Идея за усъвършенстване на изборното законодателство

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 210
XGan4evАбе много ревете а ма то щото боли като знаете в себе си че мръсника Доган е прав – за момента нема алтернатива. Я посочете ми кой – поне десет имена за правителство дайте да ги обсъдим. А де?!
ХГанчев,
първо, държа да изразя възхищението си от „уважението“, с което като новак се отнасяте към участниците във форума.
второ, много хитро защитавате тезата на тройната коалиция, наричайки един от тях мръсник, подкрепяте тяхната позиция за липсата на алтернатива.
Прав сте, че във формираната под мъдрото ръководство на БКП политическа картинка, състояща се от БСП и казионни опозиционни партии и партийки няма алтернатива, въпреки че мнозина от този елит като интелект многократно превишават Станишев. Няма алтернатива по-скоро като морал и почтеност.
трето, длъжно ли е обществото да избира само измежду този доказал вредността си за България елит?
Я ако можете си представете, че след всенародно обсъждане се стигне до консенсус на какви изисквания трябва да отговаря един гражданин, за да стане примерно министър. Предполагам, че това няма много да ви затрудни.
След това си представете, че вместо блудкавите Биг Брадъри, Сървайвари и сапунени сериали по телевизията се даде възможност ежедневно да вървят предавания с кандидати, издигнати отдолу, на които предавания те да представят отношението си към сегашната действителност и вижданията си относно начините за промяна в положителна насока. След това да се даде възможност, както при сегашните Мюзик айдъли, пей с мен и т.н. или редом с тях, на гражданите на България с гласуването си чрез СМС-си да изберат примерно 240 души за кандидат-депутати, които да имат право да се яват на избори заедно с други кандидати, издигнати от партии . /В тази връзка прави ли ви впечатление, че БСП предлага ако все пак има мажоритарни избори на тях да имат право да се явяват само кандидати, предложени от партии?/
Медийното пространство в България е затворено за такива процедури и е широко отворено само за действащите представители на така наречения елит, който допуска само себе си за медийни изяви, като изключим изявите на чалга, спорт, мутри, сладникави полупорнографски предавания, в каквото например все повече се превръща шоуто на Слави и т.н.
Нека избраните от народ на базата на определените изисквания към политиците кандидат-депутати да се сблъскат с партийните листи и каквото сабя покаже. Мисля че тогава и активността няма да бъде само 40%.
Идеята предлагам за първи път и естествено трябва да бъдат направени множество уточнения, за да не се допусне злоупотреба и с нея.
В заключение самия аз мога веднага да посоча няколко личности примерно от медиите, които биха могли да участват в такава надпревара, ако разбира се пожелаят. Студентите от вузовете също биха могли с анкети да определят кой от техните преподаватели най-отговаря на принципните изисквания към хората, които ще се занимават с политика и т.н. и т.н.

Създадено: 31.7.2008 г. 17:58:05   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението


 

 
 
 

One Response to “Идея за усъвършенстване на изборното законодателство”

  1. Мариана Златева Says:

    Уважаеми г-н Митев,
    Прочетох с голям интерес всичките Ви статии. Трябва да Ви кажа, че съм възхитена изключително от смелостта Ви, от фактите с които боравите! Вие за мен сте един български будител в 21-ви век!!! Но има една приказка „една птичка, пролет не прави“, нужно Ви е по-голямо поле за изява, така че всичко това, за което пишете да придобие по-голяма публичност и да събуди от летаргичен сън този заспал народ!!! Пожелавам Ви здраве и късмет във всичко, като искрено се надявам да „смажете“ този бюрократичен апарат!!! Мариана Златева

Leave a Reply