Б. Борисов, Цв. Цветанов, ГЕРБ

Писмо до Цветан Цветанов, „Герб“

/При откриването на предизборната кампания на ГЕРБ за избор на български евродепутати в Пловдив, след като привърши опашката за автографи пред Бойко Борисов, аз застанах пред него и докато се усетя той посегна и дръпна от ръцете ми поканата с неговата снимка. Как се казваш – ме попита. Отговорих му – Димитър. Той написа – на Димитър и се подписа. Така също получих автограф. След като ми подаде поканата, аз му казах: Господин Борисов, благодаря за автографа. Но аз застанах пред Вас за да Ви припомня че преди около година, когато на полувремето на футболния мач в чест на Д. Дерменджиев един човек Ви даде в плик отворено писмо до С. Станишев. Този човек бях аз. Искам да Ви кажа, че Герб прави грешка като не използва в кампанията си възможността да притисне БСП и тройната коалиция с въпроса за насилствената смяна на номерата на колите и лъжата, че това е изискване на ЕС. В този момент той ме прекъсна и с думите –” При Цветанов, при Цветанов” приключи разговора. По този повод веднага проведох кратък разговор с формалния ръководител на ГЕРБ. Той ми каза, че чрез смяната на номерата правителството се е опитало да понапълни бюджета. Възразих му и след няколко примера той заяви, че май че съм прав. На другия ден написах и изпратих писмото чрез офиса на ГЕРБ в Пловдив. Както очаквах, кандидатите на ГЕРБ и лично Б. Борисов и Цв. Цветанов до края на кампанията не използваха скандалния случай с насилствената смяна на номерата.ОТГОВОР НА ПИСМОТО НЕ ПОЛУЧИХ./

Уважаеми господин Цветанов,
В събота след закриване на срещата с пловдивски граждани г-н Борисов ме насочи към Вас и аз накратко Ви запознах с идеята си кампанията на правителството на тройната коалиция за смяна на регистрационните табели на над един милион коли да бъде предмет на предизборната Ви кампания в предстоящите избори за едропейски депутати от България. Струва ми се, че може чувствително да увеличите броя на желаещите да гласуват за кандидатите на партия Герб ако посочите как правителството на тройната коалиция:

  • излъга, че смяната на регистрационните табели е изискване на ЕС
  • наложи изпълнението на наредба, която като подзаконов акт противоречи на записаното в закона за стандартизацията, че спазването на стандартите в България е доброволно. /Продължава и през настоящата година съзтавянето на актове за шофиране с нестандартни табели/.
  • осигури смяна на табелите с табели, които не отговарят на изискванията на ЕС.
  • отне от населението неправомерно над 70 мин. лева като принуди над 1 000 000 души да платят повторно за услугата регистрация на автомобилите им като напълно игнорира практиката по въпроса на останалите страни от ЕС където смяната е постепенна с подмяната на автомобилния парк, а за заварените табели е доброволна. /Министър Кунева, която е сред инициаторите на тази уникална за цивилизования свят кампания за награда бе изпратена в Европейската комисия да защитава интересите на потребителите!!!/
  • вследствие на несъобразяването на сроковете за смяна на регистрационните табели с капацитета на КАТ правителството осигури многодневни унизителни опашки, показвайки пълно неуважение към гражданите на страната.
  • Чрез многодневни опашки, продължили месеци наред, правитлството причини загуба на милиони работни дни, които умножени по брутния продукт, създаван за един ден от един зает в стопанството на страната означават загуба от непроизведен продукт в размер най-малко 100 000 000 лева., което означава поне 40 000 000 лева по-малки постъпления в бюджета.
  • причини загуби на бюджета в размер на милиони левове чрез смяната на номерата на колите на държавните предприятия, организации и ведомства, както и за изплащането на голямо количество извънреден труд, полаган от служителите на КАТ в удълженото работно време и в почивните дни месеци наред. Горепосочените загуби не изчерпват всички загуби, причинени на населението, бизнеса и бюджета.
  • до сега не е отговорило на въпроса защо цената на смяната на регистрационните табели е най-малко два пъти по-висока в сравнение със страните от ЕС /при много по-бедно население у нас/
  • не желае да отговори и на въпроса защо не беше приложен същия натиск директно за застраховане на колите /което е изискване на ЕС/ без да се сменят регистрационните табели.

Добре е с факти да се разкрие пред избирателите, че представата за пълнене на бюджета чрез смяната на номерата на колите е погрешна. Огромната част от парите, давани за смяната на регистрационните табели от собствениците на колите, постъпиха в касите на частни фирми, обслужващи кампанията в пунктовете на КАТ. Бюджета е регистрирал приходи в случай че частните фирми са платили някакъв данък върху печалбите си, но във всички случаи тези приходи са много по-малки от причинените загуби.
В момента България е единствената страна в Европа, където колите /хиляди всеки ден/ продължават да се регистрират с табели, не отговарящи на изискванията за евротабелите /липсват дванадесетте звезди/. Освен това тя е и единствена страна в ЕС, в която се налагат глоби за шофиране на МПС с несменени регистрационни табели. Проблемът засегна огромна част от българското население и искам да вярвам, че чрез включването му във Вашата предизборна кампания ще заслужите доверието на много повече избиратели.
Прилагам няколко публикувани и непубликувани мои материали, които допълнително ще Ви илюстрират горепосочените съждения. Искам да вярвам, че ще направите необходимото правителството на тройната коалиция да получи заслуженият плесник, поне политически, макар че за действията му в нормални държави би могла да се търси и наказателна отговорност.
Желая Ви успех и съм готов да бъда на Ваше разположение при необходимост.

Димитър Николов Митев
Пловдив, 07.05.2007 г

Leave a Reply