Archive for май, 2013

Красив танц.Duo MainTenanT

петък, май 31st, 2013

 
 
[quote]http://www.youtube.com/watch_popup?v=cWIhXzZT8dE&vq=largeS.[/quote]
Duo MainTenanT

Писмо до Шоуто на Слави

събота, май 18th, 2013
Подател: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>   добави в адреси 
До: ISKAMDUMATA@SLAVISHOW.COM  
Относно: Заявка за участие в предаването „Искам думата“.  
Дата: Събота, 2013, Май 18 10:29:06 EEST  

Уважаеми редактори на Шоуто на Слави,
бих желал българските граждани да могат чрез вашето предаване да научат неизвестни за тях факти относно една мащабна и единствена в света гавра, на която бяха подложени по време на правителството на тройната коалиция.
За какво става дума ще разберете ако прочетете http://mitev.eu/?p=4098. Писмото е до Меглена Кунева, която, доколкото следя предаването ви, е ваша фаворитка.
Същият проблем съм поставил , пред Сидеров http://mitev.eu/?p=3827 , пред Станишев http://mitev.eu/?p=2808, пред Орешарски http://mitev.eu/?p=39, пред Борисов http://mitev.eu/?p=2802, пред Цветанов http://mitev.eu/?p=2980 и много други.
Реакцията е пълно мълчание или отговор в страни от темата. Напразни бяха опитите ми да пробия в медиите по този казус.
Преди няколко години се опитах да повдигна този въпрос и при вас. Изпратих писма до всички лица, ангажирани в предаването ви, които имат публикувани интернет адреси. Не получих нито един отговор.
Сега генералският син не е при вас. Въпреки това оценявам шанса да ми бъде дадена думата по тази тема като по-малък от шанса да улуча три пъти по ред числата за джакпота от тото 2. Все пак изпращам ви тази заявка, защото само отговорът или липсата на отговор от вас може да бъде окончателно доказателство за размера на шанса.
Припомням, че от тази гавра бяха засегнати милион българи, т.е. почти всички собственици на автомобили в страната. Следователно предаването по такава тема би било интересно за огромен брой хора.
Димитър Н. Митев тел. 0888/704984

Христо Бойчев: Сега очаквам взрив пред Позитано

петък, май 10th, 2013

http://frognews.bg/news_54260/Hristo_Boichev_Sega_ochakvam_vzriv_pred_Pozitano/
Христо Бойчев: Сега очаквам взрив пред „Позитано”…9 Май, 2013
|автор: frognews.bg
|177 Коментари
|10895
Христо Бойчев
У нас опозицията и гейовете вечно са репресирани. Изключвам Евгени Минчев, който е по мъж от много лидери. И ако като ляв оглави БСП, ще гласувам за него, казва в навечерието на изборите известният български драматург пред Фрог нюз.
Христо Бойчев е един от най-играните драматурзи в Европа заедно с французойката Ясмина Реза и руснака Василий Сигарев. Пиесите му се играят в 42 страни на пет континента. Роден в с. Орловец, а не Аглавец, както го копират навсякъде. Отличен като Световен победител на световния конкурс за драма на Британския съвет, Лондон 1997, лауреат на наградата Енрико Мария Салерно – Рим, 1999,
Патрон на Бонското биенале в Германия, патрон на Сараевския фестивал – МЕSS, член на «Петровската академия за наука и изкуство», основана от Петър I и почетен гражданин на Полски Тръмбеш.
Христо, всички говорят за компромати. Кажи нещо ново?
Ново няма. Схемата е позната. Човекът с каскета изпраща анонимен компромат и той се появява в медиите. Един запис, втори запис, после почват взривове пред редакции и централи които се предписват като сплашващи свободата на словото. Така че не е изключен някой взрив пред Позитано 20 в навечерието на изборите. Това разбира се няма да промени резултатите, но ще бъде повод за опорочаване на вота и вой до небесата.
Вотът вече е опорочен преди да се е състоял.
Щото се знае резултатът. Вой ще има до Страсбург и обратно. Ще се вие из всички Европейски институции и ще се внушава какво ли не. У нас опозицията и гейовете вечно са репресирани. Изключвам Евгени Минчев, който е по мъж от много лидери. И ако като ляв оглави БСП, ще гласувам за него.
Говорят, че ГЕРБ внушават страх?
На някого внушава със сигурност. На мен не. И не познавам уплашен от ГЕРБ, защото не контактувам с престъпността. Уплашени са БСП и ДПС, щото губят властта.
А свободата на словото?
Опозиционните шоута са най-голямото доказателство за свобода на словото. Който твърди такова нещо нека види шоуто на Слави. Страх, и то истински, съм изпитвал по времето на Станишевия баща, когато спираха пиеси и дишаха в слушалката на телефона, биеха печати по краката за къси поли, бръснеха бради и режеха коси.
Слава богу вече няма комунизъм…
След промените се промениха три неща. Комунистите станаха социалисти, циганите станаха роми и педерастите станаха гейове. Тук разликата между комунист и социалист е колкото между педераст и гей. Вземи „Работническо дело” от 70-те и виж истерията с която се плюеше западната демокрация. Същата истерия виждам и днес, ще я видиш и в коментарите във форума по-долу. Тия хора си препрочитат старите вестници. Как не мръднаха ни крачка интелектуално в пропагандата си. С всичките си кусури Борисов внесе ноу-хау в политиката и заговори конкретни неща на разбираем език. И не плаши народа с вещици.
Като казваш ноу-хау в говоренето какво мислиш за компроматния запис?
На Балканите не псуват само пасивните гейове. В девствените уши на някои лидерки сигурно звучи кощунствено, защото те такива работи не правят. Но не можеш да атакуваш нечий публичен имидж с подслушан интимен разговор. Звучи порнографски. То е все едно да запишеш Манолова и Нинова в леглото, макар, че те са морални и не правят секс.
Споменахте „човека с каскета”, как си го представяш.
Поетесата Миряна Башева има едно велико стихотворение:
Под трънливия венец на гения,
както под каскета на глупака,
има дни на безгранично вдъхновение
както и дни на безпределен вакуум.
Представете си, какво вдъхновение се вихри под този каскет, за да се достигнат такива висоти на духа. Такива поетични висини може да достигне само един гений – геният на злобата и геният на жаждата за власт.
Да поговорим сега прозаично. Леви или десни са перспективите при тази ситуация.
Тук няма ляво и дясно. Има руско и американско лоби. Така двете империите делят влияние в стратегическите райони на света като нашия. Има и една протурска партия, която по мащаб съответства на влиянието на Турция в региона. Такива райони се разбиват на малки държави. Не случайно САЩ разби Югославия. Малка държава със собствена политика може да има само в нестратегически райони – в сърцето на Европа /Швейцария/ и в сърцето на океана – Исландия да кажем, ако въобще е независима.
Съветският съюз беше ляв символ все пак?
Феновете на БСП и до днес свързват Русия със «социализъма». Съветският съюз си беше тоталитарна империя с обръчи от сателитни държави като нашата.
Говориш като русофоб.
Напротив, русофил съм. Фен съм на руската култура. И като автор съм най-разбран и най-показван там. Културните ми интереси са там, но геополитическите интересите на България не са там. Ние имаме нужда от западна икономическа култура. И Русия също – още Петър Велики го разбра и ги ориентира на Запад, затова и до днес са могъща империя. Великите им постижения в литературата са под западно влияние, а не под източно.
Кои бяха пасивите на ГЕРБ.
Много са. Като почнем от бизнеса, та стигнем до липса на законодателни реформи. Най-вече в Съдебната система. По нашата конституция прокуратурата е независима. Прокуратурата е адвокат на държавата, а адвокатът винаги трябва да е зависим от клиента. Най-малкото финансово. Марковски и Доковска независими ли са от клиентите си? Значи всеки престъпник може да изисква отчет от адвоката си, а народът, т.е. държавата, не може да държи сметка на адвоката си? Затова Марковски и Доковска почти винаги печелят делата. През целия преход сме без реален пазач на държавата. И резултатът се вижда.
Май така излиза…
Излиза, че още преди да влезе в съда, мафията води с 2:1, т.е. води с неангажирано следствие и незаинтересована прокуратура. Синонимът на независим е незаинтересован, т.е. няма интерес от изхода на делото. Ние ги чакаме да се самосезират, а те бягат от главоболия. Всеки бяга, ако може, от неприятности – естествен закон. Иди пусни една жалба в прокуратурата и ще чакаш до премаляване. Аз чакам от юли.
Но Станишев не чака?
Да. Подскочиха много странно като ужилени и то за анонимен запис. Ако камерите пред къщата ми запишат крадеца, прокуратурата ще каже, че не са поставени по надлежния ред. А как е поставен човека с каскета не знам. Тази нейна активност, която виждаме сега, е неприсъща за нашата прокуратура и звучи чак подозрително.
Кой може да промени нещата?
Който направи съдебна реформа. Днес се чака за правораздаване колкото за кола през комунизма. А се чака, когато има дефицит. Без нормално правораздаване не може да има нищо нормално, а най-малко нормална икономика.
А който не направи реформа?
Ще си отиде, както СДС, НДСВ, БСП постепенно и т.н.
Кажи нещо все пак и за твоите пиеси. Чух, че постановка на „ Полковника птица” във „Фонда на Руското културно наследство”.
Да. Постановката е блестяща. Ще бъде показана в Сатиричния театър на 18 май. Вземи си билет отсега, докато има. Ще го видят и в Шумен на „Фестивала на българската драма” Ето и плаката:
Въпросите зададе Огнян Стефанов

Писмо до Асол, хем успешно изпратено, хем недоставена поща.

четвъртък, май 9th, 2013

Първоначално се появи надпис, че писмото е изпратено успешно. След това се появи долупосоченото съобщение.
 
Подател: MAILER-DAEMON <postmaster@abv.bg> добави в адреси
До: dimitr_mitev@abv.bg
Относно: Недоставена поща ( Undelivered Mail Returned to Sender )
Дата: Четвъртък, 2013, Март 28 12:32:12 EET
Файлове: (1) Прикрепен файл
За съжаление трябва да ви уведомим, че съобщението,
прикрепено по-долу, не може да бъде доставено
до един или повече получатели.
Следва съобщението за грешка с причината, поради която писмото
не е доставено.
<okokok@abv.bg>: No such user here. Niama nameren potrebitel s takav email
adres.
–- Прикрепено писмо (Отговор на въпрос.) –-
Подател: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>
До: okokok@abv.bg
Относно: Отговор на въпрос.
Дата: Четвъртък, 2013, Март 28 12:32:12 EET
Здравейте Асол,
преди два дни видях във форума на СЕГА следните постинги:

Асол
26 Мар 2013 17:45
Мнения: 3,883
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP Ловки,
ти да не си станал говорител на Митев!? Къде изчезна тоз виден тикволюбител!?
Ловкия
26 Мар 2013 17:47
Мнения: 22,837
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP Де да го знам.
Търсих нещо за Курумбашев и излезе И това… “
както и:
„Асол
26 Мар 2013 17:57
Мнения: 3,883
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP Щото Ловкия е дал линк към блога му. Има интересни нещица (блога )там – май е фризиран “
Позволявам си по този повод да Ви изпратя това писмо, защото няма как да Ви отговоря във форума поради това, че съм доста дълбоко замразен.
През м. януари бях замразен най-напред за шест дни, защото в отговор на постинг с обвинение към мен че съм клеветник, отправено ми от уважаемата Симплифайд Солушънс,
„Митев, много добре те разбрах от първия път. Ето от този:
Mitev
17 Яну 2013 16:49
Мнения: 14,728
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Панайотис,
на мен също би ми било интересно ако Комарницки направи сравнение как е приемана критиката в неговите карикатури от предшествениците на Борисов и от Борисов. Той не може да няма впечатление за техните реакции. Но едва ли ще дочакаме такова сравнение.
Опита се да внушиш, че предшествениците на Борисов са реагирали като него, но Комарницки си е мълчал и ТИ не вярваш, че ще има доблестта да направи сравнение.
А сега го докажи! Ей това, което си написал, докажи. С броене на постинги под карикатурите не става. Става с линкове към реакции на предишните. Най-малкото с един.
Чакам! И ако не дадеш поне едно доказателство, ти, Митев, си клеветник. (Курсивът мой – ДМ)Толкоз.”
аз си позволих нечуваното „нахалство“ да напиша в отговор следното:

„Симпли, първо моля да ме извиниш че ти отговарям със закъснение от няколко часа.
Второ, констатирам, че си изтълкувала превратно постинга ми по отношение на Комарницки. Не употребявам израз като “скатал” за никого, още по-малко за Комарницки. Това си е твоя измислица. Чакаш от мен да проверявам имало ли е реакция от предишните или е нямало.
***
ПП.
Освен това мисля, че по въпроса за сравнение на реакциите на Борисов и предишните относно карикатурите на Комарницки, най-компетентен би трябвало да бъде именно самият Комарницки. Аз обаче продължавам да съм песимист че той ще се заеме с публично сравняване на реакциите на предишните с реакциите на Борисов.”
Бях много изненадан от неочаквана намеса на Сибил. На мястото на звездичките имаше две изречения. В първото, по-краткото, написах на Симплифайд Солушънс че май е забравила за съществуването на презумпцията за невиновност. С второто изречения я призовах тя да докаже че съм клеветник на базата на конкретна съпоставка на мои мнения (оригинални, не според нейно тълкувание) с фактите.
Тези две изречения бяха изтрити и в резултат на това бях наказан без право да давам мнения във форума за шест дни. Сибил не беше посочила кое правило съм нарушил с горецитираните (по памет) изречения.
След изтичането на наказанието от шест дни се включих отново във форума и
тъй като Симплифайд Солушънс продължаваше да ме обвинява ,че съм клеветник, на базата на нейно тълкувание на написано от мен мнение, аз и отговорих по следния начин:
„Многоуважаема Симплифайд Солушънс,
доколкото ми е известно клеветата е подсъдна, клеветникът съответно трябва да носи съдебна отговорност. Ти ме нарече клеветник, съответно трябва да дадеш доказателство в какво кого и кога съм наклеветил. Поставила си ми условие ако не докажа. Не ми се иска да влизам отново в тази дискусия, защото още ми е студено. Все пак ще посоча, че не съм отправял никакво клеветническо твърдение, нито допълнително клеветническо внушение. Затова те призовах да посочиш конкретно мое твърдение (оригинално, не съгласно твое тълкувание) с което да докажеш че съм оклеветил някого. От мен се очаквало да дам поне единствен линк за доказателство. Какво да докажа с този линк? Коя моя теза е недоказана? Кое форумно правило според теб наруших с припомнянето, че съгласно презумпцията за невиновност, след като ме обявяваш за клеветник, ти трябва да посочиш конкретната/ните клевета/и, които съм пуснал във форумното пространство? Консултирай се с юристите във форума ако обичаш. Вярвам,че те ще ти посочат, че не аз трябва да доказвам, че не съм клеветник (както искаш ти), а ти трябва да докажеш, че съм такъв, какъвто си ме нарекла. И се порови в архива да видиш дали има поне един случай в който да съм отправил обидна квалификация към теб или към който и да било от опонентите си.”
Извадих си поука от предишното неочаквано изтриване на част от мое мнение и съхраних написаното. Малко след това постингът ми беше изтрит и вместо него се появи:
„Покажи 30 Януари 2013 17:16
***1.6 Спамът и флудът (едносрични и повтарящи се постинги, както и оф-топици) са недопустими.“
Последва наказание от три месеца.
По-подробно, разбира се ако пожелаете, може да се запознаете с цялата история ако прочетете:
http://mitev.eu/?p=4013 Там посочих и моето мнение за нравите във форума на вестник СЕГА с доста примери за двоен аршин. Посочих и примери за тенденциозно, според мен с предизборни цели, елиминиране за дълъг срок от време на колеги от форума, които не следват господстващата линия на писане във форума и се стремят да бъдат по-обективни в оценките си за ситуацията в България.
Що се отнася до определянето ми като „виден тикволюбител“, мога да кажа, че отчасти сте познала. Наистина много обичам сладки печени тикви. За другото сте в грешка. Не съм виден, ако бях виден,щях всеки ден да се появявам от екрана на различните телевизии. А доколкото имате предвид, че съм любител на Борисов, когото възприемате като тиква, това е още по-голяма грешка. Много пъти съм писал, че за мен той е само и единствено по-малкото ЗЛО от Станишев и Ко.Отбелязала сте, че в блога ми има интересни неща, за което Ви благодаря. Прегледайте обаче още един път категориите в него за Борисов, Цветанов и Дянков. Мисля че ще Ви бъде по-лесно да се ориентирате в каква степен съм „тикволюбител“ и дали въобще съм.
ПП.
Ловкия е отговорил на въпроса Ви къде съм се загубил с краткото „Де да го знам.“ А аз много преди да го запитате му написах писмо. Най-напред ми се изписа „Писмото е изпратено успешно“ Секунди след това се появи второ писмо, че писмото не е доставено. Не знам колегата какъв е и какво работи. Но подобни случаи на хем доставено, хем недоставено писмо съм имал главно с журналисти. Напр. от в-к 24 часа. После при разговор разбрах, че все пак писмата ми са получени и прочетени, но очевидно целта е да се създаде впечатление, че не са получени. Та в случай с писмото ми до Ловкия имам три хипотези: 1) писмото може да е доставено, но да не го е забелязал и прочел, 2) Писмото не е доставено и поради това не е прочетено и 3) Писмото е доставено, прочетено, но по неизвестна за мен причина Ловкия се прави че не знае къде съм се загубил.
ППП.
Опитах се да изпратя писмо и до Симплифайд Солушънс, но се оказа че нейният интернет адрес не работи.
По повод на наказанието изпратих писмо и до издателя на вестника. Отговор няма и очевидно няма да дочакам.
Желая Ви много приятен ден и успехи в живота, като същевременно се извинявам за писмото, с което си позволих да Ви безпокоя.

Иво Инджев: Кар(а)телното споразумение за производство на медийни палачинки

петък, май 3rd, 2013

Иво ИнджевSearch
Кар(а)телното споразумение за производство на медийни палачинки
Няма по-ярко доказателство за рутинната рокада на двата отбора на едно и също задкулисие в българската политика от ротацията на мишените, посочени за оплюване от медиите, които тези кукловоди владеят. Преди изборите през юни 2009 г. тези медии злостно нападаха Бойко Борисов в тон с реториката на първия отбор, известен с абревиатурата БСП. В нощта, в който той загуби вътрешното първенство и на сцената с купата на Съветската армия излезе ГЕРБ, същите медии рязко смениха тона с обратен знак.
Кукловодите обаче също се развиват в рамките на техния особен бизнес да мамят все по-лукаво потребителите на пропагандата им. Този път обърнаха палачинката в движение и нападнаха досегашните господари от ГЕРБ още преди да е ясен с точност крайният резултат от изборите, на които се предлага на н.н. ( „негово нищожество”) електоратът да избира между първия и втория отбор на задкулисието.
Човекът, който сам заговори за „палачинката”, е разочарованият Цветан Цветанов.При последното си гостуване на директора на ТВ 7 Бареков на 15 април той подхвърли тезата за „обърнатата палачинка” . Водещият, превърнал се в един Франкенщайн от операционната на ГЕРБ, се вбеси и започна да напада бившия си началник с фрази като „неприятно ли ви е, че обърнах палачинката” и „ искате ли да ви задавам само удобни въпроси”. Показа му от името на хората с парите кой кара валяка, произвеждащ от употребени политици тесто за палачинки!
Междувременно от скандала с подслушванията стана ясно, че Бойко Борисов нарича „капут” своя медиен Франкенщайн, който на 12 април изчурулика едно демонстративно подмазваческо разговорче със Станишев- гукане, запазено в ТВ 7 преди само за гербери от периода, когато същата телевизия мачкаше розите.
Знам, че повечето читатели на този блог не следят такива „подробности” и дори се дразнят, когато ги „занимавам” с тях, но това е начинът да илюстрирам тезата си, че първият и вторият отбор на задкулисието се „менкат”. В момента на ход отново са онези, които предадоха медийната щафета на ГЕРБ. Задкулисието вече е преценило, че трябва да връчи отново медийната бухалка на старите й стопани. Вижте само докъде са стигнали в този обрат в сайта Bnews, изразител на обръщането на палачинката.
На вашето внимание представям водещите днешни заглавия на стопанисвания ( все още) от същия Бареков сайт, чието императивно звучене не оставя съмнение кого искат да смачкат думите- всяка една от новините е представена с надзаглавие и последващо заглавие без условни наклонения ( сякаш пледиращи да няма условни присъди- само ефективни!). Направо се борави с констатации, независимо, дали са на най-червенеещия социолог Кольо Колев, на големия враг на ГЕРБ Лютви Местан или направо на самия Станишев.
BNews, 3 май 2013
“Непотвърдено
Кола на НСО с Цветанов блъснала друга с бременна
Европейците шашнати
Вулгаризмите на Борисов разтресоха европейската преса
Пресметнато по НК
Разликата между Борисов и Цветанов e 3 г. затвор
Кольо Колев: Цветанов е политически труп
За орязани пари
Тютюнопроизводители освиркаха Цветанов
Голямото чудовище е законното подслушване”
И без да чете повече, на потребителя на тази пропаганда му става ясно, че си има работа с ужасен злодей, за когото журналистическата презумпция за невинност не важи.
С риск да навредя на колегата Витомир, ще добавя като щрих днешното му мълчание в сутрешното новинарско предаване на НВ 7. Водещият буквално бойкотираше публичния побой, на който в негово отсъствие подложиха Цветанов в ефира по време на дълго интервю с уволнен от Цветанов бивш началник на полицията в Стара Загора, от когото изтръгваха отново и отново да каже всичко най-вредно за Цветанов като „клиент” на прокуратурата. Личеше си, че на Витомир направо му е неудобно да изпълнява поръчката да размахва пръчката срещу един паднал вече политик, пред когото в същата тази телевизия допреди няколко седмици раболепно пълзяха.
Не ме разбирайте погрешно: тази статия не е пледоария в защита на Цветанов. Давам доказателства с факти за грозната картинка на българската пропаганда, която е основен управленски инструмент за инквизиране на паднали или падащи политици от страна на онези, които им дърпат или режат конците.
Да обобщя: замисълът на тази управленска схема е да създава усещане за промяна и дори за възмездие във всички възможни сфери на публичността в България, но по никакъв начин да не се разделя с медийната си лаборатория. Менажерията, която кукловодите си отглеждат за целта в нея, демонстрира с поведението си тази подредба на приоритетите, според които на върха на пирамидата в България са не толкова политиците, магистратите или депутатите, колкото кастратите, наети да изпълняват възложените им в харема роли на ласкатели или каратели в зависимост от конюнктурата в рамките на кар(а)телното споразумение.
Това е един истински „симбиоз” на политиката с престъпното унищожаване на медийната свобода в услуга на онези, които плащат за тази услуга. Най-отблъскващото в този факт е обстоятелството, че продажността няма как да бъде привлечена към отговорност по съдебен път: търговията с медийни роби у нас е тънък занаят, в който борсата на журналистическа плът е улеснена от онези, които са готови да се продадат.