Писмо до Сашо Дончев-собств. на Сега

Подател: Dimitar Mitev dimitr_mitev@abv.bg  
До: society@segabg.com  
Относно: Въпрос и предложение за публикуване във вестник Сега.  
Дата: Събота, 2009, Февруари 14 20:58:55 EET  

Уважаеми господин Дончев,
има ли възможност във вестник сега да бъде публикувано следното писмо до премиера Станишев http://www.mitev.eu/2008/02/06/sergej_stanishev/ заедно с отговора от МС и МВР?
Предполагам че помните, че при сегашното правителство в съкратени срокове и с огромни опашки в основни линии бе приключена срамната камапания за повторно регистриране на регистрираните автомобили на българските граждани. Аз отказах да сменя номерата на микробуса си,два пъти ми съставяха актове за управаление на МПС със стари табели, два пъти в отговор на възраженията ми съответните РПУ издаваха наказателни постановления за глоби и спиране на буса от движение и два пъти две различни районни съдилища /според мястото,където ми бяха съставяни актовете и постановленията за глоби/ отмениха тези наказателни постановления като НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ. Мисля, че за милионите българи, които бяха принудени да сменят номерата на автомобилите, това определено ще е новина. Въпросът ми е дали във вестник Сега може да бъде публикувана тази новина? При необходимост мога да предложа оригинал от всеки документ. Документите са публикувани в http://www.mitev.eu – категории „Старите табели законни“ и „Театър на абсурда“.
На 15 март 2006 г. вечерта в отговор на въпрос от Петьо Цеков в интервю пред Канал 1 с журналисти от избрани медии премиерът заяви, че държавата дълго време не си била вършила работата и не подменяла номерата на автомобилите. Може ли да бъде пусната публикация във Вашия вестник Сега с коментар на тази колосална глупост, казана от премиера? Лично аз бих го помолил да посочи поне един положителен ефект за собствениците на автомобилите и за обществото като цяло от направените разходи за смяната на един номер с друг за милиони автомобили. Готов съм да се срещна с Вас при желание от Ваша страна за по-конкретно обсъждане на проблема.Мисля че в условията на предизборната кампания, която все повече се разгаря, такава публикация би имала много положителна роля за по-правилното ориентиране на избирателите.
Ще се радвам ако получа отговор на това свое писмо, независимо дали ще бъде положителен или не. Бъдете жив и здрав и дано успеете да съхраните вестник Сега от враговете на свободата на словото в България.
С уважение: Димитър Николов Митев, тел.:  0888/704984 
Пловдив, 14.02.2009 г.

Leave a Reply