Отговор на Манрико за табелите

Mitev
[Начинаещ]
от Bulgaria

Общо мнения: 40
Manrico
[Златен]
от Bulgaria
Общо мнения: 9784Митев, смяната на номерата наистина може да е била калпаво организирана. Изискване на ЕС за номерата май нямаше, трябваше да се достигне определено ниво на застраховки – и за да го направят, врътнаха номера с номерата. Е, и? Това ли е най големият проблем на България, та трябва да се дискутира под всяка статия във вестника? А пък освен да се дискутира, и да си копирате писмата до премиера.
_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
Създадено: 02.7.2008 г. 16:57:27
Манрико, очевидно нищо не сте разбрал от проблема. Калпавата организация на смяната на номерата е малкото зло, макар и довело до големи загуби на работно време поради три-четири дневните опашки. Когато един ученик го накажат да стои прав до стената за един час – това е наказание и е неприятно, нали? Ако накарате стотици хиляди хора да висят в студ и пек по опашките против волята им за нещо, което не им е нужно, а на всичко отгоре им струва и пари- това как ще го оцените? Може би като социална придобивка и уважение към хората?
Големият проблем е, че смяната на номерата не е необходима сама по себе си.
Задавали ли сте си въпроса защо никъде в Европейския съюз и по света няма повторна регистрация на една и съща кола? Това се случи само в България. Очевидно ще ви трябва много да се позамислите над проблема каква е ползата за обществото от повторната регистрация на един и същ автомобил. Мога да ви помогна – няма полза, има само разход на труд, пари, време и нерви. Старата регистрационна табела изпълнява същите функции, каквато и новата. Защо не вземете да си сменнте здравото стъкло на прозореца със същото стъкло, но ново? Защо не си хвърлите годните за употреба и в добър вид обувки и си купите отново същите обувки? Държавата накара населението да прави аналогично действие със смяната на номерата. Но докато ако вие смените здравото стъкло на прозореца със същото, но ново, това си е за ваша сметка то държавата набави огромни имуществени облаги на доставчиците на табели, талони, попълване на молби, банкови преводи и т.н. а за сметка на собствениците на автомобили без да ги пита, напротив, заплашвайки ги със сурови санкции. Ами в крайна сметка посочете кое от обвиненията срещу премиера не е вярно!
Вашето мнение за табелите и тяхната смяна е погрешно, но е твърде често срещано и това ме кара да се опитвам да ви посоча истината по въпроса. Ако не сте съгласен с нещо, оспорете го, но конкретно, а не с общи приказки. Успех. В www.mitev.eu ще намерите още множество аргументи за същността на този нагледен пример за злоупотреба с власт и корупция на най-високо равнище, който във всяка нормална държава би довел до падане на правителството.

Създадено: 02.7.2008 г. 17:48:34   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Mitev
[Начинаещ]
от Bulgaria

Общо мнения: 40
Манрико:
„…трябваше да се достигне определено ниво на застраховки – и за да го направят, врътнаха номера с номерата. Е, и? Това ли е най големият проблем на България, та трябва да се дискутира под всяка статия във вестника?“
Очевидно властта правилно си бе направила сметката, че болишнството хора ще бъдат недоволни, но не винаги ще схванат същността на проблема. В закона за движение по пътищата, не помня в кой точно член /може би беше 171/ е посочено като основание за спиране на МПС от движение липсата на застраховка Гражданска отговорност до нейното сключване. Задайте си въпроса защо не бе приложен този законов текст? Защо българските граждани бяха принудени да дадат не само 90 лв за застраховка, но и 60 лв. за смяна на номерата? Защо трябваше да сменят номерата и собствениците на автомобили със сключена застраховка ГО, а и със застраховка авто каско? Много още номера ще връткат властите, докато нивото на мислене не стигне до оценка на същността на всяко действие на правителството.

Създадено: 02.7.2008 г. 18:00:25   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Leave a Reply