Трето писмо до г-н Симеон Дянков.

Подател: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>   добави в адреси 
До: ………………………….. 
Относно: Допусната грешка във вчерашното писмо. 
Дата: Понеделник, 2012, Април 30 16:07:13 EEST
 
Уважаеми господин Дянков,
Вчера Ви изпратих писмо http://mitev.eu/?p=3463 за субсидиите и компенсациите за масовия градски транспорт в Пловдив. В него Ви написах, че „…не забелязвам някаква промяна в масовия градски транспорт на Пловдив…“.
Днес със закъснение прегледах електронното издание на пловдивския вестник Марица и видях, че съм сгрешил и че „промяна“ има. Ако информацията е достоверна, в което нямам причини да се съмнявам, промяната се изразява в следното:
„Вдигат картите за ученици и пенсионери на 14 лева
ПЛОВДИВ Валентина ЙЕРЕМИЕВА, 28 Април 2012; 08:56 Видяна 605 пъти, 12 коментара
Месечните карти на ученици, студенти, пенсионери, инвалиди и майки с малки деца се увеличават от 1 юли на 14 лева вместо сегашните 12 лева. Поскъпването с два лева е договорено между кмета Иван Тотев и представителите на транспортните фирми в четвъртък.“
Това очевидно е  “отговорът“ на община Пловдив на писмото http://mitev.eu/?p=3192 което преди повече от два месеца изпратих на Вас с копие до кмета на Пловдив г-н Иван Тотев. С този свой отговор община Пловдив прави поредната стъпка в посока прогонване на пътниците от масовия градски транспорт. Все още се надявам че ще се намесите и чрез промяна в наредбата за субсидиране и компенсиране на масовия градски транспорт , която критикувах в първото си писмо до Вас, ще прекратите източването на бюджета на страната и общината и ще спомогнете да се прекрати абсурдът по цял ден из Пловдив да обикалят превозните средства на МГТ с едноцифрен брой пътници и на малък интервал едно от друго. В същото време чрез високите цени на билетите и картите се стимулира отливът на пътници от МГТ и по-масовото използване на личните автомобили с всички отрицателни последици , произтичащи от това.
С уважение: Димитър Николов Митев, Пловдив, тел. 0888/704984

Leave a Reply