да си направи извод кой крив, кой прав.
Сега онлайн: Борисов: Няма да сваляме заплати и пенсии, няма да вдигаме данъци » Страници: 1 2 3 4 5 6     79  26.6.2010 г. 13:05:10 
Мitev,По-важно за България и за Теб е твърдата позиция на Идола Ти-Министъра на финансите С.Дянков.

 
Вила,
очевидно не се смущаваш от обстоятелството, че може да напишеш очевадна неистина. Идол ми бил Дянков. Очевидно не съм знаел преди ти да ми кажеш, че Дянков ми е идол, тъй като в противен случай не бих написал по адрес на идола си:

ГЕРБ обмисля вдигане на плоския данък върху доходите » Страници: 1 2 3 4 5 6 7 Iwan Wazow 97 22.6.2010 г. 19:13:54…президентът Първанов представи доклад на своите съветници с предложение за отмяна на 10-процентния данък и замяната му с прогресивна ставка, вицепремиерът Дянков окачестви идеята като малоумна.В конкретния случай реакцията на Дянков е малоумна.

 
ПП.
Защо не ми каза по-рано, че Дянков ми е идол, а ме остави да напиша, че има малоумни идеи!?!

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 8953
От статията:

…разсея мълчанието само за да демонстрира блестящото си чувство за цинизъм, като се оплака, че и той протестира, задето Наоми Кембъл не му е секретарка.

Не само цинизъм, но и простотия, а като му гледам снимката, очевидно и нарцисизъм. Много бях доволен от него заради пробива му в Кърджали при Доган. Не съм виждал нито една негова скулптура и нямам мнения за него като за скулптор.
Но за поведението му в сферата на културата имам в момента само едно впечатление – държи се като слон в стъкларски магазин.
Създадено: 24.7.2010 г. 18:41:55   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 9148
Падението на Божидар Димитров заслужава дори още по-хаплива карикатура. Палячо без капчица морал и уважение към съгражданите си. Един път за него са шибани, сега пък ги приравнява с идиоти, които следва да повярват на приказките му за проглеждане като резултат от чудотворна сила на мощите. Историкът се опита да ни запрати обратно в тъмното средновековие.
Създадено: 31.8.2010 г. 13:25:01   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението
Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 9480
Вноските за купуване на осигурителен стаж ще се плащат само накуп

Глупаво решение, което ще елиминира много потенциални купувачи на недостигащ стаж. От което ще страдат както хората, които не могат да съберат цялата сума на куп, така и самата система, която ще събере по-малко средства.
Създадено: 09.12.2010 г. 11:53:40   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 9851
МВР ще глобява 140 000 за новите лични документи. Това е наглост!
Не, това е България и Цвъцковото й МВР.

Стерн,
това е бюрократична наглост на хората от МВР, занимаващи се с личните документи и политическо късогледство на тези, най-отгоре, които ги ръководят. Но, всички грешки се заплащат – първо от потърпевшите граждани, след това от допусналите ги политици (евентуално на изборите).
Но все пак да припомня, че министър Румен Петков си позволи да обяви служебно спиране на над 1 250 000 автомобила от 01.10.2006 г. заради несменени регистрационни табели. При положение, че съобразно чл. 141 от Закона за движение по пътищата тези табели са безсрочни, т.е. не може с наредба да им се слага краен срок на валидност.
Та в крайна сметка, безобразие е липсата на политическа и социална чувствителност в ръководството на МВР и ГЕРБ по въпроса за личните документи и опашките за тяхната подмяна, но същевременно трябва да се посочи, че новите още не са достигнали мащабите на гаврене с народа на предшествениците си.
Наглост и безочие е когато капацитетът на МВР не е достатъчен да осигури цивилизована подмяна на документите, без всекидневни опашки, да се глобяват за това гражданите.
Създадено: 08.1.2011 г. 11:38:07   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 10064
Ааах, Митев, Митев. Плюеш Яне заради твойте пусти табели. За чий той требе да се занимава с твойте табели. Ходи се съди до дупка, мое и ти да научиш правото като Петров.

Отврате,
отвратително е, когато пишеш горното без да прочетеш и да разбереш, че:
1. критикувам ЯЯ за това, че не му направи впечатление как с наредба І – 45 на МВР за смяна на номерата, издадена от правителството на Костов, бе погазен чл. 141 на Закона за движение по пътищата, съгласно който табелите и регистрацията на автомобилите (с изключение на някои единични специфични случаи – напр. временен внос) са безсрочни. Нали е за законност? Защо мълчи за неспазването на закона?
2. критикувам ЯЯ за това, че не реагира на лъжата на БСП и Ко, че това мероприятие е изискване на ЕС.
3. критикувам ЯЯ за това, че не реагира, когато тази акция и три-четиридневните опашки, причинени от нея пред пунктовете на КАТ, предизвика загуба от стотици милиони левове непроизведен брутен вътрешен продукт.
4. критикувам ЯЯ за това, че не проронва нито дума за корупцията, свързана с осигуряване на услугата без чакане на опашка.
5. и т.н. мога да ти посоча още много подобни факти.
Докато се намират хора като теб, ще се намират и условия от населението да се смъкват големи суми в полза на наши хора. По сведения в интернет, от населението са отчуждени около 200 милиона лева при тази акция, които очевидно отидоха в партийни касички, щом всички партии в България, парламентарни и извънпарламентари, включително ГЕРБ и Атака, онемяха и още са неми по въпроса.
Ти очевидно си на нивото на Цветан Цветанов, който заяви пред мен, че тогава „те искаха да понапълнят бюджета“ (те , т.е. правителството на Станишев). Тоест, не си в час, точно като него, по този въпрос.
А как реагира по тази тема МВР под негово ръководство по тази тема, виж
http://www.mitev.eu/?p=1610 Target=_Blank id=url>Натиснете тук
Чети, не се изказвай неподготвен, щото става отврат за теб.

Редактирано от – Mitev на 17/1/2011 г/ 18:13:17

Създадено: 17.1.2011 г. 18:10:35   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 10117
Митев,
Може ли едно въпросче?
Ти каза:
… аз, слепецът политчески, продължавам наивно да твърдя, че в България демокрация (от гръцки – власт на народа) няма и няма….То и аз така мисля, ама не за това става дума, а за това, дето вашия безалтернативен минпред обяви, че демокрацията ни била в повече. Как съвместяваш тези две мнения, направо не знам.

Карамфилов,
ами просто не ги съвместявам. Борисов греши. Не демокрацията ни е в повече. А безотговорността, престъпността, демагогията, клеветите и т.н. недемократични белези са ни определено в повече.

Редактирано от – Mitev на 23/1/2011 г/ 16:04:33

Създадено: 23.1.2011 г. 16:03:58   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Mitev
[Златен]
от BulgariaОбщо мнения: 9652

 

Господин Дянков,
Попитах Ви:

Господин Дянков,
когато се въвеждаше плоския данък, тогавашният премиер Станишев заяви, че от неговото въвеждане ще спечелят хората с високи заплати (над средната) – т.е. малцинството в България, към което спада и политическата властова върхушка. На мнозинството българи Станишев обеща, че държавата ще вземе мерки те да не загубят от въвеждането на единната ставка.
Вие очевидно сте съгласен да спечели малък процент от населението, а голямата част от заетите да не загубят. Стигам до този извод след вашата реплика, че идеята за премахването на плоския данък е малоумна. Прогресивно-подохдното облагане съществува в мнозинството от държавите в света, включително в развитите западни държави. Плоският данък съществува в малко държави, предимно бивши социалистически. В тази връзка ви питам – мнозинството държави, включително най-развитите, малоумни ли са след като не прилагат плоския данък?
Битхе ли дали данни колко са били приходите от ДОД преди въвеждането на плоския му вариант и след това?
ПП.
Пропуснах да ви попитам дали смятате, че плоският данък щеше да бъде въведен в действие ако представителите на властта бяха в положението на мнозинството хора – т.е. да очакват, че им е осигурено да не загубят, а не да спечелят увеличение на доходите си.
Моят отговор на този въпрос е – НЕ, нямаше да бъде въведен. Лицемерието на властта е едно от най-ужасните неща на този свят.

Отговорихте ми:

Re: MitevНе мисля, че Естония, Латвия, Литва или Словакия са „малоумни държави”. Не знам какво разбирате под „малоумна държава”.Въвеждането на плоския данък е едно от най-важните постижения на предишното правителство. Стоя зад плоския данък, за нашите условия това е най-удачния вариант.[/quote]
В качеството си на бивш вузовски преподавател по политическа икономия оценявам отговора Ви с оценка (слаб) 2.
Защото – избягнахте да дадете отговор на питането ми малоумни ли са мнозинството държави, включително най-развитите, след като прилагат прогресивно подоходния данък.
Избягнахте да вземете отношение по користните мотиви на властимащите за въвеждането на плоския данък.
Избягнахте да направите съпоставка на приходите от ДОД преди въвеждането на плоския данък в РБ и след това. Липсата на такава съпоставка в отговора Ви си обяснявам с това, че най-вероятно липсва положителен ефект за бюджета от въвеждането на плоския данък. Иначе не бихте пропуснали да посочите с колко са се увеличили приходите в бюджета от неговото въвеждане.
Направихте се на разсеян с твърдението „не знам какво разбирате под „малоумна държава“. Не аз, а Вие първи употребихте израза „малоумна“ за идеята да се възстанови у нас прогресивно-подоходното облагане и да се премахне плоския данък. Обяснявам нещо, което странно защо не сте разбрал сам – след като идеята за въвеждане на прогресивно-подоходното облагане на мястото на плоския данък у нас е „малоумна“ според Вас, логично е да оцените по този показател развитите държави като „малоумни“ след като не се ползват от плоския данък.
Това, че стоите зад плоския данък, показва кому служите всъщност. Този, комуто служите с позицията си по този въпрос във всички случаи не е мнозинството от българския народ. А понятието социална справедливост очевидно за Вас е мръсна дума.
Показателно е и обстоятелството, че не намерихте начин да защитите властта от моето обвинение, че лицемерието и е едно от най-ужасните неща. Страните, които посочвате, че не смятате за малоумни, се управляват от посттоталитарни субекти на властта като в България. И те по същите фалшиви мотиви въведоха плоския данък. А Вие стоите зад него, но не се опитвате дори с две три изречения да защитите позицията си. Това е симптоматично.

Редактирано от – Mitev на 24/12/2010 г/ 13:02:01
Създадено: 24.12.2010 г. 12:07:06         

 

Mitev
[Златен]
от BulgariaОбщо мнения: 9652

 

Господин Дянков,
попитах Ви още:

Mitev
Господин Дянков,
колкото пъти мина през пловдивския квартал Шекер махала с автобус 113, толкова пъти виждам на улицата в разстояние от около километър и половина (колкото е обиколката на квартала), няколко десетки цигани и циганки, включително малки деца, които на десетина метра едни от други съвсем открито протягат към минувачите ръце, в които държат и предлагат контрабандни цигари. Предполагам, че картината е подобна навсякъде в страната в подобни квартали. Това известно ли е на вас и на подчинените ви данъчни служители? Ако е известно, означава ли, че има негласна договорка тези продавачи на контрабандни цигари и други стоки да не се санкционират от властта? Ако ви е неизвестно, смятате ли, че властта добре си върши работата, щом не забелязва такива неща?

Вие ми отговаряте по следния начин:

Re: MitevНа конкретния ви въпрос: не, няма негласна договорка продавачи на контрабандни цигари да не са санкционирани от властта. Това е нелепо.Приходните агенции непрекъснато са под пара и се справят много добре. По отношение на контрабандата на цигари – хората на Танов са задържали над 242 милиона къса от началото на годината. За сравнение, в периода 2007-2009 г. общо количество задържани контрабандни цигари е 54 милиона къса.

Похвално е това, което са направили хората на Танов. Но аз Ви питах защо месеци наред не се вземат никакви мерки от териториалната агенция на НАП в Пловдив, (предполагам, че положението е подобно навсякъде в страната и не става въпрос само за Пловдив) срещу откритата, дразнеща липса на каквито и да било мерки срещу посоченото явление. Попитах Ви дали това явление Ви е известно или не, но отговор не получих. Очаквах от Вас не само твърдение, че е нелепо да има такава негласна договорка, а също да се ангажирате в отговора си, че ще вземете необходимите мерки явлението – открито, демонстративно предлагане от десетки цигани по улицата на контрабандни цигари (и не само цигари) да бъде ограничено. Дано е случаен този Ваш пропуск за реакция на конкретен сигнал, какъвто се съдържаше в моя въпрос.
Но започвам да се съмнявам.
Нямам причина да съм доволен от Вашия отговор по този въпрос.
Редактирано от – Mitev на 24/12/2010 г/ 15:32:02
Създадено: 24.12.2010 г. 12:50:47         

Mitev
[Златен]
от BulgariaОбщо мнения: 9652

 

Господин Дянков,
а защо подминахте без отговор този въпрос:

Парламентът прие да се купува стаж до пет години само с плащане наведнаж на цялата сума за целия период?
Според мен това е глупаво решение, което ще елиминира преобладаващата част от потенциалните желаещи да закупят стаж поради липса на въпросната сума, както и поради наличието на по-добри варианти за влагане на такава сума при съществуващите банкови лихви по депозитите. Освен че ще бъдат ощетени мнозинството от желаещите да закупят стаж, ще бъде ощетена и системата на НОИ, тъй като по такъв начин в нея в крайна сметка ще постъпят по-малко средства.
Ще се радвам, ако ми докажете, че греша.

Като имам предвид горецитираните отговори и липса на отговори на моите въпроси, не се изненадвам, че не отговорихте и на последното ми питане:

В заключение последен въпрос.
Не виждате ли, че с хладното си, бих казал доста често безцеремонно, отношение към проблемите на различни социални категории и групи хора вредите на каузата на ГЕРБ и подкопавате доверието в тази партия? Трудно ли ви е да бъдете по-диалогичен, по-доказателствен, когато заемате определени позиции или считате, че хората в България не заслужават да им се обяснява и доказва, че предлаганите решения са обективно необходими?
Имате ли такива доказателства за обективната необходимост от всички предприемани от вас мерки?

Не мога да дам оценка на всичките Ви действия като министър тъй като ми липсва първичната информация, обусловила едни или други решения. Но ако съдя по отговорите Ви на моите въпроси, друга оценка освен слаба не мога да Ви пиша. Вие сте във възрастта на моите деца. Поради което ще си позволя един съвет към Вас. Опитайте се освен финансист да бъдете и политик и повече да уважавате хората на България.
Редактирано от – Mitev на 24/12/2010 г/ 15:40:33
Създадено: 24.12.2010 г. 15:21:22         

 

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 11059
От стенограмата:

… най-малко БСП имат право да говорят за използване на децата за политическа агитация. Тяхната партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството

Глупаво иззказване на Борисов.
Пионерското движение спомагаше за формиране на много добродетели в подрастващото поколение. В други страни се трансформира в скаутско движение, а у нас преобладаващата част от децата са оставени под въздействието на най-лошите образци на улицата.
ПП.
Как ли се е противопоставял тогава на насилието да носи червена връзка. И как ли е плакал пред баща си и майка си, че са му опорочавали детството.
Още един път ще кажа – глупаво изказване.

Редактирано от – Mitev на 21/4/2011 г/ 16:45:06

Създадено: 21.4.2011 г. 16:40:13   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 11059
Бойко Борисов: БСП ми опорочи детството
Не само на него, а на милиони!

Вегетарианец,
БСП не е опорочавала детството на Борисов, защото тогава имаше БКП. Детството при управлението на БКП за огромното мнозинство от българските деца бе несравнимо по-добро в сравнение със сегашното детство на мнозинството български деца. За сегашното много по-тежко положение на огромен брой деца основна вина има БСП и нейното управление чрез нейните креатури – уж независими от нея десни партии.
ПП.
Сега охолно детство имат предимно децата на новоизпечените капиталисти и политици – предимно бивша номенклатура на БКП и ДС, както и децата на едрите реститути.

Редактирано от – Mitev на 21/4/2011 г/ 16:54:13

Създадено: 21.4.2011 г. 16:51:27   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Коментар във форум Афера.бг.

неделя, ноември 8th, 2009

Бойкофоби или свободна медия?

Автор: Машченица Дата: 08-11-2009 13:41

Афера.бг да не е електронно издание на Нова зора? Гледам, че се публикуват предимно материали срещу ББ и ГЕРБ. 
Не знам как да се свържа с операторите на този сайт, затова използвам полето за коментар. Любопитен съм дали може да бъде публикуван в този сайт материал, който е критичен не само към ББ и ГЕРБ, а към цялата така наречена политическа класа като http://www.mitev.eu/?p=748 . и който медиите не можаха да преглътнат преди изборите. Предлагам и още един материал, който се отнася до бившия премиер Станишев. По това ще съдя дали сайта е само за бойкофоби или не.

Пропуснат файл

Автор: Машченица Дата: 08-11-2009 13:50

Извинявам се, обещах в първия си постинг материал за Станишев, а забравих да го посоча. Ето го: http://www.mitev.eu/?cat=14

 
Горните два постинги бяха предизвикани от долупосоченият материал, който съвсем не е изолирано явление в Афера.бг.

Дневният ред на един премиер
Печат Е-мейл
 

 

Дата: 07-11-2009 20:41

Читатели : 1596

06:30 Първа игра на шах с Мирко. Ще приключи най-много в 7 хода. Да направи 100 лицеви, дето е толкова слаб шахматист!07:00 Среща с Николай Бареков. Нещо се е разпуснал. Да съм по-строг!08:00 Откриване на детска площадка с басейн. Коментар за Станишев. И за скандала с ДАНС.

 

 

06.15 Събуждане. Със звън на дежурният по МВР.
06.20 Личен тоалет.
06:30 Първа игра на шах с Мирко. Ще приключи най-много в 7 хода. Да направи 100 лицеви, дето е толкова слаб шахматист!
07:00 Среща с Николай Бареков. Нещо се е разпуснал. Да съм по-строг!
08:00 Откриване на детска площадка с басейн. Коментар за Станишев. И за скандала с ДАНС.
08:30 На път за Пловдив разговор с Цецо. На 4 очи за Гугински. Ще победим!
09:00 По местната телевизия да кажа, че сега Станишев е Вълка. Да направя паралел между тях!
09:30 На път за Стара Загора, пред фенове, давам интервю за червените куфарчета. Да кажа, че това го казва политик от БСП с 20 години стаж! БСП, повече за БСП!
10:00 Интервю за местен вестник. Да обясня, че Станишев е неграмотен. Всички знаят защо.
10:30 По телефона интервю за списание. За заместника на Йорданка. Няма да го издавам засега. Тренировка по карате с най-добрите старозагорски каратисти.
11:00 Откриване на нещо. Да кажа, че няма салам за пицата. Ставаме вегетарианци. Но само временно!
11:30 В колата. Пътуваме за Бургас. По телефона казвам на „някакъв“ репортер, че не знам за Невестулката и всякакви други животни! Аз съм премиер на хората! Хора са ме избирали, не говеда!
12:00 Откриване на още нещо. Коментар за котараците на Станишев. Да кажа за котараците, че са ми ясни!
12:30 Шах с Краси в колата. Пътуваме за Варна. Спираме на бензиностанция за „импровизирана“ среща с фенове.
13:00 Пресконференция в община Варна. За снегопочистването. И за дядо ми. И за Станишев! И за БСП!
13:30 Откриване на пейка в Морската градина! Да кажа на българските пенсионери, че 34% от парите ги давам само за тях. И че Станишев ги е плашил с мен!
14:00 Обяд в Силистра. Участие във футболна среща с местни партийни членове.
14:30 Интервю в детска градина. Мимоходом да спомена, че с Обама сме тръгнали от нищото. По това си приличаме. Откриване на магазин за продажба на надуваеми пояси край Дунава. Да свържа Станишев и липсата на пояси за децата!
15:00 „Импровизирано“ интервю на градския площад. За безотвороността на предишното управление на София и страната. И пак за Вълка. Вълка, Вълка!
15:30 На път за Шумен. Интервю за вестник. Да кажа на Станишев: “ето това ми е метрото, това южната дъга, това “Ариана”, това са ми детските градини, това са ми спортните площадки.” Да попитам какво е направил той. И да отговоря: “нищо не е направил!”
16:00 Шах с Тошко Коджейков, докато се влачим към Търново. Докато го матирам (което се предполага) да кажа по телефона нещо за магистрала Хемус. И че пред феновете сме обещали да направим проверка и това, което констатираме, да го предадем в съда! И на главния прокурор.
16:30 Среща с репортери в Плевен. “Импровизирана”. Да обясня какво е искал да каже Дянков за бюджетната пица.
17:00 Разговори с фенове за самолети и за големи еърбъси!
17:30 Да спомена „случайно“ за “необяснимо слабото управление” и “безобразие”. Също и розови коли, и Ахмед Доган. Да обясня, че няма никъде негов подпис.
18:00 На път за Русе, на една бензиностанция, обяснявам за мафията и организираната престъпност. И за докладите на ДАНС!
18:30 Откриване на сергия за чорапогащи пред Русенската опера! Да спомена някъде мимоходом, че с Котарака игрем футбол и карти. Той е футболист от Перник! И че съм го бил 10, 20 пъти! И че цялата страна знае, че съм много добър на футбол и карти. А вече и на шах!
19:00 Пристигане във Видин. Откриване на картинна галерия в местната циганска махала. Успокоявам феновете, че ще се справим с грипната епидемия.
19:30 На „импровизирана“ пресконференция в градския културен дом да кажа, че ме е срам да се снимам с хора от БСП. Ако има такива наблизо, охраната да ги изхвърли!
20:00 Среща с репортери. Пак “импровизирана”. Да обясня какво е искал да каже Дянков за фискалния резерв. Да дам оценка за 100-те дни. Мисля да си дам 5-ица! Понеже съм скромен.
20:30 В местната телевизия да кажа, че съм будала, според баща ми. Пинг понг с фенове във фоайето.
21:00 Вечеря със “случайно избрани” местни репортери. Да им обясня, че вече не изтича информация от ДАНС! Че нищо отникъде не изтича!
21:30 Прибиране в София. Шах в колата с малкото шахче. (Забележка: белият цар е без магнит. Да внимавам да не се размести.)
22:00 В къщи. Разговор с Дянков за бюджета. И малко да му набия канчето.
22:30 Гледане на записи на предавания, в които се говори за мен. На бърз каданс. Дянков си тръгва.
23:00 Интервю по телефона за грешките на Станишев. Оставил Масларова (и останалите) да си разиграват коня! Пак да попитам какво е направил той. И пак да отговоря: “нищо не е направил!”
23:30 Размисли за предстоящите избори. Да се обадя на Йорданка. Да се уговорим за утрешното откриване на нова тоалетна в 7-мо основно.
00:00 Последно интервю за вестник. Да вмъкна, че няма да спирам спорта. Ако стане въпрос за договорки да обясня, че докато тичам по игрището, ако някой може да се договори с мен за нещо, трябва да е много бърз! Защото аз съм много бърз футболист в момента. Светкавица! Не съм като Станишев. По-често трябва да се споменава Станишев. И нито думичка за Доган. Той и без това нищо не е подписвал!
00:30 Преглед на графика за следващия ден.
01:00 Сън. Заспиване с помощта на думата “Станишев”. Станишев… Станишев… Станише… Станиш…

 

www.ianchefff.blog.bg

Ако има евентуална реакция от Афера.бг или някакви мнения на участници във форума по повод на горенаписаното от Машченица, те ще бъдат публикувани също тук.
 

Постинг за П. Цеков – в-к Сега

петък, юли 24th, 2009

Петьо Цеков:
[quote] Борисов неведнъж е казвал, че отговаря лично за Димитров, няма нищо лошо в твърдението, че в ДС са работили и качествени хора, но да твърдиш, че Димитров е уникат, а всички останали не стават за нищо, е, меко казано, непочтено.[/quote]
Уважаеми господин Цеков,
бихте ли бил любезен да посочите, къде и кога ББ е казал, че Димитров е уникат, а ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО?
Считате ли подобни манипулации за почтени?
Тренирате язвителността си върху ББ. По този повод си спомням за 15 март 2006 г. когато пред камерите на БНП зададохте на премиера Станишев въпрос за смяната на автомобилните номера. Премиерът Ви отговори:
[quote]„Първо искам да върна лентата малко назад. Част от проблема е това, че държавата своевременно, в продължение на години, не си е вършила работата. Не са подменяни номера на коли, които са с регистрация от преди….[/quote]  [url]http://www.mitev.eu/2006/03/15/stanishevinterw/[/url]
С колко мозъка е бившият вече премиер, след като счита, че след като държавата е регистрирала даден автомобил, трябва да спре да признава регистрацията си и да иска от гражданина да я направи повторно?
На Ваше място аз незабавно бих попитал премиера каква е ползата за автомобила, за собственика му и за обществото от смяната на един номер с друг. Вие изслушахте чинно колосалната глупост, казана от Станишев и си замълчахте. А сега усърдно тренирате върху ББ, като му приписвате Ваши тълкувания за казани от него. Съжалявам, че трябва да напиша всичко това, но ми омръзна да се сблъсквам /не само при Ваши публикации/ с полуистини, откровени неистини и манипулативни иронии.  [img]http://forum.segabg.com/img/i_disbelief.gif[/img]

Брайтман за мен.

неделя, юли 19th, 2009
Брайтмане,до тук под тази статия си дал 72 постинга. Не ти ли пресъхна устата от плюене по ББ?А за това, което си адресирал към мен,

Остави Бойко, ами кажи тука що се опита да си прецакаш роднините преди две години ?

най-настойчиво те моля да разкриеш пред колегите от форума какво имаш предвид, за да разберат колко гаден и подъл е Митев дори спрямо роднините си, камо ли спрямо чужди хора. Ще бъде полезно за каузата ти – да покажеш какви мръсници като Митев предпочитат Бойко Борисов пред Станишев.Ако не го направиш, ще помоля БОТа да се позанимае с този твой постинг. Действай, юнако.
ПП.
Май нервите ти не издържат вече, а!

Редактирано от – Mitev на 14/6/2009 г/ 22:52:40

Има да чакаш, Митев…

Ловкий,
дочаках, виж това:

Митев,–––––––––Остави Бойко, ами кажи тука що се опита да си прецакаш роднините преди две години ?

Достойно за Брайтмана ест, нали, клевета с усмивка! Сега да видим колко ще чакам да ме разобличи.
ПП.
Предполагам, че сега ще изчезне от полезрението ни.

Mitev,нямаш проблемПри положение, че молителят твърди, че част от посочените в удостоверението наследници следва да се изключат като такиваНатиснете тук

Брайтман,
ще бъда щастлив, ако колегите се запознаят с линка който си дал. Той завършва със следното решение на Административен съд Габрово:

Предвид изложеното настоящият съдебен състав на Административен съд Габрово намира обжалвания от Димитър Николов Митев и Пенчо Николов Митев, двамата от гр. Пловдив Отказ изх. №03 09- 790/26.11.2007г. на Кмет на Кметство Плачковци за издаване на удостоверение за наследници за неправилен и незаконосъобразен, които като такъв следва да бъде отменен.Воден от горното, съдътР Е Ш И :ОТМЕНЯ Отказ изх. №03 09- 790/26.11.2007г. на Кмет на Кметство Плачковци за издаване на Удостоверение за наследници на Пенчо Коев Дамянов, въз основа на подадена от Пенчо Николов Митев молба- декларация от 26.11.2007г. до Кметство Плачковци, като неправилен и незаконосъобразен.

Значи според теб, светлият мъж, когато брат ми и аз сме поискали от кметството удостоверение за наследници и съдът отменя отказа на това кметство като незаконосъобразен, брат ми и аз се опитваме, търсейки си ЗАКОННОТО ПРАВО да прецакваме роднините си.Светла, сияйна логика на Брайтмен.
Дано повече хора прочетат това. Показателно е за нрава на защитниците на Станишев, плюещи срещу ББ.

Приемам критиката. Прави сте. И го трия.

Брайтман,
не съм доволен че го изтри. За щастие, аз успях да постна от линка решението на съда. В противен случай трябваше от чужбина да звъня в къщи да ми го пратят по пощата, за да ти отговоря. Дано повече хора да го прочетат.
ПП.
От 25 годишното си членство в БКП до болка познавам похвати като твоите, но ми е трудно да убедя хората в правотата си. Днес ти ми помогна да разкрия истинския лик на номенклатурата на БКП. Благодаря ти. И няма да забелязвам, че не помисли да ми се извиниш за милата си постъпка.

Митев,отказали са ти щото не си искал да бъдат вписани всички наследници. А съдът е отменил отказа защото кметството не е било длъжно да се съобразява с теб, а да впише всички наследници.-А сега ти предлагам да се съобразим с критиката на колегите и да изтрием изцяло това лично отклонение – ти твоите постинки, аз моите изцяло. Тук наистина не е кръчма в циганска махала.

Брайтман,
ако искаше да бъдеш коректен, щеше да публикуваш и текста на нашата молба декларация. От там хората щяха да научат, че кметство Плачковци отказва да се съобрази с тълкувателно решение на Върховния съд точно по такива казуси. Щом разполагаш с документите, можеш да го цитираш, за да видят хората на какво се позоваваме. За съжаление в момента по памет не мога да ти цитирам точния номер на тълкувателното решение, което надявам се знаеш, че е задължително за изпълнение.
Аз не желая да изтрия своите постинги – нямам причина да се срамувам от тях. Ти вече изтри твоя, бъди жив и здрав.

И не се крия и не съм анонимен. Дори и ти знаеш кой съм.

 
Брайтманчо,
анонимен си приятелю, добре го знаеш. Ако не беше анонимен щяхме да се срещнем в съда да защитаваш юнската клевета, казана от теб по мой адрес /относно прецакването/

Mitev,къде и кога да се срешнем ? Нямаш проблем. Опитал си се да си прецакаш роднините и това го пише в съдебните ти решения.

 
Брайтманчо,
предлагам ти да цитираш „съдебните ми решения“ и още тук да ме разобличиш. Тъкмо ще покажеш какъв мръсник като мен подкрепя ББ и ще можеш да обобщиш, че един милион и шестстотин хиляди гласували за него са същите мръсници като мен.
ПП.
Съд може да има само при положение, че излезеш от анонимност и същевременно не пожелаеш /може и като Брайтман, тук във форума/ да ми се извиниш за отправената клевета.
 

Подател: Dimitar Mitev dimitr_mitev@abv.bg  
До: brightman@abv.bg  
Относно: Съдебен спор  
Дата: Неделя, 2009, Юли 26 16:18:50 EEST  

Брайтман,
във връзка с обвинението, че съм искал да „прецакам“ роднините си, което повторно тиражира, бих желал да ти съобщя следното:
съществува тълкувателно решение на ВС № 3 от 30.12.1994 г. по г.д. № 3/94г. ОСГК, докладчик съдия Росица Ковачева, /чл. 8, ал. 4, изр. 2 ЗН, чл. 10 ЗН/, в което на стр. 15 е записано, че „…първи братовчеди и чичо и ляля ме могат да наследяват едновременно. Наследяват чичото и лелята“.
С това тълкувателно решение на ВС община Трявна, представлявана от кметство Плачковци, отказва да се съобрази и вписва като наследници не само живата леля на наследодателя, но и всички първи братовчеди.
Надявам се, че ще се съгласиш с мен, че тълкувателните решения на ВС са задължителни за органите на правораздаването и юристите на общините. Досега оставам с чувството, че когато аз и брат ми се позоваваме на това тълкувателно решение – ти считаш това за опит за прецакване на роднини. Когато обаче общината не се съобразява с въпросния документ – това не ти прави впечатление. Според теб, за да няма прецакване на роднините ни, трябва и нямащите право да наследят наследодателя да бъдат вписани в удостоверението за наследници. Че по такъв начин се отнема наше законно право и се дава право на страна, нямаща такова по закон – според теб е нормално. Ако знаеш всички тези обстоятелства и въпреки всичко заемаш позицията, която ми е известна, това е най-меко казано много странноза един човек с претенции.
Няма да те занимавам повече с подробности. Желая да науча становището ти по принцип – кой крив, кой прав.
ПП.
Обърни внимание и на следното:
1. Аз и брат ми искаме удостоверение за наследници с конкретен състав.
2. Общината отказва да издаде исканото от нас удостоверение и издава друго с повече наследници.
3. Административен съд Габрово отменя отказа да ни бъде издадено исканото удостоверение.
4. Община Трявна отново отказва да издаде исканото от нас удостоверение и издава това, което тя счита за правилно.
Същественият въпрос е – трябва ли да се спазват тълкувателните решения на ВС или не? Ако не – защо се издават. Накрая бих ти посочил, че ако аз бях в положението на братовчедите си, а те в моето и на брат ми, никога не бих си позволил да оспорвам тяхното право.
Бъди жив и здрав.
Димитър Митев.
Сайта на Либертас ме заинтригува и по него има какво да се приема и да се оспорва.

Подател: Dimitar Mitev dimitr_mitev@abv.bg  
До: Chris Brightman <brightman@abv.bg>  
Относно: Re: Re: Съдебен спор  
Дата: Неделя, 2009, Юли 26 17:31:43 EEST  

>––– Оригинално писмо –––
>От: Chris Brightman
>Относно: Re: Съдебен спор
>До: Dimitar Mitev
>Изпратено на: Неделя, 2009, Юли 26 16:56:24 EEST
>Митев, тва са си твои лични работи, които не ме интересуват. Нямам навика да се бъркам в чужди работи, както и не допускам да ми се бъркат в моите.
>
>Бъди здрав !
>Нямам думи за коментар, господин Брайтман
Нямаш навик да се бъркаш в чужди работи, но не само се набърка, но и публично ме оклевети. Показателно е все пак, че подвиваш опашка по въпроса.
Бъди още по-здрав от мен!

Постинг от "Вълчо" и писма.

сряда, април 29th, 2009

Вълчо
[Gold]
from Bulgaria
Posts: 1975
Митев, благодаря за линка. Добре че са твоите пояснения, защото трудно следвах сложната мисъл на адвоката Шопов. В течение съм на твоята сага с табелите от линковете, които си давал. Няколко съм си копирал. Подкрепям напълно упоритостта ти. Някой може да каже, че с тия табели започваш да приличаш на Мирча Кришан с историята за краставицата (по-младите не го помнят), но аз категорично съм ЗА това, което правиш. Това е пустата му демокрация, майка му стара, да има отклик на сигнал или предложение, дошло „отдолу“. Стената, с която се сблъскваш, показва че демокрация у нас реално няма. Няма смисъл да изброявам десетките причини, които ме карат да мисля така. Към депутата Минчо Христов изпитвам определена симпатия, заради позициите, които защитава. Освен това често го виждам да пазарува в BILL-ата, в която и аз пазарувам. Държи се като нормален гражданин. А да знаеш как пазаруваше Надето Михайлова. О, то бе представление! Чак ми идваше да се изкикотя като някой простак. Това са дребни неща, но те говорят толкова много. Не разбирам защо М. Христов са го изключили от парламентарната група на коалиция „АТАКА“. Да не започвам да говоря против АТАКА. Няма скоро да спра. Просто (за пръв път от 10 Ноември), признавам си, аз дето се смятам за достатъчно умен и „ориентиран“, съм объркан. Не знам за кого да дам ценния си глас и ми идва дори да не гласувам. Вчера се оплаквах на Сократа. Ако гласувам за Б.Б., значи да се буфна в „стадото“, което чака спасителя. Чакал съм един спасител – Иван Костов. Той ме измами. Повече спасители не очаквам. Видяхме какво направи Спасител Номер Две – Негово Царско Нищожество, Симеон Втори.(Сократа по-деликатно го нарича „Негово Количество“, което ми харесва.) Оставям се на времето и на проследяването на оплюванията, които предстоят. Допускам че играта много ще загрубее (тя всъщност започна да загрубява с атаката срещу Б.Б., която реално, според мен, само ще му вдигне рейтинга). Дори допускам и някой да последва Ахмед Емин. Та такива ми ти работи. За БСП, ДПС и НДСВ не може и дума да става да бъдат подкрепяни, ПО УСЛОВИЕ! Новоизгрелия Яне Янев не го смятам за сериозен политик, а пък като видях че при него е „любимецът“ ми Софиянски, щях да повърна. Бойко Борисов е приятел с „честно“ забогателите копелета и не очаквам нищо да направи срещу грабителите, които бяха активно подкрепяни от правителството на Иван Костов и на Негово Количество. Иначе, у него има нещо което се харесва. Очакваш да имаш работа с човек, който държи на думата. Но това очаквах и от Костов. Както пише Гогол за Чичиков, „У него было что-то марсовское и даже военное, что особенно нравится женщинам“. Митев, съмишленико, завиждам ти най-злобно (благородна завист няма) за това че не може да не си чел Швейк на чешки! Това е една от трите ми любими и следващи ме навсякъде книги. Слава Богу, че българският превод е чудесен – 100 на 100, защото майката на Светомир Иванчев (лека му пръст) е чехкиня. И за други неща бих желал да съм на твое място (не и за катастрофата), по чешка линия – за това, какво стана 1968, за това как изхвърлиха Ладислав Мнячко от съюза на чешките писатели (колко хора са чели „Смрт се рика Енгелхен“, за Дубчек, за Свобода, за Йозеф Смрковски и още много. Привет на прекрасния Пловдив. Жена ми е пловдивчанка. Сантименти, какво да првиш.
Posted: 26.4.2009 г. 18:53:16
 
>“Вълчо“,
благодаря ти за хубавия постинг, който си написал, както и за това че ми обърна внимание ва го прочета, защото едва ли щях да го забележа. Нещо повече, бих се радвал, ако се съгласиш да публикувам постинга ти в блога си.
Що се отнася до политиката, човек за да не бъде объркан трябва да разполага с цялата информация за действията на политическите лица /явни и тайни/. Това на практика е невъзможно и затова сме принудени да си правим изводи върху част от информацията, която понякога съзнателно ни се поднася в манипулиран вид. За себе си аз съм избрал като начин да се ориентирам какво представлява даден политик формата на пряк контакт, а когато това е невъзможно, на епистоларен контакт. Последен епистоларен контакт направих с Яне Янев, като му предложих да атакува БСП и тройната коалиция разкривайки лъжите им по време на кампанията за смяната на номерата и загубите, причинени на бюджета, бизнеса и отделните граждани. Можеш да го откриеш в блога ми www.mitev.eu. Изпратено е на 5 март, получих потвърждение че имейла е отворен и обещание, че Яне Янев ще бъде информиран за него, но от тогава следва пълно мълчание. Влез и виж по какво по-точно мълчи.
Към този момент аз съм се ориентирал да гласувам за ББ и ГЕРБ. Не защото е идеалният, а защото не виждам друг, който реално да може да отстрани БСП от власт. Разбира се допускам и възможността след изборите ББ без да се коалира с БСП на практика да провежда тяхната политика. Допускам обаче и възможността все пак да предприеме в рамките на възможното мерки срещу корупцията и престъпността.
Що се отнася до подкрепата ти за действията ми срещу смяната на табелите, за нея съм ти благодарен. Мога да ти посоча, че след като две различни съдилища отмениха като незаконосъобразни наложените ми на два пъти глоби и спиране на автомобила от движение заради старите му табели, сега скоро предстоят две дела срещу МВР, представлявано от двете РПУ, съставили актовете за старите ми табели, към които съм предявил искове за обезщетение за претърпените от мен неимуществени и имуществени вреди. Големият проблем е да се намери медия, която да изнесе факта за незаконосъобразността на наложените санкции и да свърже това с предстоящите избори и БСП, НДСВ,ДПС, Костов /наредбата за смяната на номерата бе приета през 2000 година от правителството на Костов/.Аз продължавам упорито да пиша по тази тема не самоцелно, а поради факта, че все още твърде много хора в България вярват на лъжите на властта, че смяната на номерата е била по искане на ЕС и че по този начин бил понапълнен бюджета.
Желая ти много здраве и още един път благодаря за постинга, който си ми написал. Митев.
>
 

Подател: boriss petroff <borissp@yahoo.com>   добави в адреси 
До: Dimityr mitev <dimitr_mitev@abv.bg>  
Относно:    
Дата: Вторник, 2009, Април 28 14:59:15 EEST  

Митев,
благодаря за отговора. Нямам нищо против да публикуваш в блога си който и да е мой постинг от СЕГА. Дори ще бъда поласкан.
Разбирам те за Бойко Борисов. И аз се бях запътил към него. После се размислих, че всъщност и той е от „честните“ бизнесмени. Началото на IPON, свързано с натрупаните пари не е много чисто. Приятели са му голяма част от бандитите-богаташи. Например, Валентин Златев, шеф на Нефтохима, и чиито баща е реалният господар на Правец. Още, Красимир Гергов, рекламният „бос“, който наскоро му подари една хубава кобила за 4000 евро. Това го писа жълтият вестник „Уикенд“ и никой не го отрече. Б.Б. прие за Евродепутат лекето Николай Младенов от СДС,
което се ориентира правилно, бързо напусна СДС и сега ни поучава от новата си позиция. Икономическият му екип е пълна скръб. Ако разчитаме на промяна, то тя трябва да се извърши от знаещи и отстояващи национална кауза (каквато още няма), хора. Но да не бъда максималист. Като контрапункт трябва да се отбележи, че у Б.Б. има чар и някаква непринуденост, която, естествено се харесва. Такова нещо не сме виждали досега у никого от т.н. „политици“. Бих посочил едно изключение – проф. Николай Василев, който направи партията АСП. Б.Б. буди
надежда и за това, че е полицай. Очакването е че знае как да пипне и накаже „лошите“. Според мен това е химера, защото ще му покажат че: а е посегнал на „реалната власт“, т.е., на бандитите, а са го пратили при „създателя“ му. Прав е Сократа, че докато някой не си заложи главата, оправяне нямя. Така стигнах до симпатия към АТАКА, но като си представя Слави Бинев (мутра), глупака Митко Стоянов, глупака Павел Шопов, това, което ти писа за позицията им относно табелите, войнстващата простащина на „журналистите“ от ТВ СКАТ (сега вече не я
хващам – за радост на жена ми), изпадам в дълбока безнадеждност.И всичко това се подкрепя от умния Волен Сидеров. Защо? А трябва да се действа. Тия мръсници, които са ни яхнали (без оглед на цветове) на това разчитат – че ще кротнем, за да се самосъхраним от саморазрушение. А те ще ни управляват. Това се поправя с военен преврат от доблестни младши офицери, водени от някой прагматичен и интелигентен полковник. Но къде у нас армия, къде доблест, къде интелигентен полковник! В главата постоянно ми се върти поемата „Септемврий“ на
геният Гео Милев. Но и това няма да го бъде. Изчислили са го. Та може би си прав за Б.Б. Аз съм, както разбираш, далеч от позицията на Параграфа, когото възприемам като честно момче, което иска да се хване за нещо, което не е лъжа. А лъжата доминира в тоя свят на политически игри, интриги и ритници. Оставил съм се да наблюдавам политическото театро като зрител, който следи дали ще се изчерпат мръсните номера и кой ще е най-мръсният изигран номер. Поживем – увидем. The worst is yet to come.
Поздрави
Вълчо

Мнения под статия във в-к Сега за табелите

петък, март 27th, 2009

 
от статията

от статията:[quote]Същата работа бе и със смяната на номерата на автомобилите. Под лозунга, че така иска Европейският съюз, тотално бяха подменени всички табели. Като оставим настрана огромните опашки пред КАТ, скъсаните нерви на милиони шофьори, тогава държавата отново събра
чрез МВР и КАТ близо 70 млн. лв.
за няколко месеца. Защо? Никой не знае. Или може би самото МВР и държавата са наясно. Защото фирма на вътрешното ведомство изработва табелите и така се наляха свежи пари в бюджета.

Написаното показва едно от двете – или е опит за съзнателно манипулиране, или показва въпиюща некомпетентност по въпроса. Всеки може да се убеди в това, като прочете заповедта на МВР за изпълнение на наредбата за смяна на номерата Click here[/quote]
Нека автора да прочете тази заповед и да се опита да открие в нея къде става дума за държавния бюджет. Ако успее, ще му отида на крака до София и ще го почерпя. Ако не успее, следва да се извини на читателите за това, че волно или неволно ги е подвел с твърдението си за наливане на свежи пари в бюджета.
Наред с наглата лъжа, която и в тази статия не е опровергана, че смяната на номерата е по искане на ЕС, бе лансирана и тезата, че по този начин се пълни държавния бюджет, което отново е или съзнателна лъжа, или твърдение на хора, които нямат представа за какво става въпрос. Последен път видях тази теза на страниците на в-к 24 часа във връзка с интервю на зам. министър Камен Пенков и се опитах да реагирам, но отговорът ми
Click here бе посрещнат с неприязън и възмущение от шефката на отдел „Мнения“ във вестника и не бе публикуван.
Тук ще си позволя да посоча още един пример за погрешността на лансираната в статията теза за наливане на свежи пари в бюджета чрез смяната на номерата. По официални данни в периода от 1.01. до 28 май 2006 г. са сменени номерата на малко повече от 608 000 автомобила. 608 хиляди автомобила умножено по 60 лв такса за пререгистрацията е равно на 36 млн и 480 хиляди лева отнети от собствениците на автомобилите.
Същевременно при чакането на опашките само за пререгистрацията по 3-4 денонощия бяха загубени минимум 1 млн. и 800 хил. човекодни. През същия период на опашките чакаха и около 200 хил. души за първа регистрация на новозакупени автомобили и за други услуги. Ако вземем само първото число и го умножим по брутния вътрешен продукт произвеждан от един зает в икономиката който за 2006 г. е около 65 лв, ще получим число, по-голямо от 100 милиона лева, което е загуба от непроизведен продукт. При положение, че 40% от БВП минава през бюджета, това означава повече от 40 милиона лева по-малко постъпления поради непроизведена продукция заради унизителните опашки пред КАТ. Нека авторът да се опита да изчисли, колко е печалбата на бюджета. Ще му бъде трудно да доказва, че има печалба със знак минус.
Още по-трудно е да се докаже, че има печалба за бюджета, ако се вземе предвид и обстоятелството, че МВР чрез фирмата си има разходи за осъществяване на подмяната на номерата. Те също трябва да се извадят от постъпленията, получени от рекетираните собственици на автомобили.
За десерт оставям разходите, направени за смяна на номерата на автомобилите на държавните и общински органи и ведомства. Ако те са примерно 100 хиляди х 60 лв. – това е равно на 6 милиона лева. Мога да посоча още много примери за разходи, които увеличават загубите за бюджета, но струва ми се че и това е достатъчно, за да се разбере крайната погрешност на цитираната по-горе постановка от статията.
ПП. Готов съм да изляза с по-подробни аргументи по въпроса, но съм дълбоко убеден, че редакцията на любимия ни вестник или няма да си позволи да публикува такава статия, или няма да и бъде позволено. Ще се радвам много ако греша.
Edited by – Mitev on 27/3/2009 г/ 11:51:23
Posted: 27.3.2009 г. 11:48:30                        
 

 
Mitev, не се радвай чак толкоз…
Иде ред на ново Правителство, ново МВР и пр.
По някое време и те ше се сетят, че им трябали „едни пари“…
Дали ще са от нови рег.табелки, дали от „екотакси“, или пък от „светоотразителни жилетки“, все тая.
Важното е да има Повод за изтупване на „брашняния чувал“!

ОЛДМАДе,
не само че не се радвам, ами съм дълбоко възмутен и огорчен. И не мога да си гледам спокойно старините, да се радвам на внуци и да си пия ичкията с тънко мезе, както ме съветва Е6, защото виждам какво става в държавата, как реагират медиите, управляващите, опозицията. Последният, който се опитах да проагитирам да постави тази тема в сегашната предизбона кампания
е Яне Янев. Click here.Повече от три седмици нямам никакъв отговор по същество.
Всички се кълнат в прилагане на европейските практики, но никой не желае да ги приложи при регистрацията на автомобилите. А претендиращият за втори мандат премиер Станишев критикува държавата, че дълго не си вършила работата и не подменяла номерата на автомобилите. И като си представя колко много защитници има той и неговата партия, просто ми се повдига и ми става много, много тъжно – не за мен, тя моята е към края си, а за децата и внуците ми, които ще прекарват живота си тепърва в такава обстановка на произвол, при която същевременно столетницата ще говори за диалогичност и социална чувствителност.

Posted: 27.3.2009 г. 12:02:05

Същата работа бе и със смяната на номерата на автомобилите. Под лозунга, че така иска Европейският съюз, тотално бяха подменени всички табели. … Защо? Никой не знае.
Е как да не знае никой? Това се направи, защото при смяната на номерата се изискваше задължително представяне на застраховка „Гражданска отговорност“, и по този начин се изпълни някакво искане на ЕС за голям процент автомобили с такава застраховка. Вярно, че ефектът беше само за една година, ама пък точно в която трябваше да се хвърли прах в очите на европейците, че сме се очовечили що-годе.

alin,
информацията ти е неточна, но съответства на официално лансираната версия за причината за смяната на номерата.
Налагат се следните уточнения:
1. държавата ни заявяваше, че по този начин, чрез смяна на табелите, ще бъдат извадени от регистъра автомобилите, които не са в движение, тъй като те натежавали и не позволявали да изпълним изискването на ЕС за процента на застраховани със застраховка ГО автомобили. Управляващите, медиите и опозицията старателно забравяха да посочат, че изискването на ЕС е да са застраховани 90 % от ДВИЖЕЩИТЕ СЕ, А НЕ ОТ РЕГИСТРИРАНИТЕ автомобили.
2. обърни внимание, че държавата не освободи от смяна на номерата застрахованите автомобили.
3. грешиш като посочваш, че ефектът е бил само за една година- той най-често беше за три месеца, тъй като при смяната на номерата най-често се представяше документ за застраховка с платена сума за три месеца.
4. НАЙ-СЪЩЕСТВЕНОТО е, че държавата не пожела да приложи чл. 171, буква „в“ от закона за движение по пътищата, който гласи, че МПС без задължитална застраховка гражданска отговорност се спира от движение до сключването на такава застраховка. Можеше ли без смяна на номерата да се вземат мерки за спазване на закона и за постигане на изискваното от ЕС ниво на застрахованост? Можеше, но правителството на хвалещата се с „диалогичност и социална чувствителност“ БСП не пожела. Защо – отговорът оставям за теб.
5. и т.н. за да не става дълъг постинга ми.

Edited by – Mitev on 27/3/2009 г/ 13:10:37

Posted: 27.3.2009 г. 13:09:01  

Писано на Позитано 20

понеделник, март 23rd, 2009
                     
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
[Gold]
from Bulgaria

Posts: 8531
ено поучително четиво за пиуешки гербаджийски мозъчета
***
Г-н Борисов, вие какво работите?
Такъв въпрос беше задал известен журналист на един министър в тв студиото си, който не даваше конкретен отговор на нито един въпрос и въобще се държеше сякаш „не е оттук и е за малко”.Баба Меца казала: „Тази година ще се родят много дренки!“
Попитали я: „Откъде знаеш, бабо Мецо?“
„Ами, много ми се ядат“, гласял отговорът.
С този анекдот може да се охарактеризира горе-долу почти изцяло поведението на столичния кмет Бойко Борисов през последните месеци. В която и медиа да се появи, където седне, където стане все повтаря едно и също – предсрочни изибори, премиерът Станишев да си ходи, правителството е вредно – да си ходи, предрочни избори, предсрочни избори…Не че има условия за тях, но на него много му се иска. А му се иска, защото кметския стол вече му убива – оказа се твърд и неудобен, та затова бърза да седне в премиерското кресло. Работата на министър-председателя едва ли е по-малко и по-лека от кметската, но изглежда засега Борисов така си мисли. По-точно мисли си, че ако стане премиер, ще седне на върха на държавата и само ще раздава задачи, квалификации, обвинения и критики из медиите, без никой копче да може да му каже.
В началото на 90-те години – времето на многохилядните ентусиазирани митинги, когато никой не беше и чувал за Бойко, а и не се знаеше той къде е и с какво се занимава – проф. Драгомир Драганов, за да ядосва седесарите, тълкуваше абревиатурата СДС така: Стани Да Седна. Днес не минава и ден, в който Бойко Борисов индиректно или по-директно да не отправя към премиера Станишев същата покана – стани доброволно от премиерския стол да седна аз.
По-интересният въпрос обаче е кого ще обвинява за неудачите си, за некомпетнетността си и за това, че е неспособен за пет пари работа да свърши, ако наистина стане премиер. Дали на мушката няма да попадне Европейската комисия, която ще се окаже, че все нещо невъзможно иска, подлага крак на добрите му намерения – абе, както си знаем, пречи му да си върши работата.
Защото през първите две години от кметуването си Борисов не спря да се оплаква от наследения от Софиянски Столичен общински съвет, който непрестанно го блокирал и му пречел да работи. Сега, след като вече има мнозинство в новия СОС, изведнъж премиерът Станишев стана главният виновник за това, че софийският кмет нищо не може да свърши – Станишев трябва да му даде пари да запълни уличните дупки, да разшири шосетата и да построи паркинги, за да облекчи натоварения
трафик в столицата, а още по-добре ще е, ако правителството свърши тази работа. Пак Станишев трябва да отпусне пари (или да накара финансовия си министър) за построяване на детски градини, а най-добре ще е, ако държавата ги построи и т. н. Ами, то в такъв случай защо избираме кмет на столицата въобще? Просто да запишем в конституцията, че премиерът по съвместителство е и кмет на столицата.
Та след като съдиите бяха основните „врагове“ на главния секретар на МВР Бойко Борисов („ние ги хващаме, те ги пускат“, след като „смърфовете“ от стария СОС бяха главните саботьори на кмета първи мандат Бойко Борисов, след като премиерът от БСП Сергей Станишев и кабинетът му плюс Румен Овчаров се оказаха най-върлите душмани на кмета втори мандат Бойко Борисов, съвсем логично е, ако заеме още по-висок пост, на „нивото“ му да са само еврокомисарите.
И докато столичният градоначалник е зает основно с опровергаване на една или друга критика, казана по негов адрес или пък да дава мнение по всичко, случващо се в държавата, то положението в София от ден на ден става все по-непоносимо – градът е невероятно мръсен, задръстен, пренаселен, убийствено-задушен. Любопитен щрих е фактът, че докато софиянци си чупеха крайниците по заледените и непочистени столични улици, кметът Бойко Борисов в качеството си на неформален (?) лидер на ГЕРБ обикаляше из Париж, Брюксел и Мадрид, за да се здрависва със сродни и не чак толкова сродни партийни водачи, както и да получава различни метални отличия от тях, и междувременно да набута ГЕРБ в ЕНП. Тук искам да отворя една скоба и да припомня, че не за първи път Борисов демонстрира пълно пренебрежение, незачитане и непознаване на законите на страната – той си е самодостатъчен и в законово отношение. По закон кметът не може да бъде партиен лидер. Затова именно за формален такъв на ГЕРБ е произведен полицаят Цветан Цветанов – така е спазена буквата на закона, но цяла България вижда, че действителният лидер на партията е Бойко Борисов, който изобщо не се свени съвсем открито да гази и с двата крака философията и духа на същия този закон. Именно в качеството си на лидер на извънпарламентарна опозиционна партия той отиде и на протестния митинг миналия четвъртък, но очевидно разочарован от рехавото присъствие на площада пред НС побърза да се оправдае с работното си време на кмет и се изнесе от там. Сигурна съм обаче, че ако площадът гъмжеше от народ, нямаше да се намери сила, която да го спре и той да не дръпне една ярка популистка реч, далече засенчваща словата на Сидеров.
„Единственият доказано некорумпиран политик“, както сам се нарече, Стефан Софиянски все пак остави нещо на столицата – включително Халите, Милениума, бизнесцентъра на „Гурко“, макар и да го съдиха за тях, те все пак могат и да се видят, и да се пипнат. За две и половина години престой на Борисов в кметството на лице са основно реки от думи и езерото – или пък пързалка беше – „Ариана“. Обърках се малко, защото всяка пролет той му пуска водата и го открива като езеро, а всяка зима го открива като пързалка. Не че имам нещо против езерото или пързалката, но си спомням, че дъщеря ми като беше ученичка и се явяваше на разни олимпиади и изпити по литература все й се падаше тема за баба Илийца – Взовата „Една българка“. По едно време започнах да се притеснявам, че до пенсия все с баба Илийца ще кара.
Преди дни на сайта на общината се появи 60-странична програма за развитието на София до 2011 г. Тя звучи като приказка от „1001 нощ“ – развихрена фантазия, без прагматична и икономическа подплата, а ако трябва да се изпълни наистина – ще са нужни има-няма четири петилетки. Което навява на мисълта, че тя е пусната в интернет само за пред хората, да се каже, че има програма, но всъщност никой няма сериозно намерение да я осъществява. (За икономическата програма на ГЕРБ и създателят й Стоян Мавродиев няма да говорим – тя е пълна с откраднати идеи без да се казва как точно, стъпка по стъпка, ще бъдат реализирани – за плоския данък, който Мавродиев така ревниво брани, първи заговориха икономистите от ИПИ и от НДСВ). „Великият“ Бойко Борисов се е
устремил към по-висша цел – държавното управление – и е адски досадно непрестанно да го занимават с улични дупки, кучета, задръствания, боклуци…
Всъщност, новото в поведението на столичния кмет е, че след като не може вече да се оправдава с „чуждите“ общински съветници, които са виновни за всичко несвършено и нестанало в София, той започна да дава „жертви“ от администрацията си. След като уволни една пешка заради огромния гаф с он-лайн записванията за детска градина, той беше принуден да пожертва офицер заради неразбориите с концесионера по чистотата. Сега ще чакаме да видим каква фигура ще отгърми заради „Софийска вода“ или градския транспорт. Очевидно, нещата не отиват на добре и затова Бойко Борисов бърза толкова с преместването си от „Московска“ на „Дондуков“ 1. Защото след една година птиченцито на шанса може и да е излетяло от рамото му, сегашните му фенове да са крайно разочаровани от неможенето и некомпетентността му, а неуволнените от екипа му да са го загърбили. Партийните функционери от различни бои пък, които сега ще си счупят краката да тичат към новата звезда ГЕРБ и разните неудачни лидерчета, налепили се като репеи по кметската снага, ще изчезнат яко дим.
И друго прави впечатление. До скоро повечето от изреченията на столичния кмет започваха с личното местоимение в ед. ч. „аз“. От известно време той използва множественото му число „ние“ – нещо, което е характерно за коронованите особи. (Възможно е обаче просто да има предвид себе си и екипа си или ГЕРБ.) Не знам защо се сетих, но в много близкото минало имаше един политик Жорж Ганчев, който говореше за себе и в трето лице. Кой знае, може това да е третата фаза в развитието на кметския изказ, след като Борисов твърдо е убеден, че единственият начин БСП да стане интересна на хората, е да даде пресконференция, посветена на него. Честно казано, социалистите никога не са ми били симпатични, но все си мисля, че човек трябва да има някакво чувство за мярка и приблизително реална преценка за нещата. Това обаче вероятно не важи за част от тези, които се натискат да ни управляват.
И така, от известно време наблюдавам изявите на лицето Бойко Борисов, слушам изказванията му и се питам: всъщност, този човек като какъв работи – кмет на столицата, лидер на партия ГЕРБ, политически коментатор, премиер в сянка, семеен консултант, разказвач на небивалици, играч на „тука има тука нема“ (повишение на местни данъци и такси, завод за боклук, паркинги, модулни забавачки, електронни билети, улици с четири платна, градинки и каквото друго се сетите, все ще сте познали!) Някак си неестествено ми се струва все пак един човек да огрее навсякъде и да се справи с всичко – ето, дори Батман си намери помощник.
Преди време в едно тв предаване попитаха отец Любомир Братоев, много интелигентен човек и един от отличниците на играта „Стани богат“, кой от десетте смъртни гряха е най-страшен, най-голям? Веднага си помислих, че ще отговори: убийството. Той обаче каза: горделивостта. И обясни защо – човек, който много се е възгордял, не уважава хората, не зачита нищо и смята, че всичко му е позволено, т.е. той с лекота може да извърши останалите грехове без да изпитва угризения или вина.
Всъщност, свещеникът е много прав.

Posted: 22.3.2009 г. 22:49:46  

                         Горепосоченият текст принадлежи на една от най-изявените привърженички на Атака във форум СЕГА и изключително показателен за истинската насоченост на опозиционността на партия Атака – не срещу БСП и тройната коалиция, а срещу тези, които реално могат в предстоящите избори да отнемат властта от сегашните управляващи начело с премиера С. Станишев. Няма да коментирам тенденциозността и злонамереността на написаното, защото за всеки читател това ще стане ясно още от първото изречение. 

До Параграф39

петък, март 20th, 2009
Mitev
[Gold]
from Bulgaria

Posts: 2914
В „ония“ Времена парите НЕ бяха ВСИЧКО!
В „ония“ Времена хората правеха Пари, за да живеят!
В тези Времена хората живеят, сякаш само за да правят Пари!
А когато Парите са всичко- ВСИЧКО друго е нищо!/Р39/
В „ония“ времена хората бяха срещу управляващите ги- едните хора срещу другите хора!
В тези времена всеки е срещу всеки, всички срещу всеки и всеки срещу всички!
Но пък е Демокрация, де!
БЛАГОДАРСКО на Калин Донков- за удоволствието да прочета написаното от него!

и още:

IVO KUNCHEV,
/:/ „…Има ги хубавите неща. За тях да поговориме… “
………………………………….. ……………………………….
ИмаT ги/5-10% от българските Граждани!/ хубавите неща. За тях ЛИ да поговориме..?!.

ПАРАГРАФ39
Приеми от мен по един за двата постинга.
Вчера обаче си ми пратил следното, което видях със закъснение днес:

MITEV,
Нали още преди време ти обещах, че приключих с темата ТИ за смяната на регистрационните табели! Казах ти тогава, че или е НЕволна Грешка на ПГ или е осъзнато гласуване- защото, чрез смяната на табелите, се стигна и до ИЗЧИСТВАНЕ на публични пространства/тротоари, дворове и прочие/ от захвърлени и ИЗОСТАВЕНИ МПС-та! Което НЕ е лошо, нали!
При това, Румен Петков тогава каза, че това е изискване на ЕК/ЕС- как да НЕ му повярва човек първия път?!
Сиреч, НЯМА да ти отговарям на въпроси по тази БАНАЛНА за мен ТВОЯ тема! Търси си други слушатели!
Бъди жив и здрав
Posted: 19.3.2009 г. 18:15:42

Чета и се питам, кой е истинският Параграф39? Този, който вдига палец за хубавата статия на К. Донков и заема ясна позиция за онези и тези времена, или този, който за да защити на всяка цена авторитета на партия Атака си позволява да прави харакири на собствения си авторитет с абсурдното внушение, че за да има ИЗЧИСТВАНЕ на публични пространства /не знам доколко дворът може да се счита за публично пространство/ от захвърлени и ИЗОСТАВЕНИ МПС-та трябва да се сменят номерата на незахвърлените и неизоставени МПС-та? По кой закон трябва редовният собственик на автомобил да бъде заставен да понесе санкция заради онзи, който е нередовен и е захвърлил или изоставил автомобила си?
Не по-малък бисер в отрицателния смисъл на думата си сътворил с позоваването на Румен Петков . Тъжно ми става, че представящата се за най-истинска опозиция партия Атака приема на доверие твърдение на управляващ министър. Къде е собствената информация, къде са собствените специалисти повъпроса? Способни ли са депутатите от партия Атака да дават собствена компетентна оценка на явленията?
ПП.
Написаното от Калин Донков ме накара да си спомня за 6 март 2006 г. когато вечерта в новините по ТВ Европа чух, че след три денонощия чакане на опашка пред КАТ възрастен гражданин от Карнобат получил инфаркт и починал в момента, когато спрял автомобила си пред полицая за да му поставят табелите с новия номер. Спомних си, че нито една от голямите телевизии, нито един от големите вестници не споменаха нито дума за тази смърт.
Тъжна е действителността в нашата страна, но не се очаква и подобрение, когато представящата се за най-истинска опозиция партия Атака гласува заедно с управляващите за осъществяване на тази гавра с българските граждани.
Заявяваш, че няма повече да ми отговаряш по тази тема. Аз ти обещавам обратното – няма да престана да ти поставям въпроси по тази тема, защото колкото повече бягаш от темата, толкова повече показваш профила на съзнателния и убеден привърженик на партия Атака за какъвто се имаш. Това ще правя не от желание да се заяждам с теб, а от желание читателите на мненията в този форум да придобиват по-конкретна представа за същността и действията на партия Атака.

Edited by – Mitev on 20/3/2009 г/ 14:25:33

Posted: 20.3.2009 г. 14:24:12

MITEV,
/:/ „Чета и се питам, кой е истинският Параграф39? Този, който вдига палец за хубавата статия на К. Донков и заема ясна позиция за онези и тези времена, или този, който за да защити на всяка цена авторитета на партия Атака си позволява да прави харакири на собствения си авторитет…“
………………………………….. ……………………………….
Аз може и да греша/НЕ съм имунизиран против грешки!/, но НЕ ЛЪЖА и НЕ манипулирам съзнателно! Напротив, съвсем съзнателно се опитвам да ДЕманипулирам и да посочвам Лъжите-друг е въпросът дали успявам и доколко!
А дали си правя „харакири“ на собствения си авторитет?! НЕ, не си правя „харакири“, защото, ако се е случвало/?!/ да „уронвам“ собствения си „авторитет“, НЕ съм го правил съзнателно и умишлено! А „харакири“ се прави съзнателно и с Умисъл!
НЕ винаги защитавам ПП „Атака“! Например, по 3 от 30-те и програмни точки/10%!/ съм ВЪРЛ противник и разяснител, че са погрешни, според мен! Също и съм против това, че атакистите и ПП „Атака“ се самонаричат „националисти“ и „националистическа“, вместо ПРАВИЛНОТО, според мен, „патриоти“ и „патриотична“! Според мен, „националисти“- в лошия смисъл на тази дума!- са тези от ДПС, защото те са турски националисти в България!

Posted: 21.3.2009 г. 02:41:54

MITEV,
/:/ „Чета и се питам, кой е истинският Параграф39? Този, който вдига палец за хубавата статия на К. Донков и заема ясна позиция за онези и тези времена, или този, който за да защити на всяка цена авторитета на партия Атака си позволява да прави харакири на собствения си авторитет…“
………………………………….. ……………………………….
Аз може и да греша/НЕ съм имунизиран против грешки!/, но НЕ ЛЪЖА и НЕ манипулирам съзнателно! Напротив, съвсем съзнателно се опитвам да ДЕманипулирам и да посочвам Лъжите-друг е въпросът дали успявам и доколко!
А дали си правя „харакири“ на собствения си авторитет?! НЕ, не си правя „харакири“, защото, ако се е случвало/?!/ да „уронвам“ собствения си „авторитет“, НЕ съм го правил съзнателно и умишлено! А „харакири“ се прави съзнателно и с Умисъл!
НЕ винаги защитавам ПП „Атака“! Например, по 3 от 30-те и програмни точки/10%!/ съм ВЪРЛ противник и разяснител, че са погрешни, според мен! Също и съм против това, че атакистите и ПП „Атака“ се самонаричат „националисти“ и „националистическа“, вместо ПРАВИЛНОТО, според мен, „патриоти“ и „патриотична“! Според мен, „националисти“- в лошия смисъл на тази дума!- са тези от ДПС, защото те са турски националисти в България!

ПАРАГРАФ39,
всеки има право на своите грешки. Аз също не съм безгрешен. Тъжното в случая е че ти не желаеш да осъзнаеш същността на позицията на Атака и си позволяваш да напишеш неща, които не съответстват на нивото ти, защото са значително под него. Всъщност ти само косвен признаваш, че може да си сгрешил, като си написал

MITEV,
Нали още преди време ти обещах, че приключих с темата ТИ за смяната на регистрационните табели! Казах ти тогава, че или е НЕволна Грешка на ПГ или е осъзнато гласуване- защото, чрез смяната на табелите, се стигна и до ИЗЧИСТВАНЕ на публични пространства/тротоари, дворове и прочие/ от захвърлени и ИЗОСТАВЕНИ МПС-та! Което НЕ е лошо, нали!
При това, Румен Петков тогава каза, че това е изискване на ЕК/ЕС- как да НЕ му повярва човек първия път?!
Сиреч, НЯМА да ти отговарям на въпроси по тази БАНАЛНА за мен ТВОЯ тема! Търси си други слушатели!

Доколкото те познавам от постингите ти, това, което си написал, е под твоето ниво. И не допускай неволни грешки когато се гласува по проблем, засягащ стотици хиляди хора. Нещо повече, аз не допускам юристът Павел Шопов да не е бил в състояние да оцени същността на наредбата за смяната на номерата и да не е знаел, че смяната на един номер с друг не носи никаква полза нито на собственика на автомобила, нито на обществото. Той обаче добре е знаел кой се обогатява от тази срамна далавера.
ПП.
Замисли се още един път върху това: „който за да защити на всяка цена авторитета на партия Атака си позволява да прави харакири на собствения си авторитет с абсурдното внушение, че за да има ИЗЧИСТВАНЕ на публични пространства /не знам доколко дворът може да се счита за публично пространство/ от захвърлени и ИЗОСТАВЕНИ МПС-та трябва да се сменят номерата на незахвърлените и неизоставени МПС-та? По кой закон трябва редовният собственик на автомобил да бъде заставен да понесе санкция заради онзи, който е нередовен и е захвърлил или изоставил автомобила си?
Не по-малък бисер в отрицателния смисъл на думата си сътворил с позоваването на Румен Петков . Тъжно ми става, че представящата се за най-истинска опозиция партия Атака приема на доверие твърдение на управляващ министър. Къде е собствената информация, къде са собствените специалисти повъпроса? Способни ли са депутатите от партия Атака да дават собствена компетентна оценка на явленията?
и
прибави към критиката на трите точки от програмата на Атака, с които не си съгласен и една обосновано негативна оценка за това гласуване на Атака заедно с управляващите, против останалата опозиция и което е по-съществено, против интересите на милиони българи.

Posted: 21.3.2009 г. 12:08:29  

 

paragraph39
[Gold]
from Bulgaria

Posts: 38748
MITEV,
Разбрано!
Бъди жив и здрав!

Posted: 21.3.2009 г. 13:09:12

  Горните постинги бяха разменени по повод на гласуването на партия Атака на 16.03.06 г. заедно с управляващите и против останалата опозиция, на което съм реагирал със следния постинг:
Налага се да ти припомня, че на 27.02.09 ти написах това:

Параграфе,пропуснах да ти отговоря на това:Още повече, че и БЕЗ гласовете/11/ на Партия „Атака“, табелите пак щяха да бъдат сменяни, нали?!
 
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ: Направено е процедурно предложение за прегласуване.
Моля, гласувайте за втори път проекта за решение, внесен от народния представител Минчо Христов.
Гласували 183 народни представители: за 61, против 87, въздържали се 35.
 
Понеже резултата е бил малко несигурен за тройната коКалиция ако тогавашните мисля 15 или 16 гласа на Атака се извадят от 87 и се прибавят към 61, Атака предпочете да гласува заедно с тройната коалиция, против останалата опозиция, дръзнала да оспори наредбата за смяната на номерата. Атакааааааа!
ПП
А сега предвиждам, че може и да се покриеш за известно време и да се направиш, че не си видял написаното по-горе

Предвиждането ми че няма да отговориш се оказа вярно.
Сега искам да те попитам: НЕ СТАНАХА ЛИ МНОГО СЛУЧАИТЕ, в които депутатите от Атака гласуват заедно с тройната коалиция или не участват в гласуванията щото така или иначе с тях и без тях резултата е предопределен? Ами че то тогава и останалата опозиция да последва примера на Атака -да се предават без съпротива – за да настане пълна парламентарна идилия.
 
 

Edited by – Mitev on 06/3/2009 г/ 17:12:29

Мои мнения за табелите във форум Сега

сряда, март 11th, 2009

За тези колеги от форума, които обичат да оформят политическите си предпочитания на базата на факти, ще припомня един факт, който от две години практически всички- и опозиция, и управляващи – старателно пращат в забвение. Мисля, че точно сега, преди изборите, е добре да се припомни, че:
1. Правителството на Костов, който мнозина считат за добър икономист, прие наредба І-45, както и заповед за нейното практическо изпълнение
Click here. С това икономистът Костов реши да бъдат прибрани около 200 милиона лева от собствениците на автомобили, за да бъдат повторно регистрирани всички автомобили в България. Много пъти вече съм питал, нито един път отговор не съм получил на въпроса какъв е полезният ефект от смяната на номерата на автомобила за неговия собственик, какъв е полезният ефект за обществото от разходите, направени за смяната на номерата на милиони автомобили.
2. Правителството на Кобурга, когото все още някои считат за носител на европейските ценности, не намери нищо нередно в тази акция и без много да се напъва, я изпълняваше.
3. Правителството на „социалиста“ Станишев и партньорите му от тройната коКалиция решиха да довършат изпълнението на наредбата в съкратени срокове, по „социалистически“. Предпочитаният от много форумни колеги Станишев в тази връзка си позволи да разкритикува държавата:

…държавата своевременно, в продължение на години, не си е вършила работата. Не са подменяни номера на коли, които са с регистрация от преди…

Възгледът на Станишев, че работа на държавата е след като регистрира автомобила да обявява тази регистрация за невалидна и да иска повторна регистрация бе отминат с показателно мълчание от медиите и политическите партии. Мълчанието продължава и до този момент. Той не посочи колко често държавата трябва да върши тази работа, но ако остане на власт може да се сети пак за това каква е работата на държавата.
4. Правителството на Станишев излъга, че въпросната смяна на номерата е изискване на ЕС.
5. Партия Атака отказа да подкрепи предложението на М. Христов за отмяна на наредба І-45 и гласува на 16.03.2006 г. заедно с управляващите, против останалата опозиция.Атака не спомена пред привържениците си нито дума за лъжата на правителството, че смяната е изискване на ЕС, въпреки че няколко пъти ги подканях да сторят това.
6. Два пъти лично провокирах ББ да осъди тази гавра със закона, морала и гражданите на България, но без успех.
7. В момента очаквам отговор от РЗС на Click here
ПП.
Сега очаквам някои като Костадинка, Караваджо и др. да се нахвърлят върху мен с възмущение защото съм припомнил случая с уникалната в световен мащаб българска смяна на номерата на автомобилите.
Тези, които искат да прочетат повече документи по въпроса, може да посетят www.mitеv.eu

Posted: 11.3.2009 г. 11:59:34  

Отговор на постинг на Параграф39

неделя, февруари 22nd, 2009
Mitev
[Gold]
from Bulgaria

Posts: 2581
поне докато представиш и изложиш към тях Аргументи и Факти / но без Мелодрамата ти с регистрационните табели, моля!/!

paragraph39,
аз ти предложих вече да тълкуваш поведението на Атака през призмата на максимата „врагът на моя враг е мой приятел“, но ти се направи, че не си го видял.
Що се отнася до Аргументи и Факти / но без мелодрамата ти с регистрационните табели, моля/! държа да ти заявя средното:
1. Регистрационните табели не са моя Мелодрама, не съм си сменил табелите и в съда вече бяха отменени две глоби за управляване на МПС със стари табели като НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ.
2. Мелодрамата, /фактът, че използваш това понятие, което съдържа елемент на пренебрежение и омаловажаване е показателен за начина ти на мислене/ се отнася за онези около 2 милиона собственици на автомобили, от които три правителства начело с отличника Станишев отчуждиха около 200 млн. лева, причинявайки допълнителни загуби на бюджета, икономиката и населението за още най-малко 200 млн. лева. На 6 март един от участниците в тази мелодрама почина от инфаркт в Карнобат пред служителя от КАТ в момента, когато след три денонощия чакане на опашка са поставяли новата табела на автомобила му. От българските демократични медии единствено кабелна телевизия Европа съобщи този факт.
3. Ако се съмняваш в числата, които съм посочил в т. 2, прочети
Click here както и Click here и се опитай да намериш опровержение на посочените от мен числа в публикуваните отговори на тези писма от Министерски съвет, МВР и Министерството на финансите. Ако не намериш такова опровержение, опитай се да си отговориш на въпроса защо МС и МФ не са се опитали да го направят, а само са ми преразказали наредба І-45.
4. В първия линк съм си позволил да обвиня С. Станишев в погазване на положената от него клетва с 10 конкретни примера. Ти си специалист по законите и параграфите. Опитай се да ми посочиш /ще ти бъда искрено благодарен/ кой от посочените от мен примери не свидетелства за погазване на клетвата от премиера.
5. Ако не успееш да обориш нито едно от моите твърдения, ще се съгласиш ли, че след като партия Атака гласува заедно с тройната коалиция на 16.03.2006 г. против отмяната на въпросната наредба за смяната на регистрационните табели, то и нейните депутати са погазили положената от тях клетва в действията си като депутати да се ръководят от интересите на народа? Ако не си съгласен, би трябвало да покажеш с аргументи и факти, че подмяната на номерата на милиони автомобили е довело до положителен народностопански ефект, който е бил в интерес на народа. Опитай ти – Фичо бяга от въпроса като дявол от тамян, Брайтмана също.
6. Атака застана на страната на БСП с манипулативното тълкувание на становището на ББ за матриала, като също си позволи в телевизия СКАТ да му приписва думите лош и кофти, които той не е употребил за материала. Имате право на становище и това становище не е задължително да се хареса на всички. Ползвам се от случая обаче да те попитам след като Атака подкрепи тройната коалиция какво е нейното отношение към хилядите българи, които висяха по три-четири денонощия пред пунктовете на КАТ за да платят рекета в полза на фирмите, обслужващи обективно ненужната смяна на табелите – това отношение като към човешки материал ли беше или като към безправен добитък? Ти си против демагогията. Чакам да се проявиш по този въпрос, а не да бягаш от „Мелодрамата“.

Posted: 22.2.2009 г. 11:29:54   Email the author of this post   Edit this message   Delete this message

Параграф39 е ник на най-изявеният привърженик на партия Атака във форума на вестник Сега.
Ето още моменти от „дискусията“:

За табелите съм ти отговорил ОТДАВНА! А ти все пропускаш факта, че тогавашният министър на МВР-Р. Петков твърдеше в Парламента, че смяната е изискване/директива/ на ЕК/ЕС! А срещу директиви на ЕК/ЕС на българските депутати им е ЗАБРАНЕНО да скачат/според Договора за присъединяване на България към ЕС/, нали!

paragraph39,
този път ще бъда по-кратък.
1. Вярно е, че правителството и медиите внушаваха и успяха да внушат на мнозинството от собствениците на автомобили, че смяната на номерата е изискване/директива/ на ЕК/ЕС!
2. Вярно е, че това твърдение на властта за наличие на изискване /директива/ от ЕК/ЕС за смяна на табелите бе нагла ЛЪЖА. Питам се защо депутатите на партия Атака не разобличиха тази лъжа?
3.Изключително странно ми звучи твърдението ти, че срещу директиви на ЕК/ЕС на българските депутати им е ЗАБРАНЕНО да скачат. Депутатите от националистическата партия Атака се подчиняват на такава забрана /която никъде не съществува -никой не може да забрани на депутатите да говорят каквото мислят, освен разбира се ако не са кукли на конци/ и в същото време останалите опозиционни партии не се подчиняват и гласуват за отмяната на наредбата за смяната на номерата. Ти приемаш за правилно отказът на Атака да се присъедини към другите от опозицията /резултатът от гласуването показва, че ако Атака бе гласувала заедно с опозицията, въпросната срамна наредба щеше да отпадне/ и одобряваш гласуването заедно с тройната коалиция.
4. Сега е мой ред да те попитам защо евродепутатът и доведен син на Вожда не отговаря вече една година на това Click here
ПП.
Не е ли време вече да се съобразиш с фактите и да ги съпоставиш с лозунгите?

Posted: 22.2.2009 г. 13:37:36

 

                 

MITEV,
В дискусията по ТВ „СКАТ“, относно чигагските словоизлияния на Бат` Бойко, дискутиращите се позоваваха на текстове в други медии/вкл. в.“Сега“!/, които са ЦИТИРАЛИ Бат` Бойко! Така че, в ТВ СКАТ изобщо НЕ са приписвали на Бат` Бойко думи, които той НЕ бил казал-т.е., ТВ СКАТ е НЕвинна, виновни са/ако?!/ Източниците! Впрочем, НЕ съм чул или чел Бат` Бойко/ за разлика от Сидеров, който „съди до дупка“ хора и медии за Клевета или Обида!/ да е завел дела срещу тези Източници- защо ли?!

paragraph39,
благодаря ти че си си направил труда да ми отговориш, но не съм доволен от отговора ти.
1. Защото аз гледах и слушах много внимателно дискусията по ТВ“СКАТ“ но не забелязах някакво разграничаване на участниците от манипулативни допълвания на казаното от ББ в много от медиите. Ако Атака държеше на истината, щеше да се запознае с оригинала на казаното от ББ, а нямаше да се позовава на текстове в други медии и на тяхна база да формира становище.
2. Относно въпроса ти защо ли ББ не е завел дела срещу Източници, приписали му квалификации за материала като кофти, лош и т.н. трябва да питаш него. Отправен въпроса ти към мен го приемам като опит да ми внушиш, че след като не е завел дело, значи е употребил такива квалификации за материала, което, ако достатъчно уважаваш мен и себе си, не би следвало да си позволяваш.

 

MITEV,
/:/ „Параграф39, …Категорично обаче избягваш да заемеш позиция, твоя, не на Атака – кой е по-големият враг според теб за Атака – БСП или ГЕРБ.
………………………………….. ……………………………….
НЕ ми е известно да си ми задавал такъв въпрос?!
Ако това можеш да го приемеш за Отговор, позицията на Партия „Атака“, че: НЕ е важно кой е „враг на „Атака“, а е ВАЖНО кой е и/или е бил Враг на Мнозинството от българския Народ и на България! Засега, към ГЕРБ, като нова и НЕуправлявала България партия, по оборима Презумпция, Партия „Атака“ НЯМА Обвинения в управление на държавата във вреда на Мнозинството от българските Граждани!
Моето лично предпочитание, при единствен вариант „БСП или ГЕРБ“, е: БСП , но НЕ с ръководството й, което досега и сега е!
А Партия „Атака“ е обявила публично, че ще е с всяка партия, която споделя основните Принципи и Ценности на Национализма, в интерес на Мнозинството/ а НЕ на Малцинството!/ от българския Народ! И Партия „Атака“ НЕеднократно е предлагала- и ще предлага!- българските партии да седнат и да приемат ОБЩА визия за излизане на България от 20-годишната Криза и съставяне, на тази основа, на управляваща коалиция за спасяване на българската Нация и държавата Й!

MITEV,Предпочитам Партия „Атака“ и В. Сидеров/ а, щом така ти е кеф, и Семесйтвото му/ да положат усилия по по-важни проблеми и неща ЗАНАПРЕД, вместо да се хабят за ВРЪЩАНЕ на старите регистрационни табели/това ли искаш?!/ сега!Още повече, че и БЕЗ гласовете/11/ на Партия „Атака“, табелите пак щяха да бъдат сменяни, нали?! Партия „Атака“ НЯМА Мнозинство в Парламента! А тези регистрационни табели, независимо, че са ти фикс-идея, май, са ДРЕБНОТЕМИЕ! По чисто медицински причини, заради здравето ти, приеми, че депутатите от ПГ на Партия „Атака“ в този случай са сгрешили! И забрави! УСПЕХ!

 
Параграф39,
ти май все повече се превръщаш в писател, а не искаш като чукчата да бъдеш читател.
Откъде измисли, че Митев иска ВРЪЩАНЕ на старите регистрационни табели? /виждам че ме питаш това ли искам и въпросът ти издава или съзнателно манипулиране на останалите във форума, или че досега не си прочел нищо от линковете, които ти давам/.
Митев не иска връщане на старите табели, а иска ОТГОВОРНОСТ, ако не друга, то поне политическа отговорност да бъде потърсена от извършителите на тази гавра. Точно преди изборите е най-добре да се постави този въпрос, не мислиш ли? Освен това щом присвояването на около 200 милиона лева от собствениците на автомобилите в полза на приближени до властта фирми с цената на още минимум 100 милиона лева загуби за бюджета на страната и икономиката за теб за дребнотемие, как да подкрепя любимата ти Партия, за която тези числа очевидно също са дребнотемие?
Не мога да приема че депутатите от ПГ на Партия „Атака“ в този случай са сгрешили, защото всичко свидетелствува, че те са съучастници в тази злоупотреба с власт с цел набавяне на облага на трети лица. Тази злоупотреба ли ме съветваш да забравя? Ако милееш наистина а не лицемерно за здравето ми, докажи че не съм прав с конкретни аргументи и аз ще се успокоя. За да ти е по-лесно можеш да не заемаш позиция по унизителните опашки от по 3-4 денонощия пред пунктовете на КАТ. Прочети отново ти посочвам само Натиснете тук и се съсредоточи върху дребнотемието за стотиците милиони левове за тази абсурдна акция. УСПЕХ!!!