4.4.2022 г. Писмо до депутата Радомир Чолаков от ПП „ГЕРБ“

При всички парламентарни избори през 2021 г. по време на предизборните кампании в контакт с представитетли на различните участващи партии търсех тяхно съдействие относно публикуването в значимите медии на писмата ми президента Румен Радев. Депутат в 45-то НС от ГЕРБ ме насочи към господин Радомир Чолаков като към човек, който има широки контакти в медиите и би могъл да ми съдейства в тази насока.

Господин Чолаков демонстрира разбиране към желанието ми, но при трите кампании през 2001 год. твърдеше, че по време на самите кампании с такава публикация ще бъде нарушен закона. Затова му изпратих настоящото писмо с молба за съдействие в началото на април 2022 г., когато нямаше непосредствена перспектива за съвсем скорошни нови визбори.

Информация за среща с президента Румен Радев на 19 ноември 2021 г. в гр. Пловдив

от:Dimitar Mitev (dimitr_mitev@abv.bg)дата:04.04.2022 10:35
до:г-н Радослав Чолаков

Здравейте господин Чолаков! Още един път благодаря за това, че ми предоставяте възможност да се свържа с Вас на Вашия интернет адрес. Изпращам Ви своето четвърто отворено писмо до президента Радев което му изпратих след среща очи в очи с него.

ЧЕТВЪРТО ОТВОРЕНО ПИСМО

PRIEMNA@PRESIDENT.BG – [94-00-522]/[23.02.2022]

от:priemna@president.bgдата:23.02.2022 11:12
до:dimitr_mitev@abv.bg

Вашето писмо беше регистрирано в деловодството на нашата администрация с входящ номер 94-00-522/23.02.2022.


Дирекция „Канцелария“ – Президент на Република България

Адрес: гр. София, ПК 1123, бул.“Дондуков“ 2
Тел: (02)9239333 /централа/
Ел. поща: priemna@president.bg
ВЕБ страница: www.presidentbg

до господин РУМЕН РАДЕВ, президент на Република България

от Димитър Н. Митев, живущ в град Пловдив, тел. 0888/704984

интернет адрес: dimitr_mitev@abv.bg,  личен блог:  czsrv 1.mitev.eu

Уважаеми господин Радев!

В обръщението си към събралите се 9 юли 2020 г. пред президентството над 2000 демонстранти  Вие заявихте „Благодаря на всички вас, които днес сте тук. Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е случайно. Виждам хора – млади и стари, и това не е случайно! Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си

            По повод на казаното от Вас си позволих си да Ви изпратя  на 7 март 2021г. ОТВОРЕНО ПИСМО,   Поради липсата на отговор   на  08.06.2021 Ви изпратих ВТОРО ОТВОРЕНО ПИСМО  https://czsrv1.mitev.eu/?p=4900  То също остана без отговор и  на 26.10.2021 г. Ви изпратих ТРЕТО ОТВОРЕНО ПИСМО  https://czsrv1.mitev.eu/?p=4900 .Получих информация от priemna@president.bg че и  трите са били  получени в канцеларията на президентството  и регистрирани с един и същ входящ номер: 94-00-445- съответно на 08.03.2021 г., 09.06.2021г. и  на  26.10.2021г. Не получих отговор на нито едно от тях.

            Тъй като допусках, че писмата ми не са стигнали до Вас, аз си позволих на 19.11.2021 г. непосредствено след приключване на официалната част на Вашата заключителна среща  с привържениците Ви преди втория тур на президентските избори  да се обърна лично към Вас в Пловдив на площад Съединение до статуята на съединението. Деловата част на Вашата  среща с привържениците Ви бе приключила. Насочих се  към групата от петдесетина души около Вас. Когато за момент останахте  сам  аз се приближих до Вас. Поздравих Ви, подадох Ви визитната си картичка и Ви казах, че в нея е изписан адреса на моята страница в интернет. След това Ви информирах, че там можете  да прочетете три мои отворени писма до Вас , които са регистрирани в деловодството на президентската институция, но към момента вече месеци наред са без отговор.

-Те не са стигнали до мен досега –отговорихте ми Вие.                                       

– Очевидно пред Вас има филтър, който преценява какво да стигне до Вас и какво не от изпращаните писма и той старателно си върши работата. Писмата ми до Вас са критични и положително  е било налице желание критиката да Ви бъде спестена – казах аз.

Вие  не отговорихте на моето предположение за наличието на филтър който решава кое писмо да стигне до вас и кое не. Взехте визитната ми картичка и я поставихте с лявата ръка  в десния  вътрешен джоб на сакото си. След това последва здраво ръкостискане с мен и аз се отдалечих.  Обещание за отговор на писмата ми до Вас не получих. Дали сте посетил  блога ми и дали сте прочел писмата ми до Вас мога само да гадая. Остава ми само сигурността, че съм направил необходимото да стигнат до Вас пряко и непосредствено.

Уважаеми господин президент!

На 19 февруари се навършиха три месеца от моята среща очи в очи с Вас, а на 7 март 2022 г. ще се навърши една година от изпращането на първото ми Отворено писмо до Вас. След като Ви предадох визитната си  картичка с името ми, електронния ми адрес и името на блога ми czsrv 1.mitev.eu и Ви обърнах внимание, че публикуваните в него мои отворени писма до Вас са критични, у мен се появи плаха надежда, че може да получа отговор от Вас или от упълномощен от Вас сътрудник.  За съжаление  надеждата ми се оказа напразна и отговор от Вас или от Ваше име няма.

Няма да гадая защо няма отговор. Просто констатирам че ми липсва становище от Вас относно това, че:

1.     С подзаконов акт Наредба І – 45, издадена от МВР през 2000-та година по време на правителството на моя някогашен колега Иван Костов, безсрочната по закона за движение по пътищата  регистрация  на частните, държавните и ведомствени автомобили бе обявена за срочна и бе определен график за смяна на номерата на автомобилите до края на 2006 г.

2.     Правителствата на обявения за „носител на европейските ценности“ Симеон Сакскобурготски и на тройната коалиция начело със Сергей Станишев не намериха нищо нередно в нарушаването на закона с ведомствен подзаконов акт. Нещо повече, по предложение на министърката по европейските въпроси Меглена Кунева  и министъра на финансите Пламен Орешарски срокът за принудителната смяна на номерата на автомобилите бе съкратен до 31.март 2006 година.

3.     Населението на Република България единствено в ЕС бе подложено на масиран политически, медиен и полицейски натиск да изпълнява наредбата. КАТ в ролята на бухалка съставяше актове за неизпълнение на наредбата, а полицейските началници издаваха наказателни постановления за глоби и принудителни административни мерки за спиране от движение на автомобилите със стари регистрационни табели.

4.     Правителството на Станишев излъга, че смяната на номерата на автомобилите е изискване на ЕС. Съгласно приетият през 1998 г. Регламент 2411 на ЕС се изискваше при първа регистрация на автомобилите в ЕС да се дават табели със звездичките като символ на ЕС и така, без никаква повторна регистрация на вече регистрирани автомобили, да се стигне до постепенно уеднаквяване на регистрацията на автомобилите в държавите от ЕС.

5.     Назначихте два пъти за служебен министър на правосъдието и след това предложихте за член на конституционния съд професор Янаки Стоилов, който в качеството му на председател на правната комисия на 40-то народно събрание пропусна да забележи, при обсъждането на Наредба І – 45 на 16 март 2006 г.  че тя грубо  противоречи на действащия закон и по този начин спомогна за нейното оставане в сила. Какъв интерес на народа бе защитен чрез принуждаването му да регистрира повторно, при крайно унизителни условия своите законно регистрирани автомобили?

Уважаеми господин президент!

Повече примери и данни, свързани с натрапването за изпълнение от българския народ  на абсурдната от икономическа и правна гледна точка Наредба І – 45 съм посочил в писмата си до Вас.

      Завършвам с  още един пример, съдържащ се в първото ми писмо до Вас. Става дума за осъществената през 2002г. продажба на 63 % от българската телефонна компания за 230 (двеста и тридесет) милиона евро. В същия конкретен  период, т.е. при същите международни пазарни условия, приблизително съпоставимата с България по територия и население Чешка република продаде 50% тяхната телефонна компания за 1 600 000 000 (един  милиард и шестстотин милиона) евро. А още повече бих се радвал, ако успеете да предизвикате вниманието на съответните органи на държавата по тази тема.

                                                                 Х                                                    

Х         Х

      Признавам, че никак не ми е приятно да Ви пиша такива писма. В определен смисъл това може да бъде и опасно за мен като имам предвид какви интереси засягам. Надявам се обаче, че запознаването с подобни факти ще промени представата Ви за „почтените“ участници  в българския политически живот и ще допринесе за премахването на двойния стандарт, който наблюдавам в сегашните Ви политически оценки. Отправената от Сунгурларе  препоръка към  правителството че трябва да бъде много внимателно, да знае с кого и с какво си има работа според мен се отнася и за Вас. Трябва да преодолеете според мен едностранчивата си фиксация в Борисов, Гешев, ГЕРБ и паралелното  пълно игнориране на  миналото на тези, които според Вас са „почтени“ борци за върховенство на закона и премахване на корупцията.. Това ще бъде от полза за развитието на политическия живот в страната ни. Нужен ни е президент – обединител, а не разединител. Опитайте се да бъдете еднакво критичен към действията на всички – и опозиция, и управляващи. И да не разчитате на успех в борбата срещу корупцията с такива „почтени“ съюзници като авторите, извършителите и пасивните наблюдатели на описаните по-горе примери.  

Пловдив

23.02.2022 г.

Господин Чолаков,

 Отговор това писмо писмо също все още нямам.

Всичките четири писма, останали без отговор от президента, може да намерите тук:  https://czsrv1.mitev.eu/?p=4900

В първото отворено писмо съм посочил обилна документална информация за действия на така наречените почтени политици, пред които вдигна юмрук президентът Радев.

Като допълнителна информация Ви изпращам и Отворено писмо от мен до Тошко Йорданов, което съдържа информация за почтеността на ИТН. (също без отговор)

Ще Ви бъда безкрайно благодарен ако ми окажете съдействие информацията, за която става дума в писмата ми да станае обществено достояние чрез медиите. Мисля че българският народ заслужава да научи фактите, които описвам в писмата си. Особено в обстановка, когато господства в медиите твърдението на Кирил Петков „никой не е над закона“.

Желая Ви здраве и успех в дейността Ви като депутат.

С уваженине: Димитър Николов Митев

04.04.2022 г. Пловдив

Отговор на това писмо не получих от господин Чолаков . Видях го отново на съвещание с; актива на ГЕРБ / СДС в едната от залите археологическия музей на 25 септември. Присъстваха около стотина души. Аз закъснях и влязох след като акцията вече бе започнала и седнах в края на последния ред. Говориха няколко от присъстващите на трибуната, включително красива млада жена. След известно време телефонът ми иззвъня и аз излязох предварително от залата за да не преча. Дали бяха забелязан от господин Чолаков, при закъснялото ми влизане и предварителното ми напускане на залата, не знам.

Скоро след това мероприятието приключи и кандидат-депутатите излязоха на двора и пред музея в неформални разговори. Господин Чолаков говореше с трима души отвън до оградата на музея. Аз застанах на около три метра от групата с лице към участниците срещу лицето на г-н Чолаков. Не знам дали е отправил поглед към мен и дали ме е забелязал. Почувствах се неудобно да стоя на това място и се отдалечих за малко. При завръщането ми отново видях, че г-н Чолаков говори с друг човек , но вече непосредствено до входа в музея.

Позволих си да се обърна към дамата, която беше останала на предишното място. Разбрах че е юристка и счетох че е добре да и дам визитната си картичка със страницата ми в интернет. Рая Назарян (така ми се представи) взе картата ми с данните и ме изслуша внимателно. Като разбра, че съм искал да говоря с колегата и Чолаков тя предложи да ме свържме с него, но на мен ми се стори неудобно да се натрапвам и да прекъсвам раздговора му в момента и отказах.

В края на кампанията видях г-н Чо;лаков край шатрата на ГЕРБ/СДС до фотана пред сградата на общината с картонена чаша бира в ръка и се приближих към него. Като ме забеляза той изхвърли празната чаша в кошче за боклук и се насочи към мен. Подаде ми ръка и се здрависахме. Интуитивно не го попитах дали към момента е възможна моя поява по повдигната от мен тема в някаква медия. Първо отново се намираме в кампания със забрани, при това в края и, а второ, след като няколко пъти го бях молил ако беше намерил възможност или ако желаеше, сигурно щеше да ми каже. Та така това се оказа засега последната ми среща с него а с това и последната ми надежда че може да получа съдействие за поява по медиите с темата, за която избягват така или инак да говорят всички политици.

Leave a Reply