Постинг за статия на Е. Хърсев.

Mitev
[Gold]
from Bulgaria

Posts: 2183
Статията „Похвала на посредника“ в по-голямата си част е нещо като повторното откриване на велосипеда или на топлата вода. Преди повече от един век Маркс е разкрил същността на търговския капитал, обективната необходимост от неговото съществуване и съответно обективната обусловеност в условията на свободната конкуренция на участието му в разпределянето на създаваната в икономиката печалба по принципа „за равен капитал – равна печалба“.
Статията би трябвало не да доказва необходимостта от посредника, който кой знае защо не е наречен с истинското му име – търговец, а да се насочи към отклоненията от пазарните принципи и постигането на монополна печалба по същество с извъникономически /властови или силови/ средства и механизми. Добре щеше да е с илюстративна цел да бъдат посочени данни за структурата на цената на определени продукти – колко процента от крайната цена са формирани от разходи на производителя и негова печалба, колко процента са формиране от довършителни процеси на производството в сферата на търговията и колко процента са печалба на търговците – поотделно на едро и на дребно.

Posted: 19.1.2009 г. 12:51:26   Email the author of this post   Edit this message   Delete this message

Mitev
[Gold]
from Bulgaria

Posts: 2467
Митев,
в писмото ти за подмяната на регистрационните табели, няма текст, от който да се направи изводът дали изпитваш презрение към демокрацията и правата на човека.
Смяната на номерата е един конкретен въпрос технически акт, който сам по себе си говори за корупция и далавера в полза на застрахователите, но не и за твоето отношение към демокрацията и човешките права.

Брайтмане,
ти разчиташ на това, че мнозинството от участниците във форума няма да прочетат Click here и няма да съпоставят отговора ти с текста от линка.
Смяната на номерата е един конкретен въпрос технически акт, който няма нищо общо със застрахователите. За тях си има съответен член в ЗДвП, който постановява да се спират от движение колите без застраховка до сключването на такава. Когато аз атакувам Станишев и го обвинявам, че е нарушил клетвата си като е принудил стотици хиляди хора да стоят на унизителни опашки за да ПЛАТЯТ ПОВТОРНО за регистрация на регистрирани коли, това ти считаш да доказателство, че изпитвам презрение към демокрацията и правата на човека. Когато ти подкрепяш Станишев, който счита, че работа на държавата е да подменя номерата на автомобилите, ти си за демокрацията и за защита на човешките права /най-голямото право на хората е да висят по опашките и да плащат повторно за нещо, което трябва да обогати „наши“ фирми.Демократично според теб е държавата от определен момент да престане да признава за законна регистрационната табела, издадена от самата нея. Ставаш единица мярка за наглост и демагогия.

Leave a Reply