Из "дискусията" в един интелигентен форум.

 
Mitev
20 Фев 2012 13:39
Мнения: 13,393
От: Bulgaria

 Написах следното мнение под статия за М. Кунева:

От интервюто на М. Кунева:“Бих искала всички да излязат на светло – така се прави икономика, така се прави и общество, така се прави и демокрация”, допълни Кунева.

Браво госпожо Кунева! Браво за това, което бихте искала!
В същото предаване ви чух още да казвате: „имам печалната привилегия да задам публично въпрос, който не получи отговор“
Та в контекста на двете ви твърдения искам да спомена, че аз пък имам привилегията да получа от вас отговор http://mitev.eu/?p=2948 на мое писмо http://mitev.eu/?p=2957 и още по-голямата привилегия да се сблъскам с вашето мълчание след като във второ писмо http://mitev.eu/?p=2942 до вас ви уличих в конкретни лъжи и демагогски твърдения.
Повече от половин година напразно чакам от вас отговор на второто си писмо. Да не би пък сега, когато сте написала „бих искала всички да излязат на светло“ да сте решила да отговорите и на второто ми писмо?
Защото вие сте недоволна от печалната си привилегия да зададете публично въпрос, който е останал без отговор. Пък аз имам още по-голямата привилегия да не мога публично, в медиите да ви задам въпроси, пък ако ще и да останат без отговор.
ПП.
Още повече ме „възхити“ казаното от вас в същото интервю, че „законите в България са лицемерие“. Това веднага ми напомни за пасажа от вашето писмо до мен, в който заявявате „В позицията си на отделни граждани не бихме стигнали до легитимно решение, дори да водим спор по отношение на смисъла на разпоредбата на чл. 141 от Закона за движение по пътищата и дали едно тълкуване на точния й, а не на буквалния й смисъл…“.
Наистина „законите в България са лицемерие“ щом юристи и политици като вас намират разлика между точен и буквален смисъл на законова разпоредба.“
В отговор получих следните интелектуално извисени и третиращи същността на мнението ми мили постинги:

Туткалчев
20 Фев 2012 13:09
Помоооощ! Табелконосецът пак загрухтя!
вила
20 Фев 2012 13:17
Табелконосецът пак загрухтя!Нормално е,гладна свинка /политически слъночоглед,де/ за бонуси плаче…

Предполагам, че и това е в отговор на написаното от мен:

Centur
20 Фев 2012 13:16
А така, дайте да направим на Кунева мръсно. И колкото по- късно, толкова да е по-мръсно. Тъй де, никога власт и Парламент да не види жената, ако ще Тиквата да управлява 10 мандата. Абе вий добре ли сте ?

Задължителното в такива случаи мнение ми е посветил и адашът ми Интел Инсайд, който както и другите коментатори е коментирал само и единствено съдържанието на написания от мен текст.

митев е ясен – масларката виновна че не ъпдейтнала на всички по равно пенсиите, кунева е виновна че не му е отговоерила на грубите и злостни ругателства,…

Колекцията се обогатява. Ей го и Дон се включи в озаптяването ми с много конкретен анализ на текста на мнението ми.

Don
20 Фев 2012 13:47А бе ти си като кучето на Павлов, бе. Щом ти споменат за Кунева, у теб потичат табели.
А спри се малко, де.

Тъкмо се питах къде е Олд Бг и защо не се е включил в хора, ей го, и той се появи:

Old_BG
20 Фев 2012 13:52
Ами така е то.Рано или късно, несполучилата „здравна риформа“ нямаше начин да не доведе до тук.

Доктора се е включил също в лечението ми.

с емотикончето и картинка от зоокът, на който се вижда надпис “ х ДРАЗНЕТЕ ЖИВОТНИТЕ“, където НЕ е изтрито.
За да няма дискриминация, трябва да отдам дължимото и на:

muhoboiko777
20 Фев 2012 14:04
Каква Кунева, какви табели, какви пет лева? Има един лаф- кьорав карти не играе, важно е кой е подписал, а не кой е бил уведомен, но не участвал, но пък бил известен. ГЕРБерастката амбразура от девет дерета вода носи, чак и пенсионера Митев изкараха и той некоя табела да метне връз Кунева, дано я уцели по главата,

Понеже Туткалчев ми е приятел по изключение пускам второ негово мнение в колекцията:

Туткалчев
20 Фев 2012 14:08
Туй IQ на Манерката дали не е взето „за временно ползване“ от Густо Майна Филибето? Не бива обаче да се пада под санитарния минимум!

Туткалчев,
хайде още едно изключение за теб:

Митев, в съседната статия Цвъцока са го награкали и кьорав амбразурчик не се появява да го защити, горкичкия! Бягай бързо да се проснеш!

Има ли още мераклии?
ПП.
Коментнарът оставям за посетителите на форума и пишещите в него.

Редактирано: 14 пъти. Последна промяна от: Mitev

ППП. 
Не мога да не публикувам и появилото се по-късно „фундаментално“ мнение:

Васик
20 Фев 2012 16:21
АКТА не се отнася до потребителите, затова Кунева няма отношение към този въпрос като комисар за потребителите или има същото отношение към този въпрос като Кристалина Георгиева. По същия начин стои и въпросът за пререгистрацията на МПС, защото тя засяга собствениците, а не потребителите на автомобили. Ако пререгистрацията на МПС е била извършена в нарушение на закона, тогава възраженията трябва да засягат еврокомисаря по правосъдието, основните права и гражданството (който никога не се е казвал Миглена Кунева). Хората, които се изказват на любителски начала за нарушените си права, би трябвало също да са наясно с разликата между съда в Люксембург и този в Страсбург. Но общото между двата съда е, че те не могат да отменят решение на българския съд, а само могат да присъдят обезщетение. Пререгистрацията на МПС няма да бъде и не може да бъде обявена за незаконна никога и от никого, което напълно обезсмисля измислените обвинения срещу Кунева и Станишев (интересно защо не и срещу Костов, който всъщност започва пререгистрацията на МПС).

По-късно се появи мнение, което не беше свързано с мнението ми, предизвикало канонадата срещу мен:

Lyubo65
20 Фев 2012 17:00
Тутка,
я вземи да се скриеш, че ставате смешни с воя си….
Не ви ли стана ясно,че тая АСТА няма да я бъде, темата се изчерпа поне откъм интересната част,остана злословенето….
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Lyubo65

 
 
Разбира се веднага последва светкавичната реакция на бдителния Туткалчев, който заподозря Любо 65:

 
 

Туткалчев
20 Фев 2012 17:12
Мнения: 3,480
От: Bulgaria
Любка, ти да не си унуката на табелконосеца, а?

 
След изключително „съдържателните“ постинги, цитирани по-горе, аз се оттеглих като пожелах лека нощ на Туткалчев.
На следващия ден видях, че едва след това се е развихрил Васик със следните мнения:

Васик
20 Фев 2012 22:09
Мнения: 10,457
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев,
злобата ти компрометира останалите ти дейности.

Васик
21 Фев 2012 01:28
Мнения: 10,457
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев пише до съда в Страсбург:

Държа да подчертая, че никога на автомобила ми не е бил поставян знак „Спрян от движение”, а свидетелството за регистрацията му не бе иззето нито към 01.06.2006 г., нито при съставяне на АУАН от полицаи на РПУ Габрово на 20.09.2007 г.. То ми бе отнето едва на 31.05.2008 г., така че и по това направление нямаше как да разбера, че автомобилът ми е бил спрян от двиение от 01.06.2006 г.

По-натам Митев нарича спирането от движение „мистериозно“ като паднал от небето. Като през цялото време говори точно за Наредба 1-45:

(3) (Изм. – ДВ, бр. 1 от 2006 г., бр. 34 от 2006 г.) От 1.VI.2006 г. служебно се прекратява регистрацията на всички превозни средства с регистрационни табели, които не отговарят на изискванията на БДС 15980 и БДС ISO 7591.

Какво повече да се каже? Че Кунева е виновна, защото не е призовавала към неспазване на наредбата и по този начин не е спасила Митев от сърдечен пристъп.

Васик
21 Фев 2012 01:38
Мнения: 10,457
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
За каква гражданска позиция ми говориш ти, Митев? Съдиш МВР за това, че не си могъл да ходиш да продаваш на пазара. След всичко това идваш тук и ми казваш, че аз не вдявам нищо. Много добре разбрах, след като видях цифрата 7000 евро.

                    Доживях момент, в който той да цитира пасажи от моя сайт. Дали ще доживея време, когато той ще започне да цитира не извън контекста, манипулативно, четейки написаното от мен както дявола чете евангелието?
Тук ще си позволя да коментирам само следният пасаж от неговото мнение:
По-натам Митев нарича спирането от движение „мистериозно“ като паднал от небето. Като през цялото време говори точно за Наредба 1-45:

(3) (Изм. – ДВ, бр. 1 от 2006 г., бр. 34 от 2006 г.) От 1.VI.2006 г. служебно се прекратява регистрацията на всички превозни средства с регистрационни табели, които не отговарят на изискванията на БДС 15980 и БДС ISO 7591
 
„Приятелят“ ми Васик е пропуснал да се замисли върху въпроса имал ли е право министърът на вътрешните работи Р. Петков служебно да прекратява с наредба на ведомството регистрацията на автомобили, които по ЗАКОН са с безсрочна регистрация?
Не мога да не отчета старанието му да омаловажи написаното от мен относно уникалната българска пререгистрация на законно регистрирани автомобили, единствена в света. Същевременно ми се струва, че със старанието си да обори доводите ми ще постигне ефект, който не иска, а именно да предизвика интерес у повече хора да се запознаят с публикуваните от мен документи по въпроса.
Що се отнася до цитираната извадка от жалбата ми до ЕСПЧ в Страсбург, момчето просто не е забелязало или не е искало да забележи, че „служебното прекратяване на регистрацията“ на всички автомобили със стари табели се случва след като на мен вече ми е съставен втори акт и е издадено второ наказателно постановление за несъществуващо към момента спиране от движение. Все още се колебая дали нарочно манипулира фактите или толкова му са способностите да вникне в казуса като цяло.

 

 

Leave a Reply