Глупави сини мъже – Калин Руменов

Долупосочения материал намерих във в-к Новинар на 03.03.2011 г.  Струва ми се че дава известна представа за морала и нравите в ръководството на СДС.  Очевидно не е зле по-често да преглеждам освен в-к Сега и други вестници. 

Глупави сини мъже

27.01.2011 | от Калин Руменов |
Заглавието е леко подвеждащо – под него не се разказва толкова за глупави сини мъже, колкото за лигави посинени вулви. Това е малък задръстен текст за малка, но широко скроена СДС аудитория – 2-3, може дори 5 % от потенциалната. Който текст няма претенции да я смали още, но би било добре, ако се получи. Това е директна агитация и антипартийна пропаганда, понеже новите еволюционни форми на темерутщината и гьонсуратлъка не схващат по-леки намеци. Обещавам този малък текст да го изям с килограм чили и умишлено да си причиня язва, ако малките проценти успеят да ми дадат малък подобен пример – за толкова особено мъчителен начин, по който да загубиш електорални единици.
Имало семейство, което от самото й начало подкрепяло „синята идея”. С времето нея все по-малко хора я разбирали, но то продължавало и даже внедрило идеята у децата си. Когато те пораснали, цялото семейство отишло да гласува и избрало син политик. Всичко било прекрасно и синьо, докато един ден синът на синия политик не убил по-голямата дъщеря на семейството. Не просто я убил, а го направил с нечовешко въображение и след смъртта се гаврил с трупа й. Синът бил осъден на всички инстанции и влязъл до живот в затвора. Но баща му – синият политик, не излязъл от политиката. Никой не му давал зор, а и той сам не го намирал за необходимо. Съпартийците му били изключително доволни от него, че чак го преизбрали за градски шеф. Останал и на поста зам.-председател на националната партия – големият шеф, а той след него.
Дайте ми подобен пример, в който обаче синът не се казва Удай, а бащата – Саддам Хюсеин. Дайте ми по възможност нещо по-демократично, ако въобще имате такава възможност. Пак няма да проумея сините лайна, но поне да разполагам с някаква база за сравнение. Иначе това, което вършат в СДС, ще продължи да ми изглежда като изпрано самотно лайно на световен простир. Прекалено морално задръстен съм, за да разбера тази партия и широко скроените хора в нея. Които имат ебахти демократичното мислене, след като за последните две години от двете правителства през тях поискаха маса оставки. А нито веднъж не направиха на въпрос партийната кариера на собствения си човек Цанко Цветанов.
Той е синият политик, негов е синът с доживотна присъда – Георги Цветанов, а семейството със „синята идея” вече е с член по-малко. В тази история има свръхубийствена ирония, но се съмнявам, че широко скроените демократични хора я улавят. Защото току-що видях по новините синия политик. Седеше на една маса с другите синьоподобни важни клечки, а по средата най-важната – Мартин Димитров, четеше партийна пропаганда. Че СДС били алтернатива на сегашната власт и не харесвали нейните ценности.
Момчета, вие сериозно ли. Сериозно ли сте толкова глупави сини мъже, че чак сте заприличали на тъпи вулви, посинели от щипане – за да проверяват дали още съществуват. За каквото искате се представяйте, но бихте ли обяснили вашите ценности. И по-специално семейните – според тях кога някой си подава оставка и кога останалите немного демократично го наритват, ако не се сети сам. На този въпрос вече няколко месеца големият партиен шеф Мартин Димитров не иска да отговори, а пресаташетата му го крият като кървавото бельо на жертвата в семейната пералня на убиеца. Въпреки че за отговора вече няма и техническа възможност за отлагане. Преди малко правосъдието си свърши цялата работа и го няма вече извинението – нека изчакаме съдът да се произнесе. Вече има произнесена доживотна присъда от три инстанции и може да се чака единствено четвъртото пришествие. Много по-вероятно е обаче глупавите сини мъже да го изпреварят и да се затрият преждевременно.
В затриването няма нужда някой да им помага, защото със собствена темерутщина и гьонсуратлък те ще се справят достатъчно добре и сами. И така е най-демократично, както подхожда на широко скроени хора с крайно демократични разбирания. Някакъв син убил момиче и се гаврил с трупа – на всеки баща политик може да се случи и всеки ли трябва да подава оставка заради това. Глупави сини мъже, вие сериозно ли го мислите.
в-к “Новинар” 27.01.2011
Направих справка в страницата на СДС в интернет. Калин Руменов е прав. Цанко Цветанов, бащата на осъдения, е зам. председател на СДС.
Председател

  1. Мартин Димитров

Заместник- председатели

  1. Найден Зеленогорски
  2. Румен Христов
  3. Цанко Цветанов   !
  4. Вельо Илиев
  5. Светозар Шуманов
  6. Вълчо Чолаков
  7. Любомир Ковачев

Leave a Reply