Георги Марков – кандидат-президент РЗС

Писмо до Георги Марков,

На това писмо не получих отговор, а същевременно в неговата кандидат-президентска кампания въпросът с насилствената смяна на номерата на колите така и не се появи, както и при Петър Берон и Стела Банкова. Междувременно първият тур на изборите бе проведен и на балотаж отидоха Г. Първанов и В. Сидеров. Още в първия ден на новата седмица изпратих материалите на интнернет адреса на предизборния щаб на партия Атака и от там ми съобщиха, че са ги получили и ги четат. И в предизборната кампания на В. Сидеров преди датата на балотажа темата не се появи.

До г-н Георги Марков
кандидат за президент
на Република България
Уважаеми господин Марков,
от началото на 2006 година започна форсираното изпълнение на наредбата за смяна на старите номера на колите, която е уникална за целия Европейски съюз.
До този момент нито една кандидат президентска двойка от опозицията не е изказала своето отношение по този въпрос. В медиите по същество е наложена цензура по въпроса, който засяга около един милион и петстотин хиляди собственици на коли със стари номера. Изпращам Ви няколко материала, от които ще си направите извод за позицията ми по този въпрос. Ако възприемете за верни аргументите които привеждам и поемете отговорност да ги използвате в кампанията си, имате шанс да привлечете милиони гласове в полза на Вашата кандидатура.
Изпращам Ви:

  • стенограма от парламентарен контрол и нагли “отговори” на министър Румен Петков на актуален въпрос от депутата Минчо Христов .
  • мое писмо до министър Пламен Орешарски с входящ номер в Министерството на финансите по повод на негови отговори на питане на депутатката Мария Капон
  • отворено писмо до премиера Сергей Станишев, внесено с входящ номер в Министерски съвет и изпратено в Парламента, Президенството, Върховния административен съд и в редица медии, както и дадено лично на Бойко Борисов.
  • статия “Смяната на номерата – корупция и безсрамие, отказана за публикуване в “24 часа”
  • статия “Кой пречи на министър Румен Петков в борбата срещу корупцията” – отказана за публикуване в “24 часа,” “Сега” и “Монитор” и публикувана с 2/3 съкращения в опозиционния орган на СДС “Демокрация” /изпращам Ви и публикувания вариант/.

Мога да Ви изпратя още толкова публикувани и непубликувани материали, ако проявите интерес, но и тези са достатъчни за да си оформите становище по проблема.

Димитър Николов Митев
Пловдив, 16.10.2006 г

Leave a Reply