Archive for март, 2009

Мнения под статия във в-к Сега за табелите

петък, март 27th, 2009

 
от статията

от статията:[quote]Същата работа бе и със смяната на номерата на автомобилите. Под лозунга, че така иска Европейският съюз, тотално бяха подменени всички табели. Като оставим настрана огромните опашки пред КАТ, скъсаните нерви на милиони шофьори, тогава държавата отново събра
чрез МВР и КАТ близо 70 млн. лв.
за няколко месеца. Защо? Никой не знае. Или може би самото МВР и държавата са наясно. Защото фирма на вътрешното ведомство изработва табелите и така се наляха свежи пари в бюджета.

Написаното показва едно от двете – или е опит за съзнателно манипулиране, или показва въпиюща некомпетентност по въпроса. Всеки може да се убеди в това, като прочете заповедта на МВР за изпълнение на наредбата за смяна на номерата Click here[/quote]
Нека автора да прочете тази заповед и да се опита да открие в нея къде става дума за държавния бюджет. Ако успее, ще му отида на крака до София и ще го почерпя. Ако не успее, следва да се извини на читателите за това, че волно или неволно ги е подвел с твърдението си за наливане на свежи пари в бюджета.
Наред с наглата лъжа, която и в тази статия не е опровергана, че смяната на номерата е по искане на ЕС, бе лансирана и тезата, че по този начин се пълни държавния бюджет, което отново е или съзнателна лъжа, или твърдение на хора, които нямат представа за какво става въпрос. Последен път видях тази теза на страниците на в-к 24 часа във връзка с интервю на зам. министър Камен Пенков и се опитах да реагирам, но отговорът ми
Click here бе посрещнат с неприязън и възмущение от шефката на отдел „Мнения“ във вестника и не бе публикуван.
Тук ще си позволя да посоча още един пример за погрешността на лансираната в статията теза за наливане на свежи пари в бюджета чрез смяната на номерата. По официални данни в периода от 1.01. до 28 май 2006 г. са сменени номерата на малко повече от 608 000 автомобила. 608 хиляди автомобила умножено по 60 лв такса за пререгистрацията е равно на 36 млн и 480 хиляди лева отнети от собствениците на автомобилите.
Същевременно при чакането на опашките само за пререгистрацията по 3-4 денонощия бяха загубени минимум 1 млн. и 800 хил. човекодни. През същия период на опашките чакаха и около 200 хил. души за първа регистрация на новозакупени автомобили и за други услуги. Ако вземем само първото число и го умножим по брутния вътрешен продукт произвеждан от един зает в икономиката който за 2006 г. е около 65 лв, ще получим число, по-голямо от 100 милиона лева, което е загуба от непроизведен продукт. При положение, че 40% от БВП минава през бюджета, това означава повече от 40 милиона лева по-малко постъпления поради непроизведена продукция заради унизителните опашки пред КАТ. Нека авторът да се опита да изчисли, колко е печалбата на бюджета. Ще му бъде трудно да доказва, че има печалба със знак минус.
Още по-трудно е да се докаже, че има печалба за бюджета, ако се вземе предвид и обстоятелството, че МВР чрез фирмата си има разходи за осъществяване на подмяната на номерата. Те също трябва да се извадят от постъпленията, получени от рекетираните собственици на автомобили.
За десерт оставям разходите, направени за смяна на номерата на автомобилите на държавните и общински органи и ведомства. Ако те са примерно 100 хиляди х 60 лв. – това е равно на 6 милиона лева. Мога да посоча още много примери за разходи, които увеличават загубите за бюджета, но струва ми се че и това е достатъчно, за да се разбере крайната погрешност на цитираната по-горе постановка от статията.
ПП. Готов съм да изляза с по-подробни аргументи по въпроса, но съм дълбоко убеден, че редакцията на любимия ни вестник или няма да си позволи да публикува такава статия, или няма да и бъде позволено. Ще се радвам много ако греша.
Edited by – Mitev on 27/3/2009 г/ 11:51:23
Posted: 27.3.2009 г. 11:48:30                        
 

 
Mitev, не се радвай чак толкоз…
Иде ред на ново Правителство, ново МВР и пр.
По някое време и те ше се сетят, че им трябали „едни пари“…
Дали ще са от нови рег.табелки, дали от „екотакси“, или пък от „светоотразителни жилетки“, все тая.
Важното е да има Повод за изтупване на „брашняния чувал“!

ОЛДМАДе,
не само че не се радвам, ами съм дълбоко възмутен и огорчен. И не мога да си гледам спокойно старините, да се радвам на внуци и да си пия ичкията с тънко мезе, както ме съветва Е6, защото виждам какво става в държавата, как реагират медиите, управляващите, опозицията. Последният, който се опитах да проагитирам да постави тази тема в сегашната предизбона кампания
е Яне Янев. Click here.Повече от три седмици нямам никакъв отговор по същество.
Всички се кълнат в прилагане на европейските практики, но никой не желае да ги приложи при регистрацията на автомобилите. А претендиращият за втори мандат премиер Станишев критикува държавата, че дълго не си вършила работата и не подменяла номерата на автомобилите. И като си представя колко много защитници има той и неговата партия, просто ми се повдига и ми става много, много тъжно – не за мен, тя моята е към края си, а за децата и внуците ми, които ще прекарват живота си тепърва в такава обстановка на произвол, при която същевременно столетницата ще говори за диалогичност и социална чувствителност.

Posted: 27.3.2009 г. 12:02:05

Същата работа бе и със смяната на номерата на автомобилите. Под лозунга, че така иска Европейският съюз, тотално бяха подменени всички табели. … Защо? Никой не знае.
Е как да не знае никой? Това се направи, защото при смяната на номерата се изискваше задължително представяне на застраховка „Гражданска отговорност“, и по този начин се изпълни някакво искане на ЕС за голям процент автомобили с такава застраховка. Вярно, че ефектът беше само за една година, ама пък точно в която трябваше да се хвърли прах в очите на европейците, че сме се очовечили що-годе.

alin,
информацията ти е неточна, но съответства на официално лансираната версия за причината за смяната на номерата.
Налагат се следните уточнения:
1. държавата ни заявяваше, че по този начин, чрез смяна на табелите, ще бъдат извадени от регистъра автомобилите, които не са в движение, тъй като те натежавали и не позволявали да изпълним изискването на ЕС за процента на застраховани със застраховка ГО автомобили. Управляващите, медиите и опозицията старателно забравяха да посочат, че изискването на ЕС е да са застраховани 90 % от ДВИЖЕЩИТЕ СЕ, А НЕ ОТ РЕГИСТРИРАНИТЕ автомобили.
2. обърни внимание, че държавата не освободи от смяна на номерата застрахованите автомобили.
3. грешиш като посочваш, че ефектът е бил само за една година- той най-често беше за три месеца, тъй като при смяната на номерата най-често се представяше документ за застраховка с платена сума за три месеца.
4. НАЙ-СЪЩЕСТВЕНОТО е, че държавата не пожела да приложи чл. 171, буква „в“ от закона за движение по пътищата, който гласи, че МПС без задължитална застраховка гражданска отговорност се спира от движение до сключването на такава застраховка. Можеше ли без смяна на номерата да се вземат мерки за спазване на закона и за постигане на изискваното от ЕС ниво на застрахованост? Можеше, но правителството на хвалещата се с „диалогичност и социална чувствителност“ БСП не пожела. Защо – отговорът оставям за теб.
5. и т.н. за да не става дълъг постинга ми.

Edited by – Mitev on 27/3/2009 г/ 13:10:37

Posted: 27.3.2009 г. 13:09:01  

Писано на Позитано 20

понеделник, март 23rd, 2009
                     
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
[Gold]
from Bulgaria

Posts: 8531
ено поучително четиво за пиуешки гербаджийски мозъчета
***
Г-н Борисов, вие какво работите?
Такъв въпрос беше задал известен журналист на един министър в тв студиото си, който не даваше конкретен отговор на нито един въпрос и въобще се държеше сякаш „не е оттук и е за малко”.Баба Меца казала: „Тази година ще се родят много дренки!“
Попитали я: „Откъде знаеш, бабо Мецо?“
„Ами, много ми се ядат“, гласял отговорът.
С този анекдот може да се охарактеризира горе-долу почти изцяло поведението на столичния кмет Бойко Борисов през последните месеци. В която и медиа да се появи, където седне, където стане все повтаря едно и също – предсрочни изибори, премиерът Станишев да си ходи, правителството е вредно – да си ходи, предрочни избори, предсрочни избори…Не че има условия за тях, но на него много му се иска. А му се иска, защото кметския стол вече му убива – оказа се твърд и неудобен, та затова бърза да седне в премиерското кресло. Работата на министър-председателя едва ли е по-малко и по-лека от кметската, но изглежда засега Борисов така си мисли. По-точно мисли си, че ако стане премиер, ще седне на върха на държавата и само ще раздава задачи, квалификации, обвинения и критики из медиите, без никой копче да може да му каже.
В началото на 90-те години – времето на многохилядните ентусиазирани митинги, когато никой не беше и чувал за Бойко, а и не се знаеше той къде е и с какво се занимава – проф. Драгомир Драганов, за да ядосва седесарите, тълкуваше абревиатурата СДС така: Стани Да Седна. Днес не минава и ден, в който Бойко Борисов индиректно или по-директно да не отправя към премиера Станишев същата покана – стани доброволно от премиерския стол да седна аз.
По-интересният въпрос обаче е кого ще обвинява за неудачите си, за некомпетнетността си и за това, че е неспособен за пет пари работа да свърши, ако наистина стане премиер. Дали на мушката няма да попадне Европейската комисия, която ще се окаже, че все нещо невъзможно иска, подлага крак на добрите му намерения – абе, както си знаем, пречи му да си върши работата.
Защото през първите две години от кметуването си Борисов не спря да се оплаква от наследения от Софиянски Столичен общински съвет, който непрестанно го блокирал и му пречел да работи. Сега, след като вече има мнозинство в новия СОС, изведнъж премиерът Станишев стана главният виновник за това, че софийският кмет нищо не може да свърши – Станишев трябва да му даде пари да запълни уличните дупки, да разшири шосетата и да построи паркинги, за да облекчи натоварения
трафик в столицата, а още по-добре ще е, ако правителството свърши тази работа. Пак Станишев трябва да отпусне пари (или да накара финансовия си министър) за построяване на детски градини, а най-добре ще е, ако държавата ги построи и т. н. Ами, то в такъв случай защо избираме кмет на столицата въобще? Просто да запишем в конституцията, че премиерът по съвместителство е и кмет на столицата.
Та след като съдиите бяха основните „врагове“ на главния секретар на МВР Бойко Борисов („ние ги хващаме, те ги пускат“, след като „смърфовете“ от стария СОС бяха главните саботьори на кмета първи мандат Бойко Борисов, след като премиерът от БСП Сергей Станишев и кабинетът му плюс Румен Овчаров се оказаха най-върлите душмани на кмета втори мандат Бойко Борисов, съвсем логично е, ако заеме още по-висок пост, на „нивото“ му да са само еврокомисарите.
И докато столичният градоначалник е зает основно с опровергаване на една или друга критика, казана по негов адрес или пък да дава мнение по всичко, случващо се в държавата, то положението в София от ден на ден става все по-непоносимо – градът е невероятно мръсен, задръстен, пренаселен, убийствено-задушен. Любопитен щрих е фактът, че докато софиянци си чупеха крайниците по заледените и непочистени столични улици, кметът Бойко Борисов в качеството си на неформален (?) лидер на ГЕРБ обикаляше из Париж, Брюксел и Мадрид, за да се здрависва със сродни и не чак толкова сродни партийни водачи, както и да получава различни метални отличия от тях, и междувременно да набута ГЕРБ в ЕНП. Тук искам да отворя една скоба и да припомня, че не за първи път Борисов демонстрира пълно пренебрежение, незачитане и непознаване на законите на страната – той си е самодостатъчен и в законово отношение. По закон кметът не може да бъде партиен лидер. Затова именно за формален такъв на ГЕРБ е произведен полицаят Цветан Цветанов – така е спазена буквата на закона, но цяла България вижда, че действителният лидер на партията е Бойко Борисов, който изобщо не се свени съвсем открито да гази и с двата крака философията и духа на същия този закон. Именно в качеството си на лидер на извънпарламентарна опозиционна партия той отиде и на протестния митинг миналия четвъртък, но очевидно разочарован от рехавото присъствие на площада пред НС побърза да се оправдае с работното си време на кмет и се изнесе от там. Сигурна съм обаче, че ако площадът гъмжеше от народ, нямаше да се намери сила, която да го спре и той да не дръпне една ярка популистка реч, далече засенчваща словата на Сидеров.
„Единственият доказано некорумпиран политик“, както сам се нарече, Стефан Софиянски все пак остави нещо на столицата – включително Халите, Милениума, бизнесцентъра на „Гурко“, макар и да го съдиха за тях, те все пак могат и да се видят, и да се пипнат. За две и половина години престой на Борисов в кметството на лице са основно реки от думи и езерото – или пък пързалка беше – „Ариана“. Обърках се малко, защото всяка пролет той му пуска водата и го открива като езеро, а всяка зима го открива като пързалка. Не че имам нещо против езерото или пързалката, но си спомням, че дъщеря ми като беше ученичка и се явяваше на разни олимпиади и изпити по литература все й се падаше тема за баба Илийца – Взовата „Една българка“. По едно време започнах да се притеснявам, че до пенсия все с баба Илийца ще кара.
Преди дни на сайта на общината се появи 60-странична програма за развитието на София до 2011 г. Тя звучи като приказка от „1001 нощ“ – развихрена фантазия, без прагматична и икономическа подплата, а ако трябва да се изпълни наистина – ще са нужни има-няма четири петилетки. Което навява на мисълта, че тя е пусната в интернет само за пред хората, да се каже, че има програма, но всъщност никой няма сериозно намерение да я осъществява. (За икономическата програма на ГЕРБ и създателят й Стоян Мавродиев няма да говорим – тя е пълна с откраднати идеи без да се казва как точно, стъпка по стъпка, ще бъдат реализирани – за плоския данък, който Мавродиев така ревниво брани, първи заговориха икономистите от ИПИ и от НДСВ). „Великият“ Бойко Борисов се е
устремил към по-висша цел – държавното управление – и е адски досадно непрестанно да го занимават с улични дупки, кучета, задръствания, боклуци…
Всъщност, новото в поведението на столичния кмет е, че след като не може вече да се оправдава с „чуждите“ общински съветници, които са виновни за всичко несвършено и нестанало в София, той започна да дава „жертви“ от администрацията си. След като уволни една пешка заради огромния гаф с он-лайн записванията за детска градина, той беше принуден да пожертва офицер заради неразбориите с концесионера по чистотата. Сега ще чакаме да видим каква фигура ще отгърми заради „Софийска вода“ или градския транспорт. Очевидно, нещата не отиват на добре и затова Бойко Борисов бърза толкова с преместването си от „Московска“ на „Дондуков“ 1. Защото след една година птиченцито на шанса може и да е излетяло от рамото му, сегашните му фенове да са крайно разочаровани от неможенето и некомпетентността му, а неуволнените от екипа му да са го загърбили. Партийните функционери от различни бои пък, които сега ще си счупят краката да тичат към новата звезда ГЕРБ и разните неудачни лидерчета, налепили се като репеи по кметската снага, ще изчезнат яко дим.
И друго прави впечатление. До скоро повечето от изреченията на столичния кмет започваха с личното местоимение в ед. ч. „аз“. От известно време той използва множественото му число „ние“ – нещо, което е характерно за коронованите особи. (Възможно е обаче просто да има предвид себе си и екипа си или ГЕРБ.) Не знам защо се сетих, но в много близкото минало имаше един политик Жорж Ганчев, който говореше за себе и в трето лице. Кой знае, може това да е третата фаза в развитието на кметския изказ, след като Борисов твърдо е убеден, че единственият начин БСП да стане интересна на хората, е да даде пресконференция, посветена на него. Честно казано, социалистите никога не са ми били симпатични, но все си мисля, че човек трябва да има някакво чувство за мярка и приблизително реална преценка за нещата. Това обаче вероятно не важи за част от тези, които се натискат да ни управляват.
И така, от известно време наблюдавам изявите на лицето Бойко Борисов, слушам изказванията му и се питам: всъщност, този човек като какъв работи – кмет на столицата, лидер на партия ГЕРБ, политически коментатор, премиер в сянка, семеен консултант, разказвач на небивалици, играч на „тука има тука нема“ (повишение на местни данъци и такси, завод за боклук, паркинги, модулни забавачки, електронни билети, улици с четири платна, градинки и каквото друго се сетите, все ще сте познали!) Някак си неестествено ми се струва все пак един човек да огрее навсякъде и да се справи с всичко – ето, дори Батман си намери помощник.
Преди време в едно тв предаване попитаха отец Любомир Братоев, много интелигентен човек и един от отличниците на играта „Стани богат“, кой от десетте смъртни гряха е най-страшен, най-голям? Веднага си помислих, че ще отговори: убийството. Той обаче каза: горделивостта. И обясни защо – човек, който много се е възгордял, не уважава хората, не зачита нищо и смята, че всичко му е позволено, т.е. той с лекота може да извърши останалите грехове без да изпитва угризения или вина.
Всъщност, свещеникът е много прав.

Posted: 22.3.2009 г. 22:49:46  

                         Горепосоченият текст принадлежи на една от най-изявените привърженички на Атака във форум СЕГА и изключително показателен за истинската насоченост на опозиционността на партия Атака – не срещу БСП и тройната коалиция, а срещу тези, които реално могат в предстоящите избори да отнемат властта от сегашните управляващи начело с премиера С. Станишев. Няма да коментирам тенденциозността и злонамереността на написаното, защото за всеки читател това ще стане ясно още от първото изречение. 

До Христофор Караджов

петък, март 20th, 2009
Подател: Dimitar Mitev dimitr_mitev@abv.bg  
До: ckaradjo@csulb.edu  
Относно: покана за посещение на интнернет страница www.mitev.eu  
Дата: Събота, 2008, Май 24 15:08:43 EEST  

Уважаеми господин Караджов,
Прочетох във вестник Сега Вашата публикация „Хомо Журналистикус“. Тъй като очевидно се интересувате от феномена „журналистика“ си позволявам да Ви съобщя за наличието на моя блог
http://www.mitev.eu В него ще намерите много свидетелства за българската действителност и ролята на българската журналистика заедно с така наречената политическа класа в манипулирането на населението. Предполагам, че имате представа какво се публикува в българските печатни и електронни медии, а материалите от блога ще Ви посочат, какво не може да се публикува, какво „демократичните“ български медии не могат да преглътнат. Влизането в блога ще Ви позволи да се запознаете с редица автентични документи, които дават представа за качеството на така наречения политически „елит“ в Република България и за степента, в която са смазани съпротивителните сили на хората. Не Ви пожелавам приятно четене, защото предлаганото четиво според мен навява тъжни мисли.
С уважение: Димитър Митев, бивш преподавател по политическа икономия.
Пловдив, 24.05.2008 г.П.П. Може би има известна символика в това, че Ви пиша това писмо в деня на българската писменост.––––––––––––––––––––––

На това писмо получих следния отговор:

Подател: Christopher Karadjov, Ph.D., Asst. Professor, Journalism ckaradjo@csulb.edu  
До: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>  
Относно: Re: покана за посещение на интнернет страница www.mitev.eu  
Дата: Събота, 2008, Май 24 17:32:20 EEST  

Много благодаря! Темата за блоговете започна да ме интересува много, и в
момента съм на конференция в Монреал с доклад за българските онлайн
форуми. Така че погледна този блог с голям интерес – и вероятно ще искам
да направим интервю, когато се прибера в София през юни.Поздрави,Фори

Обаждане от г-н Караджов до 20 март 2009 г./10месеца от отговора му/ не последва. Най-вероятно се е отказал ако е разбрал какви интереси засягам в блога си.
 

Mitev
[Gold]
from Bulgaria

Posts: 2976
Лесно и безрисково е да се пише по тема като тази за култа към Обама.
Много по-трудно е да се реагира на сигнали за българската действителност, нали така, авторе? Click here

Posted: 26.3.2009 г. 11:55:15  

Подател: Christopher Karadjov, Ph.D., Asst. Professor, Journalism ckaradjo@csulb.edu  
До: dimitr_mitev@abv.bg  
Относно: Otgovor  
Дата: Понеделник, 2009, Март 30 07:15:04 EEST  

Димитър-след като ми имате адреса, както вярно отбеляза един читател във форума на „Сега“, защо не ми се обадихте овреме? Честно казано, съвсем забравих за нашата комуникация, защото съм твърде зает и доста пътувам, а миналата година излезе изключително натоварена. Не знам от какво обаче се мотивират обвиненията ви, че съм загърбил темата, защото съм бил разбрал за някакви си интереси. Та вие дори не ме познавате да си позволявате такива твърдения! Е, аз не съм на заплата в България, а в независима академична институция, и точно затова мога да пиша за каквото искам, слава Богу. В частност, пиша за Обама, защото живея в САЩ, а не в България, и имам непосредствени впечатления, които споделям с читателите, които не са физически тук. Просто и ясно обяснение за избора на темите ми, нали?Изнасянето на личната ни кореспонденция в публичен форум (и то по този обиден за мен начин), обаче, за мен е ясен сигнал да се въздържам от по-нататъшна комуникация с вас поради принципни съображения.Съжалявам.
Фори

Подател: Dimitar Mitev dimitr_mitev@abv.bg  
До: Christopher Karadjov, Ph.D., Asst. Professor, Journalism <ckaradjo@csulb.edu>  
Относно: Re: Otgovor на отговора  
Дата: Вторник, 2009, Март 31 16:56:55 EEST  

Фори,
с риск да Ви разсърдя още веднаж ще Ви напиша, това, което действително мисля за Вашия отговор. Ако аз бях на Ваше място, първо щях да се извиня за това, че съм обещал нещо, а след това съм забравил за обещанието си. Вместо това Вие ми се сърдите за обидния тон на моето мнение във форума. Не съм искал да Ви обидя, пък и истината не може да е обидна. Исках да Ви провокирам да вземете отношение по проблем, засегнал стотици хиляди хора, за който старателно мълчат политическите партии и медиите.При това ако посетите блога ми, ще се убедите, че подобна непримиримост към мълчанието им съм проявил и спрямо десетки политици, журналисти и известни личности. Мисля при това заслужено. В блога си аз просто документирам за историята реакцията или липсата на реакция по проблем, засегнал милиони българи, на медии, депутати, партии, отделни журналисти, както и на други известни личности.
Ако аз бях на Ваше място освен това бих се опитал да докажа, че не съм се повлиял от някакви си интереси и щях да заема позиция по въпроса. Вие предпочитате друг подход – да прекратите комуникацията. Имате пълно право, защото по никакъв начин не сте задължен да ми отговаряте – това е въпрос на чест, съвест,на наличие или отсъствие на мнение по повдигнатия въпрос, но в никакъв случай не и на задължение.
И накрая за личната ни кореспонденция. Вие знаете, че сте публична личност и че в нашата кореспонденция има единствено мнения по обществени въпроси, но няма нищо , което да засяга и позори Вашата личност, семейство и т.н. Аз просто изказах на публично място публично предположение за причината за Вашето мълчание и неизпълнено обещание.Или предпочитате да коментирам тайно и анонимно какво сте обещали и какво не сте изпълнили?
Вярвам, че ще се съгласите с мен, че заемането на обидена позиция и прекратяването на кореспонденцията, не са начин за разсейване на недоразуменията или за преодоляване на незаслужено подозрение, ако считате че такова съм проявил към Вас.
Димитър

 

До Параграф39

петък, март 20th, 2009
Mitev
[Gold]
from Bulgaria

Posts: 2914
В „ония“ Времена парите НЕ бяха ВСИЧКО!
В „ония“ Времена хората правеха Пари, за да живеят!
В тези Времена хората живеят, сякаш само за да правят Пари!
А когато Парите са всичко- ВСИЧКО друго е нищо!/Р39/
В „ония“ времена хората бяха срещу управляващите ги- едните хора срещу другите хора!
В тези времена всеки е срещу всеки, всички срещу всеки и всеки срещу всички!
Но пък е Демокрация, де!
БЛАГОДАРСКО на Калин Донков- за удоволствието да прочета написаното от него!

и още:

IVO KUNCHEV,
/:/ „…Има ги хубавите неща. За тях да поговориме… “
………………………………….. ……………………………….
ИмаT ги/5-10% от българските Граждани!/ хубавите неща. За тях ЛИ да поговориме..?!.

ПАРАГРАФ39
Приеми от мен по един за двата постинга.
Вчера обаче си ми пратил следното, което видях със закъснение днес:

MITEV,
Нали още преди време ти обещах, че приключих с темата ТИ за смяната на регистрационните табели! Казах ти тогава, че или е НЕволна Грешка на ПГ или е осъзнато гласуване- защото, чрез смяната на табелите, се стигна и до ИЗЧИСТВАНЕ на публични пространства/тротоари, дворове и прочие/ от захвърлени и ИЗОСТАВЕНИ МПС-та! Което НЕ е лошо, нали!
При това, Румен Петков тогава каза, че това е изискване на ЕК/ЕС- как да НЕ му повярва човек първия път?!
Сиреч, НЯМА да ти отговарям на въпроси по тази БАНАЛНА за мен ТВОЯ тема! Търси си други слушатели!
Бъди жив и здрав
Posted: 19.3.2009 г. 18:15:42

Чета и се питам, кой е истинският Параграф39? Този, който вдига палец за хубавата статия на К. Донков и заема ясна позиция за онези и тези времена, или този, който за да защити на всяка цена авторитета на партия Атака си позволява да прави харакири на собствения си авторитет с абсурдното внушение, че за да има ИЗЧИСТВАНЕ на публични пространства /не знам доколко дворът може да се счита за публично пространство/ от захвърлени и ИЗОСТАВЕНИ МПС-та трябва да се сменят номерата на незахвърлените и неизоставени МПС-та? По кой закон трябва редовният собственик на автомобил да бъде заставен да понесе санкция заради онзи, който е нередовен и е захвърлил или изоставил автомобила си?
Не по-малък бисер в отрицателния смисъл на думата си сътворил с позоваването на Румен Петков . Тъжно ми става, че представящата се за най-истинска опозиция партия Атака приема на доверие твърдение на управляващ министър. Къде е собствената информация, къде са собствените специалисти повъпроса? Способни ли са депутатите от партия Атака да дават собствена компетентна оценка на явленията?
ПП.
Написаното от Калин Донков ме накара да си спомня за 6 март 2006 г. когато вечерта в новините по ТВ Европа чух, че след три денонощия чакане на опашка пред КАТ възрастен гражданин от Карнобат получил инфаркт и починал в момента, когато спрял автомобила си пред полицая за да му поставят табелите с новия номер. Спомних си, че нито една от голямите телевизии, нито един от големите вестници не споменаха нито дума за тази смърт.
Тъжна е действителността в нашата страна, но не се очаква и подобрение, когато представящата се за най-истинска опозиция партия Атака гласува заедно с управляващите за осъществяване на тази гавра с българските граждани.
Заявяваш, че няма повече да ми отговаряш по тази тема. Аз ти обещавам обратното – няма да престана да ти поставям въпроси по тази тема, защото колкото повече бягаш от темата, толкова повече показваш профила на съзнателния и убеден привърженик на партия Атака за какъвто се имаш. Това ще правя не от желание да се заяждам с теб, а от желание читателите на мненията в този форум да придобиват по-конкретна представа за същността и действията на партия Атака.

Edited by – Mitev on 20/3/2009 г/ 14:25:33

Posted: 20.3.2009 г. 14:24:12

MITEV,
/:/ „Чета и се питам, кой е истинският Параграф39? Този, който вдига палец за хубавата статия на К. Донков и заема ясна позиция за онези и тези времена, или този, който за да защити на всяка цена авторитета на партия Атака си позволява да прави харакири на собствения си авторитет…“
………………………………….. ……………………………….
Аз може и да греша/НЕ съм имунизиран против грешки!/, но НЕ ЛЪЖА и НЕ манипулирам съзнателно! Напротив, съвсем съзнателно се опитвам да ДЕманипулирам и да посочвам Лъжите-друг е въпросът дали успявам и доколко!
А дали си правя „харакири“ на собствения си авторитет?! НЕ, не си правя „харакири“, защото, ако се е случвало/?!/ да „уронвам“ собствения си „авторитет“, НЕ съм го правил съзнателно и умишлено! А „харакири“ се прави съзнателно и с Умисъл!
НЕ винаги защитавам ПП „Атака“! Например, по 3 от 30-те и програмни точки/10%!/ съм ВЪРЛ противник и разяснител, че са погрешни, според мен! Също и съм против това, че атакистите и ПП „Атака“ се самонаричат „националисти“ и „националистическа“, вместо ПРАВИЛНОТО, според мен, „патриоти“ и „патриотична“! Според мен, „националисти“- в лошия смисъл на тази дума!- са тези от ДПС, защото те са турски националисти в България!

Posted: 21.3.2009 г. 02:41:54

MITEV,
/:/ „Чета и се питам, кой е истинският Параграф39? Този, който вдига палец за хубавата статия на К. Донков и заема ясна позиция за онези и тези времена, или този, който за да защити на всяка цена авторитета на партия Атака си позволява да прави харакири на собствения си авторитет…“
………………………………….. ……………………………….
Аз може и да греша/НЕ съм имунизиран против грешки!/, но НЕ ЛЪЖА и НЕ манипулирам съзнателно! Напротив, съвсем съзнателно се опитвам да ДЕманипулирам и да посочвам Лъжите-друг е въпросът дали успявам и доколко!
А дали си правя „харакири“ на собствения си авторитет?! НЕ, не си правя „харакири“, защото, ако се е случвало/?!/ да „уронвам“ собствения си „авторитет“, НЕ съм го правил съзнателно и умишлено! А „харакири“ се прави съзнателно и с Умисъл!
НЕ винаги защитавам ПП „Атака“! Например, по 3 от 30-те и програмни точки/10%!/ съм ВЪРЛ противник и разяснител, че са погрешни, според мен! Също и съм против това, че атакистите и ПП „Атака“ се самонаричат „националисти“ и „националистическа“, вместо ПРАВИЛНОТО, според мен, „патриоти“ и „патриотична“! Според мен, „националисти“- в лошия смисъл на тази дума!- са тези от ДПС, защото те са турски националисти в България!

ПАРАГРАФ39,
всеки има право на своите грешки. Аз също не съм безгрешен. Тъжното в случая е че ти не желаеш да осъзнаеш същността на позицията на Атака и си позволяваш да напишеш неща, които не съответстват на нивото ти, защото са значително под него. Всъщност ти само косвен признаваш, че може да си сгрешил, като си написал

MITEV,
Нали още преди време ти обещах, че приключих с темата ТИ за смяната на регистрационните табели! Казах ти тогава, че или е НЕволна Грешка на ПГ или е осъзнато гласуване- защото, чрез смяната на табелите, се стигна и до ИЗЧИСТВАНЕ на публични пространства/тротоари, дворове и прочие/ от захвърлени и ИЗОСТАВЕНИ МПС-та! Което НЕ е лошо, нали!
При това, Румен Петков тогава каза, че това е изискване на ЕК/ЕС- как да НЕ му повярва човек първия път?!
Сиреч, НЯМА да ти отговарям на въпроси по тази БАНАЛНА за мен ТВОЯ тема! Търси си други слушатели!

Доколкото те познавам от постингите ти, това, което си написал, е под твоето ниво. И не допускай неволни грешки когато се гласува по проблем, засягащ стотици хиляди хора. Нещо повече, аз не допускам юристът Павел Шопов да не е бил в състояние да оцени същността на наредбата за смяната на номерата и да не е знаел, че смяната на един номер с друг не носи никаква полза нито на собственика на автомобила, нито на обществото. Той обаче добре е знаел кой се обогатява от тази срамна далавера.
ПП.
Замисли се още един път върху това: „който за да защити на всяка цена авторитета на партия Атака си позволява да прави харакири на собствения си авторитет с абсурдното внушение, че за да има ИЗЧИСТВАНЕ на публични пространства /не знам доколко дворът може да се счита за публично пространство/ от захвърлени и ИЗОСТАВЕНИ МПС-та трябва да се сменят номерата на незахвърлените и неизоставени МПС-та? По кой закон трябва редовният собственик на автомобил да бъде заставен да понесе санкция заради онзи, който е нередовен и е захвърлил или изоставил автомобила си?
Не по-малък бисер в отрицателния смисъл на думата си сътворил с позоваването на Румен Петков . Тъжно ми става, че представящата се за най-истинска опозиция партия Атака приема на доверие твърдение на управляващ министър. Къде е собствената информация, къде са собствените специалисти повъпроса? Способни ли са депутатите от партия Атака да дават собствена компетентна оценка на явленията?
и
прибави към критиката на трите точки от програмата на Атака, с които не си съгласен и една обосновано негативна оценка за това гласуване на Атака заедно с управляващите, против останалата опозиция и което е по-съществено, против интересите на милиони българи.

Posted: 21.3.2009 г. 12:08:29  

 

paragraph39
[Gold]
from Bulgaria

Posts: 38748
MITEV,
Разбрано!
Бъди жив и здрав!

Posted: 21.3.2009 г. 13:09:12

  Горните постинги бяха разменени по повод на гласуването на партия Атака на 16.03.06 г. заедно с управляващите и против останалата опозиция, на което съм реагирал със следния постинг:
Налага се да ти припомня, че на 27.02.09 ти написах това:

Параграфе,пропуснах да ти отговоря на това:Още повече, че и БЕЗ гласовете/11/ на Партия „Атака“, табелите пак щяха да бъдат сменяни, нали?!
 
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ: Направено е процедурно предложение за прегласуване.
Моля, гласувайте за втори път проекта за решение, внесен от народния представител Минчо Христов.
Гласували 183 народни представители: за 61, против 87, въздържали се 35.
 
Понеже резултата е бил малко несигурен за тройната коКалиция ако тогавашните мисля 15 или 16 гласа на Атака се извадят от 87 и се прибавят към 61, Атака предпочете да гласува заедно с тройната коалиция, против останалата опозиция, дръзнала да оспори наредбата за смяната на номерата. Атакааааааа!
ПП
А сега предвиждам, че може и да се покриеш за известно време и да се направиш, че не си видял написаното по-горе

Предвиждането ми че няма да отговориш се оказа вярно.
Сега искам да те попитам: НЕ СТАНАХА ЛИ МНОГО СЛУЧАИТЕ, в които депутатите от Атака гласуват заедно с тройната коалиция или не участват в гласуванията щото така или иначе с тях и без тях резултата е предопределен? Ами че то тогава и останалата опозиция да последва примера на Атака -да се предават без съпротива – за да настане пълна парламентарна идилия.
 
 

Edited by – Mitev on 06/3/2009 г/ 17:12:29

Джон Фостър Дълес – цитат

четвъртък, март 19th, 2009
 

 
В началото на “Студената война” – 1947 г. – Алън Фостър Дълес – първият шеф на ЦРУ – заявява:

 

“Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството – тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ“.


 
 

През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: “Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив”.

 

Мои мнения за табелите във форум Сега

сряда, март 11th, 2009

За тези колеги от форума, които обичат да оформят политическите си предпочитания на базата на факти, ще припомня един факт, който от две години практически всички- и опозиция, и управляващи – старателно пращат в забвение. Мисля, че точно сега, преди изборите, е добре да се припомни, че:
1. Правителството на Костов, който мнозина считат за добър икономист, прие наредба І-45, както и заповед за нейното практическо изпълнение
Click here. С това икономистът Костов реши да бъдат прибрани около 200 милиона лева от собствениците на автомобили, за да бъдат повторно регистрирани всички автомобили в България. Много пъти вече съм питал, нито един път отговор не съм получил на въпроса какъв е полезният ефект от смяната на номерата на автомобила за неговия собственик, какъв е полезният ефект за обществото от разходите, направени за смяната на номерата на милиони автомобили.
2. Правителството на Кобурга, когото все още някои считат за носител на европейските ценности, не намери нищо нередно в тази акция и без много да се напъва, я изпълняваше.
3. Правителството на „социалиста“ Станишев и партньорите му от тройната коКалиция решиха да довършат изпълнението на наредбата в съкратени срокове, по „социалистически“. Предпочитаният от много форумни колеги Станишев в тази връзка си позволи да разкритикува държавата:

…държавата своевременно, в продължение на години, не си е вършила работата. Не са подменяни номера на коли, които са с регистрация от преди…

Възгледът на Станишев, че работа на държавата е след като регистрира автомобила да обявява тази регистрация за невалидна и да иска повторна регистрация бе отминат с показателно мълчание от медиите и политическите партии. Мълчанието продължава и до този момент. Той не посочи колко често държавата трябва да върши тази работа, но ако остане на власт може да се сети пак за това каква е работата на държавата.
4. Правителството на Станишев излъга, че въпросната смяна на номерата е изискване на ЕС.
5. Партия Атака отказа да подкрепи предложението на М. Христов за отмяна на наредба І-45 и гласува на 16.03.2006 г. заедно с управляващите, против останалата опозиция.Атака не спомена пред привържениците си нито дума за лъжата на правителството, че смяната е изискване на ЕС, въпреки че няколко пъти ги подканях да сторят това.
6. Два пъти лично провокирах ББ да осъди тази гавра със закона, морала и гражданите на България, но без успех.
7. В момента очаквам отговор от РЗС на Click here
ПП.
Сега очаквам някои като Костадинка, Караваджо и др. да се нахвърлят върху мен с възмущение защото съм припомнил случая с уникалната в световен мащаб българска смяна на номерата на автомобилите.
Тези, които искат да прочетат повече документи по въпроса, може да посетят www.mitеv.eu

Posted: 11.3.2009 г. 11:59:34  

3-то писмо до Е. Кошлуков /новото време/

петък, март 6th, 2009
Подател: Dimitar Mitev dimitr_mitev@abv.bg  
До: taralej@novotovreme.bg  
Относно: Телевизионно предаване.  
Дата: Петък, 2009, Март 6 12:38:37 EET  

Господин Кошлуков,
на 05.03.09 г. във воденото от Вас предаване „Таралеж“ Ви се позволихте да изречете лъжа, която не Ви прави чест. Става въпрос за казаното от Вас, че преди демократичните промени празнуването на 3-ти март е било забранено. Не се ли срамувате да лъжете по такъв безсрамен начин?
Освен това по-нататък в същото предаване правещият се на хуморист /в момента не мога да си спомня името му/ заяви, че национален празник трябвало да бъде 6-ти септември. Нищо против, има право на мнение и в съответствие с конституцията го изказва свободно. Но в защита на своето мнение той си позволи грубо показване на истината, тъй като заяви, че България след 6-ти септември е била по-голяма от България спрямо подписания на 3-ти март санстефански договор.
Същият индивид не се посвени да се гаври с паметта на над 200 хиляди загинали за освобождението на България воини, като се изрази за жертвите презрително, че те са били правени защото Русия е искала да излезе на проливите. Какво е искала Русия е едно, но освобождението на България е резултат на тези 200 хиляди загинали, още по-голям брой ранени войници и офицери. А това самонадеяно човече от Вашето предаване си позволи да се гаври с външния вид на тези, които ни донесоха третата българска държава. То бива русофобия, бива, ама чак пък толкова не бива.ПП.
На 5.03.2008 г. Ви изпратих долупосоченото писмо и получих след това долупосочения отговор. Искам да Ви попитам дали година след това сте проучили проблема със смяната на номерата на автомобилите, както обещавате в отговора си и дали ще се сетите в предстоящата предизборна кампания да атакувате БСП и тройната коалиция за тази гавра със закона, морала и гражданите на България?
Оставам с чувството, че няма да се осмелите да направите това и ще продължите да манипулирате зрителите си с примери от рода на горецитираните в предаването Ви от 05.03.09 г. Ще се радвам ако греша!
06.03.2009 г. Димитър Николов Митева, тел.  0888/704984 
Пловдив.Настоящото писмо ще бъде публикувано в блога ми http://www.mitev.eu където са публикувани и предишните ми писма до Вас. Ще бъде публикуван и Вашият отговор на това писмо, ако разбира се получа такъв. 
Подател: Dimitar Mitev dimitr_mitev@abv.bg  
До: taralej@novotovreme.bg  
Относно: Забравих да ….  
Дата: Петък, 2009, Март 6 12:42:14 EET  

Забравих да Ви изпратя писмото и отговора Ви от преди година, които коментирах преди малко. Ето за какво става въпрос:
Второ писмо до Е. Кошлуков и отговор.публикувано от DMitev
Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: taralej@novotovreme.bg
Относно: Нови моменти по темата за регистрационните табели.
Дата: Сряда, 2008, Март 5 12:43:16 EET
Файлове: (1) Прикрепен файлУважаеми господин Кошлуков,
изпратих материалите за табелите на повече от 200 български политици и медии. Вие сте първият и засега единствен,който даде някакъв отговор, за което Ви благодаря. В писмото Вие нарекохте смяната на табелите “безумие”, но както Вие, така и цялата парламентарна и извънпарламентарна /в лицето на ГЕРБ/ опозиция забрави за темата и не пожела да я използва при неотдавнашния вот на недоверие. По този начин безумието на управляващите остана без отрицателни последствия за тях. На 26.02.2008 г. в-к “24 часа” отпечата публикация под заглавие “Нови табели за колите пуска КАТ”, в която публикация замминистърът на вътрешните работи Камен Пенков за пореден път пуска в обръщение откровени лъжи и по същество слага началото на нова кампания за смяна на табелите. Веднага написах статия “Отново дезинформация за табелите” и я изпратих в редакцията на вестника. Последва обаждане по телефона от Генка Маркова, /отдел “Мнения”/ в което ми бяха отправени редица обвинения за агресия спрямо вестника. На въпроса ми дали има нещо невярно в предложения за публикуване материал не последва конкретен отговор. Предложих да бъдат публикувани без коментар едно до друго писмото ми до Пламен Орешарски и отговорът от министерството на финансите на това писмо, но г-жа Маркова заяви, че началниците и няма да позволят това. В крайна сметка искам да не Ви отнемам повече време с дълго писмо и желая да Ви запитам: МОГА ЛИ ДА РАЗЧИТАМ НА ВАС И ПРЕДАВАНЕТО ВИ ЗА ДОВЕЖДАНЕ ДО КРАЙ НА ТЕМАТА ЗА ТАБЕЛИТЕ И РАЗКРИВАНЕ НА ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА ЗЛОУПОТРЕБАТА С ВЛАСТ И ЗАГУБИТЕ, ПРИЧИНЕНИ НА НАСЕЛЕНИЕТО, БЮДЖЕТА И БИЗНЕСА?
Прилагам статията, която предизвика възмущението на Генка Маркова от редакцията на вестник 24 часа и която очевидно няма шанс да види бял свят от страниците на този вестник.
С уважение: Димитър Митев, тел.  0888/704984  е-mail:dimitr_mitev@abv.bg
Пловдив, о5.03.2008 г.
ПП. Разполагам и с допълнителни материали, които мога да Ви предоставя.—————————————————————–
Блогът за икономика – ikonomika.orgИзбери проверява се с
ОТНОВО_ДЕЗИНФОРМАЦИЯ_ЗА_ТАБЕЛИТЕ_НА_АВТОМОБИЛИТЕ.doc изтегли 51.31 KBНа горното писмо на 13.03. 2008 г. получих следния отговор:
Уважаеми господин Митев,
Благодарим Ви за писмото, което написахте за предаването “Таралеж”. Оценяваме мнението Ви. Оценяваме будното Ви обществено внимание. Считам, че по-голяма част от нас трябва да изразяват активна гражданска позиция. Относно темата с регистрирането на табелите на автомобилите заедно с екипа на предаването “Таралеж” ще проучим въпроса.
С най-добри пожелания
Емил Кошлуков
Екип “Таралеж”Измина една година  от получаването на горното писмо. Очевидно проучването на въпроса с отвореното писмо до С. Станишев продължава.