БНР- Предаване "Хора, пътища, автомобили"

/На това писмо не получих никакъв отговор от екипа на предаването. Не ми е известно и Съюзът на българските автомобилисти да е реагирал по някакъв начин срещу принудителната смяна на номерата на автомобилите В ЦИТИРАНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ НА ЕКИПА НА ПРЕДАВАНЕТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ СПОМЕНАВА ЗА ПРЕДСТОЯЩА СЛЕДВАЩА СМЯНА НА ТАБЕЛИТЕ./.

До екипа на “Хора, пътища, автомобили”.

Уважаеми госпожи и господа,

Слушам предаването Ви от години. В последните няколко месеца за съжаление предизвикахте моето възмущение по повод на позицията Ви във връзка със смяната на табелите на колите.

Възмутен съм от това, че Вие практически не допускате в предаването да се изкажат критични становища за същността на тази уникална за Европа подигравка със законите и със стотици хиляди български граждани.

Ако не ме лъже паметта, на 11 март, ден след като парламента реши да “препоръча” на правителството да удължи срока за подмяната на табелите, във Вашето предаване една от говорителките си позволи да каже следното /цитирам по памет/: “Веднага след като стана ясно, че срока за подмяната на табелите се удължава, опашките изчезнаха. Те разбира се отново ще се появят като наближи пак крайния срок” Тонът ироничен.

Той като случайно в същия ден бях минал край пункта на КАТ в Пловдив и бях видял, че отново има километрична опашка, набрах телефона на предаването Ви и попитах защо лъжете. Позволих си да кажа, че предаването Ви е импотентно по въпроса. В отговор не последва извинение за лъжата и иронията, прозвучали по БНР, но ми беше предложено от дамата, с която говорех, /дано не и навредя с това свое писмо/ да ме пуснете на живо да кажа мнението си. Дадох номера на мобилния си телефон, а на въпроса кога може да ми позвъните, отговорих че може да ми звъните по всяко време.

През цялата седмица чаках, но не бях потърсен от Вашия екип. На 18 отново се обадих на обянените от Вас телефони на предаването и с изненада научих, че никой не ми е предлагал такова нещо и че нямате такава практика. Говорих отново с жена. Какво пък, може и да съм сънувал, въпреки че по това време на денонощието не спя

Много по-голямо е възмущението ми обаче от това, което водещият от мъжки пол /не знам дали бе Димитър Илиев или друг/ , на 8 юли от името на екипа Ви каза, че онези които протестират по опашките пред КАТ не са прави, защото са имали достатъчно време от 2000-та година да си сменят номерата. Мястото им е там, на опашките. /Тон осъдителен, не търпящ възражение/. Жалко е само за тези, които са успели да скътат по някой лев и да си купят нова кола, защото и те са принудени да чакат на опашките, които ще продължат до края на октомври – ноември, месец преди да започне замяната с новите номера със звездите на ЕС. /Цитирам отново по памет/.

Горното становище може да бъде разглеждано от много гледни точки. Мисля си за екипа Ви, че или не разбирате нищо за икономическата, правна и социална същност на процеса на смяната на табелите, или просто сте слуги на частни интереси, които имат достъп до държавното радио. Изпращам Ви /в случай че е вярно първото ми предположение/ три публикувани мои статии и отворено писмо до премиера Сергей Станишев /което никой не желае да публикува или да вземе отношение по него/ с надеждата, че може и да ги прочетете и да започнете малко повече да уважавате гражданите на България, които между другото като данъкплатци осигуряват и Вашите заплати.

Пловдив, 22.07.2006 г. Димитър Н. Митев

0888/704984

Leave a Reply