Archive for the ‘Кореспонденция с М. Кунева’ Category

Трето писмо до г-жа Меглена Кунева

петък, април 26th, 2013

 
Госпожо Кунева,
На 4. 04.2011 г. по повод на ваше интервю ви изпратих следното писмо: http://mitev.eu/?p=2957. Повече от три месеца то оставаше без отговор, поради което на 14.07.2011  го изпратих на всичките ви сътрудници в кандидатпрезидентската ви кампания.Това изглежда ви постави в неловко положение пред тях и вие се видяхте принудена да ми отговорите на 11.08.2011 г. със следното писмо http://mitev.eu/?p=2948 . Възмутен от лъжите, демагогията и манипулативните твърдения,съдържащи се в него, аз ви изпратих на 21.08.1911 г. второ писмо. http://mitev.eu/?p=2942 .  Година и осем месеца оттогава отговор нямам. За мен това означава, че не сте в състояние да опровергаете доказателствата, с които ви уличих  за лъжите, които написахте и ми изпратихте.
   Днес българските граждани са облъчвани ежедневно с вашите предизборни послания от рода на „да на нормалността“. Същевременно милионите българи благодарение на цензурата и сервилността на медиите не могат да научат, че за вас е нормално:
 1. Да лъжете, че от пререгестрицията на автомобилите у нас е зависело приемането на България в ЕС;
 2. Да лъжете, че пререгистрацията е изискване за приемането на България в зоната на Шенген;
 3. Да лъжете, че българските граждани не можели да пътуват в страните от ЕС с автомобили, които са със стара регистрация,
 4. Да не намирате нищо нередно в това, че тази унизителна и единствена в света повторна регистрация на законно регистрирани автомобили с безсрочна по закон (чл. 141 на ЗДвП) регистрация бе извършена на тройно по-висока цена в сравнение с цената за първа регистрация в Германия.
  За вас е нормално да търсите зад буквалния смисъл на закона неговия „точен“ смисъл, което в случая да ви позволи да приемете, че законодателят с термина безсрочна регистрация дава възможност на изпълнителната власт да слага краен срок, т.е. да я прави срочна. Не искам  да си представя какви „нормални точни“ тълкувания ще правите на законите ако все пак влезете във властта. Имам предвид интервюто ви, в което казвате „…благодарение на екипа, който имам, ще направим успешно правителство и аз мога да бъда начело на това правителство“.
 
  За вас очевидно е нормално навсякъде да тръбите че сте за диалог с гражданите и същевременно да не реагирате на поканата, която ви отправих
„ПП. Ако въпреки всичко продължавате да считате, че правдата по темата е на ваша страна, нямам нищо против  участие в публична дискусия с вас. За мен медиите по тази тема са затворени. Вие се радвате на медиен комфорт. На ваше разположение съм ако уредите публично обсъждане на темата в някоя от медиите.“
 Мълчите и бягате от дебат по тази тема,защото с основание се боите, че след такъв дебат милионите българи, които изтърпяха рекета и унижението от многодневните опашки  пред пунктовете на КАТ, ще видят какъв е истинският ви политически профил и  с основание ще нарекат движението „България на гражданите“ движение „България на измамените граждани“. И в предстоящите избори ще получите в най-добрия за вас случай само гласовете на ваши роднини и евентуални напазарувани гласове.
 
Димитър Митев, Пловдив, тел. 0888/704984
26.04.2013 г.
 
ПП. Това писмо, както е евентуален, макар и много малко вероятен отговор от вас ще публикувам в блога си www.mitev.eu 
 
 
Организационен отдел
02 / 843 38 00
office@grajdani.bg
 Съобщението Ви беше изпратено успешно!
 
Пресофис
02 / 843 38 01
press@grajdani.bg
 
Съобщението Ви беше изпратено успешно!

Коментар за М. Кунева в "OFF News"

четвъртък, май 31st, 2012
http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/61816/kuneva-ot-bryuksel-ek-pokaza-palniya-proval-na-upravlyavashtite 
 

Митев казва:

Вместо коментар предлагам три писма. По повод на едно интервю на г-жа Меглена Кунева във в-к „24 часа“ (4. април 2011 г.) аз и написах критично писмо http://mitev.eu/?p=2957 . След няколко месеца кандидат-президентката благоволи да ми отговори http://mitev.eu/?p=2948. Възмутен от наглите манипулации и откровени лъжи аз и написах второ писмо. http://mitev.eu/?p=2942 На второто ми писмо очаквано отговор не получих, въпреки че оттогава измина повече от половин година.
Тъй като госпожа Кунева има амбицията да играе съществена роля в българския политически живот и тъй като в повечето случаи медиите я представят като луната – само от светлата и страна, мисля че ще бъде полезно възможно най-голям брой български граждани да прочетат тази автентична кореспонденция за да могат да си създадат информирано мнение за бившата еврокомисарка. Още повече, че засегнатите от нейните действия бяха милиони българи, мнозинството от които и до този момент не знаят истинската роля на тази дама в гаврата, на която бяха подложени.

00

Гласувай за
(Коментарът бе одобрен от модератора и не беше изтрит)

ГЛАСОВЕ, Материал за М. Кунева и коментари – мои и на "приятели".

сряда, март 14th, 2012

 

Кунева: Няма да вляза в схемите на ГЕРБ

14.03.2012 / 10:24 от: ГЛАСОВЕ

 

Меглена Кунева отхвърли предположенията, че “България за гражданите” ще влезе в коалиция с ГЕРБ. Аз няма да вляза в схемите на партията на Бойко Борисов. Моите поддръжници не са щастливи с управлението на ГЕРБ, не им харесва престъпността, корупцията и спекулата, заяви Кунева. Комплиментите, които Борисов и Цветанов отравят към нея през последните седмици тя определи като „смесица между ухажване и малко бой”.Първо ми подават малко моркова, а след това в медия близка до ГЕРБ ме разбиват, представяйки ме като човек, който иска само кокала и властта.
Спомнете си, че само преди няколко седмици бях обвинена лично от Борисов, че съм в основата на подписването на АСТА. После се оказа, че всичко това не е вярно, но аз не мога да тичам, след всяка приказка на премиера, заяви Кунева.
Тя призна, че на този етап все още не може да каже кога ще се появи нова партия, изградена върху нейното сдружение “България за гражданите”.
Създаването на партия е важна крачка, трябва голяма обществена енергия, формацията трябва да е с големи перспективи и в никакъв случай да не е вождистка, обясни Кунева.
Тя разкри, че е напуснала официално НДСВ, защото е искала да бъде искрена и коректна към бившите си съпартийци и да знаят дали и в бъдеще ще могат да разчитат на нея.
Сама избрах пред кого да бъда отговорна и това са онези 10 000 души, които вече са членове на “България за гражданите”, категорична бе Меглена Кунева
 

Димитър Митев
14.03.2012 / 17:30

 
Кунева старателно се опитва да играя ролята на луната на българския политически небосклон.С помощта на сервилните медии тя представя пред публиката само светлата си страна. За съжаление тя има и тъмна страна, но показването и е затруднено. По повод на нейно интервю още преди да се кандидатира за президент миналата година и изпратих отворено писмо в което коментирах нейна конкретна инициатива, засегнала милиони хора в България.   http://mitev.eu/?p=2957rn      След продължително мълчание и след като изпратих писмото на всичките и сътрудници, г-жа Кунева благоволи да ми отговори. http://mitev.eu/?p=2948rn  Голямото количество демагогия и откровени лъжи в писмото и до мен ме накараха да и напиша второ писмо.   http://mitev.eu/?p=2942   .    Измина повече от половин година, но отговор на второто си писмо нямам и не вярвам да получа. Мисля че е добре да прочетат това второ писмо хората, които трудно се ориентират в словесната еквилибристика на госпожата и не познават проблематиката, засегната в кореспонденцията помежду ни. А след това ако искат да гласуват за Кунева.

Димитър Митев
14.03.2012 / 17:32

 
Кунева старателно се опитва да играя ролята на луната на българския политически небосклон.С помощта на сервилните медии тя представя пред публиката само светлата си страна. За съжаление тя има и тъмна страна, но показването и е затруднено. По повод на нейно интервю още преди да се кандидатира за президент миналата година и изпратих отворено писмо в което коментирах нейна конкретна инициатива, засегнала милиони хора в България. \r\nhttp://mitev.eu/?p=2957\r\nСлед продължително мълчание и след като изпратих писмото на всичките и сътрудници, г-жа Кунева благоволи да ми отговори. http://mitev.eu/?p=2948\r\nГолямото количество демагогия и откровени лъжи в писмото и до мен ме накараха да и напиша второ писмо. http://mitev.eu/?p=2942 Измина повече от половин година, но отговор на второто си писмо нямам и не вярвам да получа. Мисля че е добре да прочетат това второ писмо хората, които трудно се ориентират в словесната еквилибристика на госпожата и не познават проблематиката, засегната в кореспонденцията помежду ни. А след това ако искат да гласуват за Кунева.

Димитър Митев
14.03.2012 / 17:39

 
Моля за извинение за повторното отпечатване на коментара ми.
 
 
–––––
 
 
Около четири часа след публикуването на моя коментар се появи само следното мнение:
 
жабока Боко
14.03.2012 / 21:27

 
„Кунева и сервилни медии“…представяли само светлата и страна… Е това е най новия герберастки виц. Боже прибери си вересиите барабар с цветенцата/герберчета/ч взеха да вонят.“

ПП .
Вчера,12. 03. 2012 г. Кунева участва в предаването „Нещо повече“ на програма Хоризонт (БНР), а днес малко след 8 часа сутринта трибуна и бе дадена в „Здравей България“ по Нова Тв.,,,,,,,
 
––––––––––
 
 
Реших да предложа на ГЛАСОВЕ кореспонденцията си с Меглена Кунева. В  графата контакти открих следния адрес:

контакти

Имейл: glasove.bg@gmail.com
088 4 24 98 25 Георги Киряков – ГЛАСОВЕ
и изпратих следното писмо:
 

Подател: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>   добави в адреси 
До: glasove.bg@gmail.com  
Относно: Кореспонденция с Меглена Кунева.  
Дата: Четвъртък, 2012, Март 15 12:04:47 EET  
Уважаеми господин Киряков,
позволявам си да Ви изпратя с молба за публикуване във Вашия сайт три писма – две мои до Меглена Кунева и едно нейно, което тя изпрати в отговор на първото ми писмо до нея. На второто ми писмо нямам повече от половин година щастието да получа отговор от кандидатката за активна роля в българския политически живот.
Вашият сайт е посещаван от много хора. Мисля че ще бъде полезно с оглед по-точната ориентация на читателите Ви относно госпожа Кунева те да могат да прочетат какво е написано във въпросните писма. Това е тема, която практически отсъства от дебатите около плюсовете и минусите на г-жа Кунева като претендентка за активна роля в политическия живот на страната ни. За мнозина това е непозната страна от дейността и позициите на Меглена Кунева.http://mitev.eu/?p=2957 – това е първото ми писмо до госпожа Кунева.
http://mitev.eu/?p=2948 – това е отговорът на госпожа Кунева.
Милиони българи бяха засегнати в резултат на инициативата на госпожа Кунева, за която става дума в първото ми писмо. Милиони хора трудно ще се ориентират в нейната словесна еквилибристика, манипулативни твърдения и откровени лъжи. Поради това ми се струва важно да Ви предложа за публикуване и моето второ писмо до госпожата в отговор на нейния отговор.
Надявам се че ще публикувате тези автентични материали и ще дадете възможност на повече български граждани да се запознаят с тях. Предварително Ви благодаря.
С уважение: Димитър Митев, Пловдив,тел. 0888/704984

 
Поради досаден пропуск се наложи да изпратя още едно  писмо с линк за второто ми писмо до М. Кунева .

Подател: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>   добави в адреси 
До: glasove.bg@gmail.com  
Относно: Второ писмо до Меглена Кунева  
Дата: Четвъртък, 2012, Март 15 12:11:14 EET  
Господин Киряков,
забравих да Ви дам линк за второто ми писмо.
http://mitev.eu/?p=2942 Моля да ме извините за този пропуск в първото ми писмо до Вас.
Димитър Митев. Днес, 16.03.2012 г.  отново влязох в ГЛАСОВЕ0. Не видях да са публикувани писмата до Кунева и нейното до мен. Но пък за сметка на това видях следното:Арабаджиев15.03.2012 / 18:37

 
„Димитър Митев“ е добре познатият пациент на лудницата в град Н, който постоянно кисне в селската поща и чака писмо от Кунева. Въобще не се съмнявам във фройдистката проблематика на тяхната кореспонденция, нямам желание да я научавам. След луната той сигурно ще ни запознае с писмата си до слънцето на политическия небосклон и т.н. галактика.

Арабаджиев
15.03.2012 / 18:37

 
„Димитър Митев“ е добре познатият пациент на лудницата в град Н, който постоянно кисне в селската поща и чака писмо от Кунева. Въобще не се съмнявам във фройдистката проблематика на тяхната кореспонденция, нямам желание да я научавам. След луната той сигурно ще ни запознае с писмата си до слънцето на политическия небосклон и т.н. галактика.

Арабаджиев
15.03.2012 / 18:38

 
„Димитър Митев“ е добре познатият пациент на лудницата в град Н, който постоянно кисне в селската поща и чака писмо от Кунева. Въобще не се съмнявам във фройдистката проблематика на тяхната кореспонденция, нямам желание да я научавам. След луната той сигурно ще ни запознае с писмата си до слънцето на политическия небосклон и т.н. галактика.

Арабаджиев
15.03.2012 / 18:39

 
„Димитър Митев“ е добре познатият пациент на лудницата в град Н, който постоянно кисне в селската поща и чака писмо от Кунева. Въобще не се съмнявам във фройдистката проблематика на тяхната кореспонденция, нямам желание да я научавам. След луната той сигурно ще ни запознае с писмата си до слънцето на политическия небосклон и т.н. галактика.

Тетевен
15.03.2012 / 19:47

 
Този с писмата е луд и няма никакъв сайт на написания адрес. Изминало повече от половин година и нямало отговор хахахахаха

Мария
15.03.2012 / 20:04

 
Харесвам „Гласове“ и затова съм много разочарована от появата и тук на човека, който се представя като „Митев“, тъй като често срещам неговите писания в различни сайтове. Това са някакви обсесии, основно фокусирани върху Миглена Кунева и придружени с манията, че някакви хора непрекъснато пишат срещу него самия в интернет, което реално е отчасти вярно, доколкото този човек е досаден за всички наоколо.

Царист
15.03.2012 / 21:16

 
Госпожа Кунева е образована и интелигентна жена и й желая успех с новата партия! Разни графомани и милиционери с изфабрикувани „сайтове митев еу“ са много под нейното ниво.

 Отговорих само със следното:
Митев
16.03.2012 / 18:23

 
Явно мобилизацията да бъде укротен лудият Митев е била голяма.

Митев
16.03.2012 / 18:37

 
“ Мария 15.03.2012 / 20:04 Харесвам „Гласове“ и затова съм много разочарована от появата и тук на човека, който се представя като „Митев“, тъй като често срещам неговите писания в различни сайтове. Това са някакви обсесии, основно фокусирани върху Миглена Кунева и придружени с манията, че някакви хора непрекъснато пишат срещу него самия в интернет, което реално е отчасти вярно, доколкото този човек е досаден за всички наоколо. „
 
Мария, да бяхте научил/а поне малкото име на г-жа Кунева, а? Прав/а сте, няма никакви пнисания срещу мен в интернет, това е моя мания, не е действителност. Още по прав/а сте, че съм се фокусирал основно върху Меглена Кунева. Не съм обърнал никакво внимание на Станишев и с-ие, на Костов и с-ие, на Кобурга, Цв. Цветанов, на Б. Борисов и т.н. и т.н. Всяка страничка от www.mitev.eu доказва Вашата абсолютна правота. ПП. Забравил/а сте да препоръчате на администратора на този форум да изтрива немедленно всеки мой постинг. Написал/а сте само някакво „разочарована съм…“ По-категорично трябва, по-категорично!

Коментар под материал за М. Кунева от 24.02.2012 г.

събота, февруари 25th, 2012

Свободно слово 

Меглена Кунева: Кризата дава възможности

февруари 24, 2012
 
http://www.svobodnoslovo.com/%d0%bc%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%bd%d0%be/ 
 
Моят коментар:
Какво е мнението ми за Меглена Кунева всеки ще разбере ако прочете двете мои писма до нея и нейният отговор на първото ми писмо. На второто ми писмо до нея нямах „шастието“ да получа отговор. Предполагам, че всеки сам може да си направи извод за истинското лице на тази дама с претенции за голяма роля в българския политически живот.
Ето и самата кореспонденция.
http://mitev.eu/?p=2957 – моето първо писмо до г-жа Кунева.
http://mitev.eu/?p=2948 – отговор на г-жа Кунева, изпратен ми след няколко месеца след като запознах целия и щаб със съдържанието на първото ми писмо.
http://mitev.eu/?p=2942 – второ мое писмо до г-жа Кунева, останало без отговор повече от половин година вече. Добре е да го прочетат хората, които трудно се ориентират в словесната еквилибристика на юристката г-жа Кунева.
 
След изпращането на коментара се появи следното съобщение от модератора на сайта Свободно слово:

Няма коментари за “Меглена Кунева: Кризата дава възможности”

 1. Димитър Митев: Your comment is awaiting moderation.
  февруари 25th, 2012 at 11:10 Какво е мнението ми за Меглена Кунева всеки ще разбере ако прочете двете мои писма до нея и нейният отговор на първото ми писмо. На второто ми писмо до нея нямах „шастието“ да получа отговор. Предполагам, че всеки сам може да си направи извод за истинското лице на тази дама с претенции за голяма роля в българския политически живот.
  Ето и самата кореспонденция.
  http://mitev.eu/?p=2957 – моето първо писмо до г-жа Кунева.
  http://mitev.eu/?p=2948 – отговор на г-жа Кунева, изпратен ми след няколко месеца след като запознах целия и щаб със съдържанието на първото ми писмо.
  http://mitev.eu/?p=2942– второ мое писмо до г-жа Кунева, останало без отговор повече от половин година вече. Добре е да го прочетат хората, които трудно се ориентират в словесната еквилибристика на юристката г-жа Кунева.ПП.
  Преди около 10 дни изпратих писмо до администратора на този сайт с молба да бъдат публикувани трите ми писма. До момента не забелязах те да са публикувани. Не знам каква е причината за това.С уважение: Димитър Митев.
 
Коментарът изпратих на 25.02.2012 г. от полето под статията.  Малко след 11:30 ч. коментарът ми бе одобрен и се появи в списъка с коментари.
 

Афера.Бг публикува кореспонденцията ми с М. Кунева.

събота, февруари 11th, 2012

Кореспонденция с Меглена Кунева – публикуване в Афера.бг и коментари
 
              На 09.02.2012 г. изпратих следното писмо до Афера.бг:
Позволявам си да ви изпратя две свои писма до Меглена Кунева и едно нейно до мен. Кореспонденцията се осъществи по време на кампанията на Кунева за президентските избори. В тази кореспонденция са документирани откровени лъжи и демагогия на мераклийката да играе важна роля в българския политически живот. Бих се радвал ако с Ваша помощ тези писма стигнат до по-голям брой читатели. Поздрави! Димитър Митев.”
              Молбата ми бе уважена като заедно с кореспонденцията ми бе публикувана и още една статия, която преди това бях публикувал в сайта си, но тя не е моя. Двата материала са обединени от Афера.бг и са пуснати без съкращения  под заглавие „Мазмантийството на Меглена Кунева в хрониката на една кореспонденция” http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=20798&Itemid=31 (в рубриката „Скандално”)
              Сърдечно благодаря  на администратора на Афера.бг  за дадената възможност повече хора да се запознаят със съдържанието на писмата.
               Тук си позволявам да публикувам коментарите, които се появиха под публикацията. Защото два от тях са особено симптоматични и вероятно са от един и същи автор, макар и подписани с две различни имена. Става дума за първия и последния от долупоместените коментари.  Те добре илюстрират образа на новия/ите „демократичен/ни” цензор/и и начинът им на действие.  (Първят по време  коментар е от името на Стефан, а после е публикуван коментарът от името на „читател“)
 
ПП.
Във форума на в-к Сега има автор, който е писал същите неща за мен, но правилата на форума не позволяват да разкрия името му.  Всъщност, архивът на форума е на разположение и който иска може да намери в него кой е писал, че Митев страда от обсесия и че е форумният Мирча Кришан.
 На 18.02.2012 г. надникнах отново в Афера.бг и видях че са се появили още два коментара. Много приятно бях изненадан че единият от тях беше на сина ми Никола. Благодаря Коле. 🙂

Показване 5 на 11 коментари

Отлична публикация!
Автор: Никола Митев Дата: 16-02-2012 21:35

От години живея в чужбина, и ще призная, че не ми е останало много с какво да се гордея за това че съм Българин. 
Гордея се обаче от начина, по който баща ми си отстоява правата. 
А това, че някоя овца ще го нарече луд за това че мисли, е по-скоро комплимент. Който смята, че може да го обори с факти и доводи, нека ги публикува.
 

» Съобщи за нередности в коментара

предателка
Автор: ivan v () Дата: 14-02-2012 18:10

предателка
Автор: ivan v Дата: 14-02-2012 18:10

Тази кунева-пръмова трябва да е в затвора за национално предателство!А червените и подържници да си декларират доходите от клакьорство.

 
 
 
[-] Скрий коментарите
Жалко е за сайта, който уважавах
Автор: Читател Дата: 10-02-2012 17:53

Уважаема Afera.bg – журналистически разследвания и актуални новини, 
Толкова ли ниско в дълбините паднахте, за да се занимавате с пошлости от типа на тези, които сте публикували? Това какво е – журналистическо разследване? Актуална новина? Или някой и на вас ви нашепва, че трябва да се оплюе всичко, което е по-различно от ясно видимата простотия и наглост на сегашното управление? Жалко, ако „управленците“ толкова много ги е страх, че е възможно все пак някой да е по-умен и с по-голям авторитет от тях!
Преди да публикувате тези „откровения“ защо не попитахте кой и какъв е лицето Митев?

 
 
              „Да
Автор: Ариман Дата: 10-02-2012 12:33

То цялото правителство таквоз бре Митев ,виж как им светят червените комунистически задници.Като пътни светофари са постоянно червено -не преминавай. 
Пълно с доносници , милиционери , партийни кадри на партията майка -БКП ,БКП.Все мазмантии.

 
[+] Покажи коментарите
 
[-] Скрий коментарите
..
Автор: aiko Дата: 10-02-2012 12:16

Мазмантийството – присъщо за нашите политици. Само тя да е – с мед да я храниш.

 
 
 [-] Скрий коментарите
До Стефан
Автор: Михаил Дата: 09-02-2012 23:57

Лудостта присъства и реално в романа – в образа на Мунчо. Той „следва” главния герой от самото начало на повествованието. Очевидец е на среднощното убийство във воденицата (знае най-голямата и най-страшна тайна) и присъства като сянка на героя във всеки важен момент. Неслучайно в края на романа, когато ужасът и страхът завладяват хората и преобръщат съзнанието им, а героичността е заменена с унизително треперене пред поробителя, Мунчо е единственият, осмелил се да протестира. В хаоса, настъпил след въстанието, само лудият има дързостта да изрече мислите си и да остане верен на делото. В тази морално преобърната действителност, когато духовната „лудост” е унищожена (Огнянов, Соколов, Рада, Кандов умират геройски), тя се запазва единствено в замъгленото съзнание на действително луд човек. За Вазов тази аналогия съдържа моралната оценка на събитията и поведението на българина. Творецът с горчива ирония разказва за пробуждането и отрезвяването на народа, оказал се неподготвен да се жертва в името на идеала. „Лудостта” не успява да вземе връх над трезвостта и практицизма, а инстинктът за самосъхранение и оцеляване се оказва много по-силен от смелостта, решителността и готовността за саможертва.

 
» Съобщи за нередности в коментара
[+] Покажи коментарите
 [-] Скрий коментарите
„Тихата вода е най-дълбока“
Автор: Атанасов Дата: 09-02-2012 22:57

Димитър Митев си е съвсем наред с главата (прегледайте му страницата). 
За написаното по-горе благодаря на екипа на Афера.бг.

 
» Съобщи за нередности в коментара
 [-] Скрий коментарите
Стефане,
Автор: Хм Дата: 09-02-2012 22:31

не знам дали е болен, но ми изглежда прав. Без да съм специалист по темата.

     
[+] Покажи коментарите ние пак сме тук
Автор: gogo () Дата: 09-02-2012 20:45
[-] Скрий коментарите ние пак сме тук
Автор: gogo Дата: 09-02-2012 20:45
Да те са пак тук при нас и ни поучават как да живеем.Децата,снахите,зетьове и роднини на ЦК членове отново ни управляват.Сами сме си виновни още от 1989.Голямата тояга трябваше да играе.За да се стигне до демокрация в народите на юг в Европа са необходими около 10-15 години военно положение.Лошото е че 1989 г.нашите военни баха комунисти и много мързеливи.
 
 » Съобщи за нередности в коментара
[+] Покажи коментарите извод
Автор: гражданка () Дата: 09-02-2012 20:41
[-] Скрий коментарите извод
Автор: гражданка Дата: 09-02-2012 20:41
Браво, добре написано и с доста фактически данни. Мнозинството от българите й вярват на сладките приказки и гласуват за нея- без да я познават. Дано повече се знае за мераклиите за власт и не грешим отново!
 
 » Съобщи за нередности в коментара
[+] Покажи коментарите Кой е Митев?
 
[-] Скрий коментарите Кой е Митев?
Автор: Стефан Дата: 09-02-2012 19:47
Не може да се подигравате с нещастието на хората. Това е един недобре с главата човек, обсеснат от темата за регистрационните табели. Той се подвизава във форума на „Сега“, където се отдава на дълги излияния по болната му тема. Това е един български Мирча Кришан, за когото е нужна специализирана помощ. „

Първо писмо до М. Кунева

събота, август 27th, 2011

                                               от мен – ДМ                              До г-жа Меглена Кунева
                                                                                     бивша еврокомисарка и евентуална
                                                                                     кандидатка за президентка на РБ.
                   Госпожо Кунева,
                   с приближаването на изборите за президент на България вашето име все по-често се появява в медиите. Все по-често българските граждани са медийно подготвяни  за ваше евентуално участие в тези избори като кандидатка за президент.
                   Днес, 04.04.2011 г. във в-к „24 часа” е публикувано интервю с вас пак по същата тема. Вие посочвате (не само в това интервю) че още не сте решила дали ще се кандидатирате или не. С настоящото отворено писмо до вас аз се опитвам да ви помогна да вземете  решението, което според мен ще е правилно.
                   Вие сте с висше юридическо образование. Работила сте от 1991 до 2001 г. като правен съветник към Министерския съвет на РБ. През този период, по точно през 2000-та година, при управлението на премиера Иван Костов, МВР приема известната Наредба І -45. С нея българските собственици на автомобили бяха задължени в срок от пет години да подменят талоните и регистрационните табели на автомобилите си. После срокът бе удължен до края на 2006 г.
                   По време на управлението на тройната коалиция, вие, в качеството ви на министър по въпросите на европейската интеграция и Пламен Орешарски като министър на финансите предложихте и правителството одобри срокът за смяната на номерата и талоните на автомобилите да бъде съкратен до 31 март 2006 г. Така поне твърди в свое изказване в НС тогавашният министър на вътрешните работи Румен Петков.
                   Съзнателно не ви питам за ролята ви в приемането на Наредба І – 45 през 2000-та година, защото не знам точно с какви задачи сте била натоварена в това време. Но не мога да не ви задам в качеството ви на инициаторка на съкратения срок за безумната пререгистрация на регистрирани автомобили следните въпроси:
                   1. В съответствие с чл. 141 на ЗДвП с някои малки изключения (например временен внос) автомобилите в България са с БЕЗСРОЧНА  регистрация. Защо вие като юрист по образование и министър по въпросите на европейската интеграция не забелязахте, че с цитираната по-горе наредба се нарушава законова разпоредба и безсрочната регистрация се заменя със срочна?
                    2.   В днешното си интервю заявявате: „Обикновено, когато се изкривява законът, това се връща обратно като бумеранг. И наранява и убива. По нещо от всеки у нас – достоинство, надежда, уважение към властта и обществото, към себе си”. Под това ваше красноречиво твърдение се подписвам с две ръце. И питам. След като по ваша и на Пл. Орешарски инициатива българите бяха подгонени като стадо на опашки пред пунктовете на КАТ за да регистрират в съкратен срок  регистрираните си автомобили, т.е. след като с наредба на МВР грубо бе погазен закон, чувствате ли се от морална гледна точка подходяща за участие в изборите за държавен глава?
                   3. От 2001 г. до избирането ви за еврокомисар през 2007 г. вие бяхте главен преговарящ на България с ЕК. Не ви ли направи впечатление, че никъде в ЕС няма практика повторно да се регистрират регистрирани автомобили?
                   4. Във връзка с т. 3. – защо мълчахте за лъжата на правителството на Станишев, че смяната на номерата на автомобилите е изискване на ЕС? Как се чувства съвестта ви по този въпрос?
                   5. Кампанията по смяната на номерата и талоните продължи и през 2007 г. В качеството ви на еврокомисар за защита на потребителите как гледате на факта, че ненужната пререгистрация на регистрирани автомобили в РБ се осъществяви на тройно по-висока цена от цената за регистрация на автомобил в Германия например? В днешното ви интервю чета:  „Не ми е нужен пост, за да работя в интерес на България” и по-долу продължавате: „А силни ли сме в обичането на страната си, на хората около нас”? Голяма трябва да е любовта ви към хората в България щом не се смутихте от това, че те бяха принудени по три-четири денонощия да чакат на унижаващи човешкото достойнство опашки  пред пунктовете на КАТ за да спазят наредба, която противоречи на закони. И трябва много добре да сте запозната с интереса на България, щом не се развълнувахте от факта, че по време на тези опашки бяха загубени милиони работни дни и съответно не беше произведен брутен вътрешен продукт за повече от сто милиона лева.
                   6. ЕС изисква от България 90 % от движещите се автомобили да са със застраховка Гражданска отговорност. Била сте правен съветник в МС. По време на пика на кампанията по изпълнение на наредбата на МВР сте министър. На 16 март 2006 г. в НС в отговор на критика от ОДС, че не е този начинът (чрез пререгистрация) да се изпълни това изискване на ЕС тогавашният председател на ПГ на КБ  и последващ министър на вътрешните работи Михаил Миков (също юрист по образование) пита патетично  в парламента критикуващия го: „ Като не е този начинът, кой е?”  Защо нито той, нито вие не се сетихте за чл.171 от ЗДвП, в който е записано, че МПС без затраховка ГО се спира от движение до сключването на такава? Защо не се сетихте за тази законова разпоредба, а счетохте за нормално да се изпълни изискването на ЕС чрез смяна на номерата на автомобилите?  Какво да си мисля за вас –  че сте  юристи, които не познават българските закони или че сте недобросъвестни и служите на користни интереси, а не на интересите на народа, каквато клетва сте полагали?
                   7. И още един път за законите. В чл. 5 от  Закона за стандартизацията е записано, че стандартите в РБ се прилагат доброволно. Това важи за храните, с които се трови българският гражданин, но не важеше за Наредба І – 45 на МВР. На българските граждани бе наложено ретроактивно действие на стандарта, за изпълнението на който бе издадена въпросната наредба. Вместо новия стандарт да се прилага само за нови регистрации на автомобили, с медиен, политически и полицейски натиск от КАТ българските граждани  единствени в света бяха принудени повторно да регистрират законно регистрираните си автомобили. Като в крайна сметка получиха регистрационни табели, които не отговарят на изискванията на ЕС.
                   8. Не знам, г-жо Кунева, дали ви е известно, че по въпроса за регистрацията на автомобилите съществува  регламент 2411 от 11.03.1998 г. с който е определено как трябва да изглеждат регистрационните табели на автомобилите в ЕС.  Той е задължителен за прилагане при първа регистрация на автомобилите в страните-членки.
България бе приета за член от 01.01.2007 г. Но чак до втората половина на 2008 г. регистрацията на автомобилите у нас се правеше в съответствие с цитираната наредба на МВР и България не спазваше цитирания регламент. През този период бяха регистрирани в разрез с изискването на ЕС над 600 000 автомобила. Вероятно с цел отново някога в бъдеще да се проведе масирана кампания по пререгистрация. През това време вие бяхте еврокомисар за защита на потребителите, но не се намесихте регистрацията у нас да се извършва в съответствие с изискванията на ЕС. . Защо?  Вие си знаете.
                   9. На 3.11. 2006 г. вие отговаряхте на питане по темата за смяната на номерата, отправено ви по моя инициатива от депутатката Мария Капон. Тук за илюстрация на отговора ви, който беше под всякаква критика ще посоча само следния пасаж:
                   „От цитираните разпоредби е видно, че не става дума за продължаващ натиск на управляващите, а за привеждане в изпълнение на вътрешен нормативен акт. Мисля, че това дава и отговор на въпроса дали операцията е ненужна и дали, когато става дума за изпълнение на нормативен акт, който не е оспорен и е действащ от 2000 г., може да се говори за някаква дискриминация.   Аз зная, че невинаги е лесно да се изпълняват законите и всички ние имаме проблем с това – имаме проблем с изпълнението им навреме и с безпроблемното им приложение, но както са казали юристите: “Дура лекс – сед лекс” – „Суров закон, но закон”. Важно е да имаме правила!
                   Тук ще посоча само че или нямате представа как бе осъществявана пререгистрацията, или нагло заблуждавате с думите, че не става дума за продължававщ натиск. По-долу изобщо не се смущавате от издигането на наредбата на МВР в ранг на закон и говорите, че не е лесно да се изпълняват, както и категоричното Суров закон, но закон. Не закон, госпожо Кунева, а наредба, която противоречи на закони. Защо това не ви вълнува, няма да се опитвам да гадая, защото няма да е във ваша полза. Може да си припомните всичко, което сте казали в отговор на питането като прочетете http://www.mitev.eu/?p=365. Предполагам, че няма да ви бъде приятно, но е възможно да ви бъде полезно когато размишлявате дали да се кандидатирате за държавен глава на България или не.
                   Заявявате в днешното си интервю: „ Не искаме да имаме лоша политическа класа. А участваме ли в политиката? Не искаме децата ни да напускат България. А ние, живеейки тук, принадлежим ли към нацията си? Не искаме институциите ни да са слаби. А контролираме ли ги, за да ги направим силни? Това са въпроси. Когато им отговорим, ще знаем ко лко е дълъг пътят до то ва, което искаме да сме. В този разговор и в тази работа участвам. Без колебание.”
                   Да, не искаме да имаме лоша политическа класа, но имаме това, което не искаме. Аз поне се опитвам да участвам в политиката. Но срещам непреодолимата бариера на цензурата в медиите. Смея да мисля, че ако можех да публикувам в медиите всичко за вашата роля в срамната кампания за повторна регистрация на автомобилите, едва ли щяхте да бъде еврокомисар, още по-малко еврокомисар за защита на потребителите и  съвсем не еврокомисар на годината. Опитвам се да контролирам и институциите като гражданин. Но успехът е нищожен, защото институциите обикновено са глухи за критиката отдолу.
                   Казвате за себе си – „ не съм страхлив човек”.  Склонен съм да повярвам че е така, ако отговорите на това мое отворено писмо. И съм готов с чиста съвест да гласувам за вашата евентуална кандидатура за президент, ако ми докажете, че греша в преценките си за вашите действия или, ако сте съгласна с моите твърдения, публично да си направите самокритика за подкрепената от вас единствена в света повторна регистрация на регистрирани автомобили и разкриете цялата и порочност от законова и икономическа гледна точка.
                   За ваша информация посочвам, че аз не се подчиних на Наредба І – 45 на МВР. Два пъти ми бяха съставяни актове, два пъти ми бяха издавани наказателни постановления  за глоби и автомобила ми бе спиран от движение и забележете – два пъти две различни съдилища отмениха глобите като НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ. Всичко подробно описано може да намерите в блога ми www.mitev.eu.
                   Пак там ще бъде публикувано това писмо до вас, както и евентуален отговор от вас, ако изобщо дочакам такъв.
                   Ще бъде грешка ако си помислите, че цялата вина за осъществената гавра със закона и морала при повторното регистриране на автомобилите в България   виждам само  във вас. Тук отбелязвам вашия „принос”. А инак виждам още множество лъжи и откровени манипулации, автори на които са други политици. Виждам включително и  абсолютно неадекватни твърдения, като това на Сергей Станишев, казано на 15.03.2006 г. по Канал 1 на БНТ: „Първо искам да върна лентата малко назад. Част от проблема е това, че държавата своевременно, в продължение на години, не си е вършила работата. Не са подменяни номера на коли, които са с регистрация от преди...”  България има единствения премиер в света, който счита, че работа на държавата е след като регистрира автомобил в следващия момент да откаже да признава регистрацията, която сама е дала.. За мое нещастие никъде не намерих какъв икономически или социален ефект за населението на България  очаква Станишев от вършенето на такава работа от държавата.
                    Димитър Митев,    тел. 0888/704984, e-mail: dimitr_mitev@abv.bg
04.04.2011 г.
ПП.
Писмото изпратих  по интернет на взелата интервюто Лиляна Клисурова с молба да го предаде на г-жа Кунева. Същото писмо  изпратих и в основните електронни медии – БНТ, БТв, Нова Тв, БНР, вестник „Труд” и вестник „Сега” с молба ако интервюират бившата еврокомисарка и евентуално кандидатка за президентка, да и го предадат. Ако намеря интернет адрес на г-жа Кунева, ще го изпратя директно и на нея.
Днес, 08.04. 2011 г. получих по интернет следното съобщение:
Подател: <lklisurova@24chasa.bg>   добави в адреси  
До: <
dimitr_mitev@abv.bg>  
Относно: RE: Отворено писмо  
Дата: Петък, 2011, Април 8 13:15:51 EEST  
Здравейте, г-н Митев, писмото ви е изпратено на г-жа Кунева. /подчертано
/
––Original Message––
From: Dimitar Mitev [mailto:dimitr_mitev@abv.bg]
Sent: Monday, April 04, 2011 6:05 PM
To: Klisurova, Liliana
Subject: Отворено писмо
Уважаема госпожо/ице Клисурова,
по повод на интервюто с Меглена Кунева, което сте публикувала в днешния брой на в-к 24 часа Ви изпращам свое отворено писмо до нея. Ще Ви бъда много благодарен ако препратите това писмо или ако ми дадете интернет адрес на госпожа Кунева за да го изпратя сам.
С уважение: Димитър Митев, Пловдив, 0888/704984
До днес, 12.04.2011 г., не получих никаква реакция за изпратеното писмо от БНТ, Нова Тв , БНР, в-к Труд и в-к Сега. Само от БТв получих няколко интернет съобщения с текст  „Вашето съобщение е изтрито, без да бъде прочетено“ – съответно  от името на Виктор Николаев, Валерия Чанкова, Румяна Симеонова, Петър Петров, Петър Томов, Елена Гурова,   Антон Хекимян и Антон Хекимян. А инак БТв претендира, че представя всички .ледни точки
                                                                                                                            х     х     х
  На 12.07.2011 г. два пловдивски сайта:  e-Plovdiv.com и malkiobyavi.com публикуваха с минимална редакторска намеса отвореното писмо. http://www.e-plovdiv.com/podr.html?id=8541  Към 12 часа на 13.07.2011 г. писмото в този сайт е отворено 49 пъти.
и  http://www.malkiobyavi.com/pro/pic-news/news.php?newsid=17310  ;   Писмото в този сайт по същото време е прочетено 33 пъти.
                                                                            x      x      x
                               Днес, 14.07.2011 г. намерих в интернет сайта на Меглена Кунева и изпратих следното писмо до нейния щаб:
„Уважаеми сътруднички и сътрудници на кандидат-президентката Меглена Кунева,
Уважаеми членове на стратегическия комитет,
Уважаеми членове на организационното звено,
Уважаеми членове на пресофиса,
Уважаеми доброволки и доброволци,
Преди повече от два месеца по повод на интервю на госпожа Кунева във в-к „24 часа“ изпратих свое отворено писмо до нея. От взелата интервюто получих информация, че писмото ми е препратено на интервюираната.
Изпратих писмото и в няколко други медии. В резултат – пълна тишина по повдигнатите въпроси в писмото ми. Сякаш посочените от мен факти не съществуват и никога не са съществували. Писмото може да намерите в www.mitev.eu , ето ви и линк към него: http://www.mitev.eu/?p=2653
Искам да вярвам, че у вас ще се намери нужното достоинство да представите писмото на г-жа Кунева и заедно да се опитате да ми посочите в какво греша. А ако не можете да посочите грешка в оценките, които съм си позволил в писмото до нея, дано се намери достатъчно съвест у вас и да се оттеглите като подкрепящи нейната кандидатура за президент на Република България.Човек, който подкрепя изпълнението на ведомствена на МВР Наредба и не забелязва, че тя е в разрез с действащи закони, не заслужава да стане държавен глава. За липсата на елементарно уважение към милионите българи, засегнати от тази наредб да не говорим. За лъжите, свързани с нейното изпълнение също.
С уважение: Димитър Митев       тел.: 0888/704984
Пловдив, 14.07. г.
ПП.
Иска ми се да се надявам, че ще оценявате не само шлифования начин на говорене на госпожа Кунева, но ще отдадете дължимото значение на нейните действия.
ППП.
Настоящото писмо до Вас ще бъде публикувано също в блога ми www.mitev.eu “  .  Също и евентуалният Ваш отговор.
След като писмото ми стана достояние на по-широк кръг хора около госпожа Кунева тя счете за необходимо да ми отговори. Виж отговор на госпожа Кунева в същата категория.

Отговор от М. Кунева на първото ми писмо.

събота, август 27th, 2011
     
Подател: Za Meglena Kuneva <zapresident@meglenakuneva.bg>   добави в адреси 
До: „“ <dimitr_mitev@abv.bg>  
Относно: Отговор  
Дата: Четвъртък, 2011, Август 11 18:51:11 EEST  
Файлове: (1) Прикрепен файл  
Здравейте, г-н Митев!Приложено Ви изпращам отговор на г-жа Кунева на Вашето писмо.
Приятен ден!
Мария Асиова
Офис на Меглена Кунева

 
               УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИТЕВ,
Вашето писмо безспорно изразява активна гражданска позиция.
По отношение целесъобразността на разпоредбите на Наредба № I-45 от 24 март 2000 г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на моторните превозни средства и на ремаркетата, теглени от тях и моята роля при тяхното приемане, бих искала да отбележа, че в качеството си на министър по европейските въпроси и главен преговарящ съм работила за изготвяне на преговорни позиции в защита интересите на българските граждани и осигуряване на максимум възможности за тях, които биха произтекли от членството в ЕС. Също така работех и за постигане на ниво на подготовка за членство (тоест за прилагане на европейското законодателство), което да докаже пред Европейската комисия и държавите-членки готовността ни за членство от 1 януари 2007 г. Не забравяйте контекста на това, което можеше да се случи – членството на страната да бъде отложено или, още по-лошо, някои държави-членки на ЕС да не ратифицират договора за присъединяване, с което членството ни в съюза въобще да не се състои.
Безспорно липсата на изискваното ниво застраховки “Гражданска отговорност” беше проблем, охарактеризиран от Европейската комисия като област на сериозно безпокойство или така наречените на жаргон “червени картони”. Решението на проблема е в компетентността на отговорните държавни институции, в случая – на Министерство на вътрешните работи. И тук следва да отбележа, че предлаганото от Вас решение единствено чрез механизма на чл. 171 от ЗДП също не би било ефективно и не би могло да доведе до рязко покачване броя на застраховките “Гражданска отговорност”. Причината за това е огромният брой автомобили в страната. Едновременните проверки на всички тях са не само реално неизпълними, но биха означавали непрестанно спиране на водачи по пътя без съблюдаване на правилата за работа на контролните органи и без възможност за координация кои МПС-та вече са преминали подобна проверка. А това би довело до по-големи неудобства и забавяния за гражданите, а от там и до по-големи икономически загуби. Този вид контрол е от изключително важно превантивно значение, но не би могъл сам да допринесе за рязко покачване на броя на застраховките до необходимото за членство в ЕС ниво.
Наред с чисто националните (вътрешните) съображения, от евроинтеграционна гледна точка, важен е и стремежът да се осигури възможност за свободно придвижване на българските граждани в рамките на Европейския съюз, без да се налага дискриминация по отношение на техните автомобили (нещо, което би било в противоречие с учредителните договори на ЕС). Пререгистрацията касае не само самите регистрационни табели, но издаването и на нови регистрационни талони, които да позволяват по-голяма защита на данните и възможност да се обработват от компетентните органи на всички държави-членки. В този смисъл, с Наредбата се транспонират и прилагат и изискванията на Директива 1999/37/EO на Съвета от 29 април 1999 г. относно документите за регистрация на превозни средства. Тази документация има още един аспект, който не позволява в България да се движат превозни средства с регистрация, неотговаряща на изискванията – информацията по тази Директива (респективно по Наредбата) е част от Шенгенската информационна система, определена с Регламент на ЕП и Съвета. Като част от подготовката за членство в Шенген, всички регистрации трябва да се приведат в съответствие с тези изисквания, защото с влизането в Шенген, ще отпаднат границите с държавите-членки и няма да има физически начин да се спират МПС да преминават в други държави, независимо от вида на регистрацията им. Поради това не може да има превозни средства със стара регистрация, които да се движат само в страната.
Моята роля в този процес е била да насърчавам отговорните институции да намерят решение на проблема, но естествено не и да реша сама проблема – нещо, което законът не само не ми е вменил, но и за което не създава възможност (все пак наредбата се издава от министъра на вътрешните работи).
Що се касае до прилагането на Наредбата, като гражданин напълно разбирам Вашето недоволство от условията за прилагане на нормативната разпоредба и дълбоко съжалявам за неудобството, което пререгистрацията причини на българските граждани. Още повече че винаги могат да се повдигат множество въпроси относно начина на фактическо провеждане на тази пререгистрация, създадената организация и дали бе използван напълно капацитетът на МВР, дали не можеше да се въведат по-гъвкави механизми и прочие. Но продължавам да вярвам, че нормативните изисквания следва да се спазват, а несъгласието с тях следва да се решава по законоустановения ред.
По отношение на изразените от Вас бележки по законосъобразността на Наредба № I-45 следва обаче да отбележа, че моето гражданско мнение не е меродавно, доколкото Върховният административен съд е институцията, пред която може да се оспорват подзаконовите нормативни актове и която може единствена да реши подобно оспорване по легитимен начин.
Българското административно законодателство (реформирано и кодифицирано в рамките на европейската интеграция, като резултат на дългогодишен труд, насочен именно към създаване на по-гъвкави и ефективни механизми в административното производство) Ви предоставя възможност като гражданин да защитите интересите си като оспорите директно самата наредба като нормативен административен акт, като това Ваше право не е ограничено във времето, съгласно чл. 187, ал. 1 от АПК. Все пак, без да съм запозната с всички аспекти и документи по конкретния казус, представен пред съда, юридическата коректност изисква да бъде посочено, че обявената от съда незаконосъоразност на издадените Ви наказателни постановления говори за порок на наказателното постановление като индивидуален административен акт и не засяга законността на подзаконовия нормативен административен акт, който докато е в сила, следва да бъде спазван.
В този смисъл аз мога само да изразя гражданската и политическата си позиция, че нормативните разпоредби следва да се спазват, а ако изразяваме несъгласие с тях следва да се използват законовите механизми за тяхната отмяна.
В позицията си на отделни граждани не бихме стигнали до легитимно решение, дори да водим спор по отношение на смисъла на разпоредбата на чл. 141 от Закона за движение по пътищата и дали едно тълкуване на точния й, а не на буквалния й смисъл във връзка с опозицията “ безсрочно – временно ”, ясно показва, че законът под безсрочна регистрация няма предвид вечна регистрация, а регистрация без фиксиран краен срок. В тази връзка предвидената от закона безсрочност не отнема правото на компетентните институции да извършват промени в изискванията за регистрация по съответния установен ред и да определят срокове за привеждане в съответствие с новите изисквания.
Що се касае до личните ми качества, ще кажа, че не се страхувам от грешки, нито от това да призная, че съм допуснала грешки – не греши само този, който не работи. Но не смятам, че това може да е основание да се отрича постигнатото от българската страна през този период. А то не беше малко и аз искрено вярвам, че това е мнението и на българските граждани. В подготовката за членство положихме много усилия, за да превърнем България в пълноправен член на ЕС. Застъпвах позициите на съпричастност към европейските ценности, и като еврокомисар, в чиито задължения влиза съблюдаването интереса на всички граждани на ЕС. Заставам зад тази позиция и сега, и занапред, без значение какъв пост заемам.