Мнения във форум Сега 111,112 облог с Валери59

110 Страница   от 413 112

Преглед на мненията на потребител: Mitev

Л Тема Автор Мнения Последно мнение
 СЕГА – Наблюдател
Гореща тема  Кои са предпоставките за световната криза » Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15   таласъма  211  12.3.2009 г. 12:08:12 
Грешен е, но греховете му другите „борци” ги превъзхождат в пъти, а качествата му ги нямат и наполовина.

 
Gan(ю)гоТрий,
много често отсъстваш от форума! Не знам как ще извиниш тези отсъствия!
Не се наемам да направя комплексна преценка кой от последните три правителства е за първо място на почетната стълбичка на грешниците. Страх ме е да не обидя някого. Съгласен съм че Костов поне икономически е много по-грамотен от Станишев. Въпросът е в чия полза използва грамотността си.
Иска ми се да вярвам, че обективната обстановка в света и България ще накара следващите /ако не са от БСП/ да действат по-компетентно в интерес на обществото и да са по-малко крадливи. Това обаче ще зависи и от всекидневния обществен контрол от долу – дали ще го има или ще го няма.
ПП.
Не знам кои качества на Костов имаш предвид, с които той превъзхожда останалите. Кажи ги, за да говорим конкретно.
На този етап ми се струва, че от ББ или от Яне Янев може да излезе нещо по-полезно за България в сравнение с Костов, Кобурга, Станишев. Животът ще покаже дали греша или не.

Edited by – Mitev on 05/3/2009 г/ 13:37:45

 

Апропо, имаш да отговаряш на мои въпроси от онзи ден. Забрави ли?

 
Бенедикта,
ти си незабравима, въпросите ти също.
Ако мислиш че тук е подходящото място, нямам нищо против да започна.

Човекът от ХХI век гледа с широко отворени очи света и иска този свят да бъде друг, много различен от досегашния.

 
Бени,
Костов така е завършил статията си. Той не е прав доколкото има хора, които са удовлетворени от сегашното си положение и не мечтаят за промяна, неизвестността ги плаши.
Не са малко и тези хора от по-възрастните поколения, които изпитват носталгия по така наречия социализъм.
В този смисъл ми се струва че си права и че разсъждание по въпросите ти

Ти каква оценка ще дадеш от твоя гледна точка на соца- нужно ли е било на света и на България в частност да изпита на гърба си този социален експеримент? Жизнен ли е бил , според теб, или сам се срути…Кое го е крепяло близо 70 години и бил ли е възможен без насилието във всеки един аспект- над хора, икономика, духовна сфера…
Ама накратко, моля!

 
имат място и под тази статия.
На първия ти въпрос дали е било нужно да се провежда социалният експеримент „социализъм“ мога като начало да кажа, че са съществували обективни условия за започването на този социален експеримент, както го наричаш ти и масата от хората съвсем не са го приемали като експеримент. Без наличието на обективни предпоставки така наречената социалистическа революция не би могла да бъде осъществена.
На въпроса жизнен ли е бил – отговорът е да, като се има предвид, че е оцелял десетилетия въпреки че е възникнал в по-слабо развита част от света и е трябвало да се справя с блокади и с жестоки разрушения от Втората световна война.
Дали сам се е срутил – основната причина за срутването му е вътрешна, независимо че и външното въздействие е помогнало в известна степен.
Кое го е крепяло близо 70 години – крепяло го е това, че в общи линии е имало реално подобрение на живота на мнозинството от хората в сравнение с предшестващия период. Насилието /или по-точно диктатурата/ също е допринесло за неговото по-продължително съществуване, но по мое мнение то е играло второстепенна роля в сравнение с първия фактор.
Бил ли е възможен без насилието – ако насилието е било насочено само към подтискане съпротивата на бившите собственици на средствата за производство, от една страна, и ако от друга страна наистина бе установена демократична възможност за участие на мнозинството от хората в управлението на обществото и в частност на икономиката – мисля че още бихме живяли в България в условията на социализъм. Разминаването между думите и делата, между пропагандата и реалния живот, превръщането на комунистическата номенклатура в червена буржоазия са политически предпоставки за загиването на социализма, доколкото може да бъде наречено социализъм това, което съществуваше у нас и в другите държави от така наречения соцлагер. Моето мнение е, че не толкова обикновените хора искаха смяната на социализма със сегашния капитализъм, колкото партийната, стопанската и МВР номенклатурата. За тях марксизма стана неизгоден, защото те искаха да превърнат неограничената си политическа власт в икономическа и политическа власт. Мисля, че за съжаление успяха.
И последно, ако след изчерпването на екстензивните фактори за растеж на икономиката номенклатурата се бе справила с преминаване на икономиката към развитие на базата на интензивните фактори за растеж, положението би било по-различно. Виж съвременен Китай, не че той е образец за прилагане на социалистическите идеи.

Предпоставките, Костов са загърбването на политикономията от фурнаджийски лопати като теб и непризнаването им от други. Сега се връщат към тази наука, ама вече е късно!

 
Един дядо,
А за връщането към политикономята е много жалко че е късно, но все пак е добре, че макар и късно, загърбването ще започне да се преодолява. Завръщането обаче ще е трудно докато начело на държавата стоят лица като премиерчето, което твърди, че работа на държавата е да подменя номерата на автомобилите. Такива като него нямат сметка от изучаването на политическата икономия и прилагането на наученото в живота.
Слушам ги как увъртат като магарета около геран за вода и приказват глупости само и само да избегнат рационалното решение за изборите да бъдат в един ден. Бива лицемерие, бива наглост, ама чак толкова. Дано народът да усети този фалш и да им забие хубав плесник на изборите.

Из „Самохвалене Костово“ пред Бареков:Аз съм подготвен, аз съм се подготвял за кризисни ситуации..това съм учил, такава ми е специалността – да се справям с Кризи!

 
ОЛДМАДе,
Аз също го чух и си помислих че е умряла циганката, която го хвалеше, та сега му се налага сам да се хвали.
Жалко че в България не е известна чешката поговорка, че самохвалството смърди.

Стара тема  Има държавно покровителство над кражбите » Страници: 1 2 3   Тромпеткобуркарнобатски  43  07.3.2009 г. 21:09:25 
Такива почтени и сериозно отнасящи се към работата си хора в политиката като госпожа Капон, сус свещ да ги търсиш, не можеш намери в корумпираната ни държава.Затуй си преодолейте балканският манталитет и го давайте с пове4е уважение и внимание към същността на това, за което говори.Една от причините да сме на туи дередже е точно тоз халатно-водевилен стремеж да омаскаряваме всички.

 
chedomir,
и аз като теб помислих, че г-жа Капон се отнася сериозно към работата си и поради това дадох сигнал, който бе в основата на две парламентарни питания – до Пламен Орешарски и до М. Кунева. Резултатът е документиран тук
Click here .
След пълното разочарование от нейното поведение при тези две парламентарни питания, тъй като тя в писмата си изразяваше готовност да продължим сътрудничеството по други теми, реших, въпреки че вече бях на ясно какво мога да очаквам, все пак да опитам още един път по коренно различна тема. Предложих и да отправи питане до Орешарски или Масларова по тема за дискриминация на пенсионери. Резултатът може да видиш тук. Click here
Предполагам, че ще ти бъде интересно да видиш автопортрета, който депутатката М. Капон си е направила със собствените си действия.

Edited by – Mitev on 06/3/2009 г/ 10:54:06

 

Скъпи марсианецо,ще се радвам ако прочетеш и постинга ми, който е непосредствено преди твоя.
Параграфе,тук ти вдигат палец за линковете, които си дал.
Аз пък искам да те попитам партия Атака какво има против провеждането на изборите 2 в 1, та вчера в парламента само 1 депутат от нейната парламентарна група гласува в подкрепа на това предложение. Знам че не си член на Атака и не си неин говорител, питам те като неин фен за отношението ти към този факт.
 СЕГА – България
Стара тема  Станишев отвори дума за компенсации за АЕЦ  simo  06.3.2009 г. 14:54:41 
Има ли наивници които да са очаквали Станишев да изпълни решението на Народното събрание и да постави въпроса за повторно отваряне на трети или четвърти реактор?Трябвало да се държим отговорно, той се държи отговорно, което означава пък че парламента се е държал безотговорно.
 СЕГА – Наблюдател
Гореща тема  Пак се уговарят коалиции за реанимация на изхабени политици » Страници: 1 2 3 4 5   Монтен 1  66  06.3.2009 г. 21:15:14 
Очевидно, никой няма интерес да бъдат подменени, а отдавна е нужно да бъдат сменени т.нар. елити.

 
09.09.44,
не си точен. Мнозинството от народа има интерес да бъдат подменени т.нар. елити. Само членовете на тези „елити“ нямат интерес от такава подмяна.

Монархията е нещо прекрасно…

 
партриарх Никифоре,
доста пъти са ми харесвали мненията ти, но днес не си във форма. Просто си неадекватен. Какво и е прекрасно на монархията и коя монархия искаш – абсолютна или конституционна?

.Обратното, неминуемо ще доведе до институционална катастрофа. До: Митев

 
09.09.44,
филолозите да търсят финната разлика, ако има такава, между подмяна и смяна. В случая аз ги разглеждах като тъждествени понятия.
Що се отнася до институционалната катастрофа, то тя от гледна точка на обществото отдавна е налице. Ако не е катастрофа, поне е батак. Само че институциите, представлявани от съвременния елит, не си го признават.

Именно затова, макар и обидно за нас, се налага да отчитаме външният натиск.

 
09.09.44,
само че статията, под която дискутираме, по мое мнение на фона на един пример за публикация в чужбина, се опитва в Станишевски дух да дискредитира този външен натиск и по същество обслужва управляващата в момента тройна коалиция, чиито действия са критикувани от ЕС.

Edited by – Mitev on 06/3/2009 г/ 16:06:50

 

Извинявам се,имах предвид съседната статия за компетентността на чуждестранните критици на българската власт – „Да вярваме ли на чуждите анализи за България“

Edited by – Mitev on 06/3/2009 г/ 16:10:43

 

Стара тема  Има държавно покровителство над кражбите » Страници: 1 2 3   Тромпеткобуркарнобатски  43  07.3.2009 г. 21:09:25 
MITEV,Апропо, предложението на НДСВ във връзка с Избори „2 в 1“ беше по „царски“ и по Кобургготски йезуитско и лицемерно! Още повече, че от НДСВ са знаели със сигурност, че със сигурност предложението им НЯМА да мине в Парламента/както и стана!/!
Ако НДСВ наистина и искрено искаше да има БЕЗпроблемно Избори „2 в 1“, трябваше да ПОДКРЕПИ исканият от Опозицията Вот на Недоверие към Правителството- и то да падне, и така се отвори път за БЕЗпроблемно провеждане на Избори „2 в 1“!!!

 
Параграф39,
очевидно се налага да ти напомня, че Сидеров участва в този вот на недоверие с „досада“. За НДСВ си прав за участието им във Вота на Недоверие, но как да обясня досадата на Сидеров?
Налага се да ти припомня, че на 27.02.09 ти написах това:

Параграфе,пропуснах да ти отговоря на това:Още повече, че и БЕЗ гласовете/11/ на Партия „Атака“, табелите пак щяха да бъдат сменяни, нали?!
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ: Направено е процедурно предложение за прегласуване.
Моля, гласувайте за втори път проекта за решение, внесен от народния представител Минчо Христов.
Гласували 183 народни представители: за 61, против 87, въздържали се 35.
Понеже резултата е бил малко несигурен за тройната коКалиция ако тогавашните мисля 15 или 16 гласа на Атака се извадят от 87 и се прибавят към 61, Атака предпочете да гласува заедно с тройната коалиция, против останалата опозиция, дръзнала да оспори наредбата за смяната на номерата. Атакааааааа!
ПП
А сега предвиждам, че може и да се покриеш за известно време и да се направиш, че не си видял написаното по-горе

 
Предвиждането ми че няма да отговориш се оказа вярно.
Сега искам да те попитам: НЕ СТАНАХА ЛИ МНОГО СЛУЧАИТЕ, в които депутатите от Атака гласуват заедно с тройната коалиция или не участват в гласуванията щото така или иначе с тях и без тях резултата е предопределен? Ами че то тогава и останалата опозиция да последва примера на Атака -да се предават без съпротива – за да настане пълна парламентарна идилия.

Edited by – Mitev on 06/3/2009 г/ 17:12:29

 

Митев,На работа мога да чета по диагонала, няма как (статиите – вечер у нас) … Не познавам кариерата и други моменти (изказвания и т.н.) на М. Капон и затова не мога да изказвам мнение от общ характер за нея, само по написаното в това интервю. С риск да бъркам, разбира се.

 
Марсиански приятелю,
иска ми се да те помоля довечера да отделиш четвърт час за да прочетеш препратките.

Edited by – Mitev on 06/3/2009 г/ 17:11:24

 

 СЕГА – Първа страница
Стара тема  БСП ще превзема градове и паланки с розови обещания » Страници: 1 2 3 4   NATURAL  48  09.3.2009 г. 18:38:42 
Тази квачка напудрена само Костов сънува – явно им е взел страха во веки веков

 
standalonebob,
до 1990 г. ако не греша Масларова и Костов бяха колеги по специалност и по катедри – той в МЕИ София, тя в Стара загора.

Всъщност е точно обратното, БСП води най-антисоциална политика

 
XYZxyz,
ето ти конкретен пример как отговаря Масларова и как и помага представителка на опозицията при парламентарен контрол /за съжаление питането е писмено, а не от трибуната на НС/:
Click here

 СЕГА – Наблюдател
Гореща тема  Най-скандалното тв шоу в България » Страници: 1 2 3 4   blag009  55  09.3.2009 г. 19:55:11 
Това, че Бойко свирил на китара няма нищо лошо, и Клинтън свиреше на тромпет и никой не му се присмя за това.

 
Спартак,
много точно си отбелязал горното обстоятелство. Ще добавя и това, че никой не се е присмивал на антипатичната ми Кондолиза Райс за това, че свири на цигулка.

Лошото не, страшното е, че Б. Б. се интересува повече от мнението на Брюксел и САЩ, много повече, отколкото от волята на Българския народ.

 
Това е твое умозаключение, което подлежи на доказване, защото е възможно и да не е вярно.

<За възможна коалиция с Атака лидерът на ГЕРБ посочи, че са много остри оценките спрямо техните прояви и проявите на техния лидер Волен Сидеров от Брюксел и от Вашингтон>

 
Гледах това интервю и ми направи впечатление, че в крайна сметка независимо от вярно посоченото по-горе от теб той не изключи при определени обстоятелства взаимодействие с Атака. Ти не забеляза ли това?

Това показва, че Бойко е продал вече своята бъдеща дейност на директивите и желанията на Щатите, а те както знаем много пъти “ съвпадат'“ с тези на нашите съседи отвъд Босфора.

 
По мое мнение това е едната страна на нещата. Другата, не знам дали си я подминал съзнателно или не, е че той се съобразява и с ЕС и особено с ЕНП.
Известно е, че интересите на ЕС и САЩ не съвпадат. Пропуснал си да отбележиш и контактите му с кмета на Москва Лужков.
В заключение мога да посоча, че нито един от политиците, управлявали България в последните 20 години, не е служил само на интересите на България. Всички слушкаха какво им се казва от Вашингтон, Брюксел и Москва. Плюсът при ББ е че го казва открито.
ПП
Като си спомня за реакцията на ЕС спрямо Австрия когато Хайдер бе начело на властта там, мисля че игнорирането на мнението на големите не е добра политика, както не е добра политика и безпрекословното послушание, демонстрирано например от НДСВ по въпроса за АЕЦ Козлодуй и т.н.

Edited by – Mitev on 07/3/2009 г/ 10:28:02

 

Горе направената мозайка можеше да се изгради от други личности, но и тази статия си има цел, а такива материали се плащат добре, много добре от тези, които разполагат с достатъчно финикийски знаци. За разлика от европейските демокрации, където се набляга на факти и се дава път на ерудирани и доказани личности, у нас се набляга на подигравателния жанр, на присмехулството, на ОПЛЮВАНЕТО, на ОМАСКАРЯВАНЕТО на политическия противник.

 
Спартак,
с това съм съгласен. Мога само да добавя, че оплюването, омаскаряването на политическия противник е по-ясно изразено в момента срещу ГЕРБ, по-малко срещу Атака и най-малко срещу БСП и тройната коалиция, въпреки че последните понастоящем дават най-много поводи за основателна критика.

Стара тема  Не свикнахме на демокрация » Страници: 1 2 3 4   A Bulgarian in the USA  49  08.3.2009 г. 21:46:24 
Ето погледнете колко малко хора се радват от това, че има свобода на словото.

 
В България свобода на словото има само за някои хора и някои теми. За други хора и други теми медиите са недостъпни /с изключение на Интернет/, но пък има достъпни чукове.
Мнозинството от българите са рационални и не могат да се радват на нещо, което го няма или го има в изопачен вид. И как българите да се радват на свободата на словото, доколкото я има, като властта въобще не се съобразява с критиките в медиите и прави каквото си иска, тоест каквото и е изгодно без да се съобразява с народа, който по конституция уж е неин работодател.

Гореща тема  Най-скандалното тв шоу в България » Страници: 1 2 3 4   blag009  55  09.3.2009 г. 19:55:11 
Митев,Колко вярно разсъждаваш, когато не търсиш истината в марксистките суеверия

 
В. Лянча,
така ли утвърждаваш самочувствието си, като плюеш срещу научен исполин /обявен доколкото си спомням за учен на хилядолетието в Англия/ какъвто е Карл Маркс? Чувстваш се велик, нали? Великият експерт В. Лянча сразява суеверното научно джудже Маркс. Ако беше по-съобразителен отколкото влюбен в себе си, щеше да признаваш величието на Маркс за да изглеждаш още по-величествен в сравнение с него в собствените си очи. Нарцисизмът лекува ли се?
Няма смисъл от дискусия с теб докато не се научиш да подкрепяш твърденията си с поне едно конкретно доказателство, с конкретен пример.

Edited by – Mitev on 07/3/2009 г/ 14:31:36

 

Гореща тема  Патриотизмът: протокол от един семинар » Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32   rashkoff_04  467  10.3.2009 г. 21:51:35 
Иначе псуването с пяна на уста във витруален форум единствено може да разсмива 
Съгласна съм. Аз не го правя, освен като ме ядосат….

 
Бени,
кога за последен път ти се е случвало да не бъдеш ядосана?

Както казах, той е умно момче 
Ма това всички го знаем….Що ти трябва да баналничиш?
Бени,
права си, с толкова акъл това момче е трябвало да се роди на четири крака. /Може и на два, но с перушина!/

 

Параграфе,що не напишеш една дисертация на тема: „Носталгията и нейните магнитни и радиационни детерминанти“?
ПП.
И вчера избяга и не даде отговор на въпросите ми.
110 Страница   от 413 112
111 Страница   от 413 113

Преглед на мненията на потребител: Mitev

Л Тема Автор Мнения Последно мнение
 СЕГА – Първа страница
Стара тема  Парламентът не разбра как спря новите правила за шофьорите » Страници: 1 2   Siol En  27  10.3.2009 г. 12:08:18 
От МВР изразиха съжаление и заявиха, че се надяват депутатите отново да обсъдят предлаганите промени. За да стане това обаче, цялата законодателна процедура трябва да се повтори отначало.

 
Хайде да не съжаляват толкова от МВР, а да предложат в закона допълнителен текст, в който да се предвижда затвор за криминалните типове, които още не са сменили регистрационните табели на автомобилите си. Това е по-важно от каквито и да било други проблеми.

Причината правителство да предложи частници да изпитват кандидат-шофьорите, целеше да се аутсорсва тази дейност, изхождайки и заимствайки от това положителния опит в други страни в Европейския съюз и по света.

 
Какво имате против министър Мутафчиев? Я каква хубава българска дума „аутосрсва“ е употребил този български управник!

…докъде стигна дискусията с г-н Дончев за свободата на словото?…

 
редник,
дискусията /доколкото имаше такава/ успешно стигна до кривата круша…

 СЕГА – Наблюдател
Гореща тема  Патриотизмът: протокол от един семинар » Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32   rashkoff_04  467  10.3.2009 г. 21:51:35 
Защото, макар и да съм ходил на доста места по Света, но за кратко, и НЕ съм бил Емигрант, и НЕ знам какви са преживяванията на Емигрантите- кога и защо ги хваща Носталгията?! Нека Емигрантите да напишат по този въпрос- аз ше ги чета!

 
Параграфе,
първо се опита да даваш обяснения за причините за носталгията, пък сега бягаш! Виж си предишния постинг на тази тема!

К`ъв ти беше „вчерашният въпрос“/и/- да НЕ би пак за регистр. табели?!

 
Виж 06.03.2009 – 16:58:33, Наблюдател, Има държавно покровителство…..
Припомням ти го, въпреки че съм почти сигурен, че си го видял

сокерез бе, Митя… сичкото мангал ли ша земате у ГЕРБ

Leave a Reply