Яне Янев, РЗС, първо и второ писмо

Подател: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg> добави в адреси
До: centrala@rzs.bg  
Относно: Писмо без отговор.  
Дата: Понеделник, 2009, Юни 22 11:17:40 EEST  

До господин Яне Янев
председател на партия РЗСУважаеми господин Янев,
на 03.03.2009 г. Ви изпратих писмо с предложение да включите в предизборната кампания проблем, който засегна милиони граждани на РБ и който при подходящо поднасяне в предизборната Ви кампания може да Ви донесе много гласове на избиратели.Изпращам Ви отново същото писмо, тъй като от централата на Вашата партия получих само съобщение по интернет, че писмото ми е получено и ще се запознаете с него, но конкретна реакция на предложението ми засега, след повече от три месеца, няма. Срещнах се и с юриста от Вашия щаб г-н Бозаджиев, но и от него не получих конкрете отговор дали, кога и по какъв начин ще бъде реагирано на моето предложение.
От Вашия отговор зависи как ще гласуваме аз и много мои близки и приятели, които знаят за това писмо и чакат този отговор за да преценят дали да гласуват за РЗС или не.По него ще съдим за искреността на Вашата кампания за борба с корупцията и престъпността. Надявам се, че ще вземете мерки да получа такъв отговор своевременно, преди изборите на 5 юли.
С уважение: Димитър Николов Митев, тел. 0888/704984
22.06.2009 г.                                                                              ХХХ
(Днес, 02.04.2010 г. във вестник Сега, в статия, посветена на далаверите на арестувания бивш министър на отбраната Николай Цонев, намерих следния пасаж: 
„Само един пример – фирма „Енемона“, в която той има дял, ремонтира едно от военните общежития за 4 млн. лева. Интересното е, че акции във фирмата притежават още бившият зам.-министър на отбраната Радослав Бозаджиев, както и бившият зам. финансов министър Димитър Ивановски. След като „Сега“ писа за конфликта на интереси, Цонев се оправда, че притежавал едва 50 акции на стойност около 500 лв., но ги бил забравил. Затова нямало конфликт на интереси?!Интересен е и друг факт – Радослав Бозаджиев беше привикван многократно в прокуратурата да дава обяснения за неизгодните замени на военни имоти срещу апартаменти, които той е правил по времето, когато министър бе Веселин Близнаков.“
Стана ми безкрайно интересно дали юристът Бозаджиев в щаба на РЗС е същият Радослав Бозаджиев – бивш замминистър на отбраната, негов близък или става въпрос за случайно съвпадение на фамилни имена. Заслужава си да се провери, защото ако е същият или роднина, това говори много за подбора на екипа на Яне Янев)
                                                                                 ХХХ
Приложение: Писмото и отговор че е получено:
До г-н Яне Георгиев Янев
Главен секретар на политическа
партия Ред, законност, справедливост
Уважаеми господин Янев,
на 16.03.2006 г. в народното събрание Вие подкрепихте предложението на независимия депутат М. Христов за отмяна на наредба І- 45 за пререгистрация на автомобилите и смяна на регистрационните им номера. Предложихте и гласуването да бъде поименно със ставане от място и вдигане на ръка, което мнозинството не прие.
От този момент изминаха три години, проведени бяха на три пъти избори – за президент, за местни органи на властта и за евродепутати. При трите предизборни кампании нито една политическа партия не се сети или не пожела да разкритикува правителството на тройната коалиция като цяло и премиера Станишев за тази срамна, уникална в световен мащаб, гавра със закона, морала и гражданите на България.
На 15.03.2006 г. по Канал 1 вечерта в отговор на въпрос на журналиста от в-к Сега П. Цеков за смяната на номерата Сергей Станишев заяви пред избрани журналисти и пред всички телевизионни зрители следното: „Първо искам да върна лентата малко назад. Част от проблема е това, че държавата своевременно, в продължение на години, не си е вършила работата. Не са подменяни номера на коли, които са с регистрация от преди….”
Министър-председателят на Република България изрече колосална глупост, но никой не се сети или не пожела да го притисне, да каже, какъв е полезният ефект за собственика на автомобила от смяната на един номер с друг. Никой не попита премиера ако това е работа на държавата, какъв полезен ефект за страната очаква от смяната на номерата на милиони автомобили, който да компенсира направените разходи от гражданите и държавата. В нормална държава министър председател, който счита, че работа на държавата е да подменя номерата на колите, би престанал на следващия ден да бъде министър-председател. В България уви изкара практически пълен мандат и претендира за втори.
В моя блог www.mitev.eu съм описал тригодишните си напразни опити да предизвикам търсене на политическа отговорност от правителството на тройната коалиция и авторите на цитираната наредба за това, че:
– наложиха с масиран политически, медиен и полицейски натиск и заплахи да бъде изпълнявана наредба за смяна на номерата, която като подзаконов акт противоречи на чл. 141 (1) от ЗДвП, съгласно който автомобилите бяха и са с постоянна регистрация. Наредбата пренебрегна законовото положение и в хода на нейното налагане милиони автомобилисти със заплахи от санкции и натиск смениха номерата на автомобилите си сякаш са им били дадени за временно ползване;
– с Наредба І-45 на МВР в актуализирания и вариант за изпълнението и в съкратен срок до 31.03.2006 г. бе пренебрегнат чл. 5 на Закона за националната стандартизация от 2005 г., съгласно който стандартите в Република България се спазват доброволно. Това важи за храните, с които е тровен всекидневно българският народ, но за табелите на автомобилите законовото положение бе счетено за невалидно и много хиляди хора бяха глобявани за управление на МПС с нестандартни табели;
– в световната стандартизационна практика няма друг случай когато нововъведен стандарт да е прилаган не само за бъдещите случаи, но и за заварените случаи, тоест да действа и назад във времето. В тази област правителството даде нещо ново на света, но премиера Станишев скромно пропуска да се похвали с този голям български „принос” в областта на стандартизационното дело.
– управляващото мнозинство и правителството НАГЛО ИЗЛЪГАХА, че смяната на номерата на автомобилите в България е по искане на ЕС. Нито една политическа партия не се сети за Регламент 2411 от 03.11.1998 г. на ЕС в чието приложение е описано какво трябва да бъде оформлението на регистрационните табели за автомобилите в страните-членки. Никой не се сети да попита, след като предстои приемане на България в ЕС, защо се въвеждат регистрационни номера на автомобилите, които не отговарят на горепосочения задължителен Регламент. Нещо повече, никоя политическа партия не атакува правителството за това, че не пристъпи към спазване на задължителния регламент на ЕС веднага след приемането на България от 01.01.2007 г., а започна да дава табелите със символа на евросъюза чак от втората половина на 2008 г. и за това време бяха регистрирани над 600 хиляди автомобила с табели, които не отговарят на Регламент 2411. Може би греша, но ми се струва, че това беше направено за да се натрупат по-голям брой автомобили с регистрационни табели, неотговарящи на изискванията на ЕС за евентуална бъдеща подмяна.
– Премиерът Станишев си позволи, както и тогавашния председател на Парламентарната група на Коалиция за България и сегашен министър на вътрешните работи М. Миков да твърди, че това /смяната на номерата/ е начин да се постигне исканото от ЕК ниво на застрахованост със застраховка Гражданска отговорност. В чл. 171, ал. 2, буква „в” на ЗДвП е записано конкретно, че МПС без сключена застраховка ГО се спира от движение до сключването на такава. Никой не попита правителството защо не приложи закона за постигането на изискваното ниво на застраховане, а прибягна до наредба за пререгистрация и смяна на табелите като начин за увеличаване броя на застраховките ГО.
– Никоя политическа партия не се сети да търси отговорност от правителството за загубите, причинени от многодневните опашки пред пунктовете на КАТ. Брутният вътрешен продукт на един зает в икономиката за 2006 г. бе около 65 лв. Само до 28.05.2006 г. по официални данни са били пререгистрирани над 608 хиляди автомобила. При тридневно чакане на опашките това означава загуба на около 1 милион и 800 хиляди работни дни, следователно означава загуба от непроизведен продукт за над 100 милиона лева. Тук не броя останалите дни чакане до края на 2006 г. и доста след това, не броя и стотиците хиляди чакащи на същите опашки за първа регистрация на МПС.
– Никоя политическа партия не пожела да попита за загубите на милиони левове, причинени на бюджета с пререгистрацията с бюджетни средства на автомобилите на държавните ведомства и общините.
– Никоя политическа партия не пожела да попита правителството колко е струвало изпълнението на заповед на МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ № Ів-215 Екз. №17.03.2000 г. , с която се подготвят условията за осъществяване на подмяната на номерата на автомобилите. В тази връзка никой не запита също колко разходи бяха направени за изплащане на възнаграждение на полицаите от КАТ за извънредния труд в удълженото работно време по време на форсираната кампания.
– Никоя политическа партия не пожела да попита защо е засекретена информацията за това как ще бъдат употребени събраните през цялата кампания от собствениците на автомобилите около 200 милиона лева, както и за съдбата на хилядите тонове алуминий от старите табели, отнемани при пререгистрацията.
– Никоя политическа партия не пожела в предишните три избирателни кампании да атакува БСП и тройната коалиция за това, че единствено в България от всички страни в ЕС бе осъществена такава подмяна на номерата на автомобилите. Същевременно никоя партия не атакува предизборно БСП и партньорите и от коалицията за това, че смяната на номерата в България освен че бе задължителна, бе и минимум двойно по-скъпа от цената на регистрацията на автомобилите в другите страни от ЕС.
Уважаеми господин Янев, бих могъл да продължа още дълго с примери като горепосочените, но считам че и посоченото до тук е достатъчно.
В момента набира скорост предизборната кампания за избори за евродепутати и за депутати в нашето Народно събрание. Според мен, партията, която се ангажира в предизборната си кампания, наред с другото, с разкриването на същността на проведената кампания, от която бяха засегнати повече от половината български гласоподаватели, има огромния шанс да привлече много гласоподаватели, които в противен случай биха гласували за БСП или нейните партньори. Все още твърде много хора вярват на лъжата, че смяната на номерата е била извършена по искане на ЕС, както и на лъжливото внушение, че държавата по този начин е искала да понапълни бюджета. Мнозинството от българските граждани нямат представа за размера на причинените загуби на икономиката в хода на кампанията за повторното регистриране на регистрирани автомобили. Помнят се само собствените разходи и унижението по опашките пред КАТ.
В посочения по-горе блог съм публикувал наред с много други неща две мои отворени писма до Сергей Станишев и отговорите, които ми бяха изпратени от МС и МВР. Публикувал съм и писмо до министъра на финансите Пламен Орешарски и отговора на това писмо. Нито една медия /електронна или печатна/ не пожела да публикува тези писма и отговори, въпреки че те са изключително показателни за начина на действие на правителството. Мисля, че ако ги използвате в предизборната кампания на партия Ред,законност, справедливост, това ще допринесе за привличането на много гласоподаватели за Вашите листи.
Може би ще Ви заинтересува и обстоятелството, че след като не пожелах да сменя номерата на собствения си автомобил, бях глобяван два пъти за старите номера с които го управлявах и два пъти автомобилът бе спиран от движение по същата причина. СЪЩЕВРЕМЕННО ДВА ПЪТИ ДВЕ РАЗЛИЧНИ СЪДИЛИЩА В ДВА РАЗЛИЧНИ ГРАДА НА БЪЛГАРИЯ ОТМЕНИХА НАКАЗАТЕЛНИТЕ ПОСТАНОВЛЕНИЯ КАТО НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ.
Темата за насилствената смяна на номерата на автомобилите има още множество аспекти, които с оглед на обстоятелството, че писмото ми стана дълго, ще се въздържа да посоча. Само ми се иска да подчертая, че цялата кампания, проведена в ускорени темпове от правителството на Станишев, идеално разкрива фалша на тяхното говорене за диалогичност и социална чувствителност на БСП, което би трябвало да използвате в кампанията за предстоящите избори, ако разбира се наистина държите на реда, законността и справедливостта. Засега имам чувството, че наистина се придържате към тези ценности и поради това си позволих да Ви напиша това писмо. Готов съм да се срещна с Вас при положение че пожелаете да разговаряте с мен на тази тема. Желая Ви здраве и успех на Вас и партия Ред, законност, справедливост.
03.03.2009 г. С уважение: Димитър Николов Митев
Пловдив тел. 0888/704 984
ПП.
Коректо е да Ви уведомя, че това писмо, както и евентуален Ваш отговор ще бъдат публикувани в www mitev.eu
Подател: =?UTF-8?Q? =D0=9F=D0=9F_ =D0=A0=D0=97=D0=A1 ?= centrala@rzs.bg
До: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>
Относно: Re: Писмо до г-н Яне Янев
Дата: Сряда, 2009, Март 4 17:28:56 EET
Здравейте г-н Митев!
С този e-mail Ви уведомяваме,че писмото Ви е
получено и ще бъде разгледано от г-н Янев.
Поздрави!

 
 

 

 

Leave a Reply