Archive for май, 2016

Тихомир Стойчев, БСП – ново ръководство 22.05.2016 г.

понеделник, май 23rd, 2016

БСП, ново ръководство, Тихомир Стойчев е роден е на 23 февруари 1953 г. в София Завършил е история във ВТУ „Св. Кирил и Методий“, слушателски курс в Академията на МВР и политология. Специализирал е управление и овладяване на кризи. Работил е на различни длъжности в МВР, в Националната служба за сигурност и в Централната служба за борба с организираната престъпност. Директор на ЦСБОП през 1991-1992 г. Председател на НААФ (Национален антикриминален и антитерористичин форум).
Още от автора
» Не им се връзвайте! Лъжат ни!
» „Хибридна война” даде своите резултати в България – разрушенията са повсеместни
» Национални идеи, доктрини и конфликти. Да продължим към решения!
» Докато България си отива, истински виновни играят театър
» Нормални неща за една ненормална държава
» Българските властници станаха постоянна заплаха за националната сигурност
» Кой чакаше оставката на Вучков?
» За значението на думата селекторат, за котвите и спасителните пояси
» Клаузевиц, „1806” – Историята се повтаря като фарс
» По- лошо е, отколкото го мислим!
» Помощ! Спасете ни от спасителите!
» Проваленият модел днес е Ваша вина. Моля, спрете!
» За калинките, криминалинките и цвет(е)линките
» Тероризмът и терорът като средство – история, традиция, бъдеще
» Безалтернативност, заключена между „калинки” и „криминалинки”
» Зад политическите алтернативи прозира безплодно статукво
» Всички виновни трябва да бъдат наказани
» За Сирийския конфликт и националната сигурност
» Заради статуквото „националният елит“ е готов да пролива и още кръв
» Източник на власт трябва да бъде свободната воля на народа
Автор: Тихомир Стойчев 22.05.2016 | Видяна 5200 пъти
Не им се връзвайте! Лъжат ни!
/Поглед.инфо/ Онзи ден от Сърбия завъртяха страхотна песен – „Систем те лаже”1.
Тия сърби май винаги са били по-борбени от нас.
И по-осъзнати.
А ние зяпнахме за пореден път добре познатите ни политически въжеиграчи, които дори не се охарчиха поне да поосвежат декорите и поизбършат мухъла.
И дочакахме поредните спасители.
Новото ръководство на БСП щяло да бъде на изпитателен срок и без заплати?!
Че то ще е обидно, ако някой от попадналите в него се качи на кола, която е различна от караното негово лично бижу. Да не говорим, че няма кой да започне да получава заплата, в пъти по-ниска от онази, на която е свикнал, било като висок политически деятел, всевластен народен представител, безнаказан дежурен приватизатор, рискуващ да се пореже при броенето на поредните пачки перач на ДДС или зле прикрит крадец.
Щеше да повярваме, че ще има промени, ако не се вгледаме в персоналния списък, от който веднага става ясно, че в БСП нищо не се е случило. Просто след поредния Конгрес все по-рехавият партиен елит продължава да се страхува да не загуби властта, заради което обещава и имитира промени.
Откъде идват част от имената, които са малко свързани с обявяваните на думи ценности от партията. В най- голяма част те, ако не са от досегашните играчи, отговорни за състоянието на държавата, са се крили зад гърба им техни помагачи и съответно хранени хора. Сега са подбрани да станат поредните производители на илюзии и митове.
За сегашната председателка и нейна колежка, интронирана на седемгодишен мандат като омбудсман, припомням, че тези две дами изгряха в БСП, призовани като неизвестни говорещи лица да разпръснат вонята, извинете, вината.
Когато след поредица от изборни загуби, редувани с катастрофални участия във властта и трайна тенденция в масовите загуби на обществена подкрепа и редовната членска маса, виновните от върхушката на БСП направиха своя исторически компромис. Т. е. окончателно се отказа от всички леви ценности, като привлякоха в ръководството и представителството на партията уж нови лица.
Последните пък бяха грижливо отглеждани по най-ретроградна традиция, когато не лични качества, а лична преданост, не класово-партийният подход, а верноподаническо послушание придобиват значение при избор, назначение и кариерно развитие на кадрите. Под егидата на гръмката „Политическа академия”, регистрирана и ръководена от С. Станишев и Ивелин Николов, се вихреше процес, който трябваше да увековечи „лидерите” и тяхната „линия”. Единствен резултат се оказа безконечното набъбване на листите за кандидати за партийна и държавна власт със средна възраст, достатъчна за всичко друго, но не и за да докажат, че множеството дипломи не са без покритие. А натрупаният житейски и професионален опит не им стига дори за безопасни самостоятелни решения поне за себе си.
Че кадрите са важно нещо за всяка партия, стана ясно.
Настанени в коридорите на властта, те се прочуваха не с политически успехи, а с разнасяне на цветни „прашки”, жартиери и бикини по ежедневните „купони” и групова гонка с имащи ролки столове по коридорите.
Традицията да не се водят протоколи лишават окончателно обществото от правото да научи някога, че нямащи трудов стаж съветват поставени над тях себеподобни. А тази симбиоза единствено гарантира политическа и управленска немощ. Това осигури на коалиционните партньори на БСП(БЛ или както се казва поредният ерзац-продукт) удобно прикритие за продължаване на традиционния грабеж, договорен от Кръглата маса, един огромен театър, целящ да заблуди, че „български преход” и „демокрация” са съвместими.
Сега в множество варианти и сценарии се редуват имена на хора, политически партии, движения и коалиции, но истинските режисьори остават неколцина нашенски предатели, приели да служат на „Новия ред” заради собствени зависимости.
Именно те осигуряват хаоса с всяко следващо партийно, политическо, властово или кадрово решение, като позволява едно малцинство да се разпореди с общественото богатство, обричайки България.
В това време национални предатели, „политически елит” и откровенни престъпници заеха ролята на колониална администрация, претендиращи да се впишат в редиците на световния елит, който възприема представителите на нашия политическия джамбазлък като най-обикновенни прислужници и пандизчии.
За тях няма значение кой от коя партия е, кой е президент, премиер, министър.
Ролите отдавна са разпределени и договорени.
А участието предплатено, без да се отчита обезценяването и риска.
Поредните претенденти за слава май се надценяват предвид състоянието на партиите въобще. Ако се съди по излъчваното представителство на квотен принцип на делегати за конгресите БСП, членската маса се е свила значително.
А за състоянието ѝ надолу сочат множество примери.
В една софийска районна партийна организация от двадесет и няколко кандидати за народни представители преди последните избори, над половината бяха на средна възраст под 25 години, но сочеха дипломи от поне по два чужди университета и няколко езика. Повечето сочеха тежки длъжности като „мениджър” и „изпълнителен директор” в чуждоземно звучащи фирми, за които скоро ставаше ясно, че са всъщност на „мама и тате”. Преобладаващо партийната обвързаност сочеше „първо поколение социалисти”, изглежда по примера на председател от БСП, допълзял до най- висока държавническа позиция, станал после възвисил се до съсобственик на верига от СПА центрове, заедно с „наследник на тате”, венчан за партийни постове. Иначе за редовни участници в театралните политически сценарии позиция извън властта не съществува.
Малкото останали хора в България и изританите в емиграция техни близки отлично знаят това, но липсва обществена енергия и социални умения, които да осигурят промени с легални средства.
А подобно състояние обещава опасен и неясен хаос.
На този фон е смешен напънът на „новото” политическо ръководство на БСП, на която и да е традиционна българска партия, които със своето минало имат наглостта да се представят за национална управленска алтернатива.
Просто ни поднасят поредната лъжа.
За последната Партия ще обясня защо.
Първо, бил съм в нея и я познавам достатъчно.
А ще съм непримиримо критичен заради:
огромната умишлено ликвидирана и отблъсната обществена подкрепа;
подмененият традиционен български морал;
допуснатото безнаказано и криминално унищожаване на устоите на държавната власт и икономиката;
умишленото разпиляване на огромния човешки и кадрови потенциал;
умишленият отказ от идейно-политическа същност;
отказ от гарантиране с политики на обосновани национални и обществени интереси, свързани с тях приоритети и цели;
заради тотален отказ от участие на безпринципна основа във властта, разяждаща корупция и верига от национални предателства;
Това няма как да се чуе от сегашното ръководство, в което личат подбрани имена.
Новата председателка не отрича връзката си със СДС и се гордее с неясната приватизация на активите на задгранични български фирми, където уж била назначавала или пазила кадри, свързани с „лявото”.
Кой, кого, за колко – историята и удобно разложената власт мълчи.
Във веригата приватизации бяха изковани новите „братства” на обречените на власт „вечни спасители”, изпълващи по начин на създаване и участие определенията за организирани престъпни групи от най-мафиотска традиция. В тези сенки не е никога ясно откъде изпълзяват нови пълчища, жадни за власт, която след това употребяват единствено за себе си и своите благодетели.
И както в мафиотските структури, под отговорност обичайно попадат най-незначителните фигури, защото в страни като България това е законодателно и институционално обусловено, докато международните институции и лидери се правят, че ни критикуват.
Досущ както на международните политически сцени.
В списъка на новото ИБ(Политбюро) на БСП изпъкват имената на неколцина придворни, нарцистично и почтително припкали около „цар”, склонен срещу тлъста лепта да изиграе ролята на политическа алтернатива, докато зад него си отдъхнат и трупат „давностни срокове” опасно сближилите се в криминалните традиции елити.
За цвят някои изградиха образи на дисиденти, други на „напуснали Партията заради несъгласие с акта на деполитизация”, като се ешелонираха в подстъпите на властта срещу обет за пълно послушание.
Напуснал БСП, за да стане царствен вицепремиер, днес обещаващ играч в новото ръководство казва, че за негово решение следва да се пита някогашния председател Георги Първанов. Явно човекът не иска персонално да носи вина за участие в правителството на НДСВ, което просто продължи разграбването. А финансов колега на „нашия” изнесе зад граница и после ограби милионни фондове. Докато вицепремиерът, дотогава селски учител, когато трябваше да санкционира с подпис вече извършената крупна кражба, изпрати нищичко не вдяващия заместник, интуитивно подписал с особено мнение.
С подобни стъпки мафията укрепна.
В редицата на новото Политбюро на БСП личат поне няколко имена от личния слугинаж, осигурил меко „слизане” от властта на дългогодишен председател на софийската организация, който като министър възнагради с Панаир и други крупни материални придобивки провинциален тарикат, клел се във вярност на всевъзможни партии и велможи. Благодетелят пък публично се кокошинеше при един партиен контейл в НДК, пред очите на гладуваща България, че около препълнените маси има достатъчно хора, които можели да си купят всеки по едно…НДК?!
През целия преход стана традиция в разните директорски бордове охолно да си докарват тлъсти добавки към министерските и депутатски спестявания подбрани партийни лидери. И дори генерали на прехода. Събрани заедно от материални интереси, за тях загуби значение, че преди единият е наричал всички членове на БСП „сръбски мекерета”. Всъщност май днешните „нови надежди” на БСП тогава не са и се сънували овластени комунисти или социалисти. Та затова им е все едно кой кого и как е наричал онези, които днес претенциозно настояват да представляват политически.
Днес борецът с „чуждите мекерета” и воин за партийна принципност е омекнал от текли към него по частни и държавни канали тлъсти приходи.А най-младите попълнения на Лявата и 100 годишна са поредните брошки на ревера на каките и батковците от „първите редици”.
Новите „ако слушкат, ще папкат”.
Ако не, аут!
Личат повсеместно следи, водещи от партиите към криминалните групировки, прикривани от внимателно подбирани във властите кадри на всички равнища, докато плеяда вътрешни министри и главни секретари неистово пищят каква опасност за националната сигурност е „битовата престъпност и корупцията”, срещу които се хвърлят с поредна стратегия или план.
Иначе „международният тероризъм и радикализъм” са опасност, защото застрашават властта, включително световната.
Докато организираната и трансгранична престъпност, обединени с корупцията, осигуряват пазар на криминални стоки и услуги, от които се ползват националните и международните монополи и политически елити.
А те заедно нямат необходимост да се борят един с друг.
Личат в новото Политбюро и имена на съвсем млади и неопитни хора.
Прехранващите се със слово и перо нерядко се заблуждават, че от тях нещо ще зависи.
Не, уважаеми наивници.
Както няма да зависи и от артисти, изиграли в живота роли, които нямат общо с тяхната човешка същност и ценности. Но изиграли ролята да вкарат България в НАТО, като объркат и без това силно увредената ценностна система на левите партии, изоставени в потоците на външно финансиране и зависимости да бъдат единствено безмълвни свидетели на задълбочаващите се кризи.
Та едва ли някой ще очаква нова и успешна роля.
Май по-скоро младата лъвица въвлича във водовъртежа на бъдещата си неминуема катастрофа фигуранти, с които успешно да се оневини.
А един млад публицист и журналист, сам създал си ореол на непримирим борец за принципи и идеи, се е приготвил да служи за забавление на заседанията на посветените партийни играчи. Те с голямо удоволствие допускат подобни пеперуди да припкат до изказвания по форуми, дори ще озвучават словцата им и подсилят инакомислието. След което ще подлагат предложенията му на гласуване, което предварително ще обричат да не бъдат приети. Така хербарият от уникални екземпляри в коридорите на „Позитано” ще се обогати с нови.
Говоря от позиции на участник в Пленум на БСП, на който се взе решение да се обследва и задават въпроси по „миналото на Бойко Борисов”, което по-късно цялото ръководство се загрижи да не се случи.
В този ред си припомням, че в ръководството на БСП с интерес бяха създавани, а после четени произведения като „Корупцията – основен елемент в управлението на СДС” и множество доклади, обобщаващи данни от криминалните прояви на прехода.
Това са действия, целящи даване на знаци за опозиционност.
А след идване на власт, такива се скриват в най-дълбокото дъно на партийните чекмеджета.
Със сигурност документи и програми с подобен знак са готвени, четени и обсъждани и в други партии, в които също предназначението на подобни творби е не да сложат началото на битка с престъпността, а да създадат инструменти за скрито въздействие и безпринципни договорки при поредното разпределение на властта.
Свидетели сме как тежката държавна и политическа администрация се увеличава успоредно със средствата за нейната издръжка. В същото време с корупцията и престъпността се изпращат да се борят подбирани все по-некомпетентни кадри, които просто нямат способност да го направят.
Сега към поредната порция избори се подхожда с въвеждането на още по-префинени техники. И пак от старите играчи.
Разпределени са ролите за различните НПО, псевдо- и нео- движения, до един радетели за „национално единство и прогрес”, „за национално спасение”, чиито програми и декларации по традиция от години завършват с „Да живее България”, подсмихвайки се лукаво при това.
В сравнение с такива сценаристи и актьори, дори г-жа Кунева май излъчва повече свежест с пионерската готовност да рапортува за поредните успехи.
Всъщност на последната права преди изборите всички като един ще плеснат и ще се прегърнат, пресметнали кой от многото „проекти за заблуда” ще се окаже най-печеливш.
Заблудените ще сме отново масата!
Иначе жалко за поредните напъни и на международните играчи.
Горките западноевропейци и янки, сякаш не познават балканското, еле па българско притворство. Османското и ориенталското така ни е попило в душиците, че самите им родоначалници на въпросните мурафети трудно ще ни надминат.
Русия уж ни е сърбала попарата, но и нейното чиновничесто, скрито в удобните кресла на политиката и дипломацията, явно не смее да информира обективно какво се случва, докато като гледа към значително по-важните за нея конфликтни региони.
Опасно се получава, че от един момент насетне става все по-вероятно всички да спрат да се занимават с Балканите. Още по-малко в България.
Нищо че сега на изток и на запад летят едни и същи кавалкади от български тарикати, представящи се според дестинацията за световни величини, готови да изиграят поредната читалищна постановка.
Сега гледат да осигурят афишите им да се лепят през сезона и поливат финансово без да ги е еня, че публиката напуска заради бездарната им игра.
__________________________
1 Sistem te laze, https://www.youtube.com/watch?v=hEr0J4hjuK8
Тагове: БСП, ново ръководство,
Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели
Donka Stoqnova
Още през 1997 г стана ясно,че за истински опозиционни партии няма място в България.Когато хладнокръвно бе изтъргувана и Партията ,и държавата/най-вече!/за благото на няколко семейства.И за мир,да-срещу военни бази.Те ни пазят сега,нали!?Безплатно!Оттогава всичко е читалищно театро.
Like · Reply · 38 mins
Elka Taneva
Прав сте,г–н Стойчев,лъгаха и продължават да лъжат.Хареса им,да са от бандитския т.нар.политически елит.
Like · Reply · 2 hrs
Ivanka Ganeva · МГ „Баба Тонка“
жестоката истина „и за да докажат, че множеството дипломи не са без покритие. А натрупаният житейски и професионален опит не им стига дори за безопасни самостоятелни решения поне за себе си…Традицията да не се водят протоколи лишават окончателно обществото от правото да научи някога, че нямащи трудов стаж съветват поставени над тях себеподобни А тази симбиоза единствено гарантира политическа и управленска немощ…Май по-скоро младата лъвица въвлича във водовъртежа на бъдещата си неминуема катастрофа фигуранти, с които успешно да се оневини…Опасно се получава, че от един момент насетне става все по-вероятно всички да спрат да се занимават с Балканите. Още по-малко в България….“- чудесно и точно описано, за мен лично болка без удовлетворение, че хипотезата ми вероятно е точна, ЗАЩОТО НОСИ БЕЗНАДЕЖДНОСТ
Like · Reply · 4 hrs
Теньо Тенев
И защо толкова загадъчно? Сякаш е предназначено за тези, които си го знаят и без да са чели материала. Но за какво е тогава статията и каква е ползата за другите – тези, които искат да научат нещо или има нужда да им го припомнят?
Иначе отсъствието на „новост“ в избора се усеща интуитивно, но друго си е с конкретни аргументи.
Like · Reply · 2 · 6 hrs
Sonya Encheva
Не им вярваме г-н Стойчев.!Но и финалът е апокалептичен.!Сами не можем , а и никой не се интересува от нас …дори матушка Русия.На доизживяване сме! Естествен отбор -който оцелее.Безнадеждно като в Дантевия „АД““О,ВИЙ ,КОИ ПРИСТЪПЯТЕ ТОЗ ПРАГ,НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ!“