ПЪРВО , ВТОРО, ТРЕТО И ЧЕТВЪРТО ОТВОРЕНИ ПИСМА ДО ГОСПОДИН РУМЕН РАДЕВ – ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

________________________________________
Дирекция “Канцелария” – Президент на Република България

Адрес: гр. София, ПК 1123, бул.”Дондуков” 2
Тел: (02)9239333 /централа/
Ел. поща: priemna@president.bg
ВЕБ страница: www.presidentbg

———————————————————

PRIEMNA@PRESIDENT.BG – [94-00-445]/[08.03.2021]
от:
priemna@president.bg
дата:
08.03.2021 10:12
до:
dimitr_mitev@abv.bg

Вашето писмо беше регистрирано в деловодството на нашата администрация с входящ номер 94-00-445/08.03.2021.

Дирекция “Канцелария” – Президент на Република България

Адрес: гр. София, ПК 1123, бул.”Дондуков” 2
Тел: (02)9239333 /централа/
Ел. поща: priemna@president.bg
ВЕБ страница: www.presidentbg

ОТВОРЕНО ПИСМО
до господин РУМЕН РАДЕВ, президент на Република България
от Димитър Н. Митев, живущ в град Пловдив, тел. 0888/704984
интернет адрес: dimitr_mitev@abv.bg, личен блог: www.mitev.eu

Уважаеми господин Радев!
За пореден път чета казаното от Вас в обръщението към събралите се 9 юли 2020 г. пред президентството над 2000 демонстранти .
„Благодаря на всички вас, които днес сте тук. Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е случайно. Виждам хора – млади и стари, и това не е случайно! Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си. (курсивът мой – ДМ)

Сред демонстрантите са Велислав Величков и Емил Георгиев от инициативата “Правосъдие за всеки”, Христо Иванов и Радан Кънев от “Демократична България”, Мая Манолова от “Изправи се.БГ”, Корнелия Нинова, Калоян Паргов, Румен Гечев, Крум Зарков от БСП, сценаристите на “Вечерното шоу на Слави Трифонов”, Костадин Костадинов от “Възраждане”, Румен Петков от АБВ.
Съдейки по цитата в курсива Вие ги определяте като част от почтените хора. И продължавате:
“От нас, от всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която прокуратура мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме, защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана” – заяви президентът.
“Но днес гневът се излива на площада – гневът от лъжите, от грабежа, от произвола, от рекета, гневът от всичко онова, което прокуди 2 милиона българи зад граница и днес притеснява всеки един от нас. Това е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България.” – каза още Радев пред протестиращите.
“Искам да ви припомня думите на съдия Джовани Фалконе, които бяха мое верую през дългите, тежки години на моята предишна професия: „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“. „Не“ на страха, ще си върнем България! Мутри – вън!” – завърши той краткото си обръщение.

Снимка: Ирина Евгениева

Над 2000 демонстранти са се събрали пред президентството в момента, след като по-рано днес бяха задържани секретарят на Радев – Пламен Узунов, съветникът Илия Милушев, както и бизнесменът Пламен Бобоков. Това е трето задържане на Бобоков. През деня прокурори влязоха в президентството.
х
Колкото пъти прочетох казаното от Вас, толкова пъти останах с впечатление, че в него имате предвид единствено правителството на ГЕРБ, премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
Аз съм две десетилетия по възрастен от Вас. И колкото пъти слушам и гледам Ваши изказвания в медиите, толкова повече у мен се засилва желанието да Ви напиша какво мисля за заявяваното от Вас и за политическото Ви поведение.
За да бъда разбран по-добре, ще Ви припомня събития, които са от преди 15години, тоест от период, през който ГЕРБ не беше парламентарно представена партия и не участваше на национално ниво във властта. Защото имам усещането, че според Вас ситуацията в България се е влошила с идването на власт на ГЕРБ и че преди ГЕРБ всичко е било по мед и масло.

2005 година. Идва на власт правителство на тройната коалиция с премиер тогавашния лидер на БСП Сергей Станишев.
Ако сте забравил лесно може да откриете в интернет данни за няколкото наводнения през лятото и есента на 2005 г.,, които причиниха големи загуби и страдания на голямо множество българи.
В контекста на тези природни бедствия , в края на 2005 г. по предложение на тогавашния министър по въпросите на евроинтеграцията Меглена Кунева и министъра на финансите Пламен Орешарски правителството на Станишев реши да бъде съкратен срокът за изпълнение на приетата по времето на правителството на Иван Костов наредба І – 45 на МВР за смяна на регистрационните табели и пререгистрация на автомобилите в Република България. Вместо до края на 2006 г. – до 31. март 2006 г. И се заформиха в зимните условия опашки пред пунктовете на КАТ, на които се чакаше средно по 3-4 денонощия.
В тази връзка съм длъжен да Ви обърна внимание върху някои съществени факти, които допускам че не сте забелязал.
1. Съгласно член 141 на закона за движение по пътищата регистрацията на автомобилите е постоянна (с незначителни изключения като например временен внос).
2. Собствениците на около три милиона автомобила бяха принудени да изпълняват ведомствена наредба на МВР която нарушава неправомерно закона и бяха задължени да регистрират регистрираните си автомобили повторно. КЪДЕ ОСТАНА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА?
3. Ирония в случая е, че собствениците на автомобилите (както частни, така и държавни и ведомствени) бяха заставени да подават МОЛБА че желаят отново да им бъдат регистрирани автомобилите съгласно цитираната наредба. ТОВА БЕШЕ СЪЩЕСТВЕН ЕЛЕМЕНТ ОТ УНИЖЕНИЕТО, НА КОЕТО БЯХА ПОДЛОЖЕНИ.
5. Собствениците на автомобилите бяха принудени да заплатят ТРИ ПЪТИ ПО ВИСОКА ЦЕНА за повторната регистрация в сравнение с цената за първа регистрация например във Федерална република Германия.
6. Повторната регистрация на автомобилите у нас бе представена като изискване на ЕС и необходимо условие за приемането ни в този съюз, за влизането ни в зоната на Шенген и т.н. Тези лъжи се разпространяваха дори от заместник министър-председателката и министъра по европейската интеграция Меглена Кунева. http://mitev.eu/?p=4098
За отличник в дезинформацията по тази тема може да бъде посочен и тогавашният заместник-министър на вътрешните работи Камен Пенков. В статия публикувана във в-к 24 часа на 26-ти февруари 2008 г. той казва буквално: „България е изпълнила коректно директивата на Европейския съюз за подмяна на номерата на колите …”. (Вижте отказаната за публикуване от в-к 24 часа статия „Отново дезинформация…“ http://mitev.eu/?p=27
Такава Директива на ЕС за подмяна на съществуващите номера на колите няма, а има Регламент (ЕО) № 2411/98 на Съвета съгласно който ПРИ ПЪРВА РЕГИСТРАЦИЯ на автомобилите е желателно да се поставят регистрационни табели с 12-те звезди като символ на ЕС. Така с течение на времето, постепенно, с подмяната на автомобилния парк (не на регистрационните табели на регистрирани преди това автомобили) трябва да се постигне уеднаквяване на табелите в ЕС що се отнася до 12-те звезди.
7. Следваща лъжа, пусната в обръщение от правителството на Станишев и разпространявана в медиите беше, че смяната на регистрационните табели и пререгистрирането като такова е необходимо за да се изпълни изискването на ЕС за 90 % застрахованост на автомобилите със застраховка ГО. Защото изискването на ЕС беше и е за застраховка на ДВИЖЕЩИТЕ СЕ автомобили, а не на регистрираните.
Съгласно чл. 171, т.2 буква „в” на ЗДвП автомобилите, които нямат застраховка ГО се спират от движение до сключването на такава, но вместо да приложи закона, правителството реши да ограби населението и да причини загуби на икономиката и в частност на бюджета чрез обективно ненужна смяна на табелите/. Правителството на „социалистическия лидер“ Станишев, изпълнено с грижа за народа, реши да постигне ниво на застраховки ГО, в описаната бедствена обстановка в страната като собствениците на автомобилите платят 90 лв за застраховка и 60 лева за пререгистрация . Освен това член 171 от Закона за движение по пътищата който урежда случаите, в които МПС се спира от движение, не предвижда възможност за спиране от движение на колите със стари номера, но ПЛЕДИРАЩИТЕ ЗА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА в случая с наредба допълват закона и разпореждат спиране от движение по тази причина!?!?!
8. Закономерно опашките по 3-4 денонощия пред пунктовете на КАТ бяха идеална почва за корупция и доведоха до появата на „наши“ фирми, които осигуряваха пререгистрация без опашки срещу 50 – 200 лева. Доста хора плащаха за да избегнат загубата на 3-4 денонощия на опашката пред пункта на КАТ.
9. Засекретена бе информацията за това кой и как се разпорежда с приходите от пререгистрацията. Би било добре ако поискате разсекретяване на тази информация.
10. На 15.03.2006 г. премиерът С. Станишев в БНТ в интервю с 4 избрани журналисти получи въпрос за пререгистрацията на автомобилите. Въпросът беше зададен, а аз бях зашеметен от отговора на С. Станишев. http://mitev.eu/?p=59
Във всяка нормална държава министър-председателят би се сбогувал с премиерстването си за критика към държавата, че не си е вършила работата и не е подменяла номерата на автомобилите. Имах тъжното чувство че живея в общество, болно от политическа патология, след като никой от БСП и особено юристите Янаки Стоилов, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Михаил Миков, Любен Корнезов и много други, не реагираха на този негов фундаментален принос в теорията за държавата. Неговият принос не забеляза нито опозицията, нито медии и правозащитни организации. А доколкото в нито една европейска държава няма масова повторна регистрация на регистрирани автомобили, Станишев фактически обвини всички европейски държави че не си вършат работата!!!
Особено внимание в неговия отговор на въпроса заслужава реакцията на идеята да бъде удължен срокът за пререгистрация. Това нямало да бъде честно по отношение на хората, които са си направили вече труда и са чакали на опашките.
Опитах се в кореспонденция със Сергей Станишев, който без трудов стаж стана министър-председател на България да му покажа, че с акцията за повторно регистриране на законно регистрирани автомобили е нарушил клетвата, която е положил като министър председател. http://mitev.eu/?p=41 Отговор от него не получих. Тогава изпратих на шестимата юристи от БСП които тогава бяха депутати в парламента – Любен Корнезов, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Янаки Стоилов, Михаил Миков и други представители на БСП, между които журналистката и сегашна вицепрезидентка госпожа Ил. Йотова (През разглеждания период като евродепутатка тя бе член на Комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO) и Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) в ЕП по време на първия си мандат като евродепутат (2007 – 2009 г.) с молба да помогнат на историка по образование Станишев да се защити срещу аргументите ми, че е клетвопрестъпник. Отговори ми единствено Л. Корнезов със следния кратък текст:

подател: kornesov@nt52.parliament.bg
До: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>

Дата: Вторник, 2012, Юни 26 14:32:20
Господин Митев,Учудвам се каква злъч, омраза, ненавист е завладяла душата и съзнанието Ви.За какъв “клетвопрестъпник” говорите, за какви “предателства”? Човек може да бъде съгласен или несъгласен с една политика или личност, но не трябва да вижда в себеподобния си враг. За такива като Вас К.Маркс беше казал: “Погледни и отмини”
Кореспонденция с Любен Корнезов http://mitev.eu/?p=3730

От останалите упоменати юристи депутати от БСП отговор не получих. Изпращам Ви тези неща за да получите по-ясна представа за какво мълчеше и какво правеше тогавашния и отчасти сегашен ръководен елит на БСП. На мене ми се струва, че дори и да не бях изпращал тези писма на въпросните лица, те би трябвало по силата на мястото си в иерархията на БСП да реагират на тази уникална в Европейския съюз гавра със закона и народа. Те не само не реагираха, но днес творецът на безсмъртната мисъл, че работа на държавата е да сменя номерата на автомобилите, е председател на ПЕС. А съавторката на предложението за съкращаване на срока за пререгистрацията Меглена Кунева беше избрана не за каква да е длъжност, а ЗА ЕВРОКОМИСАР ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ?!?!
ТЕЗИ ХОРА ДНЕС СА СРЕД НАЙ-ГЛАСОВИТИТЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА. И КАКТО ВИЖДАМ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВИЕ СТЕ С ТЯХ И ГИ СЧИТАТЕ ЗА ПОЧТЕНИ.

11. По повод на предложение на депутата Минчо Христов да бъде отменен задължителният краен срок за пререгистрацията (не да бъде отменена като ненужна и водеща до много загуби за населението и държавата) на 16.март 2006 г. в народното събрание на пленарно заседание то бе разгледано. На това заседание прозвуча феноменалното твърдение на М. Миков, че смяната на номерата води до повишаване безопасността на движението!?!? Изобщо за да се получи представа за тогавашните ниво и поведение на депутатите е добре да се прочете парламентарната стенограма от това заседание.
Уважаеми господин президент,
Мисля че ще Ви бъде полезно да се запознаете със стенограмата от 16.03.2006 г. – едно от най-срамните заседания на българския парламент в последните 30 години. Дано по-широк кръг хора да се запознаят с тази стенограма http://mitev.eu/?p=4934 Тя е особено показателна за нивото на политическия елит към периода преди появата на ГЕРБ, значителна част от който ще претендира за депутатски места в предстоящите избори.
х
х х
12. Аз съзнателно не пререгистрирах автомобила си. Един път ми беше съставен акт за установяване на административно нарушение за управление на колата със старите регистрационни табели от служители на КАТ в Габрово. Обжалвах акта, но началникът на КАТ Габрово го потвърди. Актът беше отменен от Габровския районен съд. След това и началникът на ОУ на МВР Габрово го отмени.
След около месец ми беше съставен нов акт за същото нарушение от служители на КАТ в Карлово, които отблъскваха ръката ми, с която им предлагах решението на Габровския районен съд, когато им казвах че са закъснели и че вече имам съдебно решение за отмяна на санкцията. „Този път няма да ти я отменят“ беше реакцията им. Началникът на полицията в Карлово също не се съобрази със съдебното решение и ми издаде ново наказателно постановление, пълно с нарушения на ЗДвП. Карловският районен съд последва примера на районния съд от Габрово и отмени това постановление. След което с двете съдебни решения в ръка поисках от тогавашния началник на КАТ в Пловдив господин Новаков да ми бъде върнат контролния талон на автомобила, а той ми предложи удължаване на срока за подмяна на регистрацията с един месец докато успея да сменя номера!?!?!
По-подробно може да проследите цялото развитие в блога ми www.mitev.eu – категории І,ІІ,ІІІ и ІV , V и VІ серии. А за по-бързо може да видите в интервюто ми по Пловдивска телевизия Евроком http://mitev.eu/?cat=19 ( която вече от доста време не съществува) моите позиции и становището на инспектор от КАТ – Пловдив.
И доколкото Ви пиша за телевизии, искам да Ви посоча, че когато на 6-ти март 2006 г. след чакане на опашка в течение на три денонощия пред пункта на КАТ в гр. Карнобат мъж почина след получен инфаркт малко преди да поставят на автомобила му новите регистрационни табели, единствената телевизия,която съобщи за тази тъжна вест бе телевизия Европа. Напразно въртях и търсих подобно съобщение по БНТ, БТВ, Нова Тв.
13. Неуспешен се оказа опитът ми да ангажирам вниманието на главния прокурор Сотир Цацаров. Подадох сигнал“Орешарски трябва да бъде съден, а не да бъде премиер“ Вх. № във ВКП 11535/31.07.2013 г. http://mitev.eu/?p=4209 Отговор не получих.

14. В интерес на пълната Ви информираност по въпроса за абсурдната осъществена повторна регистрация на милиони регистрирани автомобили в България Ви изпращам и свои писма до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов когато ГЕРБ вече беше на власт за първи път. http://mitev.eu/?p=2968 Това е особено актуално сега, когато и той се опитва да влезе в кръга на тези, които считате за почтени.

15. Опитах се без успех да ангажирам вниманието на почти всички медии, които бяха публикували свои интернет адреси. Изпратих повече от 200 писма (публикувани в www.mitev.eu категория „Зона на мълчанието“ ) до политици и журналисти включително и на двуцифрено число журналисти от вестник Дума . Получих отговор само от Е. Кошлуков.
Писах също така на всички сценаристи от Шоуто на Слави и на Иван Кулеков и им изпратих писмата до Станишев. Разчитах на голямата аудитория на това предаване в БТВ и когато в него се появи рубрика „ Искам думата“ и съобщение за гостуване на Румен Петков в предаването, аз изпратих отказаната за публикуване статия „Кой пречи на Румен Петков в борбата с корупцията“ http://mitev.eu/?p=25 с надежда да ми бъде дадена възможност да разкажа в предаването за виждането си по осъществената пререгистрация. Никакъв отговор не получих. Вероятно защото сценаристите и претендиращият за морален стожер на народа Слави Трифонов счетоха, че „няма такава държава“, която съм описал в писмата си. Те не се поинтересуваха от актовете, съставяни ми от КАТ и заповедите за спиране от движение на превозното ми средство, нито от решенията на съдилищата в Габрово и Карлово, които ги отмениха като незаконосъобразни. Бих искал да им кажа – ДА, ИМА ТАКЪВ НАРОД ЗА ГАВРАТА НАД КОЙТО ВИЕ МЪЛЧАХТЕ. И е хубаво този народ да знае истината за поведението ви за да ви отдаде дължимото на предстоящите избори.
Господин Радев, ТЕЗИ СЦЕНАРИСТИ БЯХА СРЕД ДВЕТЕ ХИЛЯДИ ДУШИ КОИТО ВИЕ ОПРЕДЕЛИХТЕ КАТО ПОЧТЕНИ ХОРА. Аз имам предположение че те мълчаха, защото член на екипа на шоуто беше син на един генерал, някогашен заместник-завеждащ отдел военен на ЦК на БКП, след това шеф в КАТ и във фирма БМВ (осигурила доставката на новите регистрационни табели) но бих се радвал те да си кажат защо мълчаха за тази единствена в света гавра.
По подобен начин бих могъл да запитам Ахмед Доган и Движението за права и свободи защо мълчаха за отнетото право на техните избиратели да карат регистрираните си автомобили със законните им номера и им беше натрапена повторна регистрация.
По подобен начин бих могъл да запитам и почти всички сегашни борци за законност, демокрация, борба с корупцията като Христо Иванов, Арман Бабикян, адвокат Хаджигенов, Татяна Дончева и т.н. и т.н. къде бяха когато правителството на тройната коалиция начело с лидера на БСП Станишев се гавреше по мутренски способ с гражданите на собствената си страна. Когато използваше МВР и по-специално КАТ като бухалка и с помощта на медиен и политически натиск принудиха собствениците на около три милиона автомобила да ги регистрират повторно.

16. На протеста пред президентството сред почтените според Вас хора беше и Мая Манолова – една от най-яростните манипулатори на общественото мнение. Ето Ви пресни примери за нейната „почтеност“:
17.01.2021 г. БНТ – предаване с водещ Георги Любенов:
Госпожа Манолова размахва изборни протоколи със задрасквания и казва:
„Ето аз показвам, как изглежда един протокол, който е изготвен от човешки ръце, които са броили хартиени бюлетини. Ето така изглежда протокола, ето вижте, това е центъра на София.
…Тук едни двеста гласа се прехвърлят ту за единия, ту за другия кандидат със тези зачерквания..“
Юристката Манолова, , не си направи труда да посочи дали в крайна сметка поправяните протоколи отговарят на действителното разпределение на гласовете в секцията или не. Защото има огромна разлика между поправка на протокола с цел фалшификация и поправка с цел отстраняване на грешка. За нея е достатъчно, че в протокола има поправки за да го използва като доказателство за непочтеност на секционната избирателна комисия. За нея е важно да внуши недоверие. А че това недоверие е обидно за няколкото десетки хиляди членове на СИК, които присъстват и участват в броенето на бюлетините, за застъпниците на отделните кандидати и наблюдателите – български и чужди, за нея очевидно това не е важно. Важното е да сее недоверие и омраза.
Още един цитат от същото интервю в същото предаване:
„Ако във столицата, по време на местните избори, имаше обединение, сега Фандъкова нямаше да кара четвърти мандат. Сега нямаше да пропадат тротоари за стотици милиони левове, които са пуснати в експлоатация преди три месеца“ (имайки предвид съобщение за пропаднал тротоар на спирка по третата линия на метрото).
По официални данни общо Етап 1 и Етап 2 от проекта за изграждане на третата метролиния на софийското метро са на стойност 498 милиона евро. Но според госпожа Манолова пропадналите на едно или две места ТРОТОАРИ са за стотици милиони левове. В старанието си да черни твърде много се е увлякла! За нея очевидно всичко е позволено когато черни опонентите си. За съжаление и Вашите изявления често са в стила на нейните.

х
х х

Уважаеми господин президент,

Това е снимка от протест в Пловдив на 27.07.2020 година. В дясно, точно пред сградата на кметството има още един протест с двойно повече участници и различни политически виждания, но също искащ оставката на Б. Борисов и Ив. Гешев

Видях репортер от Нова Тв. Разбрах че се казва Авел Бялков. Той се съгласи да кажа няколко изречения за телевизията, която представлява. Едно от нещата, което казах, беше по повод на виждащия се лозунг „Ние сме България“, държан от няколко души. Споменах, че преди време човек, който си представяше, че е Наполеон и вярваше в това, обикновено беше прибиран в подходящо за целта заведение. Тук няколко души считат, че те са България. А останалите хора не са ли България? Линк за записа ми бе изпратен – интервю
от: Avel Byalkov (avkata920522@abv.bg) дата: 28.07.2020 20:07
до: dimitr_mitev@abv.bg

https://we.tl/t-UiVFotrpWt

Както очаквах записът не беше излъчен по Нова Тв. А съвсем скоро след това и линкът престана да се отваря.
На същия протест видях репортерка с микрофон от БНТ. Попитах дали би ми дала възможност да кажа няколко мисли по повод на протеста. С почти враждебен тон ме насочи към някаква девойка. Разбрах от девойката, че тя снима за интернет сайт.
След това успях да науча че репортерката на БНТ се казва Таня Матева и когато се обърнах повторно към нея по име, видях, че тя може и да се усмихва. Попита ме как съм научил името й. В крайна сметка не успях да я проагитирам да ми предостави думата.
Не знам дали някой е разпоредил на репортерите да не дават думата на хора, които имат различно мнение от протестиращите, но е факт, че в основните телевизии това се случваше по изключение. Така телевизиите „демократично“ облъчваха обществото единствено с мнения на участници в протестите.
Следя всекидневно телевизионните репортажи от протестите. С много малки изключения липсват кадри от „птичи поглед“, а изобилстват кадри само отблизо. Защото очевидно някой не иска да се види действителният размер на протестите.
От тази гледна точка имам упрек и към Вас. Цитирам част от Ваше изказване за да разберете за какво Ви упреквам:
„протестите на българиТЕ са закономерен резултат от политиката и действията на министър-председателя. БългариТЕ от месеци протестират под прозорците на Министерския съвет,но там няма никого“. (14.02.2021 г.)
Първо, позволявам си да мисля, че подценявате собствената си роля във вдъхновяването на протестите. А тя не е малка и мисля че за нея трябва да носите отговорност.
Второ, многократно забелязвам във Вашите изказвания подобно използване на пълния член в българския език. У мен възниква въпрос дали сте забравили какво сте учили в училище или съзнателно искате да създадете впечатление за грандиозност, за масовост на протестите.. Защото българиТЕ означава ВСИЧКИ, а под прозорците на министерския съвет е една организирана група за натиск. Не казвам прави ли са или не с исканията си. А Вие говорите за „изригване“ на протестите.
На 31.12.2020 г. в новогодишното си приветствие казвате:
„…храбрите българи, които в малките градове не се уплашиха да излязат срещу местните дерибеи, студентите, които заявиха, че България трябва да бъде европейска демокрация.“
Не знам кой Ви дава информация, но протести в малките градове на България нямаше или бяха изключение. Не студентиТЕ, а малко на брой студенти участваха в протестите.
Пловдив е вторият по големина град в България. Ето Ви пример от тук:
6-ти февруари 2021 г. (Йордановден) около 19:00 часа на площада пред общината, близо до фонтана (на същото място, от което е снимката, поместена по-горе):
На протеста имаше озвучителна уредба и шест души – пример за „изригване“ на протестите. Единият от тях,този ден именник, редовен участник в протестите, дойде за първи път със знамето на Европейския съюз и плакат на гърдите си: „Граждани за истинско развитие на България“ (за разлика от Граждани за европейско развитие на България).
Исках да го попитам какво според него се включва в думата „истинско“, но не успях, защото две жени (също редовни участнички в протестите на тази група, която обикновено се състоеше от 10 – 20 души), остро протестираха срещу появата на знамето на ЕС. По-младата от тях извади запалка и се опита да запали знамето. То обаче се оказа изготвено от практически негорим материал и двата опита за запалване се оказаха неуспешни. Тогава същата жена извади ножица и започна да реже знамето. Приближи се от страни непозната млада, изискано облечена, красива дама, която се обърна към жената със запалката и ножицата с думите: „Това, което правите е престъпление.“ Не беше послушана и се отдалечи. ,Накрая знамето, полунарязано, полуразкъсано беше отскубнато от пръта и хвърлено наблизо в кошче за боклук, а донеслият го именник остана само с пръта на рамо и плаката на гърдите. Двете жени му казаха да отиде на другия протест – също толкова малоброен, който беше от привърженици на ЕС. Изобщо най-масовият протест, който имах възможност да видя, с докарани участници и от областта, не достигаше 1000 души. Тоест долу-горе на 1000 жители на града и областта се пада по 1 (един) протестиращ. Изглежда за това се наложи Бабикян и Хаджигенов да идват на помощ в Пловдив и посред нощ да организират блокирания на улици.
Толкова като пример за „братството, родено на протестите“ в град като Пловдив,

Уважаеми господин Радев,
За да не останете с впечатление, че гаврата с народа при принуждаването му да регистрира повторно законно регистрирани автомобили, е някакво изключение в българската действителност от времето , когато ГЕРБ не беше излязъл или току що се появяваше на политическата сцена , ще ви дам още един пример.
През 2002 година при правителството на Симеон Сакскобурготски бе продаден българската телефонна компания. По-точно 63 % от нея за 230 милиона евро .. Случайно при пребиваване в Прага научих от новините по чешката телевизия, че съпоставимата долу-горе по население и малко по-малка по територия Чешка република е продала не 63, а 50 % от чешката телекомпания, но не за 230 милиона евро, а за 1 милиард и 600 милиона евро. Тоест всеки процент от чешката телекомпания бе продаден за около десет пъти по-голяма сума от всеки процент на българския телеком. Преди да дойде на власт през 2005 г. БСП обещаваше че ще направи ревизия за всички действия на предишното правителство, но вместо това направи коалиция с НДСВ и за този грабеж на държавна собственост бе забравено.
Бих могъл да продължа с примери от подобен род, с каквито разполагам в изобилие. Смятам обаче, че и посоченото до тук е достатъчно за да Ви наведе над мисълта, че задкулисието, мафията, погазването на законността съществуват доста преди да се появят на власт субектите, в които сте се вторачил и които атакувате твърде често с общи фрази, без конкретни доказателства.
В новогодишното си приветствие заявявате още: „Антимафиотският консенсус обединява милиони честни българи у нас и зад граница, а несправянето с пандемията, бедността и ширещото се безправие само потвърдиха неотложната нужда от радикална промяна“ (подчертано от мен – Д.М.) Общи фрази, евтин популизъм с които се търси първосигнална подкрепа. В сравнение с кои страни България не се справя с пандемията? Може би искате да повярвам, че ако беше на власт „братството на почтените, родено на площадите“ в България изобщо нямаше да има пандемия, бедност и безправие?
Уважаеми господин Радев,
Във връзка с честването на годишнината от освобождаването на България от турско робство обвинихте властта, че иска „да карантинира националната памет“.
Министъра на здравеопазването Ангелов с право Ви отговори на този по мое мнение абсолютно несправедлив упрек:
„Това е една много голяма лъжа. Има две възможности. Едната възможност е или президентът лъже, или лъжат президента. Трябва да сме наясно какво точно се случва. По отношение на истината, още вчера, тъй като имаше и вчера коментари, аз съм си приготвил писмото, тъй като истината е само една. Няма две истини. Писмото, което аз съм написал до Дирекция „Държавен протокол“, който организира празненствата в България, казвам следното: Имайки предвид значимостта и символиката на националния празник на Република България 3-ти март, считаме че провеждането на чествания и празнични събития следва да бъде позволено, но ограничено по възможност до събития на открито. Хайде сега ми кажете кое беше забранено на 3-ти март, къде имаше забрана, имаше ли пропусквателен пункт, имаше ли органи на РЗИ, кой беше наказан за това, че е там?
Много ми е трудно когато трябва да обяснявам, аз да се обяснявам за лъжите на хората,които ги изричат. И трябва да ви кажа, че не ми се иска да коментирам повече думите на президента. От миналата година и досега винаги на 3-ти март трябва да коментираме, за мен това е, нека да сложим точка, не ми се коментира. Но когато се изричат толкова много лъжи в публичното пространство, почвам да разбирам обикновените хора, кое точно ги отвращава в политиката. Ето това ги отвращава в политиката. Лъжата“.
Така Ви отговори професор Костадин Ангелов и аз съм напълно съгласен с него.
х
х х

В заключение на писмото си бих искал да ви попитам дали считате, че героите упоменати по-горе и много други неупоменати, които направиха възможна единствената в света противоречаща на закона грабителска и унизителна повторна регистрация на милиони автомобили могат да бъдат причислени към братството на почтените хора? Към братство може би да, но на почтените хора!?!? Твърде едностранчив е погледът Ви върху протестите!
СПОРЕД МЕН АКО МНОЗИНСТВОТО ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ НЕ БЯХА ПОДВЕДЕНИ ОТ ЛЪЖИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СТАНИШЕВ ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ИЗИСКВАНИЯ НА ЕС, АКО БЯХА РАЗБРАЛИ, ЧЕ СА НАКАРАНИ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ЕДНА НЕНУЖНА И ГРАБИТЕЛСКА НАРЕДБА, КОЯТО ПРОТИВОРЕЧИ НА ЗАКОНА, БСП ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ НА ИСТОРИЧЕСКОТО БУНИЩЕ ЗАРАДИ ЛЪЖИТЕ, КОИТО ИЗРЕЧЕ ПО ТОЗИ ПОВОД И ЗАРАДИ ЩЕТИТЕ, КОИТО НАНЕСЕ НА ИКОНОМИКАТА И ГРАЖДАНИТЕ
ПОМОЛЕТЕ СЪВЕТНИЦИТЕ СИ, ПОМОЛЕТЕ И НЯКОГАШНИЯ МОЙ КОЛЕГА РУМЕН ГЕЧЕВ ДА СЕ ОПИТА КАТО ИКОНОМИСТ ДА РАЗКРИЯТ КАКВИ БЯХА ПОЛЗИТЕ ЗА НАРОДА ОТ ТОВА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА СИ „СВЪРШИ РАБОТАТА“ И РЕГИСТРИРА ПОВТОРНО АВТОМОБИЛИТЕ НА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ. ОПИТАЙТЕ СЕ БРАТСКИ ДА ОТВОРИТЕ ОЧИТЕ НА ИЗОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ, КОИТО ТАКА И НЕ СЕ СЕТИХА ДА ВЪРШАТ ВАЖНАТА ДЪРЖАВНА РАБОТА, КАКВАТО СВЪРШИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НАЧЕЛО СЪС СТАНИШЕВ. АКО УСПЕЯТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ТАЗИ НЕПОСИЛНА ЗАДАЧА И ДА ОТКРИЯТ НЯКАКВИ ПОЛЗИ АЗ ПУБЛИЧНО ЩЕ СИ СКЪСАМ ДИПЛОМАТА ЗА ВИСШЕ ИКОНОМИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ ОТ ГРАД ПРАГА, ЧЕШКА РЕПУБЛИКА.

Мислех да Ви пиша още неща, но писмото ми стана достатъчно дълго. Затова накрая си позволявам споделя мисълта си, че колкото сте добър като пилот, толкова сте слаб като политик. Главният Ви недостатък според мен е липсата на знания, безпристрастност и обективност в отношението Ви към политическото статукво. И като гледам снимката Ви пред президентството по време на срещата с подкрепящите ви „почтени“ граждани, без да искам се сещам за един старшина в Кърджали, където служих преди повече от половин век. „Може да си висшист, може да си даже и среднист, може да имаш диплома колкото портала, тук командва старшината Фацов”. Той беше старшина на тридесетина души от една артилерийска батарея. А Вие имате работа с цялата държава, с цял народ. Не изпадайте в социалната демагогия на БСП и политическата истерика на Мая Манолова и компания. България се нуждае от спокоен, трезв анализ на състоянието на политическия живот и адекватни решения. Вдигнатият юмрук в тази обстановка е противопоказен.

НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА ПРАВИТЕ ЛУПИНГИ С ДЪРЖАВАТА. БЪЛГАРИЯ НЕ Е САМОЛЕТ.
Пловдив,
07.03.2021 година. ..


ВТОРО ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ:

Дирекция “Канцелария” – Президент на Република България

Адрес: гр. София, ПК 1123, бул.”Дондуков” 2
Тел: (02)9239333 /централа/
Ел. поща: priemna@president.bg
ВЕБ страница: www.presidentbg

ВТОРО ОТВОРЕНО ПИСМО
до господин РУМЕН РАДЕВ, президент на Република България
от Димитър Н. Митев, живущ в град Пловдив, тел. 0888/704984
интернет адрес: dimitr_mitev@abv.bg, личен блог: www.mitev.eu

Уважаеми господин Радев!
На 7-ми март 2021 г. Ви изпратих отворено писмо. По интернет получих съобщение, че писмото ми е регистрирано в деловодството на администрацията с входящ номер 94-00-445/08.03.2021

Нямам информация дали писмото Ви е предоставено и дали сте се запознал с него. Не вярвам, че е под достойнството Ви на президент и генерал да отговорите на писмото на един редови български пенсионер. По-скоро предполагам, че писмото не е стигнало до Вас.
Настоящото писмо Ви пиша във връзка с нееднократно изразяваната от Вас позиция в подкрепа на почтените граждани, борещи се с корупцията, за справедливост, върховенство на закона и възстановяване на държавността.
В първото си писмо Ви предоставих документални примери за Ваша погрешна оценка на хора, които считате за почтени.
С това второ писмо предлагам на вниманието Ви още един пример за Ваша погрешна оценка. Става въпрос за назначения от Вас за министър на правосъдието професор Янаки Стоилов.

Предлагам на вниманието Ви стенографски запис от пленарно заседание на НС на 16.03.2006 г. Това заседание е посветено на вземане на решение относно предложение на независимия депутат Минчо Христов Куминев да бъде премахнат задължителният краен срок за пререгистрация на автомобилите и смяна на номерата им в съответствие с Наредба на МВР І – 45, приета по време на правителството на Иван Костов през 2000-та година. Професор Янаки Стоилов се изказва като докладчик по разглежданото предложение в качеството му на председател на правната комисия в НС. Подчертаването на част от текстовете е от мен.

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЮНАЛ ЛЮТФИ:
……….Заповядайте, господин Стоилов.
ДОКЛАДЧИК ЯНАКИ СТОИЛОВ: Господин председател, господа народни представители! Както можете да очаквате, нашето становище се отнася само до правната страна на направеното предложение. Предполагам, след това в становището на Комисията по транспорт и съобщения ще се постави въпросът по същество, тоест по целесъобразността на самия срок за пререгистрация на моторните превозни средства.
“На свое заседание, проведено на 15 март 2006 г., Комисията по правни въпроси разгледа проект за решение за отмяна на задължителния срок за пререгистрация на моторни превозни средства.
Проектът за решение е насочен към създаване на задължение за Министерския съвет в 10–дневен срок от приемането на решението да отмени задължителния срок за пререгистрация на моторни превозни средства, с изключение на тази, по отношение на автомобили, които напускат територията на Република България.
В хода на дискусията по проекта за решение народните представители се обединиха около становището, че не е в компетентността на Народното събрание, и в частност на Комисията по правни въпроси, пряко да решава този въпрос, тъй като неговата уредба се съдържа в Наредба № І-45 от 24 март 2000 г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на моторни превозни средства и ремаркета, теглени от тях, която е издадена от министъра на вътрешните работи.
Правилата за взаимодействие между законодателната и изпълнителната власт не позволяват Народното събрание с решение да задължава Министерския съвет да прави преоценка на решение по целесъобразност в кръга на компетентност на изпълнителната власт. Поради това специализираните органи в изпълнителната власт и помощните органи на законодателната власт трябва да отговорят по същество на поставените въпроси за срока на пререгистрация на автомобили.
Народното събрание, ако се налага, може да приеме закон, чрез който да уреди определени отношения, или по пътя на парламентарния контрол да препоръча на правителството, респективно на отделни министри, насоката, в която да бъдат променени техни актове. Поради това е правно недопустимо под формата на решение на Народното събрание да се определя съдържанието на подзаконови нормативни актове.
Комисията по правни въпроси с единодушие от присъствалите народни представители отхвърли проекта за решение за отмяна на задължителния срок за регистрация на моторни превозни средства, внесен от народния представител Минчо Христов Куминев”. Благодаря ви. (подчертаването е мое – ДМ)
По повод на цитирания доклад на професор Янаки Стоилов се налага да направя следните уточнения:
1. Професор Стоилов заявява, че съобщаваното от него становище на правната комисия се отнася само до правната страна на направеното предложение. Същевременно предполага, че след това в становището на Комисията по транспорт и съобщения ще се постави въпросът по същество, тоест по целесъобразността на самия срок за пререгистрация на моторните превозни средства. Според него не е налице въпрос за целесъобразност и законност на Наредба І – 45, а за целесъобразност на срока за нейното изпълнение?!?

2. Съгласно член 141 на Закона за движение по пътищата регистрацията на автомобилите е безсрочна. С наредба І – 45 на МВР регистрацията беше обявена за срочна с краен срок. Според Янаки Стоилов нарушението на закона не спада към правната страна на въпроса.

3. С Наредба І – 45 на МВР е обявен нов стандарт за дизайна на регистрационните номера- с българския трикольор. По принцип новите стандарти, както и съгласно закона за стандартизацията, приет през 2005 година стандартите действат за бъдеще. Но с цитираната наредба на МВР новият стандарт се отнася и за завареното положение и автомобилите трябва да бъдат пререгистрирани.

3. С Измененията в § 3 от Преходните и заключителните разпоредби от Наредба № І-45 от 2000 г. се отнасят за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение /в Закона за движение по пътищата са упоменати /чл. 171/ случаите, при които МПС се спират от движение. Законът бе дописан в смисъл, че МПС се спират от движение в случаите, когато са управлявани със стари регистрационни табели.На това недопустимо от правна гледна точка допълване на закона с ведомствена наредба на МВР професорът по право Янаки Стоилов не счете за необходимо да обърне внимание.

4. През време на кампанията за смяната на номерата масово се налагаше от медиите и отделни политици, че това е изискване на ЕС. В първото си писмо до Вас цитирах тогавашната министърка по Европейските въпроси Меглена Кунева и заместник-министъра на вътрешните работи Камен Пенков като примери за лансиране на тази лъжа в публичното пространство. Истината е, че съгласно регламент 2411 на ЕС от 1998 г. се предвижда при първа регистрация на автомобилите да се слагат регистрационни табели, на които да има и дванадесетте звезди. Така с течение на времето, постепенно, не чрез пререгистриране на регистрирани преди това автомобили!!!, да се постигне уеднаквяване на регистрационните табели в ЕС. За Янаки Стоилов това обаче не се отнася за правната страна на Наредба І – 45 и той не атакува наглата лъжа, че смяната на номерата на автомобилите в България е изискване на ЕС и условие за приемането на страната ни в ЕС.

5. Гражданите със законно регистрирани автомобили бяха подлагани на натиск, глоби и спиране на автомобилите им от движение заради неизпълнение на Наредба І – 45. В резултат на тези действия на КАТ и масовия медиен и политически натиск хората чакаха по 3-4 денонощия пред пунктовете за смяна на номерата. В този хаос за хората, които не желаеха да чакат на опашките „услужливо“ се появиха фирми, които осигуряваха срещу 50 до 200 лева смяна на номерата без чакане на опашка. Янаки Стоилов не коментира създаването на тази образцова корупционна среда.

6. На същото заседание на народното събрание председателят на комисията по транспорт и съобщения Йордан Мирчев заявява от името на комисията: „Ние препоръчахме на Министерството на вътрешните работи и те приеха, очаква се в следващите дни да пуснат указания до своите пунктове за пререгистрация, до 30 май 2006 г., съгласно чл. 185 от Закона за движение по пътищата, да не се санкционират с глоба тези, които са закъснели. Това беше прието като една оперативна мярка и ще продължи, за да може тези, които не са успели да си сменят номерата, а такива ще има, да могат да си свалят номерата, да ги занесат в КАТ и да получат временни номера, но за сметка на това няма да бъдат санкционирани в продължение на два месеца.“

На този великодушен бонус за собствениците на законно регистрирани автомобили да се редят два пъти на опашка, първо за да свалят законните !!! номера и да се наредят на опашка пред пунктовете на КАТ за да получат временни номера, валидни за два месеца, а след това за новите, постоянни номера,професорът по право, председател на правната комисия и виден представител на социалната партия БСП, не реагира.

7. Като депутат Янаки Стоилов се е клел в действията си да се ръководи от интересите на народа. Горепосочените факти свидетелстват за това, че назначеният от Вас за служебен министър на правосъдието грубо е нарушил положената от него клетва като народен представител.

Уважаеми господин Радев,
Вие пледирате за възстановяване на държавността. Питам се с назначаването на Янаки Стоилов за правосъден министър описаната по-горе „държавност“ ли искате да бъде възстановена?
Искам да вярвам, че на базата на изложените по-горе факти Вие ще уволните Янаки Стоилов като министър на правосъдието. Ако счетете за необходимо да получите допълнителна информация за една от най-срамните гаври с българския народ, закона и морала, може да се запознаете с първото ми отворено писмо до Вас. Освен това съм готов при среща с Вас да Ви поднеса допълнителна информация по темата.
Пловдив
08.06.2021 г.

ТРЕТО ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ

PRIEMNA@PRESIDENT.BG – [KAM 94-00-445-[2]]/[26.10.2021]

от:priemna@president.bgдата:26.10.2021 13:45
до:dimitr_mitev@abv.bg

Вашето писмо беше регистрирано в деловодството на нашата администрация с входящ номер Към 94-00-445-[2]/26.10.2021.


Дирекция „Канцелария“ – Президент на Република България

Адрес: гр. София, ПК 1123, бул.“Дондуков“ 2
Тел: (02)9239333 /централа/
Ел. поща: priemna@president.bg
ВЕБ страница: www.presidentbg

ТРЕТО ОТВОРЕНО ПИСМО

до господин РУМЕН РАДЕВ, президент на Република България

от Димитър Н. Митев, живущ в град Пловдив, тел. 0888/704984

интернет адрес: dimitr_mitev@abv.bg,  личен блог:  www.mitev.eu

Уважаеми господин Радев!

На 7 март 2021 Ви изпратих мое отворено писмо с критични забележки и множество факти за действия и бездействия хора, които Вие считате за почтени. Посочих също така мои критични забележки относно Ваши изказвания. Дадох Ви два примера от политическата и икономическа действителност в нашата страна, чрез които илюстрирах становището си, че Вие грешите, когато считате посочените хора за политически почтени. Знаех, че меко казано Вашият политически опит преди да станете президент е недостатъчен и затова си позволих да Ви посоча примери за  развитието на България в светлината на изискването за върховенство на закона за периода преди да дойде на власт ГЕРБ и Борисов, в когото единствено сте се фиксирали.

Нямах щастието да получа отговор от Вас и да науча какво мислите за изнесените от мен факти.

            След това на 08.06.2021 Ви изпратих второ отворено писмо (регистрирано в Канцеларията на президентството със същия номер като първото писмо), посветено конкретно на действия Янаки Стоилов, назначен от Вас двукратно  за служебен министър на правосъдието. Цитирах Ви негов доклад поднесен на парламентарно заседание на 40-то Народно събрание на 16 март 2006 г. Посочих   Ви, че като докладчик на правната комисия при обсъждането на предложение на независимия депутат Минчо Христов господин Стоилов си позволи да не забележи, че обсъжданата наредба І – 45 на МВР, издадена през 2000-та година при правителството на Иван Костов от ОДС, грубо противоречи на конкретни текстове от Закона за движение по пътищата. Всички български граждани, държавни органи и ведомства, с регистрирани автомобили по закон бяха с безсрочна регистрация. С цитираната наредба безсрочната регистрация бе заменена със срочна. И българските граждани, единствени не само в ЕС, но и в световен мащаб, бяха принудени да регистрират повторно законно регистрираните си преди това автомобили. Върховенството на закона бе погазено не от кого да е, а от правителството на ОБЕДИНЕНИТЕ „ДЕМОКРАТИЧНИ“ СИЛИ начело с премиера Иван Костов. В още по-голяма степен това важи за БСП и участниците в правителството на тройната коалиция начело с премиера Станишев. Те не само прегърнаха идеята на „политическия си противник“,  но и я изпълняваха „по социалистически – в съкратени срокове“. Изпълнението на тази наредба не бе в интерес на народа, а тъкмо обратното – ощетяваше и унижаваше българските граждани и нанесе значителни икономически щети на страната.  С тази си позиция като докладчик председателят на правната комисия на 40-то народно събрание се оказа в положението на клетвопрестъпник, тъй като действието му не бе в интерес на народа. 

            На второто отворено писмо, в което Ви предложих да уволните Янаки Стоилов във връзка с фактите, които Ви посочих вече над четири месеца  също нямам отговор.

 С настоящото трето отворено писмо до Вас добавям, че в положението на Янаки Стоилов  се оказа и назначеният от вас два пъти за служебен министър на вътрешните работи господин Бойко Рашков, който в 40-то народно събрание беше заместник-председател на парламентарната комисия по правни въпроси и също не се противопостави на погазването на закона с наредба и не реагира на лъжата, в която огромно количество хора в страната ни все още вярват, че пререгистрацията е била по изискване на ЕС. Налага се да припомня, че Бойко Рашков беше от 1995 г. директор на НСС, до 2001 г (като през 1998 г е преименувана на Специализирана Следствена Служба) и като ръководител на националното следствие  не предприе никакви действия срещу приетата през 2000-та година цитирана Наредба, с която повтарям, бе погазено ясно законово положение, че регистрацията на автомобилите е безсрочна.

Вие арогантно поискахте от Борисов да не се крие под пола или под тога (внушавахте, че той е длъжен да се кандидатира за президент ,след като Вие го приканвате и че е страхливец, щом отказва да се кандидатира), но сам се криете зад папките в чекмеджетата на президентската канцелария, където отлежават без отговор моите две писма до Вас.

            Питам се дали воинската Ви чест като генерал и честта Ви като президент на Република България не повеляват да отговорите на отворените писма, изпратени до Вас не анонимно, а подписани от един редови български пенсионер. Защото темите и примерите, посочени в тях не касаят само българския пенсионер Димитър Митев, а злоупотреба с власт срещу целия български народ. Мълчанието по тези теми ли е Вашият начин да запазите почтеност като висш офицер, политик и човек?

от:дата:
до:

ЧЕТВЪРТО ОТВОРЕНО ПИСМО

PRIEMNA@PRESIDENT.BG – [94-00-522]/[23.02.2022]

от:priemna@president.bgдата:23.02.2022 11:12
до:dimitr_mitev@abv.bg

Вашето писмо беше регистрирано в деловодството на нашата администрация с входящ номер 94-00-522/23.02.2022.


Дирекция „Канцелария“ – Президент на Република България

Адрес: гр. София, ПК 1123, бул.“Дондуков“ 2
Тел: (02)9239333 /централа/
Ел. поща: priemna@president.bg
ВЕБ страница: www.presidentbg

до господин РУМЕН РАДЕВ, президент на Република България

от Димитър Н. Митев, живущ в град Пловдив, тел. 0888/704984

интернет адрес: dimitr_mitev@abv.bg,  личен блог:  www.mitev.eu

Уважаеми господин Радев!

В обръщението си към събралите се 9 юли 2020 г. пред президентството над 2000 демонстранти  Вие заявихте „Благодаря на всички вас, които днес сте тук. Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е случайно. Виждам хора – млади и стари, и това не е случайно! Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си

            По повод на казаното от Вас си позволих си да Ви изпратя  на 7 март 2021г. ОТВОРЕНО ПИСМО,   Поради липсата на отговор   на  08.06.2021 Ви изпратих ВТОРО ОТВОРЕНО ПИСМО  https://czsrv1.mitev.eu/?p=4900  То също остана без отговор и  на 26.10.2021 г. Ви изпратих ТРЕТО ОТВОРЕНО ПИСМО  https://czsrv1.mitev.eu/?p=4900 .Получих информация от priemna@president.bg че и  трите са били  получени в канцеларията на президентството  и регистрирани с един и същ входящ номер: 94-00-445- съответно на 08.03.2021 г., 09.06.2021г. и  на  26.10.2021г. Не получих отговор на нито едно от тях.

            Тъй като допусках, че писмата ми не са стигнали до Вас, аз си позволих на 19.11.2021 г. непосредствено след приключване на официалната част на Вашата заключителна среща  с привържениците Ви преди втория тур на президентските избори  да се обърна лично към Вас в Пловдив на площад Съединение до статуята на съединението. Деловата част на Вашата  среща с привържениците Ви бе приключила. Насочих се  към групата от петдесетина души около Вас. Когато за момент останахте  сам  аз се приближих до Вас. Поздравих Ви, подадох Ви визитната си картичка и Ви казах, че в нея е изписан адреса на моята страница в интернет. След това Ви информирах, че там можете  да прочетете три мои отворени писма до Вас , които са регистрирани в деловодството на президентската институция, но към момента вече месеци наред са без отговор.

-Те не са стигнали до мен досега –отговорихте ми Вие.                                       

– Очевидно пред Вас има филтър, който преценява какво да стигне до Вас и какво не от изпращаните писма и той старателно си върши работата. Писмата ми до Вас са критични и положително  е било налице желание критиката да Ви бъде спестена – казах аз.

Вие  не отговорихте на моето предположение за наличието на филтър който решава кое писмо да стигне до вас и кое не. Взехте визитната ми картичка и я поставихте с лявата ръка  в десния  вътрешен джоб на сакото си. След това последва здраво ръкостискане с мен и аз се отдалечих.  Обещание за отговор на писмата ми до Вас не получих. Дали сте посетил  блога ми и дали сте прочел писмата ми до Вас мога само да гадая. Остава ми само сигурността, че съм направил необходимото да стигнат до Вас пряко и непосредствено.

Уважаеми господин президент!

На 19 февруари се навършиха три месеца от моята среща очи в очи с Вас, а на 7 март 2022 г. ще се навърши една година от изпращането на първото ми Отворено писмо до Вас. След като Ви предадох визитната си  картичка с името ми, електронния ми адрес и името на блога ми www.пitev.eu и Ви обърнах внимание, че публикуваните в него мои отворени писма до Вас са критични, у мен се появи плаха надежда, че може да получа отговор от Вас или от упълномощен от Вас сътрудник.  За съжаление  надеждата ми се оказа напразна и отговор от Вас или от Ваше име няма.

Няма да гадая защо няма отговор. Просто констатирам че ми липсва становище от Вас относно това, че:

  1. С подзаконов акт Наредба І – 45, издадена от МВР през 2000-та година по време на правителството на моя някогашен колега Иван Костов, безсрочната по закона за движение по пътищата  регистрация  на частните, държавните и ведомствени автомобили бе обявена за срочна и бе определен график за смяна на номерата на автомобилите до края на 2006 г.
  2. Правителствата на обявения за „носител на европейските ценности“ Симеон Сакскобурготски и на тройната коалиция начело със Сергей Станишев не намериха нищо нередно в нарушаването на закона с ведомствен подзаконов акт. Нещо повече, по предложение на министърката по европейските въпроси Меглена Кунева  и министъра на финансите Пламен Орешарски срокът за принудителната смяна на номерата на автомобилите бе съкратен до 31.март 2006 година.
  3. Населението на Република България единствено в ЕС бе подложено на масиран политически, медиен и полицейски натиск да изпълнява наредбата. КАТ в ролята на бухалка съставяше актове за неизпълнение на наредбата, а полицейските началници издаваха наказателни постановления за глоби и принудителни административни мерки за спиране от движение на автомобилите със стари регистрационни табели.
  4. Правителството на Станишев излъга, че смяната на номерата на автомобилите е изискване на ЕС. Съгласно приетият през 1998 г. Регламент 2411 на ЕС се изискваше при първа регистрация на автомобилите в ЕС да се дават табели със звездичките като символ на ЕС и така, без никаква повторна регистрация на вече регистрирани автомобили, да се стигне до постепенно уеднаквяване на регистрацията на автомобилите в държавите от ЕС.
  5. Назначихте два пъти за служебен министър на правосъдието и след това предложихте за член на конституционния съд професор Янаки Стоилов, който в качеството му на председател на правната комисия на 40-то народно събрание пропусна да забележи, при обсъждането на Наредба І – 45 на 16 март 2006 г.  че тя грубо  противоречи на действащия закон и по този начин спомогна за нейното оставане в сила. Какъв интерес на народа бе защитен чрез принуждаването му да регистрира повторно, при крайно унизителни условия своите законно регистрирани автомобили?

Уважаеми господин президент!

Повече примери и данни, свързани с натрапването за изпълнение от българския народ  на абсурдната от икономическа и правна гледна точка Наредба І – 45 съм посочил в писмата си до Вас.

      Завършвам с  още един пример, съдържащ се в първото ми писмо до Вас. Става дума за осъществената през 2002г. продажба на 63 % от българската телефонна компания за 230 (двеста и тридесет) милиона евро. В същия конкретен  период, т.е. при същите международни пазарни условия, приблизително съпоставимата с България по територия и население Чешка република продаде 50% тяхната телефонна компания за 1 600 000 000 (един  милиард и шестстотин милиона) евро. А още повече бих се радвал, ако успеете да предизвикате вниманието на съответните органи на държавата по тази тема.

                                                                 Х                                                                

Х         Х

      Признавам, че никак не ми е приятно да Ви пиша такива писма. В определен смисъл това може да бъде и опасно за мен като имам предвид какви интереси засягам. Надявам се обаче, че запознаването с подобни факти ще промени представата Ви за „почтените“ участници  в българския политически живот и ще допринесе за премахването на двойния стандарт, който наблюдавам в сегашните Ви политически оценки. Отправената от Сунгурларе  препоръка към  правителството, че трябва да бъде много внимателно, да знае с кого и с какво си има работа според мен се отнася и за Вас. Трябва да преодолеете според мен едностранчивата си фиксация в Борисов, Гешев, ГЕРБ и паралелното  пълно игнориране на  миналото на тези, които според Вас са „почтени“ борци за върховенство на закона и премахване на корупцията.. Това ще бъде от полза за развитието на политическия живот в страната ни. Нужен ни е президент – обединител, а не разединител. Опитайте се да бъдете еднакво критичен към действията на всички – и опозиция, и управляващи. И да не разчитате на успех в борбата срещу корупцията с такива „почтени“ съюзници като авторите, извършителите и пасивните наблюдатели на описаните по-горе примери.  

Пловдив

23.02.2022 г.

За да се отвори блогът и отделните писма до президента трябва да се използва https://czsrv1.mitev.eu/

Leave a Reply