Снимка на Станишев с Вигенин

„Оная“ снимка на Станишев и Вигенин отпушила делото „Галерия“?Венелина Гочева предоставила кадъра на журналисти от „Уикенд“
http://pik.bg/%22оная%22-снимка-на-станишев-и-вигенин-отпушила-делото-%22галерия%22-news77696.html
(снимката се вижда в Гугъл при ползване на този линк)
„Вигенин е по-известен с една снимка със Станишев на едни шезлонги и на една яхта“, обяви тв водещият Сашо Диков в заядлив разговор със зам-шефката на Народното събрание Мая Манолова.
„Ако разговорът ще се води в такава посока, аз напускам студиото“, разгневи се иначе напористата Мая и отказа да опонира на Диков.
Днес ПИК публикува скандалната снимка на лидера БСП и на сегашния външен министър – кадър, който навремето предизвика бурни дебати и пикантни интерпретации. Фотографията всъщност се появи за първи път през лятото на 2008 г. на първа страница на вестник „Уикенд“. Според някои версии именно тази публикации е отпушила прословутата разработка „Галерия“ на ДАНС, в която бяха подслушвани и следени издателите на вестника Недялко Недялков и Мартин Радославов заедно с разследващия журналист от изданието Димитър Златков. Това са данните на бившия депутат от ДСБ Атанас Атанасов.
Произходът на снимката също е куриозен. По признания на самия Вигенин тя не е правена на яхта, а на екзотичен плаж във Виетнам. На въпросния плаж са присъствали и други членове на изпълнителното бюро на БСП, като един от тях дори е автор на кадрото.
След това снимката попада в ръцете на тогавашната главна редакторка на „24 часа“ Венелина Гочева. Тя се притеснява да я публикува и чрез посредник я предоставя в „Уикенд“.
 
06.06.2013 г.

Leave a Reply