Форум на в-к Сега за българското евро

Mitev
[Новак]
от Bulgaria

Общо мнения: 19
Предлагам като символ на България в българското евро да бъде утвърдена автомобилна регистрационна табела. Мотиви:
1. Бившият шеф на парлам. група на Коалиция за България и сегашен министър на вътрешните работи Михаил Миков, в свое изказване на 16.март 2006 г. в парламента заяви по проблема за смяната на табелите: „И пак казвам: трябва да бъде решен не толкова заради Европейския съюз, а заради контрола върху моторните превозни средства, ЗАРАДИ БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА….“. Подобни изказвания направиха още редица депутати от тройната коалиция /вж. Стенограма от заседание на Народното събрание на 16.03.2006 г. със съответни коментари в www.mitev.eu – категория „политици“/ . Щом трябва да включим в българското евро нещо уникално, то българската регистрационна табела отговаря на това изискване, защото според представителите на политическия елит тя единствена в света осигурява безопасност на движението като вероятно:
а/ не позволява водачът да предприеме неправилно изпреварване,
б/ не позволява водачът да приведе автомобила в движение ако преди това е употребил алкохол.
в/ не позволява да бъде приведен в движение технически неизправен автомобил и т.н.
2. Българските табели са единствени в света, употребени за повторна регистрация на милиони автомобили.
3. Българската регистрационна табела в еврото ще напомнят винаги на държащите в ръцете си тази монета за овчедушното висене по три-четири денонощия на опашките, което вероятно е типична наша черта.
4. Българската регистрационна табела в еврото винаги ще напомня на притежателите му за колосалната лъжа на управляващите, че смяната на номерата е извършена в отговор на изискване на ЕС.
5. Българската регистрационна табела в българското евро ще напомня и за неспособността и нежеланието на българската опозиция да се противопостави на тази гавра с милиони хора, тоест ще напомня за нейния казионен характер.
Предполагам че участниците във форума на Сега може да открият и други уникални моменти, свързани с регистрационните табели на автомобилите в България.

Създадено: 25.6.2008 г. 16:52:46   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 Постингът е по повод на статия на Димитри Иванов „Детенци, нарисувай ми….“ от 25.6.2008 г. – Форум на в-к   Сега.

4 Стр.
 
    Мнения – 71 Скрий анонимните
  Добави мнение по темата  Покажи темата Предишна темаСледваща тем

Вече имах изтрит постинг във форума, така че се налага за всеки случай да си ги документирам в блога.

Leave a Reply