Първо писмо до журналиста Г. Ифандиев

/Два-три дни след като изпратих това писмо Г. Ифандиев бе отстранен от екрана на кабелна телевизия СКАТ без никакви обяснения за зрителите, които до този момент са слушали предаването му „Между редовете” (Наследникът му в това предаване депутатът от коалиция „Атака” Антон Сираков престана да посочва интернет адрес на предаването, поради което засега не успявам да проверя и неговата позиция по въпроса за смяната на табелите, въпреки че не очаквам тя да е различна от изразената от съпартиеца му Павел Шопов на 16. Март 2006 г. в парламента. Единственото, което регистрирах е, че докато на 25 февруари вечерта коментираше публикацията в „24 часа” „Нови табели на автомобилите пуска КАТ”от екрана на телевизия СКАТ, А. Сираков изрази съмнение, че новата смяна няма да е задължителна, както засега твърди замминистъра на вътрешните работи Камен Пенков.) Отговор на писмото си не получих от Георги Ифандиев, а в кандидатпрезидентската кампания на Волен Сидеров скандалната „пререгистрация” изобщо не бе спомената. Освен на Г. Ифандиев изпратих материалите по въпроса и на интернет адреса на предrзборния щаб на партия „Атака” откъдето ми отговориха по телефона, че са получени и че с интерес ги четат. Доста по-късно, когато преглеждах стенограмата от 16.03.2006 забелязах изказването на П. Шопов, че дeпутатите от АТАКА са готови без дебат да подкрепят позицията на управляващите по въпроса за табелите. Освен това разбрах, че Г. Ифандиев се разграничава от партия АТАКА /.

Уважаеми господин Ифандиев,

От началото на 2006 година над милион и половина български граждани, собственици на автомобили със стари регистрационни табели бяха подложени на уникален за цивилизования свят груб натиск за смяна на тези табели с нови. Операцията още не е приключила, тъй като според съобщение на МВР от 1. 10. 2006 г. е прекратена регистрацията на около един милион автомобила със стари номера.

Арогантната кампания на правителството не срещна нужният отпор нито в опозицията, нито в медиите /в повечето от тях по същество бе наложена цензура за критични материали по този въпрос и се чуваше само гласът на правителството/. Изпратих материали по въпроса и на кандидат президентските двойки на Петър Берон и Георги Марков, но те не пожелаха да ги използват в кампанията срещу Георги Първанов.

В българското общество не съществува достатъчна яснота за това, че правителството излъга като представи смяната на номерата като изискване на ЕС, Нещо повече, при последният актуален въпрос на Минчо Христов в парламента за пререгистрацията на колите министър Румен Петков отново употреби в отговора си тази лъжа /6.10.2006 г. От парламентарната стенограма, която Ви изпращам заедно с други материали може да придобиете допълнителна представа за “пикаещия във фонтани”, както го наричате. Но в парламента не се намери някой, който да го освирка за наглостта му при подминаването без отговор на зададените му въпроси.

Болшинството от засегнатите от смяната на номерата, а в още по-голяма степен незасегнатите от тази мярка не осъзнават, че с докарването под строй на стотици хиляди клиенти правителствот пълни частни каси и

същевременно причинява значителни загуби на бюджета. Напротив, мнозина мислят, че чрез този държавен рекет се пълни бюджета.

Предаването, което водите по телевизия СКАТ се нарича “между редовете” , но въпреки всичко мисля, че бихте могли да пуснете неща, които не могат да се прочетат между редовете, защото нашата преса не

желае да ги публикува. Мисля, че при големия брой зрители, които гледат Вашето предаване, с прочитането на материалите, които Ви изпращам, бихте могли да повлияете върху настроенията на гласоподавателите преди втория тур на президентските избори. От Пловдив ми е трудно да се свържа с предизборния щаб на господин Сидеров за да изпратя и там тези материали. Предполагам, че Вие имате възможност да осъществите такъв контакт и да предложите и там нещата, които Ви изпращавм и които са само част от всичко, с което разполагам.

Предполагам, че независимо от многото материали, които получавате, ще намерите време да се запознаете с изпратеното от мен и че то ще види бял свят от екрана на телевизия СКАТ във Вашето предаване.

Желая Ви успех.

Пловдив Димитър Н. Митев

23.10.06 г. 0888 704084 e-mail: dimitr_mitev@abv.bg

Leave a Reply