Мои мнения за табелите във форум Сега

За тези колеги от форума, които обичат да оформят политическите си предпочитания на базата на факти, ще припомня един факт, който от две години практически всички- и опозиция, и управляващи – старателно пращат в забвение. Мисля, че точно сега, преди изборите, е добре да се припомни, че:
1. Правителството на Костов, който мнозина считат за добър икономист, прие наредба І-45, както и заповед за нейното практическо изпълнение
Click here. С това икономистът Костов реши да бъдат прибрани около 200 милиона лева от собствениците на автомобили, за да бъдат повторно регистрирани всички автомобили в България. Много пъти вече съм питал, нито един път отговор не съм получил на въпроса какъв е полезният ефект от смяната на номерата на автомобила за неговия собственик, какъв е полезният ефект за обществото от разходите, направени за смяната на номерата на милиони автомобили.
2. Правителството на Кобурга, когото все още някои считат за носител на европейските ценности, не намери нищо нередно в тази акция и без много да се напъва, я изпълняваше.
3. Правителството на „социалиста“ Станишев и партньорите му от тройната коКалиция решиха да довършат изпълнението на наредбата в съкратени срокове, по „социалистически“. Предпочитаният от много форумни колеги Станишев в тази връзка си позволи да разкритикува държавата:

…държавата своевременно, в продължение на години, не си е вършила работата. Не са подменяни номера на коли, които са с регистрация от преди…

Възгледът на Станишев, че работа на държавата е след като регистрира автомобила да обявява тази регистрация за невалидна и да иска повторна регистрация бе отминат с показателно мълчание от медиите и политическите партии. Мълчанието продължава и до този момент. Той не посочи колко често държавата трябва да върши тази работа, но ако остане на власт може да се сети пак за това каква е работата на държавата.
4. Правителството на Станишев излъга, че въпросната смяна на номерата е изискване на ЕС.
5. Партия Атака отказа да подкрепи предложението на М. Христов за отмяна на наредба І-45 и гласува на 16.03.2006 г. заедно с управляващите, против останалата опозиция.Атака не спомена пред привържениците си нито дума за лъжата на правителството, че смяната е изискване на ЕС, въпреки че няколко пъти ги подканях да сторят това.
6. Два пъти лично провокирах ББ да осъди тази гавра със закона, морала и гражданите на България, но без успех.
7. В момента очаквам отговор от РЗС на Click here
ПП.
Сега очаквам някои като Костадинка, Караваджо и др. да се нахвърлят върху мен с възмущение защото съм припомнил случая с уникалната в световен мащаб българска смяна на номерата на автомобилите.
Тези, които искат да прочетат повече документи по въпроса, може да посетят www.mitеv.eu

Posted: 11.3.2009 г. 11:59:34  

Leave a Reply