До Христофор Караджов

Подател: Dimitar Mitev dimitr_mitev@abv.bg  
До: ckaradjo@csulb.edu  
Относно: покана за посещение на интнернет страница www.mitev.eu  
Дата: Събота, 2008, Май 24 15:08:43 EEST  

Уважаеми господин Караджов,
Прочетох във вестник Сега Вашата публикация „Хомо Журналистикус“. Тъй като очевидно се интересувате от феномена „журналистика“ си позволявам да Ви съобщя за наличието на моя блог
http://www.mitev.eu В него ще намерите много свидетелства за българската действителност и ролята на българската журналистика заедно с така наречената политическа класа в манипулирането на населението. Предполагам, че имате представа какво се публикува в българските печатни и електронни медии, а материалите от блога ще Ви посочат, какво не може да се публикува, какво „демократичните“ български медии не могат да преглътнат. Влизането в блога ще Ви позволи да се запознаете с редица автентични документи, които дават представа за качеството на така наречения политически „елит“ в Република България и за степента, в която са смазани съпротивителните сили на хората. Не Ви пожелавам приятно четене, защото предлаганото четиво според мен навява тъжни мисли.
С уважение: Димитър Митев, бивш преподавател по политическа икономия.
Пловдив, 24.05.2008 г.П.П. Може би има известна символика в това, че Ви пиша това писмо в деня на българската писменост.––––––––––––––––––––––

На това писмо получих следния отговор:

Подател: Christopher Karadjov, Ph.D., Asst. Professor, Journalism ckaradjo@csulb.edu  
До: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>  
Относно: Re: покана за посещение на интнернет страница www.mitev.eu  
Дата: Събота, 2008, Май 24 17:32:20 EEST  

Много благодаря! Темата за блоговете започна да ме интересува много, и в
момента съм на конференция в Монреал с доклад за българските онлайн
форуми. Така че погледна този блог с голям интерес – и вероятно ще искам
да направим интервю, когато се прибера в София през юни.Поздрави,Фори

Обаждане от г-н Караджов до 20 март 2009 г./10месеца от отговора му/ не последва. Най-вероятно се е отказал ако е разбрал какви интереси засягам в блога си.
 

Mitev
[Gold]
from Bulgaria

Posts: 2976
Лесно и безрисково е да се пише по тема като тази за култа към Обама.
Много по-трудно е да се реагира на сигнали за българската действителност, нали така, авторе? Click here

Posted: 26.3.2009 г. 11:55:15  

Подател: Christopher Karadjov, Ph.D., Asst. Professor, Journalism ckaradjo@csulb.edu  
До: dimitr_mitev@abv.bg  
Относно: Otgovor  
Дата: Понеделник, 2009, Март 30 07:15:04 EEST  

Димитър-след като ми имате адреса, както вярно отбеляза един читател във форума на „Сега“, защо не ми се обадихте овреме? Честно казано, съвсем забравих за нашата комуникация, защото съм твърде зает и доста пътувам, а миналата година излезе изключително натоварена. Не знам от какво обаче се мотивират обвиненията ви, че съм загърбил темата, защото съм бил разбрал за някакви си интереси. Та вие дори не ме познавате да си позволявате такива твърдения! Е, аз не съм на заплата в България, а в независима академична институция, и точно затова мога да пиша за каквото искам, слава Богу. В частност, пиша за Обама, защото живея в САЩ, а не в България, и имам непосредствени впечатления, които споделям с читателите, които не са физически тук. Просто и ясно обяснение за избора на темите ми, нали?Изнасянето на личната ни кореспонденция в публичен форум (и то по този обиден за мен начин), обаче, за мен е ясен сигнал да се въздържам от по-нататъшна комуникация с вас поради принципни съображения.Съжалявам.
Фори

Подател: Dimitar Mitev dimitr_mitev@abv.bg  
До: Christopher Karadjov, Ph.D., Asst. Professor, Journalism <ckaradjo@csulb.edu>  
Относно: Re: Otgovor на отговора  
Дата: Вторник, 2009, Март 31 16:56:55 EEST  

Фори,
с риск да Ви разсърдя още веднаж ще Ви напиша, това, което действително мисля за Вашия отговор. Ако аз бях на Ваше място, първо щях да се извиня за това, че съм обещал нещо, а след това съм забравил за обещанието си. Вместо това Вие ми се сърдите за обидния тон на моето мнение във форума. Не съм искал да Ви обидя, пък и истината не може да е обидна. Исках да Ви провокирам да вземете отношение по проблем, засегнал стотици хиляди хора, за който старателно мълчат политическите партии и медиите.При това ако посетите блога ми, ще се убедите, че подобна непримиримост към мълчанието им съм проявил и спрямо десетки политици, журналисти и известни личности. Мисля при това заслужено. В блога си аз просто документирам за историята реакцията или липсата на реакция по проблем, засегнал милиони българи, на медии, депутати, партии, отделни журналисти, както и на други известни личности.
Ако аз бях на Ваше място освен това бих се опитал да докажа, че не съм се повлиял от някакви си интереси и щях да заема позиция по въпроса. Вие предпочитате друг подход – да прекратите комуникацията. Имате пълно право, защото по никакъв начин не сте задължен да ми отговаряте – това е въпрос на чест, съвест,на наличие или отсъствие на мнение по повдигнатия въпрос, но в никакъв случай не и на задължение.
И накрая за личната ни кореспонденция. Вие знаете, че сте публична личност и че в нашата кореспонденция има единствено мнения по обществени въпроси, но няма нищо , което да засяга и позори Вашата личност, семейство и т.н. Аз просто изказах на публично място публично предположение за причината за Вашето мълчание и неизпълнено обещание.Или предпочитате да коментирам тайно и анонимно какво сте обещали и какво не сте изпълнили?
Вярвам, че ще се съгласите с мен, че заемането на обидена позиция и прекратяването на кореспонденцията, не са начин за разсейване на недоразуменията или за преодоляване на незаслужено подозрение, ако считате че такова съм проявил към Вас.
Димитър

 

Leave a Reply