Archive for март, 2021

Отворено писмо до Тошко Йорданов от партия Има такъв народ

неделя, март 28th, 2021

През 2008 г. след като Габровски районен съд отмени наложената ми глоба за управляване на МПС със стари регистрационни табели и през 2013 г. по повод на интервю на министър Румен Петков се опитах да установя контакт с Шоуто на Слави за да разкажа пред многобройната му аудитория  за това съдебно решение и за кампанията за повторна регистрация. Тогава не намерих интернет адрес на Тошко Йорданов. Когато разбрах, че той ще бъде кандидат за депутат в листата на ИТН в Пловдив аз реших да се възползвам от това обстоятелство и да установя контакт с него.

Публикуваното по-долу Отворено писмо предадох лично на него като водач на листата в Пловдив на 28. март 2021 г. в агитационната палатка на партия “Има такъв народ” в плик заедно с моя визитна картичка. Господин Йорданов ме посрещна приветливо и  без да чете писмото ми даде автограф върху втория екземпляр от писмото с пожелание да бъда смел. Отговор до деня на изборите 4 април не получих. Втори път се срещнах с господин Йорданов при откриването на предизборната кампания на ИТН в Пловдив преди изборите на 11 юли 2021г. . На въпроса ми чел ли е писмото, което му предадох лично, той ми отговори с едно колебливо не. Тогава започнах да му разказвам че в писмото ми става въпрос за мълчанието на Шоуто на Слави за срамната кампания за повторна регистрация на законно регистрираните автомобили на българските граждани. Посочих му и мое предположение, че мълчанието на Шоуто е било под  влияние на тогавашния сценарист Росен Петров – син на генерал Петър Петров (ако не греша някогашен заместник-завеждащ отдел Военен на ЦК на БКП, а след 1990 г.  шеф на КАТ София и на фирма БМВ (безконтактни мултиплексорни вериги) която осигуряваше доставката на регистрационните табели за осъществяването пререгистрация.) След две-три изречения господин Йорданов ме прекъсна, като каза че го  затрупвам с много факти и му е трудно да се ориентира. Предложи следващата сряда да седнем на една маса в заведението срещу палатката на ИТН и да говорим конкретно. Следващата сряда той не се появи. След това няколко  пъти минавах и питах за него, но среща не се осъществи. Писмен отговор не получих  и по интернет, въпреки че той разполага с моя интернет адрес и телефон

. В предизборната кампания за предсрочните избори на 14 ноември 2021 г. отново успях да се срещна с него, седнахме около една маса срещу палатката на ИТН, но разговор не се получи поради нежелание на господин  Йорданов. След две—три разменени изречения от общ характер той побърза да стане от стола и се отдалечи.  

За четвърти път застанах очи в очи с Тошко Йорданов в деня на закриването на кампанията за третите избори на 12 ноември 2021. Поисках да му покажа карикатура от вестник Стършел посветена на него като притежател на „златен пръст“ в бъдещия парламент, но той отказа да я погледне и заяви че не му пука какво е писал вестник Стършел.  

Очевидно мълчанието на Шоуто на Слави вече като партия „Има такъв народ“ за срамната и уникална в световен мащаб пререгистрация ще продължи. Трудно им е да изкажат мнение за това че има такъв народ, който при управлението на тройната коалиция – БСП, НДСВ и ДПС единствен в света бе накаран два пъти да регистрира автомобилите си, които по закон са с постоянна регистрация и табелите с номерата им са постоянни. Нарушен бе и Законът за стандартизацията, съгласно който стандартите в Република България се прилагат доброволно и важат за бъдещето, а не за миналото. Едва ли ще изкажат становище за грубия полицейски, политически и медиен натиск, с който българските граждани бяха подкарани като овце да се редят по 3-4 денонощия на опашките пред пунктовете на КАТ. Няма да изкажат становище и относно лъжата на БСП и КО, че повторната ренгистрация на автомобилите е е била по изискване на ЕС.

Уважаеми господин Йорданов,
Вие сте кандидат на партия Има такъв народ за народен представител в избирателните райони Пловдив – град и Пловдив област. Като гласоподавател от Пловдив се интересувам от отговора на следния казус.
Правителството на тройната коалиция начело със Сергей Станишев проведе уникална в световен мащаб операция. То унизи и ограби българските граждани като ги накара единствени в света да регистрират повторно законно регистрираните си автомобили. Това стана в ускорени срокове в изпълнение на Наредба на МВР І – 45 , приета от правителството на Иван Костов с която бе определен краен срок на валидност на регистрацията и регистрационните табели. С нея бе погазен Закона за движение по пътищата, .. Многодневните опашки пред пунктовете на КАТ доведоха до съществени загуби за държавата и гражданите.
Освен това кампанията бе съпроводена с масиран политически, медиен и полицейски натиск, в който съществен елемент беше лъжата, че пререгистрацията е изискване на ЕС и че това е условие за приемането ни в ЕС.
За тази и други лъжи, които бяха елемент от кампанията, с която успешно бяха заблудени мнозинството от българските граждани, може да получите информация ако прочетете какво писах тогава на премиера Сергей Станишев https://mitev.eu/?p=41 . Отговор не получих.
Тъй като считам че в предстоящите избори е много важно гражданите да бъдат добре информирани за деянията на кандидатите за власт написах писмо и на президента Румен Радев https://mitev.eu/?p=4942 Отговор от него нямам и едва ли ще получа.
Споменавам Ви за писмото си до президента защото в него съм коментирал и Шоуто на Слави по повод на неговото гробно мълчание за мащабната гавра с всички български собственици на автомобили, нарушенията на законите и лъжите за изискване на ЕС.
По-долу Ви препращам писмата, които по време на кампанията изпращах до Шоуто на Слави с надежда, че ще получа достъп до неговата огромна зрителска аудитория и да разкажа истината за тази кампания. Тук само ще Ви посоча, че аз не пререгистрирах автомобила си, поради което два пъти ми съставяха актове, издаваха наказателни постановления и принудителни административни мерки пълни със закононарушения, които две различни съдилища отмениха като незаконосъобразни.
Писмо до Вас не изпратих тогава, тъй като не ми попадна Ваш интернет адрес. Надявам се че сега, при разговор лице в лице,ще получа Вашето становище за мълчанието на Шоуто и на партията Има такъв народ.
Писмото ми и евентуален Ваш отговор ще бъде публикувано в www.mitev.eu където в категория Зона на мълчанието са публикувани поместените по-долу писма.
С уважение: Димитър Митев
Пловдив, 28.03.2021 г.

ОПИТИ ЗА КОНТАКТ С ШОУТО НА СЛАВИ
събота, май 18th, 2013
Подател: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg> добави в адреси

До: ISKAMDUMATA@SLAVISHOW.COM
Относно: Заявка за участие в предаването “Искам думата”.
Дата: Събота, 2013, Май 18 10:29:06 EEST
Уважаеми редактори на Шоуто на Слави,
бих желал българските граждани да могат чрез вашето предаване да научат неизвестни за тях факти относно една мащабна и единствена в света гавра, на която бяха подложени по време на правителството на тройната коалиция.
За какво става дума ще разберете ако прочетете http://mitev.eu/?p=4098. Писмото е до Меглена Кунева, която, доколкото следя предаването ви, е ваша фаворитка.
Същият проблем съм поставил , пред Сидеров http://mitev.eu/?p=3827 , пред Станишев http://mitev.eu/?p=2808, пред Орешарски http://mitev.eu/?p=39, пред Борисов http://mitev.eu/?p=2802, пред Цветанов http://mitev.eu/?p=2980 и много други.
Реакцията е пълно мълчание или отговор в страни от темата. Напразни бяха опитите ми да пробия в медиите по този казус.
Преди няколко години се опитах да повдигна този въпрос и при вас. Изпратих писма до всички лица, ангажирани в предаването ви, които имат публикувани интернет адреси. Не получих нито един отговор.
Сега генералският син не е при вас. Въпреки това оценявам шанса да ми бъде дадена думата по тази тема като по-малък от шанса да улуча три пъти по ред числата за джакпота от тото 2. Все пак изпращам ви тази заявка, защото само отговорът или липсата на отговор от вас може да бъде окончателно доказателство за размера на шанса.
Припомням, че от тази гавра бяха засегнати милион българи, т.е. почти всички собственици на автомобили в страната. Следователно предаването по такава тема би било интересно за огромен брой хора.
Димитър Н. Митев тел. 0888/704984

—-

Александър Вълчев, сценарист в “Шоуто на Слави”
Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: sasho@slavishow.kom
Относно: Второ отворено писмо до С. Станишев и покана за посещение на интернет страница www.mitev.eu
Дата: Понеделник, 2008, Февруари 25 15:17:07 EET
Файлове: (4) Прикрепени файла
Уважаеми господин Вълчев,
позволявам си да Ви изпратя това писмо с надежда то да стигне и до г-н Трифонов.
Надеждата ми, макар и много слаба, е че шоуто на Слави би могло да реагира по въпрос, по който медиите и опозицията се снишават. Разбира се аз съм чувал слуховете, че при Вас има сценарист, чийто баща играе главна роля в уникалната принудителна българска смяна на старите номера на автомобилите. Освен това съм длъжен да Ви съобщя, че в интернет страницата , която Ви каня да посетите, става дума и за шоуто, в което сте сценарист.
e-mail:dimitr_mitev@abv.bg
Избери проверява се с
ГЛАС_В_ПУСТИНЯ.doc изтегли 62.95 KB
Станишев_-_Второ_отворено_писмо.doc изтегли 95.11 KB
Станишев_интервю_табели.doc изтегли 52 KB
СТЕНОГРАМА_16_МАРТ_._ПРЕДЛОЖЕНИЕ_НА_М._ХРИСТОВ.doc изтегли 754.69 KB
Posted in Зона на мълчанието | No Comments »

—–
Христина Вълчева, екип гости в “Шоуто на Слави”
Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: hrisi@slavishow.com
Относно: Второ отворено писмо до С. Станишев и покана за посещение на интернет страница www.mitev.eu
Дата: Понеделник, 2008, Февруари 25 14:56:26 EET
Файлове: (3) Прикрепени файла
Уважаема госпожо/ице Вълчева,
нещата, които Ви изпращам, са уплашили досега много медии и политици и те избягват да се занимават с тях. Може би ще помогнете господин Трифонов да научи, че има такава интернет страница.
Димитър Митев, тел. 0888/704984
Пловдив, 25.02.2008 г.
Избери проверява се с
Станишев_-_Второ_отворено_писмо.doc изтегли 95.11 KB
Станишев_интервю_табели.doc изтегли 52 KB
СТЕНОГРАМА_16_МАРТ_._ПРЕДЛОЖЕНИЕ_НА_М._ХРИСТОВ.doc изтегли 754.69 KB
Posted in Зона на мълчанието | No Comments »

——-
Филип Станев, сценарист в “Шоуто на Слави”
Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: lili@slavishow.com
Относно: Второ отворено писмо до С. Станишев и покана за посещение на интернет страница www.mitev.eu
Дата: Понеделник, 2008, Февруари 25 14:47:43 EET
Файлове: (3) Прикрепени файла
Може би ако материалите, които Ви каня да четете, предизвикат у Вас интерес, ще помогнете те да стигнат и до Слави Трифонов, който не е публикувал свой интернет адрес.
Димитър Митев, тел.М 0888/704984 e-mail:dimitr_mitev@abv.bg
Пловдив, 25.02.2008 г.
Избери проверява се с
Станишев_-_Второ_отворено_писмо.doc изтегли 95.11 KB
Станишев_интервю_табели.doc изтегли 52 KB
СТЕНОГРАМА_16_МАРТ_._ПРЕДЛОЖЕНИЕ_НА_М._ХРИСТОВ.doc изтегли 754.69 KB

—–
Светослав Митев, сценарист в “Шоуто на Слави”
Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: mitev@slavishow.com
Относно: Второ отворено писмо до С. Станишев и покана за посещение на интернет страница www.mitev.eu
Дата: Понеделник, 2008, Февруари 25 14:26:45 EET
Файлове: (3) Прикрепени файла
Може би с Ваше съдействие това писмо ще стигне до Слави Трифонов, който не е посочил свой интернет адрес.
Димитър Митев, тел. 0888/704984 e-mail:dimitr_mitev@abv.bg
Пловдив, 25.02.2008 г.
Избери проверява се с
Станишев_-_Второ_отворено_писмо.doc изтегли 95.11 KB
Станишев_интервю_табели.doc изтегли 52 KB
СТЕНОГРАМА_16_МАРТ_._ПРЕДЛОЖЕНИЕ_НА_М._ХРИСТОВ.doc изтегли 754.69 KB

——
До шоуто на Слави Трифонов
Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: slavi@slavishow.com
Относно: Второ отворено писмо до С. Станишев и покана за посещение на интернет страница www.mitev.eu
Дата: Неделя, 2008, Февруари 17 11:32:37 EET
Файлове: (3) Прикрепени файла
Преди повече от година и половина ви изпратих първото отворено писмо до С. Станишев. Тогава не бях чул слуховете, че сред сценаристите на шоуто има един особено активен, който по семейни причини има интерес в може би най-гледаното телевизионно шоу да не се появи никаква критика срещу бруталната и обективно ненужна смяна на старите табели на автомобилите. Като имам предвид израждането на шоуто и превръщането му в полупорнографско и безвкусно предаване в последно време за разлика от първия път сега вече не очаквам да реагирате по проблема, който засяга практически всички българи. Не знам дали знаете колко губите от постепенното изчезване на социалните мотиви в предаването ви и дали разбирате, че с какво се залива българският гражданин от телевизионния екран не е само ваш проблем.
Димитър Митев, тел.: 08788/704984 e.mail: dimitr_mitev@abv.bg
Пловдив, 17.02.2008 г.
Избери проверява се с
Станишев_-_Второ_отворено_писмо.doc изтегли 95.11 KB
Станишев_интервю_табели.doc изтегли 52 KB
СТЕНОГРАМА_16_МАРТ_._ПРЕДЛОЖЕНИЕ_НА_М._ХРИСТОВ.doc изтегли 717.74 KB

——–
Шоуто на Слави, за Иван Кулеков
Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: kulekov@slavishow.com
Относно: Второ отворено писмо до С. Станишев и покана за посещение на интернет страница www.mitev.eu
Дата: Четвъртък, 2008, Февруари 14 17:53:30 EET
Файлове: (3) Прикрепени файла
Господин Кулеков,
преди повече от година и половина Ви изпратих първото отворено писмо до Сергей Станишев. Досега реакция от Вас няма. Все пак Ви изпращам и второто писмо до С. Станишев, както и коментирана от мен стенограма от 16.март 2006 г. Наред с глупостите, изречени тогава от депутатите от управляващата коалиция, може да забележите и сервилното поведение на депутатите от Атака спрямо тройната коалиция.
Желая Ви здраве. Димитър Митев, тел. 0888/704984, е-mail: dimitr_mitev@abv.bg
Пловдив, 14.02.2008 г.
Избери проверява се с
Станишев_-_Второ_отворено_писмо.doc изтегли 90.31 KB
Станишев_интервю_табели.doc изтегли 52 KB
СТЕНОГРАМА_16_МАРТ_._ПРЕДЛОЖЕНИЕ_НА_М._ХРИСТОВ.docx изтегли 245.59 KB

——–
Теньо Гогов, сценарист в шоуто на Слави Трифонов
Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: tenio@slavishow.com
Относно: Второ отворено писмо до С. Станишев и покана за интернет страница www.mitev.eu
Дата: Неделя, 2008, Февруари 17 15:48:20 EET
Файлове: (3) Прикрепени файла
Избери проверява се с
Станишев_-_Второ_отворено_писмо.doc изтегли 95.11 KB
Станишев_интервю_табели.doc изтегли 52 KB
СТЕНОГРАМА_16_МАРТ_._ПРЕДЛОЖЕНИЕ_НА_М._ХРИСТОВ.doc изтегли 717.74 KB
До Шоуто на Слави за гостуването на Р. Петков
Подател: Dimitar Mitev dimitr_mitev@abv.bg

——-

До: info@ivosiromahov.com
Относно: Гостуване на Румен Петков
Дата: Вторник, 2010, Януари 12 13:38:13 EET
Господин Сиромахов,
от рекламата за Шоуто на Слави разбрах за гостуването на Румен Петков в сряда вечерта. Очаквам, че той отново ще демонстрира пословичното си самочувствие и наглост. Ще бъда щастлив ако му предоставите статията от приложения линк за да види как изглежда в очите на един бивш член на БКП /не членувам в БСП/. Българските медии /включително и опозиционните/ не можаха да преглътнат тази статия и му спестиха заслужена критика.http://www.mitev.eu/?p=25
Всъщност, като имам предвид, че два пъти изпращах имейли на почти всички сценаристи в шоуто по темата и тя бе посрещната с гробно мълчание от всички вас, не очаквам и сега нещата да бъдат по-различни. Но понеже за опит пари не трябват, /имейла е безплатен/, ще направя още един опит.Кой знае, може пък морето да се подкваси.
Повече по темата може да намерите в www.mitev.eu където са публикувани съдебните решения на Районен съд Габрово и Районен съд Карлово. С тях бяха обявени за незаконосъобразни глобите, налагани ми от МВР за управление на автомобила ми със стари табели. /в блога – категория Старите табели законни и категория Театър на абсурда./ Милиони българи бяха подкарани от МВР като овце да висят по три-четири денонощия пред пунктовете на КАТ за да регистрират РЕГИСТРИРАНИТЕ си автомобили – единствени в света. Румен Петков е един от хората, които имат най-голяма заслуга за осъществяването на тази гавра със закона и морала.
Знам, че Шоуто на Слави беше онемяло по този въпрос. Предполагам, че и сега няма да ви се върне говора, но поне ще знаете какво мисли по въпроса един редови българин.
Същото писмо изпратих и на адрес mitev@slavishow.com.
Шест часа преди предаването в пощата ми няма съобщение, че писмата са отворени.